Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scenariul “Armata la muncă în agricultură” varianta Voiculescu

După ce zeci de ani Armata a fost umilită fiind folosită la munci în agricultură, minerit, curăţenie, iată că noua clasă  politică îi propune Armatei să treacă la lupta împotriva evaziunii fiscale. Deci o îmbunătăţire substanţială în percepţia publică.

Mai precis, senatorul Dan Voiculescu propune detaşarea a zece mii de cadre din Ministerul Apărării la Ministerul de Interne şi Finanţelor de la 1 iunie până la 31 decembrie şi implicarea acestora în acţiunea de combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Motivaţia senatorului: militarii nu pot fi suspectaţi de complicităţi în zona infracţională.

Prin această măsură Voiculescu respinge teoria lui Băsescu conform căreia trebuie ales între reducerea pensiilor şi salariilor sau creşterea taxelor şi impozitelor şi propune o variantă alternativă.

«Există şi o a treia cale: combaterea economiei subterane şi optimizarea veniturilor. Economia subterană depăşeşte în acest moment 40 de miliarde de euro. Aceste sume se află deja în România, trebuie doar să avem voinţa politică şi inteligenţa de a le aduce în zona fiscalizată. Preşedintele Băsescu cere soluţii concrete, eu îi ofer o soluţie simplă, legală şi imediat aplicabilă: detaşarea a zece mii de cadre din Ministerul Apărării la Interne şi Finanţe. De la 1 iunie până la 31 decembrie, 10.000 de cadre militare, care nu pot fi suspectate de complicităţi în zona infracţională, pot fi implicate concret în acţiunea de combatere a evaziunii fiscale şi a contrabandei. Va fi un efort uriaş pentru Ministerul Apărării, dar, pentru că în acest moment efectele crizei economice şi sociale reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa statului român, avem nevoie de forţe suplimentare pentru a le combate. Actuala scrisoare de intenţie cu FMI, care conţine măsurile ilegale şi ineficiente privind reducerea salariilor şi pensiilor, ar trebui înlocuită cu un Plan urgent de diminuare a economiei subterane, cu responsabilităţi concrete şi termene precise. Efectul unui astfel de plan s-ar simţi imediat pentru că, repet, sumele din economia subterană sunt deja în ţară, noi trebuie doar să le descoperim şi să le taxăm.» a declarat Dan Voiculescu.

sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Scenariul “Armata la muncă în agricultură” varianta Voiculescu”

 1. Ravenmaster says:

  Pai da sa taxam economia subterana. Sa incepem cu domnul, pardon tovarasul mogul Voiculescu. Si uita asa isi da arama pe fata Dan Voiculescu – un securist ancorat in trecut si cu banii facuti in prezent. Nu numai ca propunera nu e fezabila tehnic – dar e imposibil din punct de vedere juridic. E un heirupism de genul hai sa terminam planul cincinal in 4 ani.

 2. Sica geta says:

  Total de acord. In primul rand este imoral sa trimiti armata sa pazeasca politia si pe “grasii” de la finante. In al doilea rand de unde 10.000 de specialisti? Cazarmile sunt goale. In in al treilea rand, vor sa dea vina pe cineva pentru dezastrul care deja de prefigureaza? Ce urmeaza? Sa scoata armata (ma rog ce a mai ramas din armata) in strada sa calmeze revoltele sociale provocate de ei? Ca apoi sa aiba ce da de lucru la procurorii si judecatorii democatiei? Nu este treaba armatei! Insa daca stau sa ma gandesc cu asa conducere a armatei te poti astepta la orice!

 3. altfel says:

  Pe cine sa detasam? Sa-i detasam pe finantistii de la MApN? Pai aia sunt mai ciumeti decat finantistii de la finante! Macar, finantistii de la finante fura. Ca fura mai mult pentru sefi si mai iau si ei ce ramane, e adevarat.

 4. Mărin Juvete says:

  Basescu cu Voiculescu au puncte de vedere diferite… Doi securisti batrani, cu mainile bagate pana la umar in tot ce s-a putut fura prin tara asta emit teorii economice, socialer si traseaza cai de scoatere a Pomaniei din criza. Chiar nu se vede ridicolul situatiei?

 5. lucius says:

  RIDICOLUL SITUATIEI SE VEDE: SUNTEM TARA IN CARE SE TAIE PENSIA
  Sunteti amabili! Spuneti dvs cum ar trebui sa se procedeze in situatia actuala. Sa nu fiti de acord cu NIMIC imediat ati sarit … sa combateti.
  Eu nu am sarit nici sa spun DA nici sa spun NU din simplul motiv ca am … destule necunoscute.
  Repet: daca dvs. nu aveti necunoscute, deci le stiti pe toate, SPUNETI CUM AR TREBUI SA SE PROCEDEZE.

