Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ANCMRR vs. SCMDRR două acţiuni o singură dragoste: ARMATA

Zilele acestea asistăm, cu uimire, la scindarea definitivă a acţiunii de protest a asociaţiilor militare ale rezerviştilor, singurele care puteau sancţiona puterea politică faţă de agresiunea fără precedent asupra statutului cadrului militar – fie el activ sau rezervist. În fapt, asupra desfiinţării statutului acestuia.

Cele două organizaţii, port drapel ale asociaţiilor rezerviştilor militari din Armată, Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere “Alexandru Ioan Cuza” (ANCMRR) şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMDRR) au ridicat fiecare vocea, în parte, faţă de schimbarea cadrului legislativ de către actuala putere, lucru care a dus la pierderea unor drepturi ale militarilor activi şi rezervişti. Acestora li s-a alăturat şi Federaţia Militarilor din România, cel puţin, până la momentul schimbării conducerii acesteia.

Asistăm în fapt la conflictul dintre două mentalităţi: cea a “pasivismului”, şi sprijinului politic acordat de către ANCMRRR faţă de orice tip de putere politică, şi cea a “activismului” promovat de SCMD care foloseşte mijloace specifice luptei sindicale pentru atingerea scopului.

Asaltul actualei puteri asupra statutului cadrului militar a determinat şi cele două tipuri de reacţii: cea pasivă, duplicitară, a ANCMRR şi cea radicală, convulsivă chiar a SCMD. FMR a fost pur şi simplu anihilată din interior.

În faţa diminuării veniturilor militarilor activi, a interzicerii cumulului pensiei cu salariul pentru rezerviştii angajaţi la stat, a iminentei reduceri a pensiilor, dar mai ales a distrugerii statutului cadrului militar prin includerea acestora în legi de salarizare sau pensionare unitare, ANCMRR a iniţiat acţiuni în justiţie pentru oprirea aplicării prevederilor privind recalcularea pensiilor militare (ciudată inconsecvenţă, sprijinim dar dăm în judecată!!!), şi-a oferit ajutorul pentru întocmirea adeverinţelor pentru recalcularea pensiei şi a întocmit liste pentru avansări de militari în retragere. Nu au lipsit nici ameninţările voalate la adresa puterii politice.

Printr-o scrisoare adresată Preşedintelui României, ANCMRR precizează:
“Vă raportăm, Domnule Preşedinte, că noi, cadrele militare în rezervă şi în retragere, avem “verticalitate, demnitate şi onoare militare , crezul nostru fiind sintagma – PATRIE – ONOARE – DEMNITATE , moştenită de la înaintaşi şi pe care dorim să o valorificăm perpetuu. Dar dacă drepturile noastre dobândite prin lege şi consfinţite prin Constituţia României, vor fi în continuare ignorate sau afectate ne vom adresa instanţelor de judecată româneşti şi europene pentru a le menţine”.

Pe de cealaltă parte, SCMD s-a manifestat vocal prin participarea la emisiuni TV în care şi-a exprimant tranşant intenţia de a combate prin activism acţiunea de distrugere a statutului cadrelor militare, a organizat acţiuni de protest de tip sindical participând alături de alţi sindicalişti la demonstraţii împotriva deciziilor puterii, a iniţiat acţiuni în justiţie. Mai mult, încearcă ca de Ziua Armatei să demonstreze în stradă şi atragă atenţia în mod public asupra nedreptăţilor făcute militarilor. Astfel SCMD a anunţat că va organiza mitingri de protest la Cotroceni şi în faţa celorlalte instituţii publice în ziua de 25 Octombrie 2010 şi va picheta prefecturile din ţară.

De la această acţiune propusă de SCMD se trage şi luarea de poziţie de către conducerea ANCMRR; aceasta din urmă s-a dezis public de acţiunea propusă de SCMD.

De unde această confruntare de idei şi din păcate nu numai dintre ANCMRR şi SCMD?

Probabil proverbul tipic românesc “Să moară şi capra vecinului” reprezintă un prim palier de dezbateri. ANCMRR e condusă îndeosebi de cadre militare formate în şcoala activismului politic promovat de PCR la vremea respectivă. Mulţi dintre aceştia au ieşit în pensie anterior acordării de drepturi financiare compensatorii şi manifestă (cum e şi normal pe plaiurile mioritice), o anumită “invidie” faţă de pensionarii mai tineri, ieşiţi în floarea vârstei cu pensii şi solde compensatorii.

Apoi e şi o chestiune de mentalitate. ANCMRR a fost întodeauna un sprijinitor al politicului aflat la conducerea MApN, indiferent de care a fost acesta. Că sediile gratuite primite de la MApN şi gradele false obţinute pe bază de listă au fost suficiente pentru satisfacerea ego-ului liderilor ANCMRR, e mai mult decât evident. Ar mai fi, poate, şi problema “coloanei a 5-a” reprezentată de foştii activişti PCR din armată, preluată parţial de ANCMRR.

Nu ar fi de neglijat nici “invidia” generată de apariţia unei noi asociaţii militare care a refuzat tutela mai vechilor tovarăşi şi şi-a constituit propria organizaţie pe noi principii. Probabil, şi faptul că SCMD a reuşit să disloce un important număr de membrii cotizanţi pe care ANCMRR îi viza nu poate fi de neglijat în ecuaţia dezbaterilor dintre cele două asociaţii.

De cealaltă parte, SCMD încearcă să arate că Armata a fost formată şi din persoane combative cu spirit caracterizat de activism social, capabile să se adapteze la forme de luptă specific sindicale împotriva puterii politice. Că formele acestea sunt mai greu de acceptat de către militarii mai vechi sau mai noi, obişnuiţi cu clasicul “Am înţeles!” e o altă discuţie.

