Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Zona aeriană de identificare instituită de China – “străpunsă” de două bombardiere americane

Aşa-zisa zonă aeriană de identificare, instituită  recent de China, a fost “străpunsă” de două bombardiere americane B-52.

Anunţul a fost făcut de oficiali americani, citaţi de AFP şi AGERPRES.
“Noaptea trecută, am efectuat un exerciţiu programat cu mult timp în urmă, în cursul căruia două aparate au decolat din Guam pentru a reveni în Guam, teritoriu aflat sub administrarea Statelor Unite”, a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

China nu a fost înştiinţată în prealabil în legătură cu planul de zbor. Misiunea s-a desfăşurat “fără incidente iar cele două avioane  au survolat zona mai puţin de o oră”.

Un oficial al Pentagonului a confirmat sub protecţia anonimatului că aparatele în cauză au fost bombardiere B-52.

Avioanele americane nu au întâlnit avioane chineze.

Beijingul a instituit pe 23 noiembrie o “zonă de identificare şi apărare aerienă” care include în Marea Chinei de Est arhipelagul Senkaku, aflat sub control japonez.

Autorităţile de la Tokyo au protestat vehement după anunţul făcut de China.

Sursa AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Zona aeriană de identificare instituită de China – “străpunsă” de două bombardiere americane”

 1. szilard says:

  Ce nu ar da China sa puna mina pe tehnologia scutului antiracheta american de la Deveselu, ar da tone de tenisi si tone de pixuri si ungihere.

 2. szilard says:

  ,dar si pe un F-16 modernizat (motorul+avionica) plus rachete aer-aer performante, XEROXUL chinezesc ar fi in DELIR.
  De aici prietenia prietenia lacrimogena romano-chineza din ultimele zile…, mai lipsea ZINA de la Surprize-surprize.

 3. szilard says:

  CICA au Suhoiuri, problema e ca NU LE POT COPIA… nici motoare nici avionica, doar DESIGN.
  Faptul ca au copiat o bomba atomica de pe NET de la americani recent(iar ei au spus ca e rodul muncii lor, iar apoi americanii le-au bombardat ambasada chineza din Serbia in razboiul sirbo-…, cu multi morti, zicind americanii ca e o greseala), NU INSEAMNA NIMIC !
  Chinezii copiaza CE POT !
  Lumea sa invatat cu ei, acum cauta ”prieteni”.RO??????????????

 4. szilard says:

  China cumpara acum Su-35, dovada ca nici sa copieze nu stie, iar prietenia induiosatoare cu SPORT.RO e una disperata gen Monica Columbeanu cu Viorel Lis(de ce nu ?, sau cu Stefan Banica Juniorule).

 5. gogosi says:

  Bai esti cu capul rau…J-20 avionul superperformant chinez [vezi pe net] e peste F-22 si China supertehnologizata acum [produce 57% din hardul mondial] vrea tehnologia anilor 60 adca ruginele F-16 pe care le gasesti in orice muzeu chiar si in tarile lumii a treia [ vezi Egptul, Somalia etc].

 6. gogosi says:

  Americanii le-au bombardat ambasada deoarece chinezii au pus mana contra cost pe avionul doborat de sarbi..De acolo a aparut si avionul performant J 20 de generatia a 5 a.

 7. gogosi says:

  Su 35 e de genaratia a 5 -a ca si F-20 chinez..Amadoua sunt superperformante ..