Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ceva este putred în Rusia?

Situaţia actuală din Ucraina ne impune obligaţia de a ne pune serioase semne de întrebare legate de comportamentul unui actor internaţional precum Federaţia Rusă. Deşi aceste întrebări reclamă un răspuns speculativ – în lipsa unor informaţii credibile din interiorul structurilor de decizie ruseşti – ele sunt, în egală măsură, plauzibile, în lipsa unui răspuns credibil al Kremlinului în legătură cu amestecul Rusiei în conflictul dintre forţele guvernamentale ucrainene şi rebelii proruşi.

continuare……

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Ceva este putred în Rusia?”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  OFF TOPIC DAR LA SUBIECT !

  Nu stiu daca este ceva putred in Rusia dar stiu ca este ceva foarte putred in
  Romania !

  Reteaua rusa UDMR……..publicata pe blogul meu demonstraza cum Primul Ministru Ponta permite, in cunostinta de cauza, ca propriul lui consilier Frunda ,sa aiba astfel acces direct la secrete de stat si a influentat decizii politice in favoarea Rusiei impotriva tarii sale. In termeni legali, Art 155 Cod Penal, aceasta fapta se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi. Dezvaluirile pe care urmeaza sa le public in continuarer arata ca primul ministru al Romaniei s-a aflat in relatii profesionale cu un sef al spionajului maghiar in Romania. Mai mult: experti ai serviciilor secrete americane de la cel mai inalt nivel confirma acum, in lucrari de specialitate pe care le voi prezenta , informatiile tinute secret in Romania ca urmare a ordinelor date de oamenii fostului KGB.
  La numirea în postul de procuror general al României a Laurei Codruta Kovesi se stia ca sotul acesteia – Eduard Kovesi – fusese racolat de spionajul maghiar.

  Codrut Seres si Zolt racolati de de serviciul bulgar de fapt rusesc.

 2. Karadeniz says:

  Prin Rusia sunt putrede cam toate încă de pe vremea lui Petru cel Mare dar tot de atunci Rusia rezistă cu brio pe mapamond în ciuda acestei putreziciuni. Întrebările puse de autorul articolului, nu vor primi prea curând răspunsuri credibile așa că această sferă a speculativului crează o aură care convine Rusiei și lui Putin. În mai toate analizele fie la nivel de comentatori , fie de analiști se vehiculează două percepții oarecum eronate. Una ar fi cea a îndoctrinării populației ruse în materie de patriotism după atâția ani de izolare și că atunci când aceasta se va estompa rușii se vor schimba radical, uitându-se faptul că rușii au migrat masiv pe mai tot mapamondul și că păstrează legături strânse cu cei de acasă. Dacă veți discuta cu rușii care au, de 10-15 ani, cetățenii ale unor state democratice, SUA, Canada , Germania, Italia, Franța, Marea Britanie veți constata că ideile și concepțiile acestora referitor la Maica Rusie nu diferă prea mult de cea a rușilor din interior.
  A doua percepție este aceea că prin sancțiuni economice și izolare populația Rusiei se va revolta împotriva conducătorilor și că se vor prăbuși din interior. Istoria Rusiei arată că acest popor este mai puțin sensibil la suferință și privațiuni decât alte nații și că tocmai în aceste momente unitatea sa este mai mare.

 3. Karadeniz says:

  @ RH
  Demonstrația unor astfel de fapte însemnă probe reale pe care doar serviciile specializate le pot obține. A susține că din fundul New Yorkului, stând toată ziua pe internet și frunzărind știrile poți demonstra fapte și acțiuni de spionaj petrecute la mii de km distanță este o idee mai mult decât puerilă. Nici una din ”dezvăluirile” făcute din 2008 încoace de când te-a apucat chestia asta cu spionita nu reprezintă decât preluări de prin presa de scandal.
  Experții serviciilor secrete americane în nici un caz nu publică lucrări de specialitate cu acțiuni petrecute mai devreme de 50 de ani.
  Ințelege o dată penibilul și ridicolul situației în care expui cu astfel de supoziții.
  În noul cod penal articolul de care vorbești are numărul 394, termenul de detențiune este înlocuit cu închisoarea iar această pedeapsa este de la 10 la 20 de ani.
  Sfatul meu este să te rezumi la blogul personal, dă-i o forma accesibilă și atractivă, acceptă comentariile, așa cum ți le acceptă alte bloguri și sigur vei găsi niște amatori de astfel de știri bombă.