Forma de protest aleasă de SCMD, ieşirea în stradă, stârneşte însă cele mai aprinse controverse. Adică marea mută devine vocală stârnind frisoane puterii politice. Dar controversa se manifestă cel mai acut în însăşi mentalitatea foştilor militari: e oare onorabil să ieşi în stradă şi să-ţi strigi nemulţumirea? Cei de la ANCMRR spun că nu. Sindicaliştii zic că în contextul umilinţelor sistematice la care a fost supus militarul, fie el şi pensionar, de către puterea politică, această acţiune e obligatorie.

Acum că 25 octombrie, Ziua Armatei României, se apropie nu ne rămâne decât să vedem dacă simpozioanele organizate de ANCMRR vor avea un efect mai bun decât demonstraţiile şi pichetările propuse de SCMD.

În fapt, ambele asociaţii îşi doresc menţinerea unui status respectat pentru militarul român!

Probabil, la finalul acestei ciudate perioade vom avea o Armată slăbită prin diminuarea drepturilor militarior activi şi pensionari situaţie care va fi, poate, şi o consecinţă a sciziunii asociaţiilor militare care nu au reuşit să treacă peste orgolii şi ambiţii personale şi să se constituie într-o voce distinctă, capabilă să limiteze asaltul politicului asupra mediului militar.

În fond ambele asociaţii au o singură dragoste: Armata! Atunci de ca atâta aversiune reciprocă?

DECLARATIE de presa ANCMRR 21.10.10

SCMD PUNCTUL NOSTRU DE VEDERE si 25 octombrie 2010

ANCMRR de 25 octombrie

SCMDRR de 25 octombrie

Raul Dăncuţă

23 octombrie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

100 Responses to “ANCMRR vs. SCMDRR două acţiuni o singură dragoste: ARMATA”

 1. Aurelian says:

  @ teoTEO
  Halal camarad esti !!!! Daca tie ti-e bine, te doare la dos de ceilalti ! cred ca tu ai facut armata la fara frecventa, RUSINE !!!

 2. Don Corleone says:

  @aurelian
  Si tie nu ti-a fost bine vre-o 10 poate chiar 20 de ani si ai tacut precum…ala in papusoi????Aaaaa ce zici?Acu te apuca grija? asa tarzior? nenea EGOISTULE!!
  p.s.Si sa zici merci ca ai luat bani nemeritati atatia ani si nu ti-i cere nimeni inapoi;iar acum cand se vede ca nu toti au …it-o prin birouri tot tu te oftici??
  Cam mare grad de nesimtire ai acumulat!!
  Cu “DEMNITATEA SI ONOAREA” cum ramane tristule,ca in ianuarie urlai din toti bojogii despre demnitate si bla.bla…si ca nu banii conteaza.FARISEULE!!

 3. Aurelian says:

  @Don Corleone
  Esti un papagal de pdl-isto-unepuroi, care esti platit sa postezi pe aici ! E dreptul meu, pocitanie a naturii ce esti ! Asa te-a invatatat primul betiv al tarii sa vorbesti, basist imputit !

 4. Don Corleone says:

  @aurelian
  Pacat de numele ce-l porti,ca de “argumentele” tale ce sa mai zic …arata pe deplin cine esti si ce “poti” asa ca mai scuteste-ma,nu discut cu cei care folosesc hartia igienica pe post de servetel si au “altceva” in loc de creier.Du-te la mahala!!

 5. Aurelian says:

  @ Don Corleone
  Am sa numar de cateori postezi pe aici, basist imputit ! Daca ti-a facut-o MARE, ce te mai intereseaza de intri pe aici sa jignesti oamenii necajiti ?! De ce ? Pentru ca esti poatac pdl-istu-uneperist platit !! De abia astept sa pun iar mana pe arma, sa vedem atunci cum e cu pensia….

 6. MUSCELEANU says:

  OARE PE CINE ATACA “marele sindicalist” dogaru in ultimul sau cuvant catre prostime?
  “S-a incercat crearea unor alte sindicate ale rezervistilor cu personalitate juridica, dar legal nu se poate, pentru ca prin Statut noi am acoperit totul, si atunci s-a inventat o struto-camila ca suma de ONG-uri, dar folosind o terminologie sindicala. Este motivul pentru care, reamintim tuturor, cele spuse la intemeierea fiecarei filiale: sindicatul suntem toti la un loc, contul este al sindicatului, care a deschis subconturi filialelor, personalitatea juridica este a sindicatului in ansamblu, filialele neputand avea separat personalitate juridica, prin lege si prin Statut. Ele sunt parte a sindicatului, reprezentand sindicatul in teritoriu, adica in centrul de garnizoana (colegiul electoral) respectiv.”

