Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Boc!-doctor impostoris causa

Am citit o declaraţie a ãluia de-i zice Boc, legatã de legea unitarã a pensiilor. Cicã, prin adoptarea legii unitare a pensiilor, militarii vor plãti 10,5% contribuţii pentru fondul de pensii, nu 5% cât plãteau pânã acuma. Diferenţa de 5,5% va fi acoperitã prin creşterea soldelor, astfel încât venitul sã nu le fie afectat. Astfel, zice Boc cel fãrã semnul exclamãrii, militarii vor beneficia de pensii pe baza contributivitãţii, nu pe bazã de privilegii.

Eu cred cã acest personagiu ar trebui sã se numeascã “Boc!”. Adicã, sã i se acorde semnul de identitate şi unicitate. Cãci acest personagiu cãruia i se zice “Boc cel fãrã de semnul exclamãrii la coadã” este un monument de prostie. Cã este impostor ştiam, dar cã este în halul ãsta de prost nu mi-am imaginat. Cred cã el este modelul care l-a determinat pânã şi pe preşedintele Patriei sã declare cã sistemul de învãţãmânt românesc produce tâmpiţi. Hai sã vedem de ce zic eu ceea ce am scris:

1. Boc cel neîmplinit (adicã, fãrã semnul exclamãrii în coadã) îşi imagineazã cã noi am fi proşti şi ne îmbrobodeşte cã militarii vor da mai mulţi bani la pensii, dar ca sã nu iasã-n pierdere, le dã el ceea ce vor da ei. Adicã, practic, umflã niţel fondul de salarii şi apoi mutã “umflãtura” în fondul de pensii. Pe de o parte, asta înseamnã cã are bani cu care sã umfle fondul de salarii, deşi ţipã ca din gurã de hârciog cã nu sunt bani! Pe de altã parte, el face aerobicã pentru muşchii cu_ului da’ vrea sã credem noi cã face exerciţii pentru intelect. Pãi de ce nu mutã banii ãia direct, de colo colo?

Dupã cum se sesizeazã uşor, mã prefac cã nu observ faptul cã, pânã acuma, neisprãvitul (neisprãvit fiindcã nu i se pusese semnu-n coadã) zicea cã militarii n-ar plãti contribuţii pentru fondul de pensii!

2. Prostu ãsta nu ştie ce e aia privilegiu! Pentru el, obligaţiile, restricţiile şi îngrãdirile la care sunt supuşi militarii constituie privilegii. Din acele obligaţii, restricţii şi îngrãdiri îşi trag seva drepturile legale ale militarilor, menite sã le echilibreze parţial pierderile pricinuite de respectare obligaţilor, a restricţiilor şi îngrãdirilor. Iar el crede cã militarii au privilegii! La cât de doctor în ştiinţe juridice este acest Boc!, nu m-aş mira dacã ar inventa sintagma “privilegii legale”, pentru care ar merita sã i se acorde şi un titlu de “doctor impostoris causa”!

Mãi, Boc! Singurul privilegiu pe care l-ar putea avea militarii zilelor noastre, ar fi acela de a te împãia. Din pãcate, nu îl au da’ dacã îţi pui tu ambiţia, poate reuşeşti şi singur. Sau, le legiferezi lor acest privilegiu!

Scris de … Altfel

Joi, 25 Noiembrie 2010

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Boc!-doctor impostoris causa”

 1. SorinPLATON says:

  O intrebare/propunere:

  Doresc sa fac un schimb de link si banner cu site-ul – blog-ul dvs, in conditiile in care nu prea practic acest “sport”. De acord?

  SP

 2. Altfel says:

  Acuma, nu sunt sigur cui v-ati adresat. Autorului acestui articol sau celor care au site-ul pe care este publicat? Daca v-ati adresat autorului, intrati pe http://www.altfel.info la “Loc de dat cu capul”, anume la ultimul dintre ele, adica 9, si lasati-mi acolo o adresa de e-mail, sau orice altceva ati vrea sa imi spuneti.

 3. SorinPLATON says:

  Stimate domn,

  Este ok articolul dvs. dar propunerea este vis a vis de acest blog (info mondo…).

  Numai de bine!

 4. nicolae says:

  Este foarte adevarat ca de ceva timp militarii platesc o anumita contributie dar nu la pusculita comuna a bugetului public de pensii ! … buget care va fi realmente falimentat cu povara pensiilor militarilor care sunt pusi la masa contributorilor fara ca ei sa fi adus vreo firimitura. Se va tipa ca din gura de sarpe ca bugetul statului nu mai poate acoperi deficitul bugetului de pensii singura alternativa fiind micsorarea pana sub limita supravietuirii a tuturor pensiilor.Trebuie sa fii defect la creier sau sa executi un scenariu strain intereselor nationale sa adopti niste masuri impotriva propriului popor , contrare principiilor de calcul a pensiilor militare in armatele tarilor partenere euro-atlantice.

 5. Maria says:

  Nu inteleg de ce acest subiect comun, si anume boc, trebuie scris cu majuscule !!!