 4. L Abagiu says:

  “… Daca Mihail Gorbaciov va achiesa la pretentiile presedintelui George Bush, de la Malta, si va interveni prin forta, inclusiv in tara nostra sa rastoarne ordinea constitutionala, sa produca haosul si sa destabilizeze socialismul va ajunge sa lichideze URSS, alinata militara de la Warsovia si CAER-ul, cu consecinte foarte dramatice pentru poporul rus, care va fi nevoi sa plateasca pentru lipsa de loialitate a acestui conducator, care sub motivarea unor schimbari, va ajunge sa cedeze bogatiile popoatelor din Est, in mina unor corporatii multinationale, ce vor lichida toate intreprinderile construite cu asa de multe eforturi, iar consecinta va fi transformarea a jumatate de glob intr-o imensa piata de desfacere.I-am spus-o si pesonal dar si in cadrul organizat, ca procedand asa va face o mare greseala istorica, nu atat fata de poporul nostru, greu incercat in lupta multimilenara pentru existenta sa, ci fata de toate popoarele care au conoscut sute de ani jugul dominatiei straine, dar in special pentru popoarele URSS, care odata lasate la cheremul imperilismului occidental, vor ajunge sa devina rand pe rand adversarele poporului rus, ce va fi culpabilizat atat acesta cat si conducatorii sai in presa occidentala, ca principal responsabil al crimelor comise in ultimul secol.Am fost contrazis si amenintat, insa eu nu pot accepta sa cedam suveranitatea si independenta noastra in fata unor minoritari si aici ma refer la minoritatea maghiara, care este instigata de data acesta de agenturi estice, sa ceara nu drepturi nationale ci privilegii si dezmembraminte teritoriale, ce prin iredentism si sovinis doresc incalcarea conventiilor internationale de pace, semnate in urma celor doua razboiaie mondiale.” Nicolae Ceausescu 1989

 5. Am fost informat ca la Universitatea Babes Boyoi, sunt anumite cadre universitare cu vederi antiumanitare, care promoveaza sovinismul, rasismul, iredentismul, hortismul, atisemitismul si antirusismul, xenofobia, ura de rasa si discriminarea pe criterii de nationalitate, religie, sex. orientare culturala, lima, cutume sau alte criterii neonaziste. Aceasta analiza se inscrie in acesta orbita si se vrea sa explice ca Rusia ar avea probleme cu restul lumii. Nu este asa, sunt persoane fizice superpotente din punct de vedere financiar care au tupeu sa instige peste 70 de state ale lumii, dintre cele mai civilizate, sa loveacs Rusia, inclusiv nuclear, chimic si bacterian. Ori escaldarea unui razboi nuclear, ar echivala cu disparitia speciaie umane si distrugerea unei mare parti a sistemului nostru solar. Difeneta dintre viata si moarte, dintre fortele binelui si ale raului, dintre pace si razoi, dintre normalitate si anormalitate o va face intreaga umanitate. Noi militam pentru PACE, rezolvare diplomatica a diferendelor, si fiecare sa platesca datoriile ce le are, indiferent de termenul de prescriptie. Uitati, noi am stauit pe langa guvernul din Romania, chiar pe timpul cand acesta era condus de Calin Popescu Tariceanu sa primiti tezaurul in integrul si dobanzile legale, incepand din 1918 si pna la zi, cu conditia semnarii unui pact de neagresiune militara. Chiar am propus alipirea fara violanta a Basarabiei, Bucovinei de Nord, Herta si Sudul Basarabiei, inclusin Odesa, la Romania, cu conditia asigurarii unor garantii ca pe teritoriul tarii voastra sa nu fie amplasate baze militare ostile Federatiei Ruse, insa inexplicabil, nici un ambasador nu a venit la noi cu nici un raspuns din partea Guvernului sau al presiditiei. In aceste conditii, a faca vinovat poporul rus pentru gulagul in care v-a teleportat fostul Rege Mihai Voevod de Alba Iulia, sau a orientarii natiunii romane, spre a oferi economia, teritoriul, populatia, unor state straine din vest, ostile, incepand de la Emil Constantinescu, este un lucru deja dovedit. Rusia respecta si apara pe toti fratii nostri ortodocsi, numai sa existe vointa politica sa fie valabila si recirpoca. Atunci cand zilnic se poarta sute de comentarii ostile Rusiei, pe toate canalele, noi cum sa interpretam acest fapt?Cu compasiune si condescendenta doar.Si mai este o vorba transmisa de la bunicul meu, care este originar din partile Hotinului, deoarece numele sau real era Putina, adica vasul in care se tine vinul: Prietenul la nevoie se cunoaste.

