Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ați uitat care e crucea voastră???

InfoMondo Militar vă propune spre lectură un scurt eseu/frântură din realitatea imediată, semnat de Dorel Pietrăreanu:
Ați uitat care e crucea voastră???
Alaltăieri m-am intors de la părinții mei de la țară.

Am copt niște vinete, niște ardei, am băut niște țuică, niște vin, alea-alea…

Mama mea a orbit acum 4 ani. Asta e!

Am rămas mască atunci când mama m-a intrebat, cu normalitatea vârstei dânsei de 78 de ani:

“Măi, mamă, ce se întâmplă cu noi? Ce se întâmplă cu voi? Ce se întâmplă cu țara asta? Ai ajuns colonel! Bun! Ce faceti mamă, voi, cu țara asta?! Pe mâna cui o lăsați?! Voi chiar nu vedeti că țara noastră, așa bună, rea, cum este, se duce de râpă? Ieșiți în stradă la mitinguri doar ca să vă vedeți la televizor? Ați intrat în Armată de la 14 ani, la liceul militar. Ați uitat care e crucea voastră??? Voi sunteți cei chemați să ne dați țara înapoi!”

Sincer, nu am fost în stare să-i răspund mamei mele…

Dumneavoastră ce i-ați fi răspuns?!

Scris de Dorel Pietrăreanu, un colonel in amurg (nici nu mai știu acum despre ce amurg este vorba…)

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

31 Responses to “Ați uitat care e crucea voastră???”

 1. army says:

  TREBUIA SA II SPUNA,DOMNUL COLONEL,CA PARLITII DE SUBOFITERI A CAROR PENSII AU FOST CRESCUTE MINCINOS DE UN IZMANAR TRADATOR,NU NUMAI CA STAU CU COORU ALA JEGOS DE BETIV,PUTUROS SI TRADATOR PE SCAUN,DAR MAI SI POOPA COOOUR ALA JEGOS DE BETIV,PUTUROS SI TRADATOR DE TARA,A CHIORULUI BETIV,CARE II DISPRETUIESTE PE MILITARI.
  VA DATI SEAMA,VINE UN PARLIT DE OM,CARE A FOST BAGAT IN SISTEMUL MILITAR PE FILIERA INDIRECTA,FARA SCOALA SI PROST DE BUBUIE,CU O PENSIE MARITA ILEGAL DE UN IZMANAR BOLNAV PSIHIC,IN TIMP CE UN OFITER,CARE A INTRAT IN LICEUL MILITAR DE LA 14 ANI,ESTE OFITER,SI II CINSTIT, DESTEPT SI INTEGRU,CASTIGA JUMATATE CAT PARLITU ALA DE SUBOFITER BETIV.

 2. karadeniz says:

  @MIDDLEeastANALIST
  La televizor se poate și auzi. Mai citește o dată, poate înțelegi. Deși după conținutul comentariului nu cred că ai să poți. Păcat. Lumea e formată și din astfel de oameni. Și nu sunteți puțini.

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  ROMANII NU MAI AU INCREDERE IN ARMATA ?

  Ţăranii au detronat Biserica şi Armata la capitolul încredere. În afară de ei, românii par să nu mai aibă încredere în nimeni şi în nimic. Potrivit ultimului sondaj IRES, conaţionalii noştri cred mai mult în agricultori decât în poliţişti, procurori, avocaţi sau judecători. Iar când vine vorba de politică, peste jumătate dintre români spun că nu ar mai vota niciun partid, potrivit realitatea.net.

  Încrederea românilor este din ce în ce mai scăzută, mai ales când vine vorba despre politicieni sau despre organele statului.

  Potrivit studiului IRES, doar patru la sută dintre români au încredere în politicieni.
  EU CRED CA ARMATA ESTE ULTIMA SANSA SI SPERANTA A ROMANIEI !

 4. yorick says:

  In genere nu jignesc lumea dar dumitale esti de-a dreptul marlan ! Camd esti orb nu iti mai ramane decat AUZUL si simturile tactil si cel al mirosului care se “ascut”mai mult decat la vazatori ca tine !

