Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

A început decapitarea?

Încep sã aparã şi alte scopuri ale operaţiunii demenţiale intitulate mascat “recalcularea pensiilor militare”, scopuri pe care nu le desluşisem complet nici când am scris “Dovada mârşãviei” , nici când am scris “Alte dovezi ale mârşãviei” şi nici mãcar când am scris “Sanie fãrã bici” .

Foarte mulţi pensionari militari care au primit celebrele adeverinţe au constatat cã le lipsesc ani mulţi din activitate. Ca şi când, vorba unuia dintre ei, se mai duceau la unitate câteva luni, sau câţiva ani, apoi îşi luau concediu fãrã platã, sau dezertau (?!) câteva luni, sau câţiva ani, apoi iar se întorceau la treabã, ş.a.m.d. Nu ştiu cum stau lucrurile la toţi cei care au primit acele adeverinţe (de fapt, nişte hârtii fãrã nici o valoare juridicã, întrucât nu sunt avizate de nici un organ de specialitate, aşa cum prevãd normele de activitate în ceea ce priveşte documentele financiare; cãci ce altceva pot fi nişte “Adeverinţe de venit”, dacã nu sunt documente financiare!?!), dar la mulţi dintre cei pe care îi cunosc lipsesc exact anii în care ei au îndeplinit misiuni peste hotare.

Subliniez, “au îndeplinit misiuni”, nu au fost în concedii, nu s-au dus ei fiindcã “aşa a vrut muşchii lor”, ci pentru cã au fost trimişi în acele misiuni. Si nu e vorba de oameni care au fost detaşaţi de la anumite unitãţi la alte unitãţi care i-au trimis în misiuni, ci de oameni care au fost trimişi în acele misiuni chiar de unitãţile de care aparţin. Cu alte cuvinte, nu se poate invoca nici mãcar banalul “Dom’le, nu s-a ştiut ce bani i-au dat ãia de unde a fost detaşat” sau “N-am avut acces la baza de date a unitãţii unde au fost detaşaţi”. Si nu e vorba nici de oameni cãrora li s-ar fi emis acele documente de pe o zi pe alta, ci de oameni care au aşteptat mai mult de 4 (patru) luni sã li se elibereze adeverinţele despre care vorbim. Deci, nu poate fi invocatã nici presiunea timpului.

Multiple interpretãri poate primi omisiunea acelor ani. În absenţa oricãrei explicaţii oficiale, eu mã opresc la una şi sunt curios cum mi-o vor demonta pup-în-ştiu ei ce le place sã pupe. Eu interpretez aceastã omisiune ca pe un act de voinţã, premeditat, menit a-i decapita pe militarii care şi-au permis sã îndeplineascã misiuni peste hotare.

Cãci, îndeplinirea unei misiuni peste hotarele propriei Patrii, de cãtre un militar român, poate fi deranjantã pentru nişte…ne-români, nu? Si, ce fac ei? Incearcã sã-i decapiteze pe acei militari români. Cum, în ziua de azi, e greu sã vii cu puşcociu şi sã-i bãrbiereşti, fãrã sã te vadã nimeni, începi prin a le lua cele necesare traiului. Adicã, le umbli la bani, fir-ar ei ai dreacului! Pentru început, nu le iei în consideraţie anii în care şi-au permis sã îndeplineascã misiuni pentru Patria lor. Ceea ce înseamnã mai puţini ani la recalcularea pensiei, deci mai puţinã pensie.

Mai încolo, om mai vedea. Adicã, or mai vedea. Ei, cei interesaţi de decapitarea militarilor români. Prin cine? Cum prin cine? Prin reprezentanţii lor din guvernul României, în frunte cu ministrul apãrãrii. Cã ãsta se manifestã ca şi când ar fi ministrul apãrãrii altora, în detrimentul românilor!

Scris de … Altfel
Joi, 16 Decembrie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “A început decapitarea?”