 7. MUSCELEANU says:

  ASEMANARE IZBITOARE A POZITIEI FURERULUI SINDICAL CU “PORT DRAPELUL” ANCMRRT:
  “POZIŢIA A.N.C.M.R.R.
  privind preconizata federaţie a structurilor asociative ale cadrelor militare
  în rezervă şi în retragere provenite din Ministerul Apărării Naţionale.
  Biroul Permanent Central este informat că în ultimul timp, presiunile exercitate
  asupra conducerii centrale a A.N.C.M.R.R. nu au încetat, deşi au întâmpinat opoziţia noastră fermă şi refuzul de a participa la orice încercare de acest gen, iar la Conferinţa Naţională a A.N.C.M.R.R., delegaţii filialelor judeţene au validat poziţia conducerii centrale a Asociaţiei. În prezent se încearcă transferul acestei presiuni la nivelul filialelor şi subfilialelor A.N.C.M.R.R. din teritoriu.
  Pentru a induce în eroare, iniţiatorii şi susţinătorii acestei idei promit că funcţiile de
  ,,preşedinte de onoare’’ şi cea de ,,preşedinte executiv’’, ale federaţiei preconizate, vor reveni actualilor preşedinţi ai A.N.V.R., respectiv A.N.C.M.R.R. structuri care dispun de o reală reprezentabilitate şi notorietate şi care resping în modul cel mai hotărât, ideea da federaţie, la fel ca şi multe alte asociaţii. Avem convingerea că o asemenea soluţie ar conduce la pierderea identităţii, şi la marginalizarea A.N.C.M.R.R. în ceea ce priveşte demersurile privind soluţionarea problemelor cadrelor militare în rezervă şi în retragere provenite din M.Ap.N.”
  OARE POZITIA FERMA DAR CU ADEVARAT DE FOSTI MILITARI CU COLOANA VERTEBRALA A CELOR DIN FEDERATIE DERANJEAZA PE CEI CARE S-AU INFIINTAT PRIN FRAUDA SI MINCIUNA?

 8. tinichigiul shaf says:

  @aurelian
  Tu necajit?De ce tov.secretar BOB al PCR, ca nu mai ai 4100 ci doar 3600 lei??(incluzand aici “sal. de merit”pt invartitul cheilor pe deget toaaata ziulica)
  Vrei exemple de colegi din SLP care au sub 1600(inclusiv eu)
  Asa cum am mai spus….MARE NESIMTIRE AI!!FARISEULE!!
  Demnitate si Onoare-Oare le poti cere acestui “om”

 9. tinichigiul shaf says:

  @aurelian
  Ai invatat sa numeri pana la 10(zece)??

 10. tinichigiul shaf says:

  …sau doar pana la 5(cinci) ca asa ai facut tu scoala sovietica

 11. Aurelian says:

  Oricum, basescu cat va mai fi el presedinte, va fi fluierat si injurat la toate manifestarile publice. iar instanta interna sau internationala va face dreptate !!!!

 12. tinichigiul shaf says:

  Da da desigur….si Maica Tereza!!

 13. Marlon Juvet says:

  @tinichigiul shaf: nu stiam ca treaba cu “urechea si timpanul” se numeste tot SLP. Omu’ cât trăieşte, învaţă….

 14. tinichigiul shaf says:

  @Marlon Juvet
  Imi pare rau,dar daca ai stat la cafelute prin birouri n-ai de unde sa stii ce inseamna SLP.Nu-i nimic stiu altii care nu prea au huzurit si sunt destui pe aici si..si mai multi pe care nu-i intereseaza blogurile.
  Despre cafelute poti s-o intrebi pe Elena.E specialista!Cu armata e in paralel,dar pretentii are cu “carul”.

 15. Aurelian says:

  @Don Corleone&tinichigiul shaf
  Vad ca ti-ai dat o alta identitate…Esti un slugarnic marunt…un pupincurist….un oportunist… MI-E SILA DE TINE !!!!- SLP- serviciul de lupta permanent- la tine nu este cazul -eventual- SPA- serviciul de pupat in anus – pe sefi bineinteles !!!

 16. tinichigiul shaf says:

  @aurelian
  Ma”uimesti” la fiecare postare cu “inteligenta” si limbajul tau de om “educat”(si nu sunt putine postarile ce iti apartin)
  Sa-ti redau numai una “din putul gandirii tale profunde”-si se refera doar la mine.Nu vb despre altii.

  Aurelian a scris:
  18 August 2011 la 4:24 pm
  @Don Corleone
  Esti un papagal de pdl-isto-unepuroi, care esti platit sa postezi pe aici ! E dreptul meu, pocitanie a naturii ce esti ! Asa te-a invatatat primul betiv al tarii sa vorbesti, basist imputit !

  Prin cele spuse te-ai autodefinit complet dpdv intelectual si psihologic.Asta este.Trebuie sa suportam si asemenea exprimari de “fiinte” care au pretentii de militari…..onoare,demnitate…bla.bla

 17. Marlon Juvet says:

  @Tinichigiu': nu fă pe-a prostul amice, rişti să rămâi aşa.
  Până la noi precizări, nu ştii tu pe unde mi-am băut eu cafelele, rahat pedelist.

 18. Don Corleone says:

  @Marlon Juvet
  Ba da stiu!!Ti-ai baut cafeaua intr-o UM intr-un birou caldutz, pupandu-i pe sefi in c.r in fiecare zi dupa raportul de dimineatza si pana la 15.30 cand nu stiai cum sa “spargi” poarta mai repede si umbland de sarbatori cu sarsanaua plina pe la usile lor pentru un amarat de sal. de merit.
  Cam asta ti-a fost “activitatea militara”…si acum ai tupeul sa te mai si plangi??
  Vezi ca stiu!!…rahat original ce esti

 19. Corbu says:

  Huiduma de 1,98 si 100 kg ar fi bine sa ne lase in pace.Erau discutii purtate la subiect pana sa apara huliganul cu limbajul lui de haimana, cu insultele si atacurile la persoana.Peste tot este huiduit, scuipat si alungat.Lasa-ne!! Dispari.Converseaza cu cei de teapa ta, pune-te de ACORD cu ei…

 20. Marlon Juvet says:

  @Don Corleone: ştii pe mă-ta, căcat cu ochi.

