Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Asupra generalilor, serii scurte…foc!

Rândurile ce urmeazã îşi au izvorul în ceea ce am observat cã se petrece prin blogosferã. Iar sintagma din titlu pare a fi cea mai recentã comandã datã de cei care începuserã cu “Asupra Armatei, serii lungi…foc!” şi continuaserã cu “Militari români, unii împotriva altora, serii decisive…foc!”.

Probabil, nesatisfãcuţi de rezultatele atacurilor la adresa Armatei din partea premierului şi a miniştrilor lui, şi neîncântaţi de modul în care coloneii îi înjurã pe generali, plutonierii pe colonei, maiorii pe cãpitani şi tot aşa, şi tot aşa, “pãpuşarii” au lansat ofensiva asupra generalilor. Pentru cã, orice s-ar zice, când zici armatã zici general, şi când zici general zici armatã. Si cum armata trebuie bãrbieritã, e clar cã trebuie raşi şi generalii. Ca de obicei de-a lungul istoriei, atacul se dã preponderent cu ajutorul “Coloanei a V-a”, adicã a “ãlora dinãuntru”. Cã atunci iese şi vânzoleala mai mare, iar responsabilii reali scapã nevãtãmaţi, neînjuraţi.

Aşa cum s-a dat şi atacul asupra bazei armatei, cu ajutorul trãdãtorilor numiţi jurişti şi finanţişti, care au asigurat batjocorirea legii care asigura stabilitatea armatei. Acuma, petarda folositã este “Unde ne sunt generalii?”. Adicã, vezi Doamne, ei ar fi trebuit sã se batã cu guvernul care taie pensiile militarilor, de parcã la cursurile de general se învaţã tactica luptei împotriva trãdãtorilor de neam ajunşi în funcţii prin votul…gogoşarilor! Unii folosesc şi formula “Unde e generalul care se dãdea zmeu când îi eram eu subordonat?”, de parcã acel general se dãdea zmeu în domeniul gâlcevei cu comandantul suprem care, în loc sã-şi apere subordonaţii, îi lasã cãlcaţi în picioare de toţi impostorii!

Da, existã şi generali fãcuţi “la apelul de searã”. Da, existã şi generali impostori. Da, existã şi generali care pãteazã aceastã categorie profesionalã. Aşa cum existã medici asasini, cum existã politicieni trãdãtori de ţarã, cum existã şoferi care omoarã oameni nevinovaţi. Atunci când au fost criticate metehne reale ale generalului X sau Y, am aplaudat demersul şi am susţinut criticile, dacã le cunoşteam şi eu, sau am tãcut din gurã, dacã nu-mi erau cunoscute, dar nu mi s-a pãrut nimic suspect.

Dar existã şi generali în faţa cãrora eu, şi nu numai eu, îmi scot pãlãria. Tot aşa cum existã plutonieri fãrã de care multe s-ar înţepeni şi ar rãmâne nerezolvate, aşa cum existã şi colonei, şi cãpitani de toatã isprava. Dar ei sunt minunaţi pentru cã aşa sunt ei, nu pentru cã este minunatã categoria de care aparţin! Ce fac, îi bãlãcãresc şi pe ei la grãmadã? Desigur, dar numai dacã vreau sã distrug tot ce a mai rãmas din armatã şi din ceea ce se numeşte demnitate militarã. Da, sunt de condamnat generalii care asistã pasivi la amestecul politicului în chestiunile militare cu speranţa cã vor deveni şi ei politicieni.

