Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bârf-INT de noiembrie

1. Consilier politico-ministerial mai bine plătit ca şi comandanţii de unităţi

Surse de foarte mare neîncredere ne confirmă că numita Adela Loredana Popescu, angajata MApN, face doar politica partidului celui care a adus-o în MApN şi doar în timpul liber. A luat la cunoştinţă, e drept cu întârziere, că personalul civil al MApN nu are voie să facă politică, că altfel nu ne explicăm cum a putut fi secretar executiv la UNPR  şi angajatul MApN în acelaşi timp. Sau ne-au informat sursele greşit? Ca urmare, salariul de 5600 lei/lună al consilierului ministerial e perfect justificat, ţinând cont de funcţia de importanţă strategică ocupată. De aici, şi venitul mai mare decât cel al unui amărât de comandant de unitate – de care, vorba aia, e plină România. Îi dorim domnişoarei succes în funcţia deţinută, de consilier – una de mare răspundere –  şi îi recomandăm ca, indiferent ce grad are în rezerva Armatei Române, să nu se activeze, că ar deveni astfel doar un amărât de … ofiţer. O felicităm, totodată pentru dobândirea “Ordinului Virtutea Militară” în grad de cavaler (Decretul 990 din 21.10 2010) şi a “Ordinului Naţional Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (Decretul 762 din 20.10.2011). Ne gândim cu emoţie ce decoraţie va lua, la anu, de Ziua Armatei?! Că doar nu va trece anul fără o nouă decoraţie?!

2. Tipografia militară în pericol. Se înfiinţează compania RoArmy Postaşii Alergători

Se zvoneşte că MApN va eficientiza cheltuielile în următoarea perioadă şi în domeniul presei militare. Mai precis, va fi desfiinţată Tipografia militară, instituţie care nu este în măsură să tipărească prestigioasa revistă “Observatorul Militar” (OM), MApN fiind nevoit să apeleze la serviciile tipografiei Fed Print, compania fiicei generalului Guşe, şi a soţiei fostului miliardar Iosif Constantin Drăgan. Personalul disponibilizat va fi reîncadrat pe posturi de poştaşi şi diriginţi de poştă la compania RoArmy Postaşii Alergători – companie ce urmează a fi înfiinţată după modelul RoArmyCatering şi RoArmy Security. Se oferă încălţăminte gratuit şi plata la 100 de km parcurşi.

sursa

3. Scandal la Direcţia Purtătorilor de vorbe

Surse de neîncredere ne informează că pe holurile Direcţiei Purtătorilor din MApN a izbucnit un scandal între purtătorul de cuvânt al MApN  şi un individ care intervine la TV şi se auto-intitulează purtător de cuvânt al MApN (el fiind de fapt un contraamiral cu experienţă de utc-ist). Purtătorul de cuvânt doreşte să nu-i mai fie menţionată funcţia când utc-istul uzurpator intervine în talk show-uri apărând imaginea unui individ ce se îmbracă în general în campanii electorale. Utc-istul uzurpator i-a spus răstit că “el e şeful şi nu dă socoteală nimănui, şi că va interveni când şi unde va vrea el, pentru că “interesul naţional o cere”! Aşa să ne ajute Dumnezeu!

4. Bătălia pensionarilor: pensionarii civili împotriva pensionarilor foşti militari

De la Asociaţiile de pensionari suntem anunţaţi – de bârfitori de profesie – că pensionarii vor ieşi în stradă să protesteze după 15 ianuarie 2012, atunci când pensiile foştilor militari vor fi majorate, iar ale lor îngheţate. Aceasta, conform zicerilor unui domn ce se îmbracă în general în campanii electorale.  Alte surse, la fel de bârfitoare, de la Ministerul Finanţelor ne anunţă că majorarea pensiilor foştilor militari se va face doar de Paşte, funcţie de evoluţia economiei româneşti, stabilită arbitrar de specialiştii guvernului boc. Se specifică – sub păstrarea anonimatului, desigur – că e vorba de Paştele Cailor.

5. Recalcularea pensiilor sub lupa bârfitorilor

Bârfe de calitate ne confirmă că zvonul privind majorarea arbitară a pensiilor foştilor militari (care au devenit membrii ai partidului fripturiştilor condus de depozitarul interesului naţional pe timp de pace), se… infirmă. La securizarea acestui zvon a contribuit decisiv calitatea recalculărilor, revizuirilor, micşorărilor şi majorărilor pe baze ştiinţifice ale pensiilor făcute şi coordonate de o doamnă cu coc, proaspăt decorată de însuşi preşedintele republicii! Netrimiterea deciziilor de pensii însoţite de baza de calcul vine să confirme acest lucru.

6. Record ministerial neomologat

Analişti de prestigiu din domeniul fizicii deplasării corpurilor zburătoare ne confirmă că ministrul Apărării a înregistrat, vineri, 18 noiembrie, un record privind deplasarea cu elicopterul, concomitent cu inspectarea garnizoanelor Galaţi, Alba (ăsta e judeţ), Sebeş, Deva şi Sibiu. Asta, conform zicerilor utc-istului uzurpator al purtătorului de cuvânt. Din declaraţiile (incredibile) ale unor participanţi la stabilirea recordului a reieşit că dragostea de ţară şi apărarea interesului naţional l-au determinat pe ministru să stabilească acest record. Astfel bârfele conform cărora doar ordinele de servici ale
delegaţiei ministeriale au vizitat unele garnizoane, sunt infirmate. Doar îl credem pe cuvânt pe ce-l ce-şi zice purtător de cuvânt! Sau o fi pus aşa, de la el, date despre inspectarea anumitor garnizoane. Că altfel, nu văd cum a confundat garnizoana Alba Iulia cu judeţul Alba…

sursa

7. Dedublare politico-profesională

Specialişti în parapsihologie aplicată ne confirmă că datorită unor capacităţi extra-ordinare şi a unor antrenamente pe măsură, ministrul Apărării se poate dedubla pe timpul vizitelor în garnizoanele patriei. Acest lucru îi permite să nu amestece problemele politice ale partidului donator de cârnaţi cu cele profesionale ale armatei, mâncătoare de fasole cu cârnaţi.