 5. MIDDLEeastANALIST says:

  @YORICK
  Voi fi mai esplicit … Dumneavoastră nu bagi de samă că e instigare la lovitură de stat militară ?! Deși este exorbitant de NAIVĂ (deoarece foștii LM-iști care acum sunt colonei n-au avut deasupra patului și catedrei nicio CRUCE … ci SECERA ȘI CIOCANUL, CU STELUȚA CEA DE SUS … care știi … CE-AVEA DE SPUS !) provocarea bătrânei nu cred că e la figurat … adică NEOCOMUNISTĂ !! AȘADAR LASĂ-L PE DOMNIA SA SCRIITORUL SĂ SE ESPLICE … CU CRUCEA MAMEI DUMNEALUI !!

 6. MIDDLEeastANALIST says:

  @KARAKLdenis
  Dumneavoastră ce HRAM (CRUCE !) PORȚI ?! Că văd că-ți permiți să mă iei la PER TU … Lumea … adecă OAMENII SE-MPART ÎN DOUĂ … oameni care BEAU și OAMENI CARE PLOUĂ !! VEDEȚÂVĂȚ dă ZAIBÂRUL dvs. !!

 7. Co.Stel says:

  In mod exceptional, democratia poate fi aparata printr-o lovitura de stat ?!

 8. Stelian P. says:

  Categoric NU. Democratia si lovitura de stat sunt doua notiuni incompatibile.

 9. ELENA says:

  @Co.Stel
  NU.
  @Stelian P.
  Surprinzator. E prima data (in vreo 3 ani) cand suntem total de acord.
  @MIDDLEeastANALIST
  Unde vedeti dumneavoastra instigare la lovitura de stat in cele scrise de D. Pietrareanu?
  Eu inteleg ca, poate, v-a placut mult in scoala lectia de la romana cu sensul figurat al cuvintelor, dar nu e cazul sa o aplicati aici, acum.
  Va simtiti mai confortabil psihic daca jigniti pe toata lumea (incepand cu o femeie oarba)? Daca e oarba, nu poate sa aiba opinie?

 10. Dracula says:

  Dar dumneata Elena, unde ai fost ? De mult nu te-am auzit, adica citit,draga mea.Bine ai revenit! In vacanta ai fost ?

 11. Dracula says:

  La fel cum esti si tu cu noi.

 12. Stelian P. says:

  Iertareeee ! Mai gresesc si eu.

 13. kamyna says:

  Situatia in tara este ingrijoratoare, infioratoare chiar in multe privinte( nu mai ai siguranta nici in locuri altadata extrem de sigure gen in jurul unui aeroport international), batranii sunt ucisi in casele lor, fete tinere venite de la zeci de mii de km sunt acostate , violate si ucise cu salbaticie , economia este de rapa, investitiile tot mai subtiri, pretul benzinei creste ametitor, euro tot urca, preturile cresc , alimentele sunt tot mai scumpe si tot mai incarcate de toxine, deci securitatea alimentara a populatiei este in pericol major etc….si unora nu le arde decat de suspendari……Nu am auzit sa fi demonstrat cineva zilele acestea pentru inasprirea legilor in ceea ce priveste infioratoarea crima cu tanara de 20 de ani, nu am auzit sa fi facut cineva greva foamei pentru batranii ucisi in propriile case de niste descreierati carora nu le mai este frica de nimic( oricum gasesc imediat sustinere si consiliere la televiziunile de scandal), nu am auzit sa fi demonstrat cineva sau sa fi sarit de la balcon din Parlament pentru asanarea zonelor din aeroportul Otopeni , in schimb toti talambii demonstreaza de zor (cu simbrie desigur) pentru o noua susPENDARE…….Ce tara suntem noi? Ce am ajuns? In ce hal am ajuns? Cumplita degradare morala……….