 21. Don Corleone says:

  V-a iesit ura pe ochi si ochii din cap precum cepele.Se vede dupa halul in care scrieti.Puteti injura cat vreti.O sa fiti mai destepti?? mai frumosi??
  Nu; o sa fiti tot niste ratati bautori de cafele”imbunatatite” in timp ce altii chiar aparau tara asta buna/rea cum a fost.NU conteaza a fost/ESTE TARA mea.
  Voi ce stiti ce ati facut?? Va spun eu …NIMIC

  JUVETU TOT CIUMETE si se mai si lauda ca a fost ofiter.Mi-e rusine de asemenea politruci.Bagati capul in pamant ca strutul si ziceti merci ca va apara ultimul om de neanderthal fuhrerul dogaru(de fapt se apara pe sine insusi.Restul sunt fraierii cotizanti hi,hi)
  ” ştii pe mă-ta, căcat cu ochi.”

 22. Don Corleone says:

  @JUVETU TOT CIUMETE&alti ciumeti
  Luati si saturati-va, ca banii au fost papati de mult,dar nu eu sunt vinovat ca va spun adevarul.Altii v-au dat tzeapa pe gatitza.Pofta mare!!

  @all
  A dat dogaru “decizie” de control financiar intern pe data de 22.07.adica dupa ce s-a furat cam totul,retineti 22.07(anul asta)?? CUM DRACU’ e posibil??
  19 august 2011, 20:47
  Don Corleone spunea…
  Am uitat sa mentionez;
  E$ste dec$izia fuhre$rului nr.4(patru).At$t a reu$sit in d$oi a$ni

  Lasati semnul de “dolar ” in pace e pus cum trebuie.Din pacate nu am pe tastatura semnul de euroi ca eu am lap-ul de prin alte parti
  Succes la al XII-congres(pardon …control) ca de auditul ala din iarna care a murit incet dar sigur IAR SI-AU LUAT-O FRAIERII!!!
  Ha ha ce ma distrez mai ceva ca la jocurile piramidale.
  Intr-adevar mama tampitilor e tot timpul gravida hi,hi

 23. Marlon Juvet says:

  “altii chiar aparau tara asta buna/rea cum a fost”. Pe la Anvers de exemplu?

 24. sandu says:

  all
  “Elegante” postari!
  Ciudat,sau pote nu,faptul ca-s redactate de catre persoane cu pretentii.
  Nu-i mare diferenta intre aciditatea replicilor postate aici si cele postate pe tema:suporteri/fotbal…

 25. Marlon Juvet says:

  Elegante într-adevăr. Vin toţi ………. portocalii,martorii lu’ BăSecu să provoace flame-uri. Asta vor, asta au.

 26. Gourkha says:

  Am ceva timp circa 5 zile si mi-am aruncat o privire pe forum. E acelasi razboi intre militarii de cariera si propagandistii penibili mioritici de Dambovita, insa prefer sa tratez lucrurile ca (fost) militar, dar si actual (sic … propaganda) si cat se poate – fara prejudecati, franc si barbateste.

  Si eu fac parte dintre cei carora regimul ne-a “talharit” atat pe noi, cat si pe propriile noastre familii. Dincolo de pierderea unui statut si a cca. 120 de euro, altceva ma uluieste: cineva acolo sus din zona Basescu, Boc, Oprea, Udrea, Hunor s.a.m.d. este ori foarte idiot, ori submineaza siguranta nationala a Romaniei cu intentie, ori e o combinatie intre cele doua elemente. Problema este foarte simpla: cei cu pensii scazute suntem militari cu vechime incompleta, dar – intrucat avem sub 63 de ani, tot noi suntem si rezervisti, adica statul asta cretin in varianta Basescu, dupa ce ca ne-a facut statut de HOMELESS, tot pe noi se bazeaza la completare. Conform L. 53/2011 care a modificat Statutul Cadrelor Militare astfel incat ultimul a iesit o mare varza militara – suntem “inhatati” la completare in urmatoarea ordine: 55 de ani – rezervistii clasa I, 60 de ani – rezervistii clasa a II-a si 63 de ani – rezervistii lasa a III-a, serios acum – clasa III si chiar a II-a fiind doar teorie macabra. Rezulta cu usurinta ca rezervistii clasa I, buni inca de aparat natiunea, vom refuza sa fim “inhatati” vreodata, sunt suficiente metode sa “fentam” statul, ar fi si culmea dupa lectia primita sa mai si murim cu stoicism pentru fericirea familiilor Basescu, Oprea, Boc, Udrea & Hunor, sa o faca ei, nu noi.

  Statutul Cadrelor Militare a fost facut franjuri. Dupa ce au scos dreptul la pensie militara din statut, Basescu, Boc, Oprea, Udrea & Hunor au mai facut o manevra si mai de rahat, intrucat nu batea statutul cu Legea Unitara a Pensiilor: au scos art. 92 si 93 (cele cu limita de varsta in grad), astfel incat militarii activi sa se poata pensiona la 60 de ani ca toti “oamenii muncii”, de exemplu secretarele de partid. Asta inseamna ca s-a realizat din nou tabloul armatei inainte de aderarea la NATO, o armata imbatranita, ineficienta, cu stagnari in grade si functii, locotenenti cu varsta de 50 de ani etc.. O astfel de armata era OK la porumb si pe timp de pace, dar la razboi o astfel de armata e catastrofa si a devenit un punct extrem de slab atat pentru securitatea Romaniei, dar si a aliantei ANTO. La faza asta cu eliminarea art. 92 si 93, e o manevra tipic “sforarilor” militari politruci, castiga doar coloneii si generalii aflati acum pe functii, multi proveniti tot din structurile de conducere ale P.C.R. si U.T.C. de pe vremuri: astia si-au inghetat si asigurat functiile lor, dar de fapt le-au inghetat pe toate, astfel ca nimeni nu mai poate avansa nemaifiind stagiu in grad intrucat “sforarii” nu mi poti fi dati la o parte.

