Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata o plânge pe Georgia Voicu !

Sunt convins că, întinsă în şezlonul de la umbra răcoritoare a umbrelei de la Monte Carlo, pe Georgia o încearcă regretele neputinţei. Îşi zăpăceşte neîncetat căpşorul lasciv-mioritic pentru a-şi da seama de ce tocmai ea, dintre toate blondele, a trebuit să plece aşa de ruşinos.

Adică fără vreo conferinţă  în care să dea ea „pe goarnă” presa, fără vreo ceremonie de luat-de rămas bun cu defilarea Regimentului de Gardă în care să i se mulţumească pentru ridicarea moralului pensionarilor care tremurau de bucurie când o salutau! În definitiv ea n-a făcut decât să le însenineze zilele. Fără vreo decoraţie şi fără vreo promisiune sinceră că o să fie avută-n vedere la următoarele alegeri?

Crunt şi nemeritat deznodământ pentru această făptură suavă care n-a dorit altceva decât să-şi împlinească soarta şi datoria faţă de sistemul care-a propulsat-o nesperat: faţă de comandantul suprem căruia îi este sfătuitoare de taină privitor la oasele înegrite din cimitire, faţă de Armata care-a acceptat-o cu noduri în gât (dar la ordinul ministrului orice mătrăgună devine floare de salcâm) şi faţă de naţia română care s-a mai procopsit, a câta oară, cu încă o blondă pe post de inteligenţă umană.

Tu, draga mea Georgia,

Tu să ştii să abordezi viaţa cu tărie, fata mea. De măreţia ta o să aibă grijă părinţii tăi dragi dimpreună cu naşii, cumetrii, verişorii şi alte neamuri. Ai trecut ca o boare răcoritoare prin minister şi nimeni nu te-a criticat. Dimpotrivă, toată lumea din M-100 a apreciat „dextincţia” ta, limbajul tău profund eclectic şi verva ta deosebită în organizarea nocturnă a paradelor de suflet ale şefilor.

Te vor aştepta, draga mea, alte şi alte provocări şi alte misiuni eroice prin posturile guvernamentale pe care le vei obţine datorită profesionalismului dovedit prin CV-ul tău inexistent. Tu să nu disperi! Atâtea şi-atâtea blonde guvernamentale au făcut, înaintea ta, saltul profesional mult-dorit şi, de la recitarea poeziilor patriotice la congrese,  şi-au făcut loc pe lângă diverşi miniştri. Aşa că şi ţie,  până la urmă, îţi va fi destinat acel loc pe care-l meriţi, Georgia dragă!

Tu să nu crezi clevetitorilor şi pizmaşilor care te-au contestat: lor le era doar ciudă pe frumuseţea ta bună de pus în rame (şi nu mă refer la ramele bărcii prezidenţiale că s-ar supăra…ştii tu cine!) pe inteligenţa nativă a familiei tale care a ştiut a-şi înrudi afacerile cu ministrul Oprea şi pe declaraţia ta de avere corect alcătuită, cu unele mici greşeli gramaticale.

Aud că cică te critică ăştia că n-ai dat cu var pe nu-ş’ ce pietre care-ar însemna nu-ş’ ce morminte din „neoliticul târziu” al nu ştiu căror războaie de apărare pe care Manualul de Istorie alternativă pe care l-ai învăţat tu nu le menţionau!  Hai să fim serioşi! Păi ăla e contract serios? Păi, să fi fost aşa, vreo livrare de câteva vagoane de cartofi, vreun contract de cesiune de terenuri din Ghencea, vreo tăiere de moţ pe la vreun hotel militar, vreo aprovizionare cu asparagus pentru masa de prânz…ehei..aşa da! Cu un comision baban ar fi mers! Dar aşa? „Mocca”? Mai ales că era vorba doar de o găleată de var în nişte ţintirimuri anonime despre care nu scrie nimeni pe Facebook? Ce naiba măi Georgia, suntem în mileniul trei: nimic nu se vinde, dar totul se cumpără!

Georgia dragă,

Tu să ştii de la  mine că militarii „ăştia” „e răi şi insensibili”. Ei „este” doar nişte moluşte nevertebrate, posedând doar o aderenţă suculentă la pupatul mânuţelor tale, care nu „are” aceeaşi demnitate precum Tibi. Ei nu „este” la fel de sensibili şi languroşi purtători de cuvinte precum e domnul comandor Frăţilă. De aia să fii atentă şi, pe viitor, să-i ai la inimă pe ofiţerii de marină: mai frumoşi, mai deştepţi şi mai umil-aplecători ca ei, n-o să mai găseşti, oricât ai căuta!

Draga mea,

Tu să nu fi supărată pe semnatarul acestor rânduri, să fii îngăduitoare şi să nu-l pârăşti la „partid”. Adevărul e că, atunci când noi militarii muream, câte-un pic, pe la muncile agricole dinainte de ’89 şi când, mai apoi, muream definitiv pe la Revoluţia din care şi-au scos miliardele toţi cei ca părinţii tăi, noi ăştia, APV-iştii, la tine ne gândeam: la fetiţa de 8 ani, cu mucii-n batistă, care, peste doar 20 de ani avea să ne arate nouă ce înseamnă civilizaţia în Armată!

