Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Beneficiarii pensiilor de urmaş umiliţi de MApN

În încercarea disperată de a oferi guvernului cât mai mulţi bani prin reducerea pensiilor şi salariilor, ministrul Apărării a dispus prin Ordinul M 101/2010 ca, în procesul de recalculare a pensiilor de urmaş, titularii acestora să se deplaseze la centrele militare. Aceasta, pentru a depune  o cerere de recalculare a pensiei în care să specifice veniturile obţinute de soţul/părintele, fost militar, decedat.
Toate aceste drumuri de făcut, în condiţiile în care MApN posedă toate documentele în baza cărora se face recalcularea. Şi pentru că legiuitorul e aspru, a prevăzut ca în cazul în care nu vor fi cunoscute toate locurile de muncă unde a activat defunctul, recalcularea să se facă în funcţie de salariul mediu pe economie din perioada în care militarii erau în viaţă şi activau.

Ar mai fi de precizat că majoritatea beneficiarilor de pensii de urmaş au pensii sub 1000 de lei.

Această atitudine face şi mai evidentă intenţia actualului ministru al apărării de a determina pensionarii militari şi beneficiarii pensiilor de urmaş, să-şi ceară, pe propria declaraţie recalcularea şi, implicit, reducerea pensiei. Prin depunerea cererii de recalculare se evită astfel posibilele acţiuni în instanţă.

Ministrul Oprea dovedeşte cu orice prilej contrarul vorbelor folosite când îşi prezintă bunele intenţii:

“Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M.101 este în primul rând menit să înlăture un circuit birocratic nedrept, pe care pensionarii militari trebuiau să îl parcurgă în procesul de recalculare a pensiilor, astfel încât efortul în acest demers va reveni instituţiei militare. “

“Ministrul apărării naţionale, domnul Gabriel Oprea, rămâne preocupat de sprijinirea pensionarilor militari în procesul de recalculare a pensiilor şi de reglementare a acestui domeniu, astfel încât cadrele militare în rezervă şi în retragere să fie tratate cu preţuirea, demnitatea şi onoarea cu care acestea şi-au servit Patria sub Drapel.”

Frumoase ziceri. Cruntă realitate!

Domnul ministru ar  trebui poate să ştie că, donarea propriului salar către copiii eroilor români ucişi în teatrele de operaţii nu ţine loc de pensie de urmaş, mai ales în condiţiile în care azi eşti ministru, mâine nu mai eşti, azi eşti bogat, mâine nu mai eşti, azi eşti în libertate, mâine răspunzi unor anchetatori…

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Beneficiarii pensiilor de urmaş umiliţi de MApN”

 1. micutzul says:

  @ FRATILA

  Domnule Fratila, alooo, domnu Fratila….sunteti aici ? Nene , mamica mea are pensie de urmas. Este foarte interesant cum sa va permiteti sa/i recalculati pensia cum vrea boierul vostru…Pai domnule, toate arhivele sunt in subordinea voastra, voi daca nu intelegi trebuie doar sa dati clic pe numele defunctului si un numar de ani ai in fata activitatea lui, soldele , ca noi toti eram putoi cand pleca cu lunile in aplicatii, trageri la rusi etc. Pai cine va da voua dreptul sa jigniti memoria , de exemplu a unui om care a comandat poate cel mai greu Dn.R.A.A. ( daca nu intelegi mergi la Operatii…) din tarisoara asta ?Ce este atat de greu daca vaduva vine si scrie ca a lucrat la unitatea de …arma , din localitatea ….intre anii si anii…sa aflati ce unitate era ?Si ce o sa faceti, trimitem vaduva pe front sa vedem in ce unitate a luptat subofiterul care a decedat in 1990 ? Voi chiar nu intelegeti ca va faceti de ras ? Voi chiar nu intelegeti ca majoritatea dintre noi suntem militari adevarati care nu stim sa pupam in dos dar nici nu stim sa iertam ?

 2. Covasneanu says:

  Oprea asta e un mare nemeric! Intrati pe site-ul UNPR si vedeti ca la loc de cinste stau postarile cu realizarile partidului; pe primul loc, conservarea pensiilor militarilor de pana la 3000 lei! Le-am trimis o gramada de mesaje sa scoata aceasta minciuna, idiotii nu reactioneaza! Intrati pe unpr.eu si transmiteti-le ganduri de multa….bine1
  Lt.col.(rz) Constantin Manole

 3. Paul says:

  Il rog pe ‘SOCRATE ” sa sune la 0742/226474

 4. Socrate says:

  Imi cer scuze de la toti aceia care au accesat aplicatia EXCEL de evaluare a posibilelor pensii recalculate pentru faptul ca am introdus eronat salariile medii pe economie in perioada 1991-2001 ( din greseala am introdus salarii nete in loc de salarii brute). Postez mai jos linkul de unde puteti descarca varianta corectata a aplicatiei. Multumesc domnului Paul pentru sesizare.
  Termenul de descarcare este 10 zile incepand cu data de azi , 07.09.2010

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

 5. Socrate says:

  Revin cu o precizare. Am cercetat evolutia atitudinilor puterilor din Romania vis-a- vis de Pensia suplimentara. Intr-adevar , Legea 19/2000 si implicit Legea 164/2001 , abroga conceptul de contributie la fondul suplimentar de pensii si trece la noul concept , contributia personala la fondul de asigurari sociale. Asadar , ii rog pe toti aceia care au descarcat aplicatia EXCEL de la ultimul link transmis de mine ( din 07.09.2010) , respectiv linkul:

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

  in coloana D , incepand cu 01.04.2001 sa treaca , daca este cazul, valoarea 0 (zero).
  Multumesc domnului care semneaza cu pseudonimul NICUSAN de observatia facuta

 6. emilia says:

  Sotul(fost ofiter) meu a decedat acum 7 ani cind eu aveam 43 de ani,am beneficiat 6 luni de pensie de urmas dupa care a trebuit sa merg in Italia la munca pentru a ma intretine pe mine si copiii studenti la acea vreme.Am si eu 18 ani vechime in munca in industria de aparare unde am lucrat ca laboranta dar la momentul decesului sotului nu aveam serviciu datorita restructurarilor .
  M-am intors acasa de 4 luni (intr-o stare depresiva avansata)si nu imi gasesc serviciu(la 51 de ani este foarte greu)As vrea sa stiu daca si cind pot sa beneficiez de pensie de urmas.
  Va multumesc

 7. antonval says:

  Buna ziua,
  tatal meu a iesit la pensie maior in rezerva si a mai primi un grad la pensionare.
  A murit in 1999 si mama a cerut acun pensia de urmas si , dupa calculele lor, pensia de urmas este de 578 ron????????? e posibil asa ceva? adica, nici macar acel minim de 740 ron? cand am dat telefon la casa de pensii sa intreb despre asta, m-au intrebat foarte senin “de ce va mirati? mama are dreptul doar la 50%” Pai chiar si asa, inseamna ca tatal meu este evaluat la 1156 Ron? dupa 26 ani de activitate ? nu inteleg, va rog ajutati-ma cu un sfat!