 6. Bure Bista says:

  Interesant articol. Pacat ca unele comentarii sunt pe langa.

  Revenind la situatia din Ucraina raportata la intersle Rusiei, as sublinia faptul ca Putin are in continuare un control real asupra trupelor rusesti care clandestin opereaza in Ucraina.

  E insa foarte putin probabil sa aiba controlul asupra gherilelor pro ruse care opereaza in regiune si care sun formate cu precadere din mercenari de profesie din tot speţiul ex sovietic si probabil si din Serbia. Pe acestia incearca doar sa-i controleze prin oligarhii care-i platesc. Deci controlul e la oligarhii care finanteaza campania din Ucraina si care au finantat si anexarea/ocuparea Crimeei.

  Felicitari autorului pentru curoajoasele scenarii.

 7. ROBERT HORVATH SUA says:

  UDMR RETEA RUSEASCA SUB ACOPERIRE MAGHIARA

  Serviciul secret american…material dec.

  Datele şi informaţiile deţinute de Serviciile Secrete US dovedesc penetrarea de catre Serviciile de Informaţii Rrusesti a structurilor de decizie româneşti, la toate nivelurile prin UDMR . De altfel, informaţii şi date despre activitatea Serviciilor de Informaţii (de spionaj) maghiare îndreptate împotriva intereselor politice, economice şi militare romanesti s-au deţinut cu mult înainte de 1990 şi toate aveau ca punct de pornire Consulatul ungar din Cluj. In cursul anului 1988, Ceauşescu, pus în faţa unor probe indubitabile, a ordonat desfiinţarea oficinei de spionaj respective.Dupa 1990, acţiunile spionajului maghiar au fost reluate cu şi mai mare forţă şi, favorizate de inacţiunea Serviciilor Speciale româneşti, determinată de complicitatea factorului politic, au reuşit să penetreze structurile de decizie ale Statului Român, atât la nivel de Guvern, cât şi la nivel de Preşedinţie. S-a ajuns ca seful organizatoei G. Frunda sa fie nimit consilier principal al lui Ponta ( premierul actual al Romaniei )

  De atunci, cu toate că acţiunile au luat amploare o dată cu cooptarea la guvernare a UDMR în Guvernul Ponta ( pe usa din spate N.A. ), orice date, informaţii, acţiuni ale spionajului rusesc sunt trecute sub tăcere de către factorii politici, ceea ce a facilitat desfăşurarea de forţe ostile în toate domeniile de activitate şi de decizie ale Statului Român.

  In timpul guvernarii USL la nivelul unităţii româneşti de contraspionaj economic, începe să fie de notorietate acţiunile cadrelor de spionaj rusesti via UDMR care acţioneaza pe faţă pentru culegerea de informaţii cu caracter economic care să-i ajute să obţină evidente avantaje materiale pentru ţara lor de origine, mai ales în domeniul privatizărilor.

  Un alt punct sensibil îl reprezintă Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, a cărui misiune este asigurarea condiţiilor de trecere la societatea informaţională, care presupune implementarea coerentă şi generalizată de sisteme informatice integrate. Faptul că organizaţiile, oricare ar fi ele, depind de reţelele de comunicaţii electronice şi de sistemele si serviciile informatice face ca acestea să fie mult mai vulnerabile la ameninţările de securitate, astfel că sunt evidente importanţa şi sensibilitatea acestui domeniu în ecuaţia siguranţei naţionale. Cu toate acestea, prin algoritm politic, el a fost atribuit UDMR-ului…..in guvernarea anterioara…..Va urma

 8. Si care ar fi oligarhii ma rog, nu au nume, cat au platit, din ce cont, cati mercenari sunt? Vreau informatii exacte ca sa putem lua masuri. Nici o persoana fizica de drept privat, si nu public nu are dreptul conform conventiilor internationale sa organizeze, finanteze, inarmeze armate private care sa ucida populatia civila. Astfel se poate considera genocid, sau crime impotriva umanitatii, iar unele state condamna aceste fapte cu pedeapsa capitala.

 9. Bure Bista says:

  @Vladimir Putin,

  Sigur Vladimir Putin ii stie cu nume si prenume, probabil si cu sumele cu care contribuie. Ii stie si media din Rusia si Ucraina.

  Cat despre “Nici o persoana fizica de drept privat, si nu public nu are dreptul conform conventiilor internationale sa organizeze, finanteze, inarmeze armate private care sa ucida populatia civila” imi vine sa zambesc.

