Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Zi sângeroasă în Afganistan

Armata americană a lansat un atac cu rachetă asupra unei baze aparţinând militanţilor islamişti din Waziristanul de Sud, nord-vestul Pakistanului.

În atac au fost ucişi cel puţin 16 insurgenţi. Ţinta atacului din regiunea controlată de talibani şi aflată la graniţa cu Afganistanul, a fost un adăpost subteran al militanţilor islamişti.

Din ruinele adăpostului au fost evacuaţi şi mai mulţi răniţi, au informat autorităţile pakistaneze. Waziristanul de Sud este folosit ca bază de retragere a talibanilor care luptă în Afganistan împotriva trupelor coaliţiei internaţionale.

ISAF a comunicat că patru militari americani au fost ucişi în sudul Afganistanului, într-un atac cu bombă.

De la începutul acestui an, în Afganistan au murit oficial 396 de militari ai coaliţiei condusă de SUA.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Zi sângeroasă în Afganistan”

  1. Dumitriu says:

    Intr-un alt incident 2 soldati americani au fost capturati de talibani. Se pare ca, costisitoare strategie americana si aliata in Afganistan nu prea functioneaza. Singura cale de a aduce pacea este pana la urma dialogul cu talibanii.