Da, sunt condamnabili generalii care aservesc armata unor partide sau politicieni. Da, sunt condamnabili generalii care promoveazã oamenii dupã criterii care n-au legãturã cu competenţa profesionalã ci cu poftele unora sau altora. Dar pânã şi în legãturã cu generalii fãcuţi “la apelul de searã” se pune întrebarea: “Ei s-au avansat singuri? Ei şi-au semnat decretele de avansare? Eu şi-au întocmit dosarele pe baza cãrora au fost avansaţi? Au furat gradele şi şi le-au pus singuri pe umeri?!?”. Pe circuitul tuturor avansãrilor s-au aflat oameni. Unii mai mari, alţii mai mici. Oricare dintre ei avea obligaţia sã sesizeze dacã avansarea unui general se fãcea cu încãlcarea regulilor stabilite. Au semnalat?

Nu vreau sã arunc vina asupra cuiva anume, dar vreau sã atrag atenţia cã prin atacurile la adresa generalilor, la grãmadã, de fapt, se mascheazã ceea ce ar trebui atacat şi anume sistemul care permite numirea în funcţii de şefi de direcţii centrale a unor oameni care n-au comandat în viaţa lor nici un pluton de soldaţi şi care, dintr-o datã, devin buni sã conducã o direcţie centralã. Asta este sistemul care le permite politrucilor sã facã ce vor ei, sã punã pe cine vor ei în orice funcţie, dupã propriile interese, nu dupã interesele armatei, încãlcând chiar regulile pe care ei înşişi le-au parafat cu propriile semnãturi. Cu consecinţa cã cei numiţi aşa vor face ceea ce li se cere, indiferent dacã este corect sau nu, dacã este legal sau nu, dacã este spre binele armatei sau nu.

Iar acest sistem nu “scoate” doar generali “de nimic”, ci scoate şi plutonieri la fel de buni “de nimic”, şi colonei la fel, şi cãpitani care nu ştiu ce e aia o mitralierã. Aşa cã, eu sunt tentat sã cred cã şi asaltul actual face parte din acelaşi joc. Iar dacã leg între ele diversele episoade, mã vãd nevoit sã prefigurez urmãtoarea comandã care-i va pune în mişcare pe cei specializaţi în astfel de atacuri.

Dupã “Asupra Armatei, serii lungi…foc!”, dupã “Militari români, unii împotriva altora serii decisive…foc!”, va urma “Militari de dupã ’89, asupra celor de dinainte de ’89, serii lungi şi decisive…foc!”. Pentru cã România, dupã mintea “pãpuşarilor”, nu mai are nevoie de militarii care au strâns roşiile şi grâul de pe câmp, care au construit drumuri, poduri, canale, porturi, diguri, baraje. Nu mai are nevoie de cei care şi-au lãsat familiile singure acasã, iar ei s-au “logodit” cu unitãţile militare în 1968. Ce dacã n-au intrat ruşii peste noi tocmai pentru cã ei erau la datorie, ei n-au fãcut nimic! Romania nu mai are nevoie de cei care n-au vrut sã mãcelãreascã poporul român în decembrie ’89. Acuma, România are nevoie numai de militari care-şi dau viaţa pentru instaurarea democraţiei în Afganistan, în Irak, în Congo.

Roumenia?!? What a fuck is that…Roumenia?!?

N.A. Sã nu se zbuciume degeaba cei cãrora li se pare cã am deschis prea mult fereastra şi li se vãd…! Nu sunt general!

Scris de … Altfel

Joi, 12 August 2010

Tot de la Altfel citire: Rezerva de gogoşari

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

18 Responses to “Asupra generalilor, serii scurte…foc!”

 1. un general autentic says:

