Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ziua NATO în România uitată de Primul ministru şi Preşedinte?

“Ziua NATO în România” a fost instituită în baza prevederilor Legii nr. 390, adoptată de Parlamentul României la 28 septembrie 2004. Acest eveniment este o sărbătoare destinată “democraţiei şi spiritului european şi euroatlantic”.

Ziua NATO a fost celebrată vineri, 2 aprilie, de întreaga Armată a României, prin ceremonii militare sau manifestări de evocare a semnificaţiei acestui eveniment, organizate în colaborare cu autorităţile publice locale din garnizoanele de dislocare din ţară.

În cadrul ceremoniei militare, dedicată împlinirii a 61 de ani de la crearea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord şi a şase ani de la aderarea României la Alianţă, au fost înălţate pe catarg drapelele României şi NATO, în acordurile Imnului Naţional al României şi ale Imnului Alianţei.

Deşi conţinutul legii 390/2004 este foarte scurt şi foarte clar, este evident că autorităţile române au reuşit să aducă în derizoriu şi această aniversare. Cele două palate, Victoria şi Cotroceni, uitând de acestă sărbătoare. Cum sărbătoarea este dedicată “democratiei si spiritului european si euroatlantic” este evident ataşamentul locatarilor celor două palate pentru aceste deziderate.

Conţinutul Legii 390/2004:
“Art. 1
(1) Se instituie Ziua NATO in Romania, ce va fi sarbatorita in fiecare an, in prima duminica a lunii aprilie.
(2) Ziua NATO in Romania este o sarbatoare publica dedicata democratiei si spiritului european si euroatlantic.
Art. 2
(1) Guvernul va organiza manifestari publice dedicate acestei zile.
(2) Mass-media publica va sustine aceste manifestari prin programele sale.
Art. 3
Autoritatile administratiei publice locale, organizatiile nonguvernamentale interesate, reprezentantii societatii civile pot sprijini manifestarile organizate de catre Guvern.”

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ziua NATO în România uitată de Primul ministru şi Preşedinte?”

 1. Piksulescu says:

  Să sperăm că România nu va ajunge pentru politicieni “no man’s land”. Dumnezeu să-i ajute!

 2. Dumitriu says:

  Bine ca nu a uitat ziua lui Madam Nuti!

 3. lucius says:

  Nu de mult, mai exact in 11 iunie 2009, gazda acestui site minunat, a scris un articol intitulat “Romania tinta unei agresiuni?”
  In urma polemicilor iscate de acest articol, gazda a subliniat ca “articolul e o constatare simpla bazata pe observare si cam atat”.
  Ar fi bine sa ne amintim ca articole de acest gen au mai fost in presa romana, inclusiv in anii ’90, dar ce trebuie subliniat, aratat cu degetul, spus „verde in fata”, este ca acest guvern in frunte cu acest partid reprezinta RAUL cel mai mare atat pentru Romania ca stat cat si pentru natiunea romana.
  Acestia, condusi de o putere malefica nemaiintalnita (ma refer … pe plan intern, caci pe plan extern este total marginalizata, deci nu-si poate exercita puterea), exercita o agresiune sistematica si calculata la adresa:
  – celor 5 milioane de romani care au votat pentru ei;
  – celor 5 milioane de ….. (daca faceti parte din aceasta categorie, va las pe dvs. sa spuneti ce sunteti – EU SUNT TOT ROMAN), care au votat impotriva lor;
  – democratiei in sensul larg al cuvantului;
  – democratiei si spiritului european si euroatlantic – ca sa ma raportez strict la acest articol.
  Concluzie: Daca ne este dat sa pierim ca stat si natie, uitati-va bine acum (eventual notati-va) cine este in guvern, cine este partidul la putere, cine este seful statului.
  Lor le vom datora pieirea noastra.

  PS Cu ocazia sfintelor sarbatori de Pasti, va doresc – redactiei, militarilor si tuturor celor ce citesc acest site – multa sanatate, liniste sufleteasca si un trai decent.