Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Zikolov – fost ataşat militar şi Achim – subofiţer de IT şi comunicaţii

Bulgarul implicat în afacerea de spionaj este fostul ataşat militar al Bulgariei la Bucureşti, din perioada 1998-2000″, a declarat, marţi, 3 martie, Radu Tudor, la emisiunea Sinteza Zilei.

Analistul militar a făcut această dezvăluire – în premieră – ca urmare a arestării subofiţerului MApN Achim Floricel şi a cetăţeanului bulgar Zikolov Marinov, acuzaţi de spionaj.

Unitatea militară din care face parte Floricel Achim, românul arestat pentru spionaj, este Dacica – Divizia Unu Infanterie Bucureşti.

“Unitatea este una de elită, are un caracter special, majoritatea celor care fac parte din această unitate sunt implicaţi în misiuni NATO şi non NATO, în special externe”, a explicat Radu Tudor.

Acesta a mai spus că “Achim este subofiţer de IT şi comunicaţii, iar la Unitatea Dacica era un personaj important care se implica în toate operaţiunile legate de IT şi computere. (…) Cu un memory stick lua toate informaţiile de care avea nevoie.”

Achim Floricel este acuzat că, în perioada 2002-2007, ar fi procurat şi vândut “documente cu caracter secret de stat, dar şi documente a căror importanţă face ca divulgarea lor să pericliteze siguranţa statului, constând în sisteme de comunicaţii militare, frecvenţe radar, hărţi standard NATO, scheme şi hărţi ale subunităţilor şi tehnici militare, indicative ale unităţilor militare, planuri de apărare şi altele”.

Sursa: Antena3

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Zikolov – fost ataşat militar şi Achim – subofiţer de IT şi comunicaţii”

  1. DE CE BAL says:

    A uitat cumva sa precizeze Radu Tudor – sau nu avea mandatul cuvenit -, ca prin natura consecintelor in lant a faptelor bulgarului Marinov, acesta a facut practic jocul KGB-ului? Conform ordinelor primite de la actualul FSB.
    La sediul careia cred ca se rade mult pe sfiosenia comentatorilor romani ce abordeaza cazul mentionat de spionaj. Na pacemu?…