Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Campanie de imagine cu donaţii?

Fără a duce în derizoriu gestul omenesc al ministrului Apărării (aflat acum în funcţie) de a-şi dona salariul de ministru unor copii ai militarilor români ucişi în teatrele de operaţii, considerăm că e normal  punerea unor întrebări:

Ce face ministrul pentru ca aceşti copii să beneficieze de venituri normale, legale, că poate mâine ministrul e chemat la DNA şi averea îi este pusă sub sechestru? Iar atunci…

De ce acest gest seamănă cu unul electoral, fiind la fel de costisitor, sau chiar mai ieftin, ca o campanie de imagine plătită unor specialişti în domeniu?

De ce Direcţia Informare şi Relaţii Publice din MApN face campanie de imagine ministrului scoţând în evidenţă, de cele mai multe ori, “zicerile” acestuia, fără acoperire în fapte şi, mai ales, cu un puternic iz propagandistic?

Ce a făcut concret ministrul pentru a spori protecţia militarilor aflaţi în Afganistan?

Nu e jenantă declaraţia potrivit căreia:

“Gabriel Oprea nu mai foloseşte maşina de serviciu de la MApN, ci se deplasează cu autoturismul personal, pe cheltuială proprie, iar sumele alocate pentru rechizitele şi materialele consumabile pentru cabinetul ministrului au fost reduse cu 50%. Aceasta  se arată într-un comunicat al ministerului. Aceleaşi măsuri se aplică, de luni, şi pentru consilierii ministrului.

Gabriel Oprea a dispus şi eliminarea fondului alocat ministrului pentru cheltuielile de reprezentare şi protocol. Sumele economisite prin reducerea acestor cheltuieli vor fi direcţionate pentru susţinerea militarilor români aflaţi în teatrul de operaţii din Afganistan, precizează MApN.”?

De tot râsul! Probabil suma acoperă rularea avionului de transport pe pista de la Otopeni! Sau mai ştii despre ce sumă este vorba ?!

Reamintim că Legea pensiilor a trecut tacit la Senat, fără NICIUN amendament, şi cu sprijinul colegilor ministrului, acest lucru consimţind distrugerea statusului social al militarilor şi transformarea carierei militare într-una de duzină.

Prin  urmare, odată cu adoptarea, probabil în aceeaşi formă, a legii la Camera Deputaţilor,  pensionarilor militari le vor scădea pensiile între 19 şi 69%. Ministrul nu a făcut NICIO apreciere! Totodată în conformitate cu decizia preşedintelui, militarilor li se va  lua 25% din solde, pentru a reduce cheltuielile bugetare!

R.D.
12 mai 2010

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Campanie de imagine cu donaţii?”

 1. altfel says:

  Oprea asta e si caraghios, si prost, si netrebnic pentru ca ne considera pe noi tampiti. Pai, bai, boule, tu NU trebuia sa reduci cheltuielile pentru rechizite pentru ca pe alea trebuia, ORICUM, sa ti le cumperi singur! Ca mie nu mi-a trecut prin cap sa cer creion de la armata cand lucram! Sau tu iti imaginezi ca soldatii din Afganistan primesc creion sa scrie nevestelor, de la MApN? Oprea, lasa ma ministerul si du-te de mai avanseaza niste pietari de la Obor, ca nu i-ai avansat samabata trecuta pe toti!

 2. Valentin says:

  Trebuie sa fim profund emotionati de gesturile actualilor politicieni,de solidaritatea acestora cu masele,prin donarea salariilor….Mai sa fie ,ce vremuri de cacat am ajuns sa traim in aceasta tara!Daca politicienii sunt atat de rupti de realitatea romaneasca,organele abilitate ale statului(SRI,STS,DIA,etc.)nu pot face informarile legale cu privire la starea natiunii,sa-i coboare la crunta realitate,pana nu-i coboram noi?!Guvernarea portocaliilor boc-basescu nu mai stie cum sa-mi fure din pensie(doar 15% deocamdata) si eu trebuie sa fiu emotionat de gestul lor.Pentru un jegos de puscarias statul roman aloca 2400 ron pe luna!Halal sa le fie!

 3. miorel says:

  pe timpul lu’ ceausescu erau padurari care, cand erau prinsi in neregula, se rugau sa le taie tot salariul, numai sa ramana in servici. fara nici un salariu. restul…se descurcau ei! salutare, natiune de padurari fara de paduri!

 4. voinea says:

  Cati militari romani trebuie sa mai moara in teatre de operatii straine pentru ca acesti nemernici de politicieni sa se hotareasca sa-i aduca inapoi in tara?Facem summit NATO de 35 milioane de euro dar nu avem bani sa-i inzestram pe acest baieti cum se cuvine .I-am trimis drept carne de tun ieftina ca sa apere niste interese straine.Ar trebui ca pentru fiecare militar adus in cosciug sa impuscam cate doi politicieni implicati in aceasta mascarada.Dunnezeu sa-l odihneasca in pace !
  Col(r)ing.Voinea Ion

 5. ionica_minune says:

  Sunt tare curios cum vor reactiona tinerii militari activi cand de la un salariu de 1800 lei cu norma de hrana, vor ajunge la 1500 lei, tot cu norma…….
  Nenea Base, nenea Boc, sincer mie imi este mila de voi.
  Poate ar trebui sa-i taiati jegoasei aleia de la asigurari din cei 20000 de euro, poate ar trebui sa-l impozitati pe jegosul ala de minune (a se citi Adrian) si compania, poate ar trebui sa puneti niste taxe imense pe masinile de lux, poate ar trebui……..sa faceti bani din ceea ce trebuie , nu de pe spatele celor mici dar nu prosti……….
  Sa vedem ce veti face cand marea muta va incepe sa murmure. Imi este mila de voi cand va incepe sa vorbeasca.
  Asa sa va ajute Dumnezeu.

 6. micutzul says:

  Papagalii astia de degenerali, parveniti din primarii, prefecturi, etc. au dus in derizoriu gradele si ierarhia militara. Cred ca se intalnesc seara la un pokeras si pun pariuri care cate stele mai ia .
  Propun Generalului Badalan si Colonelului Mircovici , sa initieze un proiect de lege care sa prevada urmatoarele>
  1. retragerea gradelor militare capatate in rezerva daca in activitate nu ai fost pe functie de general inainte de trecerea in rezerva…
  2. stabilirea unui nr. minim de functii de general, cum ar fi Sefii de directii din SMG, Sefii de SMTU, SMFA, Marina si atat.
  3. Cadrele militare in rezerva sa poata fi inaintate in grad numai ca urmare a unor acte de eroism sau ca urmare a serviciilor deosebite aduse tarii.
  4 . Desfiintarea structurilor ISU si infiintarea Garzii Nationale , Dupa sistemul american, in care sa fie incadrate cadrele militare care au fost disponibilizate.

  Mai am idei, ma gandesc si mai lansez.