  Subscriu intrutotul acestui punct de vedere cu urmatoarele completari si cu unele intrebari. Discreditarea armatei este o realitate cruda dar nu de ieri sau de azi. Ca s-au pus tunurile pe generali nu este intamplator. Compromiterea gradului de general a fost inceputa de Ion Iliescu, a fost continuata de Emil Constantinescu si ridicata la nivel de politica de stat de Traian Basescu si catelusul sau “soldatul securist” Emil Boc. O prima metoda a fost folosita de Ion Iliescu care imediat dupa decembrie 1989 a acceptat rechemarea in activitate a unora dintre cei mai compromisi generali ai regimului comunist. O a doua metoda a fost protejarea politrucilor, revopsirea CI-stilor, rechemarea din rezerva a turnatorilor, numirea pe functii de “protectie” si avansarea la gradul de general. Alta metoda folosita tot pe timpul lui Iliescu si ridicata la rang de politica de cadre de Constantinescu a fost crearea unei incrangaturi de rudenii, cumetrii si alte bazaconii care avea drept finalitate controlul total asupra armatei. Oricine urmareste decretele de acordare a gradului de general in special rezervistilor si cunoaste cat de cat numele respective ramane cu un dust amar dar si cu o iritare totala. Basescu a ajuns sa avanseze sute de generali tocmai cu scopul de compromitere a acestui grad. Nu m-ar mira ca in una din aceste zile sa vedem ca marele comandant de osti Gabriel Oprea este inaltat la gradul de maresal ca tot suntem in plin razboi Basescu si a lui clica impotriva poporului roman. Am fi nedrepti insa daca am considera ca numai politrucii nesatui distrug simbolurile porului roman. Sunt si multe cozi de topor chiar in randul militarilor “autentici” deveniti peste noapte mercenari politici. Unii ca rezultat al unor neimpliniri porfesionale ca militari si-au format un titlu de glorie din a ataca in special pe cei care toata viata au comandat trupe si nu au acceptat nici un fel de trocuri politice. Daca vreti sa va convingeti uitativa pe anumite site-uri si aveti imaginea exacta a rezultatelor dezbinarii fostilor si actualilor militari. Chiar pe acest site sub nikuri care mai de care mai “stilizate” se ascund multi nemultumiti a caror singura “alinare” este sa injure pe oricine nu e de acord cu el. Culmea manipularilor le gasiti insa pe “exploziv-news” semperfidelis”, “MCP Press” “ascol-stiri” cat si pe anumite bloguri. Astazi batalia cea mare este controlul,acapararea si subordonarea ONG militarilor. Voi reveni cu date concrete.

 2. lucius says:

  Domnule altfel,
  M-am obisnuit sa vad articolele dvs. ca fiind pline de substanta. Imi pare rau sa spun ca acest articol este …. sec. Aproape ca nu spune nimic, este f.f. general si parca este scris in fuga.
  Repet, este umila mea parere, fara nici o urma de repros. Cand am afirmat … lipsa dvs de inspiratie, m-am gandit asa cum spuneti si dvs. la ceea ce se intampla atat in blogosfera cat si in politica, armata si de ce nu in viata civila.
  Daca vrem sa oprim tirul, trebuie sa extragem din “gramada” atat generalii adevarati cat si generalii facuti dupa cu totul alte criterii decat cele militare. Cred ca avem tot dreptul sa facem acest lucru: numirea lor in clar. Refuzul, sub orice forma, de a numi, de a da exemple clare despre generalii nostri, ne face partasi la atacurile duse impotriva armatei.
  Consider ca numirea trebuie facuta obiectiv, din punct de vedere profesional, in primul rand de catre noi, pensionarii – stim foarte bine starea de spirit actuala in randul celor activi. Macar pentru inceput.
  Si daca tot vorbesc de numirea lor in clar, imi permit sa dau chiar eu 2 exemple, din trecut si din prezent: gl.Ilie Marin si gl.Sorin Ioan. Acestia cred eu ca sunt militari de … mare onoare, care fac cinste armatei romane
  Consider ca amandoi au fost indepartati de la conducerea armatei romane pentru a se putea pune in aplicare acest plan diabolic de denigrare a armatei.

  Pt. un general autentic,
  Daca sunteti autentic … demonstrati. Acum demonstrati contrariul. Ce inseamna “Voi reveni cu date concrete”??? – in aceste momente … nici nu mai stiu cum sa le numesc, pentru armata romana.
  Gl. Ilie Marin, in 1968 cand a iesit locotenent, a spus in fata comisiei: “Pot comanda oricare unitate de la Vladivostok, pana la Atlantic!”
  Cu alte cuvinte, va intreb: Nu sunteti pregatit?