  Legand cele 2 elemente, rezulta asa: armata in viziunea lui Basescu, Boc, Oprea, Udrea & Hunor se pensioneaza la 60 de ani, apoi inca 3 ani – pana la varsta de 63 de ani, militarii care se pensioneaza la 60 de ani intra in rezerva de completare direct in clasa a III-a, deci nu vor mai exista rezervisti clasele I si II, practic, la un conflict niste activi “sprinteni” de 58-60 de ani, sunt inlocuiti de niste batrani buni de nimic din care multi si “senili” de 60-63 de ani.

  Dragi propagandisti, sa nu mai mintim, L. 164/2001 nu a avut niciodata ca scop sa ofere „privilegii” rezervistilor restructurati intre anii 1998-2007, ci a avut obiectivul principal de a avea in permanenta, inclusiv azi sau peste 20 de ani, o armata dupa model NATO – o armata intinerita permanent – deci viabila, iar armata cu militari de 60 de ani in structuri de lupta si rezervistii de 63 de ani la completare nu mai este armata, e azil militar in toata regula. Este incredibil, s-a adoptat L. 164/2001 special pentru a se crea o armata intinerita ca sa fim primiti in NATO, iar acum tragem plasa NATO dupa aderare si iar oferim aliantei o armata sovietizata, de carton, cea din Transnistria e adevarata fata de cea ce ofera Romniai acum. E naiv cine crede ca acest ulcior va merge la apa de multe ori in alianta NATO, va urma vot de blam.

  Conducerea armatei de la aceasta ora este un dezastru : armata este condusa efectiv de tot felul “auxiliari” recomandati de filiera politica, proveniti din structuri de logistica, personal, justitie, informatii, finante, “fatuci” ale generalilor si coloneilor fosti activisti PCR & UTC, de oricine, dar nu de militari din structuri operative. Asa se explica lipsa de reactie a capilor armatei fata de ceea ce s-a intamplat, astia din structurile auxiliare pot sa isi toceasca linistiti sezuturile pe scaune pana la 60 de ani, dar grosul, cei din structurile operative – nu, iar beleaua este ca “auxiliarii” sunt convinsi ca intre seful unui departament de la logistica si al unei brigazi operationale nu exista diferente de uzura, ambii band cafele toata cariera in pantofi cu gaurele. De exemplu, doamna general Lupu, la fel ca staff-ul PDL & UNPR – e convinsa ca atat ea, cat si cei din teatrele de operatii pot sa isi faca excelent treaba la 59 de ani, nefiind diferente intre contabilii din sediul DFC si luptatorii din desertul afgan, acesta fiind rezultatul real al schimbarii legislatiei pentru militari. Cu actuala schimbare de legislatie Romania va avea luptori Rambo de 60 de ani. Pe de alta parte, militarii activi din structurile operationale spun resemnati: “De fapt, cei ce ne conduc stiu ca nu rezistam in structurile de lupta pana la 60 de ani si ca noi vom pleca din sistem fara pensie, acesta fiind scopul lui Baesscu, Oprea & Co.”.

  Structurile operationale ale armatei, cu prea putine exceptii, sunt tot foarte prost dotate. Tot cu ARO, DAC si AK-47. Tot asa a ramas ca pe vremuri, “auxiliarii” de la esalon vin in control si ii frig pe operativi ca nu le merg ARO, care ARO nu merg intrucat esalonul nu le asigura piese, care piese nu se mai fabrica. Aviatie militara practic nu mai exista, tara construieste insa gondole, politicii o tin cu “umbrela NATO”, in care NATO i se cam rupe unui stat de altul asa cum rezulta in Libia, deci cine are aparare nationala e stat adevarat si conteaza in NATO, un stat ca Romania e balast si asa va ramane.

  Comandamentele si unitatile in esenta lor – fara a fi misogin, colcaie de femei provenite din filiera indirecta, cu croitorese ajunse contabile, dar care nu stiu sa scrie corect romaneste – nu mai conteaza, “fatuci” din justitie sau psiholoage la Spiru Haret ajunse maiorese peste noapte, SGV-iste tragatori pe TAB dar care nu trag cu TAB-ul facandu-le treaba sublocotenentii sau sergentii, tacam complet, desigur. Ca sa nu fac referire si la picanterii cu orgii in teatrele de operatii.

  Stimati propagandisti, nu are rost sa ne mai aburim, aceasta e realitatea, acestea sunt rezultatele schimbarii legislatiei pentru militari. Este subminare a sigurantei nationale a Romaniei, in toata regula, promovata de catre regimul Basescu, Boc, Oprea, Udrea & Hunor si e previzibil ca dupa caderea regimului, doar puscariile vor mai avea culoarea portocalie. Bineninteles ca voi veti sustine teoria armatei la porumb si a unei paci de 1000 de ani!

