Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Aproape incredibil, dar este adevărat: ministrul român al Apărării la Summitul NATO

Contrar obiceiului pământului conform căruia ministrul Oprea obişnuia să participe alături de ministrul dezvoltării Udrea, la donările de cazărmi, terenuri, muzee militare şi poligoane pentru construirea de … iluzii, trimiţându-l în schimb pe secretarul de stat Oancea la reuniunile miniştrilor apărării din ţările NATO, iată că de data aceasta Oprea a fost urcat în avionul prezidenţial şi dus de Preşedinte la Summitul NATO de la Lisabona.

Sperăm ca ceilalţi miniştrii ai apărării să nu-l confunde cu paza apropiată a Preşedintelui şi mai sperăm sincer că şi-a luat translator ca să le explice omologilor cum s-a reuşit performanţa, notabilă, ca România să nu mai poată să-şi asigure securitatea aeriană.

Poate se va pricepe odată păentru totdeauna că declaraţiile sforăitoare nu ţin loc de aviaţie, de acumulatori pentru submarine, de vehicule blindate pentru militarii din Afganistan, de bani de solde şi pensii militare.

Dar poate odată cu desfiinţarea statutului de cadru militar se doreşte şi desfiinţarea anumitor arme. Propun chiar desfiinţarea Ministerului ca instituţie. nu văd cum politrucii trecuţi vremelnic prin funcţiile de ministru sau secretari de stat au contribuit la întărirea organismului militar. Sunt convins că militarii singuri s-ar descurca mai bine fără “lumina” dată de politruci.

Bârfitorius Anonimus

sursa: Biroul de Presa al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Aproape incredibil, dar este adevărat: ministrul român al Apărării la Summitul NATO”

 1. Stelian P. says:

  Bârfitorius Anonimus
  Absolut de acord cu dvs. Propun in plus sa se desfiinteze toate functiile de comanda si mai ales cele de izmenari (mai putin amaritii aia care ne aduc soldele) si in felul asta scapam de toti portocalii din armata. La ce ne folosesc comandantii astia daca nu asculta de noi ?

 2. Barfitorius Anonimus says:

  Lui Stelian P.

  M-ai inteles numai partial.

  Vroiam sa spun ca orice structura este obligata sa raspunda de indeplinirea obiectivelor asumate si mai ales a scopului pentru care a fost infiintata structura.

  Nu cred ca e vina militarilor ca Armata ramane fara avioane, dar cu certitudine e vina ministrilor apararii secretarilor de stat de la inzestrare a primilor ministrii a presedintilor si a CSAT in general ca nu a facut asta la timp. Si ca urmare trebuie sa plateasca TOTI.

  Observ ca un lider a inceput deja eschiva, plasand o problema serioasa in registrul “asa se intampla la noi la romani”. Nu! Asa se intampla cand ei sunt lideri.

  Romania, altor lideri, dar acelorasi romani, a avut al patrulea avion de vanatoare ca potential la intrarea in Al Doilea Razboi Mondial, a avut sute de avioane de lupta la nivel mondial (MIG 21, MiG 23, MIG 29) intr-o epoca nu departe de noi. Romania a avut INTOTDEAUNA propriile capacitati de productie in domeniul aviatiei.

  Ar mai fi de subliniat un lucru.

  Decidentul nu transmite mesaje, nu propune atitudini. Nu, el e investit si platit sa adopte decizii in folosul general al natiunii. Nu e in stare … sa plece.

  Suntem 22 de milioane… ce naiba!

 3. Stelian P. says:

  Barfitorius Anonimus
  Nu pot sa te contrazic si nici nu e cazul acum. Citind in urma cu citeva ore pe acest blog ca peste 90% dintre romani sunt nemultumiti de acest guvern am o propunere care cred ca ar rezova problema:

  – lansati un apel pe toate mijloacele ca in ziua de 1 Decembrie la ora 10.00 toti cei 90% sa iasa in strada (fiecare in localitatea lui) si sa scandeze timp de 10 min. JOS GUVERNUL ! Te asigur ca la 10.11 guvernul o sa-si dea demisia. La fel se poate face si cu dictatorul de la Cotroceni. Ce zici ?
  Dupa care in sfirsit ne putem alege conducatorii pe care ii dorim, ce naiba.

 4. Barfitorius Anonimus says:

  Stimate Stelian P.

  Ma confundati. Rolul lui Barfitorius Anonimus e sa … barfeasca si sa-i faca de ras pe cei care se simt. Ca doar nu crezi ca un nesimtit poate fi afectat de o barfa?

  Mobilizarea sa o faca altii. Nu ca nu mi-ar placea sa scriu cate ceva si despre asta.

  Cat despre conducatori am o vorba: ei sunt reflectarea fidela a societatii de unde provin.

 5. Altfel says:

  N-ati observat ca statul roman a renuntat la functia de ministru al apararii?!?! Ma mir! A renuntat NU fiindca am scris eu, pentru ca eu nu am facut decat sa observ acest fapt. Gaseste cineva o alta explicatie la faptul ca in acel post a fost cocotat acel fanfaron?

 6. Stelian P. says:

  Sincer, ma umple de mindrie patriotica genialitatea debordanta a romanilor care judeca pe oricine si care dau gratuit lectii oricui si in orice domeniu. Nu reusesc insa sa inteleg de ce nu isi aplica genialitatea aici in Romania demonstrindu-le tuturor ca ei stiu sa-si aleaga cei mai buni conducatori si nu in permanenta niste tradatori de neam si tara, agenti KGB , betivi, hoti, turnatori, securisti, fanfaroni, etc., etc.