  Pentru toti,
  Mi-am expus umila parere din dragoste pentru aceasta institutie. Nu am vrut sa fiu carcotas sau sa fiu “gigi contra”. Nu inseamna ca nu sunt de acord cu ce s-a scris.
  Consider ca trebuie dat deoparte toata “neghina”, atat si nimic mai mult.

 3. altfel says:

  Lucius,
  Nu este nici o inadvertenta intre ceea ce zici si ceea ce am incercat si eu sa spun. Critica generalilor la gramada este contraproductiva! Ai dat doua nume de generali care consideri ca nu merita sa fie criticati numai pentru ca sunt generali. Eu stiu alte nume. Atacul nenominalizat la generali urmareste altceva, dupa parerea mea. Iar atunci cand critici la gramada, de suferit sufera cei care n-ar fi meritat sa fie criticati. Ceilalti, care au ajuns generali “cu iaurt, cu gogosele” sau care au fost “impinsi” sa ajunga generali pentru a indeplini apoi diverse “misiuni”, nu se simt atinsi de critici. Aia isi vad de ale lor.
  Da, in fuga este scris. Intr-un moment in care eram asalatat pe net de maldare de scrisori care ii incriminau pe “generali”. Eu l-am criticat pe seful SMG pe site-ul meu, si i-am zis “seful SMG”, nu i-am zis “generali din conducerea armatei”. Aceste indemnuri spre acuze generale nu fac decat sa agraveze starea si asa deplorabila in care au ajuns militarii. Chiar aici, pe infomondo, am citit acuze la adresa diverselor categorii de militari, facute de alti militari. Chiar nu regasesti realitatea descrisa in acele “comenzi” mentionate de mine? Chiar nu crezi ca, in stilul asta, se va ajunge si la ultima secventa pe care am descris-o? Nu vezi ca in spatele criticii la adresa “generalilor” se perpetueaza faradelegea in avansari, promovari, numiri? Si noi ce facem? Intretinem acest fum, aruncand cu acuze generale la adresa “generalilor”? Eu NU cred nici macar intr-un milimetru de beneficiu al acestui tip de abordare si sunt convins ca este pagubos.

 4. lucius says:

  altfel,
  Corect, ai dreptate. Din cate vad, acest … sistem militar se amesteca tot mai mult cu sistemul civil. Militarii nu mai sunt militari. armata nu mai este armata, iar de casta nici nu mai poate fi vorba.
  Seriile scurte … foc! se pare ca sunt numarate …. daca nu se ia o atitudine clara, radicala … de ceea ce inseamna sa fii cu adevarat militar.
  Daca imi permiteti comparatia, cu tenta de umor negru: trebuie adoptata atitudinea piticului … ghici! … Boc.

 5. Gen_tery says:

  generalul ilie marin a iesit la pensie conform legii,la limita de varsta in grad…sa fim seriosi ! despre ion sorin,scuze,nu am date.

 6. micutzul says:

  @All
  Domnilor pe mine nu ma intereseaza ca generalul cutare a facut, ca celalalt a dres…. Nu. Cand ai acceptat ca pe umar sa ai steaua de general , viata ta se schimba total si in primul rand nu iti mai apartine. Tu , apartii acum armatei si te identifici cu toti palmasii ei, fiindca ei te sustin in pozitia in care esti, indiferent ca sunt subofiteri, maistrii militari, ofiteri sau SGV. Daca acum ca general iti place sa/ti urci curul in masina cu sofer, daca iti place sa ai separeu la popota si daca tu dictezi asupra vietii subordonatilor , atunci tataie ai si obligatii. Si, Dumnezeule, normal ca ai obligatii mai multe si mai grele decat drepturile. Acum intre tine si ceilalti este o diferenta enorma , tu esti general, tu esti tata lor, tu trebuie sa ai grija de ei…. Doar daca nu esti facut din carton, la apelul de seara ca si ca…narii pe care ii stim noi. Deosebirea intre tine general adevarat si caca…ri aia este ca tu poti sa/mi dai Ordin de Lupta, ei nu sunt bagati in seama. Ei sunt atat de mici fizic si istoric incat mustele sunt mul;t mai importante ca ei. TU AI DATORIA SA NE CONDUCI CATRE VICTORIE SAU CATRE MOARTE> SI SA MORI ODATA CU NOI>