  Personal, retin aspectul ca mi-a fost atacata propria familie de catre Basescu, Boc, Oprea, Udrea& Hunor s.a.m.d., pentru mine sunt simpli oameni, nu se pot ascunde la infinit in spatele statului si este datoria mea sa le platesc cu aceeasi moneda, cand si unde cred eu. Ca moralitate elementara: fiind rezervist clasa I in evidenta Armatei Romaniei, am expediat livretul militar ministerului mentionand in el ca imi declin loialitatea fata de statul roman – e simplu, nu am mustari de constiinta – s-a razgandit statul, m-am razgandit si eu. Apoi dandu-mi frau liber propriei mele constiinte am declarat loialitate Casei Regale a Romaniei. De ce? Pentru ca asa cred eu ca trebuie sa fac, asa am facut si pana in veci nimeni nu o sa-mi clinteasca decizia. Si nici macar nu sunt original, nici singurul, ceea ce inseamna ca exista suficienti militari ai Armatei Romaniei care au procedat identic, inclusiv activi. Atentie pentru cei care imi sunt prieteni si gandesc ca mine, sunt disident deja – mi-au raspuns doar voalat, suficient cat sa va spun ca sunt intimidati la astfel de atititudini si mai stiu sigur ca mamele lor vor hohoti mai tarziu.

  Nu imi iau ramas bun, sunt sigur ca cine a inteles ceea ce este de inteles a inteles si la ora asta nu mai conteaza bazaielile si intimidarile virtuale, ci va castiga doar cine stie sa lupte … individual! Real, nu virtual, realitatea e singura spaima a celor care conduc Romania acum! Personal, ii asigur pe cei de buna credinta ca Romania mi-a acordat dublul sumei pierdute, care Romania, am dat suficiente detalii – Romania nu este decat pentru prosti mixajul Basescu, Boc, Oprea, Udrea & Hunor, ei nu reprezinta Romania.

 27. Corbu says:

  Bine ai revenit G.!

 28. COLONELUL says:

  @”GOURKHA”
  cATA DREPTATE AI. sE VEDE CA TE-AI ODIHNIT. SUNT CURIOS CAT O SA MAI REZISTAM SA FIM BATJOCOROTI?M-AM LAMURIT SI DE OPOZITIA lui crin si ponta. Sunt niste visatori. Ei cred ca noi suntem prosti si DACA SE POATE LA ANUL SA SCOATA CASTANELE CU MANA NOASTRA(FARA EFORT). SANCHI!IN REST SUBSCRIU LA TOATE IDEILE TALE. FELICITARI!

 29. Sobolanul Desertului says:

  Gourkha, eu nici nu mi-am mai scos livretul dupa ce am trecut in rezerva…Stiam ca nu se merita. In ziua de azi e valabila vorba ta cu trasul statului in piept, sau “sa fii om de lume noua sa furi closca de pe oua”. Lasa ca in caz de mobilizare are cine se duce: Ceyar/Jvek, Akordelu/Curleone si StelianP…

 30. Sobolanul Desertului says:

  PS. Ce mi-ar place sa stau in usa birtului bind bere si halind seminte si sa-i aplaud in ritmurile “bum, bum, toba bate…” pe cei 3 de mai sus care pleaca la razbel. Sunt siguri ca i-as gasi undeva mai pe la spatele coloanei printre bagaje, purcei si catei.

 31. Marlon Juvet says:

  Ar fi precum savanţii lui Napoleon, cei care trebuia protejaţi (împreună cu cine ştim noi…)

 32. JVEK G. says:

  Sobolane ,grija mare ca ai incurcat ..animalutele!!Era vorba de vulpita !!
  Bine mergem noi, dar nu inainte de a risipi cateva gloante..pe tine …pe unul /altul…

 33. PLANO10 says:

  @Colonele
  Pana la anu` o sa taie guvernu`Ciomu ca o sa-ti doresti sa scoti castanele din foc cu mana opozitiei dar nu o sa se mai uite opozitia la d-ta.
  Visator, pentru o saptamana, cat are ulei si faina de pomana, este electoratul nu lideri opozitiei.

 34. Don Corleone says:

  sobolanul tot sobolan!!dar e de-ala las care se hraneste cu gunoaie din canalizare
  N-are tara,n-are mama,n-are tata,doar un las si atat,…un gunoi ca si cele pe care le mananca,iar mercenarul asta jegos zice ca e militar??poate in ghena de gunoi unde stau sobolanii.Si de ce isi tradeaza tara???Va spun eu;pt .doi firfirei lipsa la pensie
  Demnitate si onoare de sobolan bineinteles
  Bune si “frumoase” principii de viata ai sobolane!.I-auzi aici “mentalitate” de “ofiter democrat”(tigan de ferentari)

  “In ziua de azi e valabila vorba ta cu trasul statului in piept, sau “sa fii om de lume noua sa furi closca de pe oua”.
  “Ce mi-ar place sa stau in usa birtului bind bere si halind seminte si sa-i aplaud in ritmurile “bum, bum, toba bate…”

  Bineinteles ca nu pot lipsi semintele.Tu le si scuipi pe strada ca ultimul boschetar.Esti un adevarat sobolan de canalizare.

 35. Don Corleone says:

  Bai dobitoc de sobolan??
  Ce treaba are TARA ta in care te-ai nascut cu un oarecare …”escu” aflat temporar la putere.Iti vinzi tara pentru cine plateste mai mult??
  Pai daca va fi razboi(Doamne fereste)sa nu te prezinti la mobilizare, sa stai in usa birtului iar eu iti doresc sa vina “jandarii” sa iti puna batistuta pe ochi sa stai cu spatele la un zid,iar plutonul sa-ti “administreze” doctoria necesara pt. tradatorii de tara.Retine SOBOLANE!!!politicieni sunt multi TARA e numai UNA
  Din astia ca tine se recruteaza spionii si tradatorii de tara!!