 6. Mărin Juvete says:

  NU este treaba armatei, d-le Lucius. Cretinii astia ar vrea sa aiba pe cineva in care sa arunce ulterior rahatul (asta e patterbul, nu vedeti ce pur si imaculat se da Disidentu’ de la Anvers, zici ca e nepotu lui Toma Arnautoiu, acum a coborat din munti unde a condus o celula de rezistenta anticomunista si, precum soldatii aia japoneji din Pacific, nu a aflat decat acum ca razboiul s-a sfarsit. Sau ca acum a venit de pe bancile opozitiei, unde a condus comisia de cercetare a vanzarii flotei) Cum spunea cineva mai sus: “Ca apoi sa aiba ce da de lucru la procurorii si judecatorii democatiei”. Nu vi se pare ca cunoscut? Din partea mea, singura solutie, si asta se va si aplica pana la urma, va fi falimentul total al statului roman, ceva revolte sociale pe care trepanatii portocalii (ei sunt la putere, nu ca ailalti ar face altceva mai bun) vor incerca sa le calmeze aruncand cativa Motoci gen Blaga sau Berceanu la gloatele de glanetasi infometati. Da strategia actuala nu va avea succes, si se va ajunge la SCENARIUL ALBANEZ (io unu’ am fost acolo si am vazut, no comment). Mai tine cineva minte?
  Auzi, culmea tuperului si a nesimtirii basesciene: au ajuns sa o “dea” pe “instigare la revolta”, “siguranta nationala in pericol” simplul fapt ca un ziarist nealiniat la sfintele idealuri oranjgutane “indrazneste” sa-si exprime dubiile privind masurile luate de la Cotroceni, astea cu reducerille de 25%- 15%.
  In toata afacerea asta, sper ca comandantii militari (ma refer aici la cei din MAp, nu la jăndarii lu Peste, “eroii” “luptelor” cu “talibanii” din galeria Stelei, “eroi” care mai au un pic si depasesc ca efective armata regulata – un indicator foarte interesant asupta starii unei natiuni, alaturi de numarul de securisti la suta de locuitori sau rata mortalitatii infantile) deci sper ca comandantii militari de la nivel unitati, (ca asupra alora mai marii nu-mi fac nici cea mai mica iluzie), sa aiba intelepciunea si taria de caracter pe care cei din 1989 nu au avut-o si sa dea un mare PAS la ordinele venite. Io le recomand de pe acum, (ca mult timp nu prea mai au la dispozitie, maxim 2-3 luni) sa inceapa sa restudieze legile care reglementeaza domeniul, alea interne si internationale. Sa citeasca despre Nurenberg, My Lai, Yamashita Standard si alte alea. Sa lasam naiba elucubratiile unui securist batran…

 7. altfel says:

  Reiau intrebarea formulata mai sus, pt ca ori n-a citit-o nimeni, ori n-a inteles-o nimeni. Pe cine sa detasam din armata ca sa faca ordine in finantele tarii? Ca finantistii din armata sunt cei mai slabi finantisti din Univers! Daca vrea cineva argumente, i le dau. Argumente pe baza de lege, nu pe baza de ce ar vrea muskii mei! Asa ca, daca nici n-avem pe cine sa detasam, cearta ca trebuie sau nu trebuie sa detasam devine superflua.

 8. ionica_minune says:

  altfel, asa se intampla cand faci un finantist la apelul bocancilor dupa 3 ani de ID la Spiru si 3 luni la Chitila. Chiar m-as bucura sa detaseze aceste progenituri de generali si colonei la munca si la raspundere. Daca tot au fost facuti, macar sa invete ceva la ministerul de finante, intrucat acolo nu mai e tatuca si mamuca sa-i tina in brate.
  Sa ma ierte Dumnezeu ca le doresc raul, dar m-am saturat de impotentii profesional , din ce in ce mai multi , aciuati prin armata, pe salarii bunicele.

 9. HAMANDIA says:

  cu respect dar se pare ca nu ati prea inteles;cei 10000 sau ma rog cati or vrea din armata nu se vrea sa fie doar finantisti ci mai de graba garda pretoriana care sa le dea curaj si in acelasi timp sa-i supravegheze sa-si faca treaba,pe cei de la garda financiara.dupa mine s-ar justifica,pt.ca structurile bandito-manelisto hotesti uzeaza de intimidari, forta si coruptie.

 10. SCMD says:

  Pentru asa ceva am avea (inca) o armata formidabila formata din cadrele militare in rezerva.
  Dar acestia, dupa cum stiti, nu numai ca nu sunt doriti in administratia publica, dar au fost eliminati prin Legea 329/2009. De ce oare?… Au fost prea curiosi si prea zelosi, indiscreti, etc.
  Ii vedeti pe Udrea, Boc, Seitanii, Basescii, etc, tolerand niste “” curiosi”” din fire, cum sunt ofiterii in rezerva, sa-si bage nasul prin algoritmul de atribuire a fondurilor publice si sa verifice cum sunt cheltuite aceste sume? Sa adulmece afacerile tuturor matusilor si mamelor octogenare ale alesilor neamului?
  Sa vada cum se ung usile primarilor si ministrilor de catre mafioti, pentru a se deschide larg atunci cand se pun la cale jaful si faradelegea?

 11. mihai says:

  Deci, domnilor ori cum ati da-o, tot de armata va loviti !! sa vina armata sa ne salveze !! Asa a fost si inainte de lovitura,asa este si in prezent. boc aspus zilele trecute ca este de datoria si obligatia armatei sa iasa la inundatii, voiculescu cere sprijinul armatei sa scoata coruptia la suprafata. Pe fond ce e armata domnilor ?? bataia voastra de batjocura ?? o masa de manevra ?? Cu toate ca pe bune asa pare !! Ca, cu acest ministru sforaitor in declaratii, dar pupincurist de clasa , nu avem nici o sansa de reabilitate. Am ajuns de rasul curcilor, domnilor !! avem la ong-uri, federatii, organizatii, asociatii ale cadrelor militare sin intreg sistemul de aparare caputem concura fara exceptie sinsicatele din “viata civila” Si rezultatul conctre si real ?? Si la noi si la ei BLA,BLA BLA…… Curat murdar, monser, vorba lu’ nea iancu !!.