 7. altfel says:

  Micutzule,
  Chestiunea pe care ai abordat-o NU se discuta, ci asa este. Nu intamplator l-am criticat pe seful SMG, care isi lasa subordonatii calcati in picioare. Dar, nu te supara, nu sunt toti generalii la fel! Si, te asigur, ca pe aia nesimtiti nu-i afecteaza critica la gramada, ci numai pe ceilalti. Ca numai aia au sensibilitati. Si atunci, ce facem? Criticam la gramada? Si criticam pentru orice? Pai asta doresc aia nesimtiti, parveniti. Sa nu-i nominalizezi pe ei. Ca sa-si poata face mendrele in continuare. Ca sa poata incalca legi si norme, sa promoveze oamenii dupa cum “vrea muschii lor”.
  Pe scurt, ce facem? Tragem la tinta, sau tragem la gramada si poate nimerim si vreo tinta?!?

 8. altfel says:

  PS pentru toti cei interesati.
  Atacarea “la gramada” a generalilor, este la fel cu critica la adresa “clasei politice”. Asta ii permite si lui Basescu sa critice clasa politica. El nu se simte politician! Vedeti? Desi marile bube ale clasei politice il au ca pion principal, el critica clasa politica. La fel este si cu critica generalilor. Sa nu va mirati daca veti afla vreodata ca printre intitiatorii indemnurilor de asalt asupra generalilor s-o fi aflat si vreun general facut la apelul de seara, la rugamintea vreunui politruc caruia ii este dator pentru promovarea nejustificata.

 9. micutzul says:

  Cu riscul de a ma demasca. Am scris acum ceva timp ca acum pot sa mint , sa dau cu mizerii in fostii mei comandanti. Dar nu sunt murdar. Am recunoscut ca am avut numai comandanti care stiau meserie si pentru asta ii respect si acum. Eu pe ei ii cunosc. Nu pot sa vorbesc despre altii..
  Generali ( sau functii de generali )..
  EMIL CIOBANU nota 10 ++
  PARVULESCU nota 9+
  IOAN TOMA nota 9+
  PUF nota 9+
  C/TIN ZAHARIA nota 8
  MIHAIL ORZEATA nota 10
  VASILE ZETE nota 10 ( cu toate ca din cate stiu e la PDL )
  si multi altii. Daca altcineva are alta parere, eu spun ca aici mi/am permis sa dau note doar ca meserie si omenie. Asta este parerea mea. Daca vreunul din ei citeste, il salut cu respect si sper ca nu se supara.

 10. altfel says:

  Multumesc, Micutzule! Nu stiu daca asta ai urmarit, dar ai reusit sa dai substanta articolului meu. Adica, sa fie mai lesne de inteles. Eu nu-i cunosc, personal, pe cei pe care i-ai nominalizat, dar daca cineva care le-a fost subordonat direct ii apreciaza asa, pe ce baza sa ne permitem noi, ceilalti, sa-i improscam cu noroi si pe ei, numai fiindca am cunoscut noi unu care nu merita nici buna ziua!?! Este posibil ca altcineva, care i-a cunoscut, sa aiba alta parere chiar si despre cei nominalizati de tine, dar nici asta n-ar justifica aruncarea cu noroc in toti generalii. Asa dupa cum, si am mai zis, nu-mi plac nici cei care critica “plutonierii”, sau “coloneii”, etc. Din pacate, realitatea confirma supozitia mea ca ne aflam in curs de executare a celei de a doua comenzi: “Militari romani, unii impotriva altora…foc!”.

