Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

XM-25 o nouă armă “inteligentă” pentru militarii americani

XM-25Potrivit CNN, armata americană testează într-o bază din statul New Jersey o nouă “armă inteligentă”.


Arma desemnată cu indicativul XM-25 este, practic, un aruncător de grenade cu calităţi într-adevăr deosebite: cu ajutorul unui laser, ea îşi găseşte singură ţinta. chiar şi ascunsă într-o clădire sau în tranşee. Proiectilele, de fapt mici grenade, sunt programate să explodeze exact acolo unde trebuie pentru a-l scoate din acţiune pe inamic.

“Tot ce are de făcut soldatul este să îndrepte laserul spre clădire ca să determine distanţa, să adauge doi metri, iar apoi să ochească în fereastră. Când trage, proiectilul trece prin fereastră, mai parcurge doi metri şi apoi explodează”, spune un colonel american.

În plus, arma este la fel de precisă la o distanţă de până la 700 de metri – cu mult peste bătaia actualelor arme de infanterie.

Veteranii care au testat noua armă spun că aceasta le-ar fi uşurat mult misiunile din Irak sau Afganistan.

Armata doreşte ca, până în 2012, fiecare pluton de infanterie să dispună de cel puţin un XM-25, dar primele exemplare ar putea ajunge chiar de anul viitor în teatrele de operaţiuni.

sursa: CNN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.