Speram şi ne rugam, încă de-atunci, încă de când ne căram morţii cu roaba prin blestematul Drum al Taberei,  să vină, în sfârşit,  vreo nulitate de partid ca să ne elibereze de stressul ăsta al muncii de gândire militară, vreo blondă sidefată, vreo purtătoare de carton pe care o să scrie „diplomă de licenţă”, vreun stâlp elegant al cluburilor de noapte.

Îţi vine să crezi că la asta visam noi, militarii ăştia nedemni de „politica la vârf”, în nopţile crunte din decembrie ’89, când intendenţii de pe-atunci (ajunşi generali mai târziu!) ne puneau să ne plătim izmenele curate pe care ni le repartizau “în conformitate cu regulamentul”?

Şi,  uite aşa dragă Georgia, visul ni s-a îndeplinit !

Georgia, Oh, Georgia !

Şi, pe viitor, când viaţa şi partidul o să te trimită, în mod inexorabil, pe la Colegiul Naţional de Apărare ca să obţii şi alte funcţii, tu să ştii că militarii ăştia sunt o tagmă ciudată şi ne-conformă cu politica partidului. Dacă ar fi după mine, zău, dragă Georgia, eu i-aş exclude din Armată pe toţi militarii ăştia. Căci, dacă nu sunt demni de prezenţa ta atunci nici nu au ce să mai caute prin Armată. Pe bune!

Să rămână doar neamurile şi partenerii de afaceri ai lui domnu’ Oprea plus vreo doi argaţi care să-i tundă iarba de la vilă. Dimpreună cu tine ca expert în politica de apărare a cimitirelor unde se vor îngropa fitzele şi închipurile de prea-mărire ale diverselor “dive” care-şi închipuie că frumuseţea e o armă de luptă şi inteligenţa se curăţă la bucătărie, ca şi ceapa!

Cu stimăciune, respectăciune şi supuşenie,

Ovidiu Mihalache

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

17 Responses to “Armata o plânge pe Georgia Voicu !”

 1. Pro Patria says:

  Sper ca acest articol sa fie citit de cine trebuie, astfel incat sa nu mai avem parte de asemenea experimente in domenii care tin de onoarea militara!

 2. eu says:

  Nu bun. Esti nebun de bun domnule OM. Dar degeaba. Inca este bine ca fufa asta a fost un civil. Stii care este ultima moda ? Pupezelor li se dau grade militare in rezerva, apoi, cu sprijinul tacit al unei structuri de personal, cu aprobarea J.1, pentru anumite functii este necesara chemarea din rezerva in activitate. Sa vezi atunci distractie, atunci cand vei avea pupeze cu grade militare conform varstei si de care nu mai poti scapa la fel de repede ca de un civil. Atunci ce mai scrii ? Iti puicondeiul in cui, te crucesti ca ajunga sa ne conduca colonei care nu au a zi de curs militar. Iar ca fapt divers sa stii ca se pregateste primul general care nu a vazut in viata lui tinuta militara. A facut un spiru hareta pe undeva, un c.m.j. i-a dat grade unele dupa altele si asteptam chemarea lui in activitate de parca l-am astepta pe meisa. Sper sa nu se intample totusi.

 3. micutzul says:

  Da, e tare articolul, dar deocamdata efectele sunt echivalente cu frectia cu carmol. Nu s/a reusit decat taierea unui brat al caracatitei si acela mic si neinsemnat ,folosit doar la indepartarea parului de pe fruntea acestei hidoase moluste. Bratul nu face decat ce/i spune creierul , iar el, creierul este in alta parte. mai are o sumedenie de brate slugarnice, pline de stele false, brate care se imping care mai de care sa ajunga primul la hartia igi… sa/i fie de ajutor creierului coordonator..
  Au distrus sanatatea, au facut praf invatamantul, au pus la pamant cercetarea , au jefuit de demnitate justitia, fac autostrazi parca pavate cu aur si indicatoare rutiere 3 D , acum fac praf armata si politia, sa vedem ce urmeaza..

 4. ELENA says:

  @micutzul
  “… au jefuit de demnitate justitia…”
  Corect. Pe noi ne-au jefuit de tot!

 5. Terentius The Younger says:

  Articolul e bun, da’ treaba cu ‘intendentii” si “izmenele” sare putin peste cal. Faptul ca Oprea e cum e si ca la origini a fost intendant nu inseamna sa-i facem pe toti intendantii “chilotari”. Este ceva tot din logica unora care ne numesc pe toti la gramada, “nesimtiti”. Sau “Mos Teaca”. Nu gasiti?
  Si nu, io nu sunt de intendenta. Absolul toata cariera mi-am trecut-o la subunitati (luptatoare) si la Operatii. Chirurgii, cum ne zic unii, si ne-am asumat-o cu mandrie!

