Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Vulturii” s-au întors din Afganistan

emblema Batalionului Operatii Speciale Vulturii

La sediul Batalionului Operaţii Speciale “Vulturii” din Tîrgu Mureş a avut loc ceremonia de repatriere din misiune a Grupului românesc întrunit de forţe pentru operaţii speciale (ROUSOTG1) din Afganistan.

Timp de peste şapte luni, militarii detaşamentului românesc de operaţii speciale au executat misiuni de asistenţă militară în sprijinul forţelor de securitate afgane şi alte misiuni specifice forţelor speciale orientate spre neutralizarea grupurilor insurgente care acţionează în partea de Est a Afganistanului.

Cei peste 60 de militari ai ROUSOTG1 fac parte din cadrul Brigăzii Operaţii Speciale “Mihai Viteazul”. Aproximativ 30 dintre ei au primit numeroase distincţii din partea autorităţilor româneşti şi americane, iar un subofiţer a fost decorat cu Medalia Naţională Pentru Merit, clasa a III-a, cu însemn de război. Cea mai mare medalie a fost acordată plt. major, Mihai Boboşa, care a acţionat la salvarea unor militari în timpul unui atac asupra unei baze izolate in Afganistan.

La ceremonie au participat ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, directorul general al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to ““Vulturii” s-au întors din Afganistan”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  NEW YORK TIMES
  Soldatii romani au bocancii rupti….întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
  ” Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
  GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …”

 2. Bovary says:

  Nebunul NU SE LAsa!!