 36. Hakordelu says:

  Mai fratele meu geaman de cite ori sa-ti spun ca nu ai voie sa consumi alcool? Doar stii ce ti-a spus psihiatrul, nu-i asa?

 37. Corbu says:

  .. un oarecare …. escu,, – si tu esti unul dintre ei, s…escule,unul, un oarecare, o minoritate, un procent neinsemnat.Dupa cunostintele vaste in mancatul semintelor, presupun ca apartii unei etniii, nu unei natii.

 38. COLONELUL says:

  @pLANO10
  Imi pare rau DAR NU PREA AI INTELES CE AM SPUS. “Te studiez in fiecare ‘ si in mare masura iti impartasesc “zicerile” legat de cele exprimate SI EU MI-AS DORI CA LA ANUL SA SE SCHIMBE TOTUL. Dar baetii uslasi stau cam rau cu contracararea actiunilor de la Cotroceni. Nu ai vazut cu cata mojicie a dat (din nou a cata oara) chiriasul de la cotroceni in cei Doi?De acest lucru mi-e frica CA TOTI COMUNICATORII DE LA USL, NU FAC DECAT TEORIE. STIU DIN INTERIORUL LOR CA IDEEA DE BAZA E SA NU INTRE TARE IN LUPTA ,SA-L LASE PE BASE SA-SI FACA NUMARUL PENTRU CA POATE POPORUL SE VA TREZII SI LA ANUL…..TRAI PE VATRAI. Cezi ,astai lucrul cel mai periculos. Sa stii ca la nivelul de jos al USL-ului e ….PAUZA! Eu mai sper inca in VENIREA DIN CONCEDIU A USLASILOR SI TRECEREA RAPIDA LA LUPTA ADEVARATA.

 39. Marlon Juvet says:

  @Don Corleone: Dacă ce clamaţi tu şi că_ _ ţii ca tine se cheamă “patriotism”, atunci opusa, aia cu trădarea, devine o alternativă mai mult decât interesantă. Cu tot cu scuipatul de rigoare pe toate simbolurile voastre.

 40. Marlon Juvet says:

  Colonelul: nu câtă credibilitate pot avea chemările dvs. la contrastrategii de comunicare, atâta timp cât scrieţi “…poporul se va trezii…”. Poate doar dacă publicul ţintă al acestor strategii este format în majoritate tot din tinichigii şi ospătarii lui Băsescu.

 41. Corbu says:

  La multi ani si multa sanatate, Sandule!

 42. Gropan Nicolae says:

  Camarazii din Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari sunt alaturi de Col.(r) Iancu Gheorghe -vice presedinte al Ligii-,recordman mondial la parasutism, absolut si permanent in aterizarea la punct fix, in greaua incercare la care este supus prin trecea in nefiinta a scumpei sale sotii. Dumnezeu s-o aiba in paza. Suntem alaturi de tine drag prieten si camarad. Biroul executiv al Federatiei Militarilor din Romania.

 43. UN VIITOR SINDICALIST says:

  Daca stie cineva unde pot consulta statutul, actul constitutiv si numele membrilor fondatori ai SCMD. Pe site SCMD la statut apare regulamentul de functionare iar actul de constituire nu apare de loc.

 44. ANONIMUS says:

  Ca fost militar de cariera m-am intrebat mereu de ce suntem noi asa de dezbinati?! De ce toate asociatiile, sindicatele si ligile nu se unesc intr-un fel sau altul pentru a deveni intradevar o forta demna de luat in seama. Politicienii nostrii nu au nici o rusine, fura de la toti, inclusiv de la militari ! Din pacate aceste structure sunt controlate de fostii politruci ai CPS, sunt tot mai mult inregimentate politic, iar cei din organelle de conducere ale acestor structure sunt tot mai angajati de o parte sau alta a esicherului politic. ANCMRR este condus efectiv de Ontanu, ceilalti fiind simple marionete cu multe stele de general ,incepand cu Iliescu, SCMD este condus de “felix motanul” prin angajamentul semnat de politrucii Dogaru, Pricina si Monac carora li s-a alaturat “marii disponibilizati (de unde?1?) gl Popescu si “finantidtul” Nastase care atunci cand era active sustinea sus su tare ca nu sunt bani pentru pensii si ca noi militarii sa fim multumiti. Nu credeti dragi camarazi ca a venit timpul sa ne debarasam de veleitari, oportunisti si activisti de meserie sis a ne luam singuri soarta in mana? Apropo “felicitari???” marelui sindicalist revolutionar Petrea fostul tucalar sef al lui Ilie Ceausecu care la intalnirea din octombrie cu Madam Alina daca avea o pusca ii termina pe toti cei prezenti, si nu numai, care nu erau de accord cu elucubratiile lui.

 45. UNA says:

  Statutul mai ai sanse sa-l gasesti, dar restul … NICIODATA.

 46. BONAPARTE says:

  plateste cotizatia si mucles-restul nu-i de tine!!

 47. NEBUNUL says:

  Are dreptate BONAPARTE – in SCMD trebuie sa platesti cotizatia – sa stai mucles si sa faci intocmai ce zice Dogaru. Eu m-am revoltat fiindca trebuie semnate intelegeri de colaborare cu USL – si sant considerat a fi neloial sindicatului .
  In SCMD la filiala din care fac parte sant trei feluri de sindicalisti.
  – pupincuristi ai lui Dogaru ce tin cu USL
  – popincuristi care pleaca si se alatura la UNPR
  – militari in general sub 55 ani . care vor o lupta directa cu puterea si in alta forma – revolta !
  Dosarele introduse in instanta vor fi pasate la Tribunalul din Bucuresti – i-am avetizat din martie – acum se va confirma. Faptul ca se mai dau sentinte favorabile in tara – cei ce le dau sant rude ale militarilor – mai vorbim despre subiect dupa recursul baschetbalistei. La CEDO nu va castiga nici-un militar despagubiri.
  Dogaru si gasca cauta sa adune in avans cotizatia – dupa care se va tira la USL , unde are asigurat un loc caldut – acum joaca la doua capete – de tinut minte !
  Presedintele filialei SCMD Timisoara Col. Constantin = a plecat la UNPR si este vicepresedinte.
  VA MAI MIRA CEVA !!!!