  Doar nu sunt rusii mai cuminti ca occidentalii care nu s-au ferit sa foloseasca societati private de securitate in Orientul Mijlociu?

  Doar nu cumva rusii au pacificat Cecenia cu vorba buna nu cu echipe de mercenari asociate crimei organizaste?

  Ma faceti sa zambesc Vladimire!

  Daca actiunile statelor si ale celor care actioneaza in slujba lor s-ar evalua doar prin prisma dreptului international atunci Rusia ar fi inca la inchisoare pentru faradelegile comise in teritoriile cotropite sute de ani.

 10. Karadeniz says:

  Rrom Hașișule esti de comă , omule!
  Las-o dracului cu plagiatul, parcă ai fi Ponta.
  Pai e frumos ce faci? Te duci pe un forum numit spyology, copii un text de acolo, de prin februarie 2008, și începi să-l prelucrezi.
  Zice omul acolo – ”Datele și informatiile deținute de Serviciile Secrete ale țării noastre dovedesc penetrarea de către Serviciile de Informații ale Ungariei a structurilor de decizie românești, la toate nivelurile.”
  Mătăluță începi prelucrarea – Datele şi informaţiile deţinute de Serviciile Secrete US dovedesc penetrarea de către Serviciile de Informaţii Rrusesti a structurilor de decizie româneşti, la toate nivelurile prin UDMR
  Apoi ai băgat textul direct că merge – ” De altfel, informaţii şi date despre activitatea Serviciilor de Informaţii (de spionaj) maghiare îndreptate împotriva intereselor politice, economice şi militare romanesti s-au deţinut cu mult înainte de 1990 şi toate aveau ca punct de pornire Consulatul ungar din Cluj.”
  Din paragraful acesta ”Documentarea lor a necesitat o activitate intensa din partea organelor de contraspionaj romanesti, iar munca acestora s-a concretizat în cursul anului 1988, când Ceausescu, pus în fata unor probe indubitabile, a ordonat desfiintarea oficinei de spionaj respective.” Ai luat doar partea de final ”In cursul anului 1988, Ceauşescu, pus în faţa unor probe indubitabile, a ordonat desfiinţarea oficinei de spionaj respective.”
  Apoi ai luat fraza asta ” După 1990, acțiunile spionajului maghiar au fost reluate cu și mai mare forță și, favorizate de inacțiunea Serviciilor Speciale românesti, determinată de complicitatea factorului politic, au reușit să penetreze structurile de decizie ale Statului Român atât la nivel de Guvern, cât și la nivel de Președinție. Într-un singur caz, contraspionajul românesc și-a mai spus cuvântul, în anul 1993, când fostul ministru de Externe în Guvernul Văcăroiu, Teodor Meleșcanu, i-a prezentat omologului său ungar Gyula Horn date despre activitatea de spionaj a unui cadru activ al serviciilor maghiare. ” Ai tăiat ultima frază cu Meleșcanu și ai băgat textul cu Frunda.
  Nu mai continui că nu are rost, cine vrea găsește textul cu google search.
  E treabă grea și plagiatul ăsta. In primul rând foștii securiști sunt băieți cu școală, scriu corect și gramatical și ortografic, ba folosesc și diacritice. La matale partea asta lasă de dorit, ca hartist nu prea ți-a plăcut școala așa că orice adăugire la textul plagiat te trădează.
  Se pare că ne confunzi cu prietenii matale de prin Harlem, deși dacă ar ști românește și ăștia s-ar prinde că le vinzi gogoși.

 11. Robert Horvath Sua says:

  Stimata Redactie
  A publica trei sau patru atacuri la adresa mea si a nu-mi acorda dreptul
  la replica dovedeste o lipsa elementara de echitate si de bun simt elementar.
  Nu o mai lungesc. In cazul in care dreptul meu de replica este respins.
  nu-mi ramane decat sa parasesc nu fara pareri de rau blogul dumneavoastra.
  Aici nu este vorba de libertate de expresie ci lipsa de educatie elementara.
  Adica de cei 7 ani de acasa care sunt convins ca parintii s-au straduit sa vi-o dea..
  Cu sinceritate.

 12. Marlon Juvet says:

  Ce mă amuză felul serios în care unii de pe aici vă conversați cu “Putin”, “Vocea Rusiei” şi ce tâmpenii de semnături apar. :)

 13. Robert Horvath Sua says:

  Va rog a publica ultima mea postare.
  Sa nu mai existe dubii din ce lume face parte
  redactorul . O lume care o credeam apusa.