Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ziua “cuţitelor lungi” la MAI. Urmează Armata?

Potrivit unor surse MEDIAFAX şi Adevărul, Ministrul Administraţiei şi Internelor (MAI), Vasile Blaga, urmează să îşi dea demisia de onoare şi să o înainteze, luni, premierului Emil Boc.

Potrivit surselor citate, ministrul Vasile Blaga a luat deja această decizie, din motive personale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a convocat la discuţii, luni dimineaţă, pe şefii structurilor din MAI, printre cei care participă la întâlnire fiind şefii Poliţiei Române şi Jandarmeriei, Petre Tobă şi Olimpiodor Antonescu, au precizat sursele citate.

Vasile Blaga a venit la sediul MAI luni dimineaţă, în jurul orei 7.00, apoi, la scurt timp, i-a convocat pe şefii structurilor de arme din Minister.

Discuţiile continuă la această oră la sediul MAI, ministrul Vasile Blaga anunţând pentru ora 11.00 declaraţii de presă.

Decizia ministrului Vasile Blaga de a demisiona de la conducerea MAI vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi premierul Emil Boc au anunţat că renunţă la serviciile de escortă ale Poliţiei, în urma mitingului ilegal al poliţiştilor.

Deja în plan mediatic se vehiculează numirea lui Oprea Gabriel, actualmente ministru al Apărării Naţionale, la MAi şi a lui Cristian Diaconescu la MApN. Cei doi fac parte din UNPR, partid cunoscut şi cu supranumele “Partidul Trădătorilor”, partid aservit politic preşedintelui Traian Băsescu.

Ştire actualizată 11.20

În conferinţa de presă de la ora 11,  vădit emoţionat, Vasile Blaga şi-a dat demisia.

Blaga a declarat că “demisia sa este una de onoare”. Vis-a-vis de ministerul pe care l-a “păstorit” până în această dimineaţă,  fostul ministru al MAI a apreciat că “MAI este cea mai serioasă instituţie constituţională”. A fost singura instituţie din România care a reuşit în proporţie de 100% să atragă fondurile europene”.

“Am încredere în toate armele din MAI. Referitor la mitingul de vineri, 24 septembrie a afirmat că îşi menţine toate afirmaţiile anterioare. Cei care au greşit, vor răspunde în faţa legii.

“Poliţiştii au tot dreptul de a protesta, însă doar în cadrul legal”, pentru că “poliţiştii sunt la fel de importanţi ca şi medicii, şi au aceleaşi drepturi ca şi aceştia”.

Emil Boc, a declarat presei în faţa sediului PDL că gestul lui Blaga este unul unilateral nefiind nevoie de aprobarea sa, afirmând că Blaga plăteşte astfel pentru greşelile făcute de alţii.

Vicepreşedintele PDL, Ioan Olteanu a declarat că PDL trebuie să oprească demisia ministrului Blaga iar Theodor Stolojan a spus că demisia lui Blaga poate creea probleme în planu negocierilor pentru aderarea României la spaţiul Shengen.

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Ziua “cuţitelor lungi” la MAI. Urmează Armata?”

  1. Maxim says:

    Gaby Oprea mutat la MAI! Scapa de angajamentul de a demisiona daca vor scadea pensiile militare ( ma rog, unitariste ale fostilor militari). Nu cunosc situatia, poate si jandarmeria are cazarmi si terenuri care pot fi “valorificate” de cuplul Oprea-Udrea!
    Este adevarat ca SPP-ul a primit fonduri suplimentare de la buget si ca pe aici nu a trecut coasa lui Boc pentru a le taia salariile cu 25%?
    Sa nu uite lumea: politia romana este o structura demilitarizata. Deci a extinde exigentele obligatiilor militare politiei este o greseala pe care o face presa.

  2. TITULESCU MIHAI says:

    Dupa cum era de asteptat, Oprea a plecat de la MApN pentru a nu raspunde(demisia promisa!) in fata rezervistilor de minciunile declarate de acesta, iar noi, aproape toti, am inghitit pacalelile lui privind mentinerea pensiilor sub 3000 lei! Ne meritam soarta, deoarece nu am reactionat mai devreme, din cauza unei mase mari manevrabile de cadre in rezerva! Nu cred ca se mai poate face nimic acum! Mai rau este faptul ca Legea unitara nu mai ia in calcul nici meritul militar de 10, 15 si 20 % !!! asa cum prevede Legea 119/2010!!!!!Nu stiu de ce nu s-a sesizat nimeni dintre cei care se lauda ca ne apara drepturile?