8. Prima încercare pentru RoArmy Catering

Sunt infirmate zvonurile care spuneau că pregătirea cârnaţilor de la întrunirea partidului fripturiştilor de la Deva – unde şeful acestora a ajuns cu elicopterul armatei – a fost o probă pentru viitori angajaţi ai RoArmy Catering.

9. Care este legătura între ciolanul cu fasole ministerial şi RoArmy Catering

Surse din anturajul ministrului, care ne solicită păstrarea anonimatului, ne confirmă că RoArmy Catering a luat fiinţă ca urmare a dezbaterilor din cabinetul ministrului, când acesta a oferit fasole cu ciolan mai multor primari din România, care-şi căutau o proptea în partidul fripturiştilor.

sursa

10. Laudele orchestrate de Direcţia Purtătorilor de vorbe la adresa ministrului nu reprezintă cultul personalităţii. Personalitatea Lipseşte

Conform analizei unor bârfe de amploare, se confirmă faptul că Direcţia Purtătorilor de vorbe din MApN şi Observatorul militar nu promovează cultul personalităţii pe varianta cripto-comunistă, arhi-cunoscută. Laudele excesive la adresa şefului cu grade obţinute de la toţi preşedinţii, în afara programului, sunt de fapt acţiuni de pupincurism soft, de mare calitate. Cel mai probabil, acţiunile se desfăşoară la ordin, de către “jurnalişti militari care şi-au păstrat, spre onoarea lor, decenţa de a scrie corect şi civilizat despre un eveniment sau de a relata o poveste de viaţă”. Şi acestea, conform zicerilor şefului de la OM. Probabil, povestea de viaţă a liderului înzorzonat cu discurs de lemn îi inspiră pe jurnaliştii militari. Aşteptăm o relatare de mare calitate şi despre participarea liderului la reuniuni NATO şi UE, dar mai ales în teatru de operaţii Afganistan. Apeciem că lipsa unor organizaţii politice ale partidului fripturiştilor îl detemină pe acesta să nu participe la astfel de acţiuni minore unde să-şi probeze arta dedublării.

sursă

 

Bârfitorius Anonimus

22 noiembrie 2011

PS: Bârf-INT este o nouă ştiinţă, pe care noi dorim să o transformăm în artă, cu ajutorul cititorilor şi colaboratorilor noştri. Analizele care sunt obţinute prin procedee de tipul Bârf-INT doresc să pună în valoare bârfa de calitate, zvonuri incredibile şi informaţii neprobate. Principiul care stă la baza Bărf-INT: nu iese fum, fără foc! Ca urmare, produsele Bârf-INT sunt articole literare de tipul pamfletului. Prin urmare, trebuie tratate ca atare. Orice asemănare cu fapte, persoanje, întâmplări sunt pura imaginaţie a cititorului care se informează prea mult!

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Bârf-INT de noiembrie”

 1. Anton says:

  Slabutz… Mai mult BARF decat INT, vagi urme de umor… Slabutz…

 2. Garciarici says:

  Lasa-i citeva zile.Cu asa rahat de minister ce ai fi vrut sa iasa ?

 3. canepa indiana says:

  Ai tras pe nas prea mult??Ca de umor nici vorba

 4. canepa indiana/ akord 75/ Don Corleone says:

  …is awaiting moderation
  semnat
  obiectivii de partid

 5. canepa indiana/ akord 75/ Don Corleone says:

  Dar totusi cine e maimuta secretar UNPR si consilier la MapN cu 5600 de lei??
  are terenuri,case,jipane??cine-i tacsu,unchisu,varu-su samd???Puteti detalia??
  Bandita dreak

 6. R says:

  de…, nu poti spune ca rubrica nu e totusi buna, pana la urma, umorul … trist, il poti deslusi citind “printre randuri”, trist umor, ¨maimuta … secretar unpr, consilier mapn, … si cine mai stie ce si cate … functii mai are !!!”, in mod sigur la angajare a citit ca printre obligatiile “ostasiei” chiar si civile, intra si renuntarea la … obiceiurile politice, rau ne-am procopsit cu aceste obiceiuri, “una peste alta”, rubrica e buna, bafta si noi vesti despre ostasie si nu numai, o zi buna.

 7. Marlon Juvet says:

  “Virtutea Militară”….
  Mă gândeam la sensul ăla, primordial, al termenului “Virtute” şi ceva nu se leagă.

 8. anemonnas says:

  Juvete>altadata scriai mai convingator,se vede treaba ca ti-a crescut pensia…ha?

 9. Marlon Juvet says:

  Pentru că te văd aşa de flămând, ……….limbaj moderat . Poftă mare!!!!

 10. sejc says:

  Sunteti tineri.Invatati-o ,voi, ce inseamna armata.Mai pe scurt,camarazi ,puneti p…..pe ia,incat sa srige”traiasca.armata populara.”