 14. @mijloc de est says:

  un singur cuvant pentru tine…

 15. LoremIpsum says:

  Mai degraba “MIDDLE ANAL is”

 16. voinea says:

  Atata timp cat mai avem vlaga in noi si mintea limpede nu trebuie sa depunem armele
  si sa ne lasam furati de aceasta banda de hoti ordinari.
  Sa ne strangem randurile , sa ne organizam si sa actionam cu toate armele pentru starpirea acestor naparci.
  Democratia pe care ei ne-au oferit-o este o minciuna sfruntata.
  Sa ne construim noi adevarata democratie!
  Averea acestei tari creata si prin sudoarea noastra si a colegilor nostrii a intrat in buzunarele lor si acum
  ne sfideaza cu nerusinare. Sa-i facem sa le friga pamantul sub picioare, sa tremure pentru averile acumulate in mod ilicit,
  sa le fie frica sa iasa pe strada fara jandarm sau spp-ist dupa ei.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 17. voinea says:

  Multumesc frumos pentru comentariu.
  Subscriu observatiilor exprimate de dumneavoastra.
  Toate urarile de bine, Dorel

 18. Stelian P. says:

  Aplauze prelungite, urale. Se scandeaza “Voinea si poporu !”

 19. MIDDLEeastANALIST says:

  Doamnei colonel HELEN, WELCOME!
  Sincer regret că n-am făcut LM împreună. Ștefan cel Mare, azi și Sfânt că-i și de fete. Aveam și eu la bătrânețe “un trup tânăr 3D stocat pe retină”. Referitor la “scriitor” de ce nu observați că pentru a ieși din anonimat forțează o recuzită de trei parale:
  – la țară;
  – de la oameni simpli citire;
  – cu țuici, vin și alea-alea; (de la beut probabil și ideea nerușinată de a invoca handicapul bătrânei lovite de soartă …)
  – purtători de cruce blestemată:
  – coloneii din stradă;
  – și alte clișee cu “cei chemați ” , “țara înapoi”
  Dar mai bine închei, că v-a venit în ajutor un inginer piroman care le va arde ”pământu sub picioare” … Va fi un PUCH ORIGINAL (PUCH=LOVITURĂ MILITARIZATĂ DE STAT )

 20. Popa Prostuţ says:

  @midălistanalist

  Intrebarea este nu ce cruce sau secera aveam deasupra capului ci, daca spuneam un tatal nostru? Cu secera sau nu te anunt ca in anii premergatori loviturii de stat din 89 fugeam in noaptea de inviere la biserica. An de an. Tu ce faceai?
  Din atitudinea ta nu reiese clar daca ai fost si esti ateu convins (adica ai conservat secera siciocanul dandu-le diverse forme – de trandafir sau alte variante) sau daca erai inca de atunci un credincios crestin iar acum esti frustrat ca numarul acestora a crescut?

  Mahnirea mamei d-lui Pietrareanu este ca generatia noastra nu are acei exponenti care sa conduca tara spre prosperitate si conservare nationala. Suntem lipsiti de curaj. Iar noua, cei cu LM sau fara, dar care am ales calea poligoanelor si teatrelor de operatii, nu ar trebui sa ne lipseasca nici dragostea de neam si tara nici curajul de a face ceea ce trebuie.

 21. vasile says:

