Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ziua Înalţării Domnului şi Ziua Eroilor Neamului

Anual, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului.
Cea mai veche menţiune despre această sărbătoare o găsim la Eusebiu din Cezareea, în lucrarea “Despre sărbătoarea Paştilor”, scrisă în anul 332.  Prin hotărârile Sf. Sinod al BOR din 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului, fiind consacrată ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească.
În toate bisericile, mănăstirile şi catedralele ortodoxe din ţară şi străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă, pentru libertate, dreptate,  credinţă, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

Totodată, în toate localităţile unde există monumente închinate eroilor neamului se vor depune jerbe de flori şi se vor oficia slujbe religioase.

În această zi se cuvine să ne îndreptăm gândul spre cei căzuţi în teatrele de operaţii, inclusiv spre sublocotenetul post-mortem Leu.

Dumnezeu să-i odihnească pe toţi în pace!


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ziua Înalţării Domnului şi Ziua Eroilor Neamului”

  1. O C VST says:

    Dumnezeu sa-i odihneasca si sa ii ierte pe toti EROII neamului!