Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Când vor fi comemoraţi, pensionarii seceraţi?

Nimeni nu mai aminteşte astăzi, de victimile secerate acum doi ani de o HG, din rândul pensionarilor militari, ca urmare a infarcturilor făcute de aceştia, la data primiri pensiilor diminuate nejustificat. Guvernarea Boc-Oprea-Băsescu  a tras fără milă în nişte pensionari militari nevinovaţi. Numărul celor seceraţi de HG 735/2010, la nivel naţional, este semnificativ.

La vremea respectivă, aceste drame au fost mediatizate pe toate posturile de televiziune şi de întreaga presă internă şi externă. Nimeni nu mai aminteşte acum, de  numărul infarcturilor făcute, de numărul deceselor ce s-au întâmplat, în urma infarcturilor produse la data primiri pensiilor. Foştii militari, nu au căzut în teatrele de operaţiuni, în schimb au fost seceraţi de o lege criminală.

Nimeni, nici o Asociaţie a cadrelor în rezervă şi retragere, sau vre-o filială a Sindicatului, nu au depus o coroană de flori pe  mormântul unei victime. Dimpotrivă, unii au intervenit vizavi de materialul prezentat anterior de către mine, să-i las în pace şi pe cei seceraţi de guvernul Boc-Oprea-Băsescu, cât şi pe cei deveniţi peste noapte profitorii sacului spart. Cei care au făcut comentarii şi îl au permanent pe naşul comun în suflet, nu s-au referit la materialul publicat, ci s-au limitat să-şi înfingă colţii, de mi-au rupt pantalonii în părţile dorsale. Fuga de realitate, este la fel ca şi plonjonul în rahat.

Întreb şi eu pentru că nu ştiu. Poate că trebuia să moară câteva sute de rezervişti, ca să se poată facă o ceremonie de comemorare. Poate Asociaţia cadrelor în rezervă şi retragere de la nivel central, ne poate da un răspuns.

Poziţia mea luată împotriva celor care ar fi trebuit să facă ceva concret şi accentuiez ceva concret, pentru rezolvarea situaţiei legate de pensionarii afectaţi, a stârnit un val de nemulţumiri, de unde credeţi?

Tocmai din rândul celor, care nu au ridicat un pai în sprijinul lor. A ne face, că am făcut, este un gest care rămâne întodeauna fără rezultat. Şi astăzi aici suntem. În faţa niciunu-i rezultat.

De vorbe toată lumea e sătulă, iar mascarada în justiţie, mână în mână cu malaxorul avocăţesc, storc în continuare bani de la pensionarii militari, care au dorit să-şi caute dreptatea acolo.

Fenomenul se cunoaşte şi este recunoscut de toţi cei, de pe listele avocaţilor, că interesul lor este de a întârzia în obţinerea unei decizii definitive. Numai în felul acesta, bani pot curge pentru ei, în fiecare etapă, cât de la  mai mulţi. Aceştia nu au nici un interes în soluţionarea
cazurilor. Ce se întâmplă acum este o mascaradă avocăţească.

Şi spun asta, pentru că ce a putut să obţină în numai şase luni o femeie energică, fără cunoştinţe juridice, soţia unei victime a acestei HG criminale şi anume doamna Focşeneanu, putea s-o facă ori ce avocat. Să obţină o hotărâre definitivă şi irevocabilă, privind reîntregirea pensiei militare. Acestă femeie a făcut ce a dorit soţul ei, aflat pe patul spitalului, obţinerea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Din fericire Comandorul Focşeneanu Liviu a fost salvat după un infarct care la ţinut peste zece zile în comă. Oricum este un om rănit, rămas cu un handicap, iar lovitura cauzatoare de moarte a fost dată de guvernul Boc-Oprea-Băsescu.

Am acuzat faptul, că nu s-a înteprins nici o negociere, cu vre-un guvern şi nu s-a semnat un act de reperaţie pentru pensionarii afectaţi. Că s-au obţinut doar promisiuni verbale. Astea se aud o dată şi după aceea, nici ecoul nu se mai loveşte de nimic.

Reacţia domnilor de la Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şiRetragere, după publicarea articolelor, unde arătam lipsa unei măsuri concrete, s-a rezumat în a  întreba, ”cine-i ăla şi ce vrea băi colonelul ăla” ca şi cum ăla, colonelul, ar fi crescut în grădina mami lor.