 11. lucius says:

  Domnule altfel,
  Foarte interesanta abordarea dvs.
  Pana acum sunt 2 militari care au nominalizat la modul f. clar niste generali. Culmea, pe articolul dvs. … iar dvs. nimic … pomeniti de “substanta” data acestui articol sau de cat de inteles ati fost sau nu ati fost.
  Deci pentru intrebarile dvs de genul: “Pe scurt, ce facem? Tragem la tinta, sau tragem la gramada si poate nimerim si vreo tinta?!?” cred ca trebuie in primul rand sa fiti ceva mai concret.
  Cu alte cuvinte “Atacarea “la gramada” a generalilor” suna a … hahaiala basesciana, de fapt cum ati spus si dvs. Si atunci ce facem? ori nu mai vorbim deloc, ori nominalizam la modul cel mai clar. Nominalizarea pot spune ca este o arma cu 2 taisuri, care intradevar poate sa duca la un haos total – ati urmarit cumva asa ceva? Eu unul spre exemplu, nu pot avea aceleasi pareri cu nominalizarile facute de micutzul.
  Si atunci stau si ma intreb: nu ar fi mai bine sa lasam trecutul si sa ne ocupam de prezent? Daca nu, cadem in plasa unuia ca basescu si a celor care ii fac jocul.
  Consider ca acest subiect este mai mult decat delicat … eu unul nu vreau sa fiu membru participant la deschiderea cutiei pandorei. Nu detin adevarul absolut despre acesti generali si mai mult decat atat uitativa ce se scrie ( unde dai si unde crapa – vezi ce a scris Gen_tery care cred, dupa parerea mea umila ca a vrut pur si simplu sa se bage in seama; e optiunea lui la urma urmei)

 12. PSIHOLOGUL says:

  Domnilor, va lansez o tema de dezbatere legata de categoria socio-profesionala a militarilor. Mai intai va invit sa gasim raspunsuri la cateva intrebari:
  1. de ce considerati ca sunt asa de dezbinati militarii (in special cei din domeniul apararii)?
  2. cum apreciati ca raspund militarii provocarilor manipulatoare?
  3. “efectul de turma” cunoscut in psihologie se manifesta sau nu si la pensionarii militari?
  4. care este cel mai puternic efect psihosocial pe care l-ati simtit la iesirea din armata?
  Daca apreciati ca trebuie dezbatut subiectul am sa va prezint cateva concluzii rezultate dintr-un studiu pe care l-am facut din anul 1995 si pana in prezent pe aceasta tema. Cu stima, PSIHOLOGUL

 13. altfel says:

  Pai, Lucius, unu din noi doi vorbeste in limbi straine, din moment ce spunem acelasi lucru dar nu ne intelegem. Pentru asta pledez si eu-sa nu dam cu noroi in gramada. Ti-am si spus ca articolul mi-a fost generat de un maldar de mesaje care mi-au parvenit pe net, in care erau atacati “generalii”. Iar eu cred ca, daca am de zis ceva despre cineva anume-atunci sa zic, dar daca nu am, sau mi-e frica, sau mi-e rusine, sau mai stiu eu ce, atunci sa nu incep sa dau la gramada, in “generali”. Nici in “colonei”, nici in “plutonieri”. Pentru ca nici nu comit acte de eroism “generalii”, ci generalul Ionescu, sau Popescu, nici nu fura “generalii”, ci generalul Cutarescu, sau generalul Piscupescu. Eu nu indemn sa incepem vreun atac, eu tocmai indemn sa nu dam cu pietre intr-o categorie, oricare ar fi aia. Asta, ca sa nu mai spun ca, de fapt, in acele mesaje li se reprosau “generalilor” chestiuni care pot fi reprosate oricui, nefiind legate de competenta generalilor. Caci, nu te supara, nu trebuie sa fii neaparat “general”, ca sa nu accepti minciuna sau hotia! Iar daca gandim asa, atunci putem sa-i injuram pe toti “generalii” in corpore, incepand cu Averescu, ca tot oameni de nimic vom ramane, atata vreme cat vom astepta ca numai altii sa ia atitudine impotriva minciunii, a hotiei, a ticalosiei, iar noi doar sa stam pe margine si sa-i injuram pe aia care nu se bat pentru noi.