 48. karadeniz says:

  @ NEBUNU
  Pe ce se bazează afirmația ”La CEDO nu va castiga nici-un militar despagubiri.”

 49. ursus says:

  Cum “pe ce se bazeaza”? Pe afirmatia unui nebun!

 50. Cum s-a hotărât lichidarea armatei române în iunie 1989
  Tovarăşi, la şedinţa de azi participă tov. Gen. Nicolae Militaru, tov. Silviu Brucan fost amabasador, pe care-l ştim ca Saul Brukner, tov. Virgil Măgureanu ofiţer de securitate, tov. Ion Iliescu, fost preşedinte al tineretului, toţi membri ai Frontului de Slavare Naţională şi anticeauşişti convinşi. Mai participă economiştii Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Mişu Negriţoiu, Napoleon Pop, Mircea Ciumara, şi tov. Voican Voiculescu, persecutat de miliţia lui Nuţă, precum şi tov Dan Iosif angajat la Cocoşatu din Otopeni în caliate de grataragiu, om devotat cauzei, şi el persecutat de miliţie pentru mai multe infracţiuni, precum şi rabinul Moses Rozen din partea poporului hales. Scopul acestei şedinţe secrete a Comitetului Central al Frontului de Salvare Naţională, este de a stabili linia politică şi modalităţile de a lichida armata română în totalitate. Din motive obiective la acestă sedinţă nu a putut să participe tov. general Stanculescu Atanasie Victor, care este în concediu în Ungaria, la un hotel militar de lângă lacul Balaton, care ne-a remis o scrisoare mai amplă unde sunt evidenţiate efectivele armatei pe gernizoane, dotarea unităţilor cu echipament de luptă, veniturile obţinute de UM din economie, sau rezultate din vânzarea tehnicii de luptă produse în România în diferite state, numele unor generali incomozi, dar şi a unor generali şi ofiţeri rezervişti care sunt devotaţi cauzei răsturnării regimului ceauşist şi lichidării armatei române. A venit şi tov. Petre Roman, fiul unui brav luptător în brigăzile internaţionale muncitoreşti din Spania, un rusofil şi un semitofil remarcabil. Tovarăşi, va rugam să analizaţi materialele puse la dispoziţie de tov. gen. Atanasie Stănculescu Victor şi să faceţi propuneri, care vor fi consemnate în procesul verbal ce va fi redactat de tov. Virgil Asztalosz a pardon Măgureanu pe numele conspirtiv şi de tov. Voikhan Voiculescu. Tovarăşi, propun o pauză pentru consultări, dintre grupurile de interese din cadrul Frontului, pentru a se lua o decizie democratică. Între timp, tovarăşa ospătar pusă la dispoziţie de tov. Cocoşatul, va aduce cafele, sucuri, apă minerală sau ceai rusesc după preferinţe. A tovaraşa, mie să-mi daţi zahărul separat, că am auzit că securitatea pune microfoane chiar şi în ceştile de cafea şi la colacii de la wc-urile tovarăşilor simpatizanţi ai Frontului. Tovarăşi, s-a propus de tov. Brukan ca mai întâi să se facă decredibilizarea armatei, fiind băgată la înaintare de generalii noştri loiali fie ca să tragă în demonstranţi, fie să se lupte cu Miliţia şi Securitatea parte în parte, pentru ca astfel să se realizeze planul de 66.000 de morţi, cât figurează în planul tov. gen. Mihai Pacepa Ion, care este creierul acţiunii, împreună cu tov. Ion Raţiu de la Londra, tov. Câmpeanu de la Paris, totul cu binecuvântarea Regelui Mihai, de la Versoix, care este la curent cu propunerea tov. de reinstaurare a monarhiei constituţionale, şi cu tov. unguri de preluare a pădurilor din Ardeal, în schimbul participării la luptă împotriva regimului.Nu vom intra în detalii tehnice, dar este o obligaţie ce ne-am asumat-o cu ocazia negocierilor purtate de tov. Silviu Bruchan, de a desfiinţa armata Romană şi industria de apărare, pentru a fi inlocuită de batalioane de mercenari cu militari profesionişti, dotaţi cu tehnică de luptă modernă de producţie americană sau engleză. Cea mai mare răspundere pe acestă linie va reveni tov. Petre Roman, care va conduce primul guvern revoluţionar, şi care în aburii de după, va dispune tăierea tehnicii militare cu aparatele de sudură şi vanzarea la ICM a fierului, însă unele componente să fie alocate gratuit armatei israelinene, care ne va ajuta cu ceva armament pe timpul mişcărilor de stradă. Unde sunt acum unităţile militare, se vor trage brazdele şi se va ara, iar militarii rezervişti vor fi atacaţi în presă sau trecuţi prin tribunale în cadrul unor litigii interminabile, pentru ca poate astfel să crace toţi politrucii care au servit dictatorul şi poporul, adică să dispară actualii militari, să fie lăsaţi să moara de foame.