După mine lucrurile sunt simple. Nu se doreşte rezolvarea. Iar cei care se dau apărătorii pensionarilor militari, nu sunt personaje libere, curajoase, devotate cauzei pentru care sunt acolo.  Eu nu am cerut să se lege cu lanţurile de porţile dreptăţii. Trăim însă, într-o eră cosmică, în care putem protesta în diferite moduri, cu ajutorul sateliţilor, mai ales ca reprezentanţi oficiali. Numai în cazul, când sunt înregimentaţi, oameni nu pot face ce le dictează conştiinţa. Ei ştiu că nu pot face pasul acesta, pentru că ştiu, că în clipa următoare li se arată cu degetul arătător, uşa de la ieşire.

Poate am exagerat când i-am cerut domnului Dragnea, să fi încercat o grevă a foamei. Eu cred şi acum, că numai anunţul grevei, dacă îl făcea,  lucrurile se schimbau, iar Domnia Sa devenea erou naţional. De ce n-a făcut-o? E simplu. Nimeni acolo nu e de capul lui. Şi o spun pentru că
atunci, când am atacat sistemul, acesta a reacţionat. Imediat am fost atacat virulent şi atacul a venit de la cei, de la care  nici nu mă aşteptam. Şi iar e simplu de explicat, de ce? Pentru că au primit sarcini.

Am scris acum câteva săptămâni două editoriale, în care explicam că nu putem face pasul spre vest, dacă nu vom spăla instituţiile de forţă ale statului, de jegul fostei securităţi. Iar în celălalt, am scris că este necesar, ca punctul 8 din “Proclamaţia de la Timişoara”, trebuie extins, mergându-se până la un proces al celor care au făcut poliţie politică, şi că un fel de poliţie politică, se mai practică si astăzi.

Numai proşti cred, că au dispărut uneltele, pe care le-a avut la îndemână securitatea. De unde credeţi că a apărut reacţia? De la un Preşedinte de asociaţie a pensionarilor în rezervă şi retragere din Vaslui pe nume Petru Doboşeru, un fost coleg de promoţie şi de unitate. A simţit să iasă în roarmy 230, de parcă am lovit în el, atunci când l-am criticat pe naşul din sufletul lui.

Şi nu a fost numai el, fincă aşa ies ăştia, în formaţie. În opinia mea s-au desconspirat. Fostele reţele  nu rămân orfane niciodată, le preia un tată vitreg deîndată. Iată ce spunea Domnia Sa „Nişte aiureli „contrabăsiste” legate tardiv de „securitate” care mai mişcă şi de cinica proclamaţie”, chipurile, vezi Doamne într-o ironie ieftină, ne dă de înţeles că securitatea a murit, chestiune exprimată mai jos de altul din formaţie. Este discursul perfect de fidelitate, luat în apărarea naşului comun din sufletele lor.

Ce să mai creadă tineretul de astăzi, care nu ştie ce a însemnat poliţia politică, citind intervenţia domnului Doboşeru în publicaţia respectivă, că securitatea a murit?

Domnule Gogoşeru, gogoşarii în piaţă se vând. Poziţia ocupată de dumneavoastră vă impune o ţinută.

Col.(r) Nour Constantin

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

114 Responses to “Când vor fi comemoraţi, pensionarii seceraţi?”

 1. Stelian P. says:

  Col.(r) Nour Constantin
  Va rog din nou sa publicati acea sentinta DEFINITIVA SI IREVOCABILA obtinuta de doamna Focseneanu. O sa prelungiti viata a 15.000 de pensionari militari si o sa incheiati DEFINITIV problema pensiilor militare. Nu doriti asta, trebuie sa insist ?