  Pensii militare-teme şi dileme
  Scris de : Marin Neacșu
  A căzut guvernul PDL, au venit cei din USL la putere: bucurie mare. Bucurie mare şi pe pensionari, că îşi vor recupera banii luaţi pe nedrept printr-un CAS care ştie doar să ia, nu şi să dea. Nu degeaba se ceartă Băsescu cu cei din UDMR cu privire la subordonarea şefului CAS. Acolo e o un filon care bate în posibilităţi amărâtele rezerve de la Roşia Montana.
  Pensii militare teme şi dileme opinie În afară de asta, o altă clasă de pensionari aşteaptă să li se facă dreptate, sau măcar să se lămurească lucrurile. Este vorba de pensionarii militari. Scoaterea pensiilor militare din rândul pensiilor ocupaţionale, includerea acestora în legea unitară a pensiilor pe aceleaşi baze de calcul, dar fără aceleaşi date, printr-o inginerie politică, au provocat reacţia puternică a acestora , în special prin sindicatul militarilor, sindicat la rândul său aflat pe undeva cam în aceeaşi poziţie ca şi legea unitară a pensiilor. Sunt pensionar militar, dar asta nu mă împiedică să văd lucrurile obiectiv şi să admit un adevăr care se află undeva peste dorinţele şi interesele personale sau de grup.
  Să revenim la legea pensiilor. Imediat după schimbarea guvernului, doamna Câmpeanu s-a grăbit să afirme că luptă pentru drepturile pensionarilor, ba a mai şi vărsat câteva lacrimi pe umerii lor ca Băse pe umerii lui Stolo. Pot fi învinuit de orice, dar mie lacrimile în faţa camerelor nu îmi plac. Mai ales când sunt vărsate de cineva care, pe când era şefa Casei Naţionale de Pensii, apoi ministru al Muncii vedea altfel soarta pensionarilor, iar ca şef al comisiei de muncă din Camera Deputaţilor a pus osul serios la votarea legilor pe care acum le critică. Unde era şi ce făcea doamna Câmpeanu când se vota legea unitară a pensiilor şi militarii îşi pierdeau dreptul la o pensie ocupaţională? Ce aviz a dat acestei legi? Cum a votat? Sunt întrebări la care are de răspuns înainte de a lăcrima.
  Dar problema este alta, mult mai serioasă şi mult mai complicată. Nu este o problemă de conştiinţă, ci una de voinţă şi de posibilităţi de realizare. S-a promis, spuneam, modificarea unor articole din OG1/2011, prin care se respectă Decizia CC NR 120/2007, publicată în Monitorul Oficial partea I nr 204/2007, care prevede ca “în cazurile în care din recalculare rezulta un cuantum mai mare al pensiei, se va plăti acesta iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilită şi aflată in plată fără a se aduce vreo atingere drepturilor câştigate anterior “ . Până aici ok , mai ales că legea de modificare se găseşte prin camerele Camerei Deputaţilor. Să presupunem că va fi votată, pentru că USL-ul va vota pentru şi se auzea de mult că şi Oprea ar fi fost pentru, chiar înainte de a–şi întoarce faţa către „stabilitate”.
  Ce se va întâmpla după votare ?

  Guvernul nu va mai lua banii de la pensionarii cărora li s-a micşorat pensia prin revizuire . Asta înseamnă că o parte din banii care erau prevăzuţi a fi încasaţi la buget nu vor mai veni. Deci alt efort bugetar, odată prin neîncasarea unor bani, şi în al doilea rând prin cheltuieli bugetare suplimentare. Are de unde? Se pare că nu. Atunci cum va face? Nu spune nimeni ;
  Ce se întâmplă cu cei cărora li s-ar fi micşorat pensia prin recalculare, cu pensiile pe 2011. Le mai dau înapoi ? Unii spun că da, alţii spun că nu. Guvernul ce va spune ? Dacă proiectul de lege care va fi votat este în completarea OG1/2011 se poate interpreta că face parte din legea respectivă, deci este valabil de la adoptarea OG1/2011. Presupun. Dar dacă este o lege nouă, atunci intră în vigoare de la data adoptării şi publicării în MO iar banii pe 2011 trebuie daţi înapoi conform OG-1/2011. Asta dacă nu cumva în noul proiect de modificare se stipulează altfel. Deci alţi bani pe care bugetul îi aşteaptă şi nu mai vin sau altă problemă cu care se confruntă pensionarii şi rămâne nerezolvată.
  Cât va ţine această stare de provizorat ?T ot doamna Câmpeanu, ca şi ministrul apărării au promis că vor reintroduce pensiile ocupaţionale pentru militari şi probabil cei din Sistemul Naţional de Apărare şi Siguranţă Naţională. Bun. Când şi cum ?

