Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ziua Forţelor aeriene române

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, este marcată printr-o serie de activităţi organizate de Statul Major al Forţelor Aeriene.

În Bucureşti, luni, 20 iulie, între orele 08.55 – 09.50, la Monumentul Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor, se desfăşoară o ceremonie militară şi religioasă.

În cadrul acestei ceremonii, formaţii de aeronave de tipul IAR-330 SOCAT şi C-130 “Hercules” din Baza 90 Transport Aerian, MiG-21 Lancer aparţinând Bazei 86 Aeriene şi IAR-99 ŞOIM de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene, vor survola Bulevardul Aviatorilor dinspre Palatul Victoria către Piaţa Presei Libere.

Vor evolua, de asemenea, formaţii de elicoptere EC-135, MI-8 şi MI-17 aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe oficiali români şi străini, reprezentanţi ai asociaţiilor de veterani de război şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Echipa infomondo.militar doreşte tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Forţelor aeriene  române “La mulţi ani!”

Sursa: comunicat MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ziua Forţelor aeriene române”

 1. mega2005 says:

  Uneori stau si ma intreb daca mai meritam sa ne laudam cu aviatia noastra,…de fapt, noi ce sau pe cine sarbatorim????
  Fara indoiala, Vuia, Coanda, Valicu, eroii aviatiei militare si de ce nu si civile isi au locul lor in istorie,…dar atat.
  Astazi, cred cu tarie ca suntem la pamant cu aviatia militara,…nici nu vreau sa ma gandesc ce improvizatii fac ai nostri ca sa dea senzatia ca mai existam in aviatia militara,…
  In loc sa fie achizitionate aparate de zbor noi,..nu de ultima generatie,…ca n-ai cum,repet noi,…ii pupam in fund pe americani sa ne deat oate stifturile de F 16 care au facut Golful, probabil in 1991, si ii mai dam pe deasupra un sut in fund si unui domn general care a avut curajul sa le spuna marinarilor ca in aer (iarna) nu-i ca pe apa (vara).
  La multi ani Aviatiei din Romania si un moment de reculegere pentru atatia aviatori cazuti la mansa avionului sau elicopterului de-a lungul timpului!!!