Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bârf-INT de februarie

Revenim, la solicitarea cititorilor, cu rubrica lunară “Bârf-INT”,  în scopul descreţirii frunţilor celor interesaţi – mai mult sau mai puţin – de fenomenul militar. Sperăm să ne şi reuşească. La baza documentării stau zvonurile, bârfele şi şuşanalele specifice unui mediu obişnuit cu păstrarea secretului profesional.

Ungaria îşi brand-uieşte  Gripen-urile cu steagul ţinutului secuiesc

Pentru a răspunde întocmai şi la timp unei eventuale solicitări venite din partea autorităţilor române de a efectua misiunea de poliţie aeriană şi în România, Forţele Aeriene ungare îşi pregătesc avioanele Gripen pentru inscripţionarea cu însemnele specifice Ţinutului Secuiesc. Astfel, oficialii români nu se vor mai simţi dezonoraţi că nu au fost în stare să pregătească aviaţia pentru cea mai banală misiune. Mulţumim partenerului nord-atlantic că s-a gândit la această frumoasă iniţiativă care va favorizsa apariţia unei noi axe strategice: Budapesta – Covasna (un loc preferat pentru  meditaţie prezidenţială n.a.).

Experimentul procuror secret a luat sfârşit

După experimentul procuror şef peste serviciile de informaţii militare, iată că a venit rândul experimentului militar şef al serviciilor de informaţii militare. Deşi suntem curioşi, nu ne interesează unde a ajuns şef procurorul şef,  fost şef al serviciilor de informaţii militare. Suntem siguri însă că a ajuns şef. Suntem anunţaţi, la închiderea ediţiei, că şeful a fost reconvertit în consilier de prim-ministru. Oare va consilia în calitate de procuror sau de … şef? Că doar nu v-aţi gândit că în fosta calitate de  …

Vice-prim-ministrul Oprea se va ocupa de doctorate

Ţinând cont că la guvern există un vice-premier fără obiect de activitate, se pare că acesta se va ocupa de verificarea autenticităţii doctoratelor membrilor cabinetului. Acţiunea se vrea o continuare a devastatoarei lupte anticorupţie. La alegerea verificatorului şef s-a ţinut cont de expertiza deosebită a acestuia în conducerea de teze de doctorat (niciuna nefiind plagiată) dar şi de lipsa de ocupaţie a personajului. Probabil femeile de serviciu vor răsufla uşurate că nu vor mai fi nevoite să facă inspecţia de dimineaţă.

Pensiile micşorate vor fi aduse la normal

Conform unor surse autentice – dar neverificate – guvernul şi-a propus ca de Paşte pensiile micşorate prin grija părintească a lui Oprea & Acoliţii, să fie aduse la cuantumul normal. Bineînţeles, că normalul în acest caz e interpretabil, iar Paştile sunt probabil cele ale Cailor.

 

Bârfitorius Anonimus redivivus

 

 

 

 

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Bârf-INT de februarie”

  1. Gabi de la doctorate says:

    Oare cand va da socoteala Oprea pentru activitatea lui pe linia doctoratelor?

  2. doru says:

    Caz unic in istorie: În Armata României, in anul 2013, locotenent-colonelul are salariul mai mic decât locotenentul. Cel din urmă făcut din subofiţer, cu salariu de merit în anul 2009 şi îndemnizaţie de conducere a plutonului, care se înfiinţeză la război. Judecaţi, vă rog! Ruşine celor ce conduc Armata României!

  3. Horatiu Tudor says:

    Verificati si cum este cu prelungirea mandatelor la posturi caldute pe la UE si NATO. De ce doar pentru anumite persoane?