  – Se va abroga actuala lege a pensiilor ?
  -Se va modifica?
  -Se va da o lege separată a pensiilor pentru cei numiţi mai sus şi vor reveni la ce a fost înainte?
  -Se va introduce capitol separat la actuala lege ? De fapt, aceasta conţine un capitol care se referă la pensiile ocupaţionale, dar este aplicabilă numai la magistraţi. De fapt în unul din articolele legii se face referire la unele completări, privind legile ocupaţionale. Se va merge pe completarea acelui punct ?
  – Ce se va întâmpla cu Casele Sectoriale de pensii? Rămân în picioare? Vor trece înapoi la Ministerele de resort?
  – Ce se va întâmpla cu cei cărora le-au venit două trei decizii de revizuire, dar fără nici o justificare? Până la urmă care va fi aplicată? Şi dacă prin recalculare pensia actualmente scăzută va reveni la valoarea celei din 2010, ce se va întâmpla cu adaosurile venite în urma recalculării ? Se aplică la pensia din 2010? Pentru că acestea au venit ca urmare a unor noi date şi documente sau legi aplicate pe pensia recalculată iniţial. Atunci ar fi normal să se adauge la pensia care revine de drept, respectiv cea din 2010. Dar se poate spune : „domnule, pensia revizuită conform legii în vigoare, este de … o accepţi, sau te întorci la cea din 2010 şi uităm de revizuire? Cum se va rezolva problema, în baza cărei legi vor primi pensiile cei cărora le scad pensiile prin revizuire? Vor fi considerate pensiile lor revizuite sau nu ?
  -Cum se vor calcula pensiile militarilor dacă se introduc pensiile ocupaţionale ? După ce criteriu, al contribuţiei ( care nu există de fapt) sau al .. funcţiilor şi gradelor avute?
  Cei care au făcut referiri la reintroducerea legilor ocupaţionale nu au făcut şi menţiuni tehnice şi mă îndoiesc că ar avea idee cum se va proceda, DACĂ SE VOR REINTRODUCE. Să fiu sincer am chiar dubii că acest aspect a fost vreodată discutat în alt fel decât aşa ca idee, eventual ca subiect propagandistic, pentru că dacă ar fi discutat altfel, ar fi fost normal să aibă şi un răspuns la întrebările de mai sus şi unele detalii cu care să vină pe piaţă, ca să vadă lumea că au vorbit serios.
  Îmi e teamă însă că problema nu a fost analizată cu toate implicaţiile sale, nu se cunoaşte DACA se va implementa, CÂND se va implementa şi CUM se va implementa. Aşa că până la urmă, totul este doar la faza promisiune, IAR ASTA MI SE PARE PERICULOS, FIE CĂ E VORBA DOAR DE PROPAGANDĂ, FIE DE IMATURITATE.
  Opoziţia a stat cam mult pe bară, asta o spun toţi, mai puţin actuala opoziţie. Mie mi se pare că au avut destul timp să vadă ce nu e bine în legile românilor, iar domnii parlamentari şi actualii şi viitorii miniştri au avut suficient timp să pregătească, să coacă, să întocmească proiecte de lege cu care acum să fi ieşit pe piaţă şi să spună : „ stimaţi tovarăşi şi pretini , noi cât am stat pe bară am pus mâna şi am gândit şi iată ce legi vă propunem. Luaţi-le , citiţi-le şi spuneţi ce părere aveţi”. Eu cu asta aş fi rupt inima târgului. Ce face însă fosta opoziţie ? Vine cu promisiuni, dar nu are nici o idee cum să le rezolve, pentru că se loveşte de „greaua moştenire” veşnica problemă a guvernelor indiferent de culoare şi de recesiunea care când vine când pleacă, după cum vrea FMI şi Banca Mondială.