 1. OCVST says:

  In ultimii 20 de ani au fost atacate permanent valorile si traditiile romanesti: BISERICA, ARMATA, ARTISTII, OAMENII DE STIINTA ADEVARATI, MITURILE ETC. Este trist ca elita romaneasca nu a reactionat! din pacate, ca si in anii 50′ s-au gasit peste nevoi “cozi de topor”. Asta nu inseamna ca noi, cei multi, nu suntem vinovati, sau suntem mai putin vinovati!
  Sa nu ne mintim!
  ” Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”. Ce am cerut asta am primit si am acceptat.
  Poate trebuie sa platim ca am ucis de Craciun, in ’89.

 2. frate asta e.daca ai citit in ultimele zile am scris destul.acum tot ce spunem e tardiv.asociatiiele noastre tac-taie porcul si guvernul taie pensiile.a fost o minciuna si dezinformare concentrata,pe 14 s au intilnit la haiducu cu madam gheneral lu pulescu,nimic nu sa comunicat de catre asociatiile pensionarilor si nici de herr dogaru-militaru,marele fanfaron si sustinator televizat.o sa fie ce o sa fie,sigur o nebunie,asa cum am trecut in tacere in rezerva pentru reducerea armatei pt un pumn de arginti,asa o sa ne potolim si acum.URLATI va rog.nici dracu nu ne asculta.

 3. Trifon Gruju says:

  Este adevarat ca este o mirsavie, dar trebuie sa facem o diferenta. Diurna nu este considerat venit salarial. Daca ar fi asa, ar trebui incluse in venituri si diurnele in lei, de ce doar cele in valuta? Atunci ar trebui, conform aceleiasi logici (o fi romaneste?) sa se caute toate ordinele de serviciu ale celor care au lucrat detasati (nu mutati!) in economia nationala, pe canale, cei care au executat lucrari pe timp de vara, an de an, in agricultura, cei care au lucrat la amenajari de poligoane, si probabil multe alte situatii in care militarii lucrau in tabere de instructie, infara garnizoanelor de resedinta. La fel era (si este) si misiunea inafara granitelor. salariul se ia la unitatea de provenienta, cu sporurile respective, iar in T.O. se primeste diurna.

  Alta este situatia celor care au primit salariul in strainatate, la post PfP sau NATO, ale caror fise fiscale pe anii respectivi este ZERO, cu venituri doar in luna de concediu de odihna cand obligatoriu erau platiti in RON.

  Dar ma mir ca Altfel, dealtfel bine informat, nu era la curent cu aceste aspecte, care au inceput inca de pe vremea spitalului de campanie din Kuweit, au continuat in Bosnia si Kosovo, apoi in Iraq, Afganistan.

  In rest, mirsavia cu recalcularea pensiilor o recunosc, dar nu le recunosc nemultumirea celor care au acceptat cand au plecat pe diurna lunara echivalenta cu 5 la 9 salarii – in functie de perioada, sa faca acum pe nemultumitii. Ca o comparatie, o diurna de ofiter de 30 de dolari pe zi, insemna 1 mie de dolari pe luna. Un apartament cu 2 camere, in Cetate, in Alba iulia, in 1999 costa 600 de dolari. faceti si dvs. socoteala. Iar acum sa vii sa spui ca …

  Un “razboi” nu se poate duce cu jumatati de adevar! Hai Romania!

 4. Trifon Gruju says:

  rectific, apartamentul costa 6000 de dolari.

  Hai Romania!

 5. Bure Bista says:

  Draga Trifon,

  Cand legiuitorul a stat in cur strmb si a judecat drept a facut legi bunicele. Cand legiuitorul e sluga unor diletanti ei nu fac decat sa-si bata joc de tot si de toate, mai ales de oameni.

  E valabil in acest caz.

  Pai cum sa ceri o imbecilitate atat de mare ca niste amarati, luati cazul unuia de 90 de ani, sa-si ceara, caute, si verifice venituri vechi de cate 50, 60 de ani?

  cat despre diurna vs salar la post, acei oameni su executat o misiune in folosul statului roman. Cum ii rasplateste statul roman scriidu-le 0 pe fisa de salarizare.

  ce frumos o sa-i scrie reprezentantul nostru la NATO venituri pe luna … 0. Ca vezi doamne ai fost la post si ti-ai cumparat garsoniera si ti-ai reprezentat statul roman. A uitasem mai sunt cateva sute de atasati ai apararii, dar dai in masa de nababi..