 6. Terentius The Younger says:

  Si revin, io unu’ o plang pe madam. De cand am aflat ca a zburat, nu ma mai opresc din plans si lacrimile (laolalta cu alte “produse” organice) mi se innoada in barbie. Cred ca cunoasteti expresia…

 7. autorul says:

  @Terentius the Younger
  In nici un caz mica mea alegorie nu s-a vrut a fi vreun afront la “tagma” logisticienilor care ne “suporta” pe toti, inainte, pe timpul sau dupa desfasurarea operatiilor. Cunoastem cu totii (ma rog, probabil ca si Georgia si Adela si Georgeta etc!) raportul ideal dintre luptatori si logistica pentru o reusita minima a oricarei actiuni militare, indiferent de ce nivel ar fi: tactic, operativ sau strategic.
  Mica mea gluma amara se referea exact, punctual, la momentele descrise in articol cand, micii smecheri (ca avem si noi din astia in Armata) faceau exact acest lucru: vindeau ajutoare, vindeau tigarile sosite cadou de la guvern si, n-o sa va vina sa credeti…vindeau izmene ! Asa au inceput marile afaceri in Romania: o gogoserie, o izmana si-un pachet de “Carpati fara” ca sa se ajunga dupa aia la mii de hectare de teren intravilan, la unitati militare din buricul targului vandute pe-o ciorba de burta si-un sezlong la Miami si sute de tone de munitii vandute te miri unde prin Africa pe niste comisioane babane. La “intendentii” astia ma refeream !

  S

 8. autorul says:

  @Terentius the Younger

  …Finalul raspunsului meu pentru dumneavoastra ar fi trebuit sa fie…

  Cu o deosebita vioiciune am onoarea sa va prezint omagiile mele onorate de respectaciune si stimaciune (trebuie sa mai si radem, nu-i asa?)

  Ovidiu Mihalache

  P.S. Si daca noi o sa radem, puteti sa fiti convins ca altii vor plange. Deci, bucurati-va si radeti…de ei !

 9. rezervistul says:

  gata domnilor,a fost s-a dus mai lasati-o.daca face vre-o depresie si ii trage cu furadan? ajungem si criminali sau ma rog factori determinanti…etc nu ea reprezinta cauza ,domnita e un mic, mic efect. concentrati-va pe CAUZA

 10. micutzul says:

  @ rezervistul
  Daca suntem cuminti, eu vreau ministru de interne, sa fiu si eu zmeu ca nenea bleaga..

 11. micutzul says:

  @ fatadintroia
  Pentru Dumnezeu , niciodata nu am inteles cum poti sa traiesti o saptamana cu atati de putini bani. Mie nu mi/ar ahjunge nici de bere dar sa mai si mananc.
  Sunt un fan inrait al parfumurilor bune dar si al damelor bune.
  De ce marile cetati au cazut din vina unor femei frumoase ?
  No, apai cred ca am facut/o lata… Eu nu aici voiam sa scriu …
  Ziua buna dumneavoastra..

 12. rezervistul says:

  micutzu-i beat,ca-i asa nu-i nic-o problema dar de ce scrie si la gazeta?

 13. micutzul says:

  @ rezervistul
  Asta/i atac la persoana. Dupa sfatul tau eu stau in spate si lateral dreapta..

 14. rezervistul says:

  @micutzu- numai si numai cand iti faci serviciul impr. cu E. la ROyALE _PALACE

 15. Gen_tery says:

  bey….trebuie sa recunoasteti ca e…¨buna¨tipa !!!

 16. neica-nimeni says:

  @micutzu – Au distrus sanatatea, au facut praf invatamantul, au pus la pamant cercetarea , au jefuit de demnitate justitia, fac autostrazi parca pavate cu aur si indicatoare rutiere 3 D , acum fac praf armata si politia, sa vedem ce urmeaza..

  Ce urmeaza? se anunta disponibilizarea a 25% din personalul situatiilor de urgenta …aia din toata tara care au stat saptamani intregi vai mama lor prin moldova sa faca diguri care dispareau noaptea gratie binevoitorilor locali, carora li s-au diminuat salariile cu 25% si care se vor trezi ca din misiune trec direct in …rezerva….
  Dar ce ne mira…la asa conducatori asa tara…sau parca era invers…imi vine sa vars….

 17. micutzul says:

  @ ALL

  Vedeti ca stiam ca mai urmeaza ceva ? A venit vremea culturii si artelor. Vom merge la spectacol si vom urmarii ** dansatorul de la ansamblul CiOCcarlia Gorjului, acompaniat de acordeonistul… ** BAI DA PROSTI MAI SUNT ROMANII ASTIA. LA CE ORA AM AVION SPRE NORTH KOREEA ?
  DAR VREAU CU ESCALA IN IRAN..