  Eu credeam că domnul Ponta vine cu planul de guvernare pe masă şi cu miniştri pregătiţi şi cu lecţiile făcute. Şi când acolo ce văd? Doi miniştri propuşi pleacă până să îi vadă parlamentul pe motive care arată lipsa de maturitate şi informare, sau „damblaua” premierului propus. Un alt ministru pleacă după o săptămână, gonit de acuzaţii de .. plagiat şi nu oricare ci tocmai cel al Învăţământului. Păi să nu te apuce strechea? Ce putea să îi înveţe domnul Mang pe profesori şi elevi, să manglească? Nici atât, pentru că uite a fost prins copiind. Deci nici să copieze nu îi putea învăţa, elevii sunt mult mai buni decât el. Poate este vorba de răutate din partea presei, poate informaţiile sunt trunchiate, dar problemele există, demiterea sau demisia sau retragerea miniştrilor arată că Ponta a venit cu lecţiile neînvăţate, iar un jurist nu avea voie să comită asemenea greşeli, să accepte ca nominalizări oameni cu probleme, mai ales în condiţiile date, trebuia să aibă cabinetul stabilit din timp, cu variante A şi B, nu să improvizeze şi să schimbe nu ştiu câţi miniştri după ureche, sau aşa ca dambla. Dacă domnul Ponta intenţionează să conducă după damblale nu îi dau multe luni ca prim ministru iar alianţei viitor de aur.
  Deci, cum se va rezolva şi când problema pensionarilor militari? Dar celelalte probleme ? Nimeni nu aşteaptă rezultate imediate. Dar erau de aşteptat măsuri şi planuri de acţiune anunţate, întâlniri ale miniştrilor cu sindicatele prin care să explice cum se vor rezolva problemele lor, să le ceară sprijinul şi soluţii, să arate că pe perioada opoziţiei, au elaborat, au gândit, au căutat soluţii,. Nu au stat doar de moţiuni şi greve parlamentare. Cât au fost în grevă puteau să întocmească toate aceste planuri, să găsească soluţii, nu să îşi vadă de afacerile personale.
  Problema pensiilor militarilor este una politică în primul rând, apoi economică şi abia apoi ministerială. Rezolvarea ei nu stă numai în pixul ministrului Apărării, el este doar cel care o poate pune pe tapet, apoi implementa. Decizia însă aparţine politicului, tuturor ministerelor, pentru că implică fonduri care nu există.
  Ministrul Apărării însă, până la modificarea legii, trebuie să vadă cum s-a implementat actuala lege, de ce nu s-a finalizat încă procesul revizuirii, ce este cu contestaţiile pensionarilor, de ce nu au fost soluţionate şi nu s-a răspuns oamenilor, de ce apar decizii după decizii, deşi atât doamna general Lupu, cât şi ministrul Oprea şi fostul purtător de cuvânt au raportat pioniereşte că au încheiat procesul de revizuire încă de acum un an. Trebuie să cerceteze şi să stabilească dacă este vorba de nerespectarea unor legi şi ordine şi cine anume se face vinovat de asta, de proasta organizare şi punere în practică a procesului de obţinere, transmitere şi folosire a datelor ce au dus la revizuirea pensiilor, dacă a fost vorba de neglijenţă în serviciu, rea voinţă, neputinţă sau pur şi simplu a fost o acţiune ordonat a se face în dorul lelii, doar aşa ca să se spună că s-a făcut ceva în domeniu? În funcţie de aceste răspunsuri ministrul Apărării trebuie să ia nişte măsuri pe linie de personal, măsuri care trebuie cântărite, pentru a nu provoca abuzuri sau a chiar ilegalităţi. Apoi trebuie să ia măsuri reparatorii pentru cei care au fost prejudiciaţi, apoi de implementare a noilor modificări ale legii sau a noii legi, în timp. Practic, în funcţie de decizia politică ce se va lua, după alegeri, dacă va rămâne în funcţie, actualul ministru al Apărării, dacă se va decide că actuala lege a pensiilor rămâne în vigoare, trebuie să reia de la început procesul de revizuire, cu specialişti, eventual folosind temporar chiar foşti rezervişti care au lucrat în domeniul financiar sau de colectare şi procesare a datelor, nu cu militari angajaţi lipsiţi de experienţă, pentru a realiza o bază de date corectă şi un proces de revizuire corect. Ceea ce există acum nu prezintă încredere, nu poate fi numit proces corect de calculare, unul în care deciziile apar câte două-trei pe lună. Este clar că acest proces este TOTAL COMPROMIS.
  Ministrul Apărării va avea nevoie de înţelegere şi sprijin atât din partea guvernului, a partidului , a alianţei, dar şi a militarilor activi şi în rezervă, dacă se vrea rezolvarea acestor probleme.