  Pentru umilinta asta cei care au pus-o la cale si o instrumenteaza trebuie sa plateasca.

  Pentru o astfel de umilinta

 6. Altfel says:

  Trifon Gruju,
  M-am referit EXACT la ce te-ai referit si tu. Pentru ca cei care au fost in misiune la ONU, sau la NATO nu traiau cu diurna! De aia am si specificat ca nu e vorba de cei care se duceau sa se plimbe. Nu mi-am imaginat ca daca nu spun eu “delegatii” cineva se va gandi ca ii am in vedere pe cei care se duceau in delegatii. Ca aia primeau diurna. Un om care a lucrat la NATO 4 ani, are LEAFA, sau SOLDA sau cum vrei sa-i spui, NU diurna! Iar acelui om, acuma, acei 4 ani ii lipsesc. Care e vina lui!?!

 7. azi la 11 ma duc sa ridic adeverinta,o sa fac schou-va povestesc cind revin deaoarece trec pe la judecatorie sa dau mapn si statul in judecata pentru santaj,in sensul ca ma obliga sa fac o cerere fara vointa mea sub amenintare si presiune-[amenintat ca daca nu procedez cum mi se cere-pensia va fii calculata la salariu mediu].ma sustine cineva?
  poate aveti si alte idei.eu m am mai judecat cu armata cind am iesit la pensie pentru dreoturile mekle si am cistigat,desii a durat 5 ani cu trimitere de 3 ori la cirtea suprema,.

 8. OCVST says:

  Parintele Arsenie Boca azis ca intro minte stramba si lucrurile drepte se stramba.

  O parere. Cand trimiteti adeverintele, pe cerere sa treceti ca adeverinta ati solicitat-o in baza unei legi si nu din proprie initiativa. Pe adeverinta eliberata scrie ” adeverinta a fost eliberata la solicitarea…”

 9. sejc says:

  scmd intocmeste tabele cu semnatura membrilor .la cererile de chemare in judecata-interventie- la recursul din 7 ianuarie 2011 se atasaza tabel.pana la sfirsitul anului se primesc membrii pentru o cotizatie de 60 lei.vreti sa actionati? cereti sa fiti membrii ai sindicatului.numai impreuna putem invinge.puteti sa actionati si singuri dar este foarte greu.eu unul voi actiona si in sindicat si singur in momentul in care primesc decizia de recalculare fac contestatie la casa de pensii imediat.trimit prin posta cu confirmare de primire.astept 30 zile dupa care chem in judecata la tribunal casa de pensii si cer anularea acesteia. daca gasesc aliati vom angaja avocat in schimbul sumei de 300ron fiecare.negociem.functie de rezultat voi ajunge la cedo.am mai ajuns .nu este greu.judecatorii isi fac treaba.au coloana vertebrala.portocalii nu sunt iubiti mai ales ca au mintit..au deceptionat multa populatie.sa ne uram succes.

 10. minel says:

  Perioada in care militarii participa la misiuni in afara teritoriului statului roman se considera dublu la calculul vechimii in serviciul militar.
  venitul din tara este impozabil -deci… nu poate fi zero

 11. Trifon Gruju says:

  Daca am inteles gresit, sa ma iertati. Dar intr-una din zile un dom’
  col (r) inconjurat de alti cativa clama exact diurna. Exoerienta mea ma adusese in trecut in contact cu acel dom’ col (r). Era din categoria celor care la sosirea presedintelui Romaniei la Zenica, de ziua lui, dupa o huiduire la Timisoara, m-a trimis “cu trupa” in parcul auto pana se serveste masa prezidentiala, ca nu cumva sa pun intrebari incomode iar “trupa” sa nu puna intrebari incomode. Acelasi individ (slugarnic) acum isi striga “nedreptatea”.

  Sarbatori Fericite tuturor!