 14. altfel says:

  Lucius,
  Hai sa nu-i enervam pe toti cititorii. Am adresa kyokushin1991@yahoo.com Trimite-mi toate intrebarile sau nelamuririle pe care ti le-a provocat acest articol si iti raspund la toate.

 15. Badescu Constantin -O C VST says:

  “Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita”.
  Pacat ca noi romanii suntem atat de mamaligari. Este adevarat ca, capul plecat sabia nu-l taie dar nici nu vede soarele!
  Descartes: “Toate greutatile provin din faptul ca-ti lipseste curajul”.

  Citez din “Jurnalul fericirii” (N. Steinhardt):

  “Ce ramane pana la urma pentru asigurarea libertatii?[…] …curajul fizic al indivizilor.”

  “Omul […] daca ocupa o functie de raspundere […] nu are dreptul sa invoce principiul iertarii spre a ramane distant si rece in fata raului si a lasa pe nevinovati prada ticalosilor.”
  “Increderea, pana la proba contrarie, e prima calitate a boierului si cavalerului, banuiala fiind, dimpotriva, trasatura fundamentala a smecherului”.
  Iorga: “Ai dreptul sa ierti numai ce s-a facut in paguba ta”.

  Ciudat, majoritatea romanilor ne declaram crestini si ne manifestam necrestineste: crestinismul e o religie a curajului( ” Nu te teme” Marcu 5, 36 etc)
  Daca , ca romani, nu ne redescoperim valorile si radacinile vom merita , in continuare, toate suferintele.

  Cred ca toti ar trebui sa vizitam monumentul de la AIUD ( inclusiv osuarul) ca sa simtim unde poate duce atitudinea calduta.

 16. ermaxer says:

  Ptr micutzul,Puf,nu mai este printre noi.

 17. micutzul says:

  @ ermaxer

  Stiu si regret sincer ca nu am putut sa merg la inmormantare. Dar era sa/l urmez indeaproape. Dumnezeu sa/l odihneasca. Daca/l cunosti bine , iti aduci aminte ** Femeia, eterna poveste… **

 18. NELU says:

  In timpul activitati mele de cadru militar i-am avut comandanti pe generalii,EMIL CIOBANU si IULIAN PARVULESCU doi militari de onoare ai armatei ROMANIEI impreuna cu acesti generali am construit REGIMENTUL 17 RAA,SEMENIC DIN RESITA,si va pot supune ca acesti bravi generali au fost idoli mei in cariera militara ,oameni cinstiti,buni comandanti de o calitate deosebita,drepti si omenosi.Le multumesc pentru ca am avut onoarea sa le fiu subordonat.In acea perioada (1983)gen.CIOBANU era maior comandantul regimentului mai sus amintit iar gen.PARVULESCU era lt.maj. comandantul divizionului pe care l-am construit impreuna.Nu am cuvinte sa ii descriu pe acesti oameni de omeniei carora le voi pastra respect cate zile voi avea.M.M.cls.I.in rez.C.I.P.S.regimentul 17.raa SEMENIC a fost desfintat in anul 2003 pacat ca era un regiment modern cu cadre militare foarte bine pregatite dovada stau tragerile de lupta din fosta URSS si din POLIGONUL CAPUL MIDIA.