 22. gabriel says:

  Daca altadata apreciam echilibrul tau in a judeca lucrurile, acum observ ca acest echilibru s-a rupt definitiv, functionand sub nivelul unui creier normal. Poate inceputul unei scleroze e cauza. De la o anumita varsta nu e de mirare.

 23. gabriel says:

  Oamenii normali asa ar tebui sa gandeasca si nu e nevoie de aplauze si urale. Sunt absolut de acord cu dvs. Subscriu in totalitate.
  Cu stima,

 24. Caligula says:

  CONTRIBUTIVITATEA_I SFANTA SI DE NEATINS !

 25. ELENA says:

  Nu am fost in vacanta, dar mi-am “tocat” peste 50% din concediu cu diverse alte probleme.
  Nu mai scriu deorece sunt obosita, plictisita si dezamagita. Parca traiesc un vis urat vazand cat de dezbinati suntem!

 26. EastANALIST says:

  @POPA PROSTU
  Făceai BULĂU once a year … de paști ? Nu te văz pe lista DIZIDENȚILOR cu titlu de REVOLUȚIONAR … sau poate greșesc … POPA și mai cum?!

 27. mos martin says:

  Voi sunteti cei chemati sa ne dati tara inapoi…..problema este …unde este acum tara? Cine sunt cei chemati? Cei care huiduie imnul national? Cei care se comporta la mitinguri ca niste mahalagii? Cei care mint cu nerusinare ca pensiile lor au fost scazute? Cei care huiduie chiar si la biserica? Cei care sunt obisnuiti sa nu respecte nici o regula? Irak-ul exporta petrol in cantitati uriase zilnic……la noi pretul benzinei creste constant…..Irak-ul avea datorii catre Romania de miliarde de dolari….dar Romania a renuntat la acele datorii…..Si nimeni nu a manifestat…..nimeni nu a cerut niste demisii ale celor ce au semnat pentru renuntare…..Nu era bine ca acum sa primim zilnic vapoare incarcate cu titei? In contul datoriei? Chiar asa sa fie oare? Voi care ati slujit tara de la 14 ani va lasati condusi de niste politruci mamaeluci, manati de interese obscure? Daca e asa……rusine sa va fie………….

 28. Niculae says:

  La dezbinarea de care vorbiti – si care este evidenta – am contribuit toti cei care ne dam “rotunzi” pe-aici. Inclusiv dumneavoastra, stimata doamna. Unii si-au facut un crez din dezbinarea noastra. Sau un tzel , personal ori (organizat) colectiv. De cateva ori am incercat sa sugerez ca trebuie sa gasim o solutie care sa ne uneasca. Ori sa ne re-uneasca ( dac-am fost uniti vreodata dupa aparitia dihoniei!). Si totusi, mai sper. In aparitia “mintzii celei de pe urma a …”. Da Doamne!

 29. Stelian P. says:

  Imi pare rau ca te-am dezamagit. Poate sa fie creierul, poate sa fie scleroza. Poate ma ajuti macar acum in ultimul ceas sa inteleg ceva. Cum vezi practic rezolvarea urmatoarelor probleme care vad ca te-au entuziasmat:
  – “Sa ne construim noi adevarata democratie!” Cum arata acesta democratie adevarata, ce principii stau la baza ei ?
  – “Sa-i facem sa le friga pamantul sub picioare, sa tremure pentru averile acumulate in mod ilicit,” Aveti in plan alte legi decit cele in vigoare ? Daca da, atunci va ginditi la nationalizari sau alte masuri ?
  – “sa le fie frica sa iasa pe strada fara jandarm sau spp-ist dupa ei.” De unde aceasta frica ? Daca aplicati legea nu-i nicio problema ? Va ginditi la asasinate, la linsaj, aveti de gind sa le violati sotiile si fetele (am mai vazut aici astfel de dorinte si nimeni nu s-a scandalizat, nici macar administratorii)
  – vreti sa luati masuri si impotriva celor sclerozati sau care nu au creierul normal ? (dupa jigniri ce urmeaza ?)

 30. Marlon Juvet says:

  @Stelian P: Stelică, dacă chiar era ceva de capul tău aşa cum te pretinzi a fi, te vedeam sărind în sus până la cer la mizeriile debitate pe aici de unu’ precum scursura umană care semnează “army”. Observaţia este valabilă şi pentru deontolugu’ Schartzkopf, ăla care se dă activ.

 31. Stelian P. says:

  In general raspund la cei care mi se adreseaza (in mod civilizat). De scursuri ar trebui sa se ocupe administratorii blogului nu eu. Daca ei ii accepta….