 12. sejc says:

  studiati ,analizati dosarul 3368/104/2010 ,tribunal olt,din 1 oct.2010.parte elena bucura si fiti gata de lupta.

 13. N_V.CINCU says:

  @SEJC-cata intelighentie ,cata perspicacitate…bine ca ne-ai luminat si pe noi.numai un redus mintal se mai inscrie acum in scmd

 14. Lupul Alb says:

  Câteva precizări, asta aşa ca să ştim despre ce vorbim.
  @ Minel – “Perioada in care militarii participa la misiuni in afara teritoriului statului roman se considera dublu la calculul vechimii in serviciul militar.”= incorect/ incomplet.
  Se consideră dublu la calculul vechimii doar perioadele in care misiunile executate sunt cele prevăzute de Art. 2, lit. a) – d) din Legea 42 / 2004 privind participarea forţelor armate la misiuni în afara teritoriului statului român. Iar în aceste condiţii, personalul participant beneficiază de drepturile prevăzute la Art. 16, alin. 1, lit a) – c) din aceeaşi lege.
  Cei care merg în astfel de misiuni, sunt de două categorii:
  – personal trimis în misiuni de tip coaliţie sau de apărare comună (caz în care diurna din “teatru” este plătită de statul român, iar persoana beneficiază de toate drepturile de la articolul amintit mai sus); ex. Antica Babilonia, Irak – coaliţie; Enduring Freedom, Afganistan – coaliţie; ISAF, Afganistan – în sprijinul păcii, Active Endeavour, M. Mediterană -apărare comună etc.
  – personal trimis in misiuni umanitare, adică sub ONU (caz în care diurna este plătită de Naţiunile Unite, statul român plătind doar drepturile în lei din ţară).

  Autorul face referire însă la alte misiuni. Adică la cele prevăzute în HG 22 / 2004, privind trimiterea în misiune permanentă în străinătate a personalului din Ministerul Apărării Naţionale, caz în care aceştia beneficiază de drepturi salariale (în lei şi în valută) prevăzute de HG 837 / 1995, cu milioanele de modificări şi completări ulterioare. Dar precizări despre această situaţie, veţi avea la lecţia următoare.
  Nu sunt jurist, finanţist sau alte alea. Ştiu doar să citesc în limba română.

  @Trifon Gruju – simt “miros” de frustrare din direcţia dvs. Nu am înţeles care-i problema dvs. cu participanţii la misiuni în zone de conflict? Eu nu am auzit pe nimeni să clameze recunoaşterea acelor drepturi financiare, pentru simplul motiv că, în acea perioadă, contribuţia lor e oricum mai mare, ei beneficiind de un spor de 100% conform legii mai sus amintite. Iar dacă dvs. consideraţi ca pentru că au avut diurnă lunară echivalentă a 5-9 salarii şi că, astfel, au câştigat cât să-şi cumpere un apartament în “megalopolisul” Alba Iulia, aceşti oameni nu au dreptul să vorbească sau să fie nemulţumiţi… ei bine vă recomand să le spuneţi asta celor care nu s-au mai întors din Afganistan. Au acceptat sau nu, nu contează. Au fost TRIMIŞI acolo de statul român, iar dacă nu erau ei, alţii ar fi fost în locul lor, şi cineva tot ar fi participat. Şi ştiţi de ce? Vă spune Lupul Alb: PENTRU CĂ PARTICIPAREA LOR ACOLO AU DECIS-O ALŢII.

 15. Camelia says:

  Daca incepem si noi cu “sa moara capra vecinului” …, este grav. De fapt, asta se si doreste. Aceasta situatie, cu adeverintele, este generala. Nu este vorba numai (sau mai ales) de de cei ce au lucrat in strainatate. Mie mi-au dat o adeverinta din care rezulta ca 12 ani am avut venit 0 (zero). Ce pot sa fac? Am facut o contestatie. Si? O va lua cineva in seama? Nu vedeti ca vorbim degeaba? Nu vedeti ca fac ce vor ei? Este vina noastra ca nu pot elibera acele adeverinte corect (nu au timpul necesar sau nu pot cuprinde acest volum de munca)? NU ESTE!