 2. vasile says:

  MApN si nevoia unei terapii a testiculelor (cojoterapie)
  Aciduzzul | 28 ianuarie, 2013
  George Roncea
  Abia ne-am revenit din stupefacția gestului fără precedent al autorităților românești de a-l arunca pe fostul cadru militar Aurel Frățilă la cheremul unor americani pseudo-justițiari ai terorismului mondial (în fapt promotori ai terorii războiului sub masca “intervenției umanitare”) că am descoperit cu uimire că MApN are un potențial de penibil încă mai cuprinzător decât aflasem până acum. Va rămâne în memorie gestul dezonorant a cadrelor actualei conduceri a Armatei române care s-au grabit să se spele pe mâini de fostul lor coleg, Aurel Frățilă, cadru militar în rezervă transformat în țap ispășitor pentru că e la modă acum vrăjeala americană pe tema amenințării Iranului și a “terorismului” (după ce tot americanii i-au înarmat pe iranieni, ca și pe irakieni, pentru a-și da în cap unii altora, pentru ca americanii în timpul ăsta să-și asigure un preț bun la pompa cu benzină).
  Apeviștii noștri de doi lei, burtoșii plini de stele pe epoleți, făcuți la apelul bocancilor după zero zile de luptă pentru țara asta au capacități nebănuite în alte domenii. Apeviștii cu trac față de Înaltele Porți de orice fel, fie de la Est fie de la Vest, au purces la vindecarea lumii. Un brevet de invenție al carui titular este MApN acordat unui cadru militar îi conferă acestui calitatea greu de contestat de vraci cu patalama.
  Invenția intitulată CojoTerapia ar însemna Terapia Testiculelor pentru cei care nu s-au gândit că numele acestei metode de vindecare neobișnuite și brevetate de MApN provine din combinarea interesantă și plină de inspirație a numelui inventatorului cu termenul de terapie. Pe vremuri exista o marcă de gin românesc intitulată la fel de inspirat CoVagin, deoarece ginul se producea in Covasna – deci firesc, numele corect al băuturii nu putea fi decât CoVagin…
  Impotența cadrelor de vârf ale MApN se poate trata prin CojoTerapie
  CojoTerapia este invenția zgubilitică a unui locotent colonel pe numele său Cojocaru Constantin, pozat pe site-ul său personal în frumoasa uniformă militară românească. Pe lângă poza sa de apevist se găsesc pe site și alte poze, cam sinistre, cu pacienți legați la gură cu scoci și cărora li s-au fixat niște eprubete și niște sârme de corp, fixate cu supergluu. CojoTerapia pretinde că vindecă cam orice pe pământ, de la impotență – deci are ceva și cu problema testiculelor – la psoriazis la poliartrită, de la lipsa sprâncenelor și genelor (pe bune, așa zice dl locotenent colonel Cojocaru), la noduli mamari, chisturi ovariene, monturi, lumbago, enurezis, hepatită, insomnie, alcoolism, diabet, ulcer, depresie, sinuzită, prostată, frigiditate etc șamd – cam toate bolile pământului.
  Este un fel de panaceu universal dar și o metodă de îmbogățire, deoarece cu numai 199 roni poți obține la pachet misterioasele dispozitive ce se atașează pacienților demenți care-și lipesc sârme și eprubete de cap și pe care-i poți face la buzunare, dacă tot sunt atât de idioți până la loc comanda – o comandă militară aplicabilă și în domeniul civil al șmenuielii fraierilor.
  Este un adevărat deliciu descrierea produselor vândute de cadrul militar ce face cinste Armatei române – dl lt.col. Cojocaru Constantin (spre deosebire de „teroristul” Frățilă, trimis la Guantanamo). Am respectat întocmai forma de prezentare profesionistă a „doctorului” Cojocaru.
  Prezentare oferta:
  Una din preocuparile de baza ale fundatiei COJOTHERAPY este promo­varea COJOTERAPIEI pentru tratarea (rezolvarea ,si nu „plimbarea“!) bolna­vilor cu afectiuni incurabile.
  COJOTERAPIA este un nou sistem noncomformist de tratare si rezolvare a bolilor la om si animale,ce consta din:
  —aparatura originala neconventio­nala;
  —metoda noua de tratament, elaborata de autor;
  —know-how-ul corespunzator, ceea ce reprezinta o NOUA TEHNO­LOGIE DE SANATATE, si se bazeaza pe utilizarea energiilor neconven­tionale, preponderent cosmice (vital necesare pentru echilibrarea si compensarea bioenergetica a organismului si vindecarea, eradicarea afectiunilor, chiar a unor boli incurabile).
  Este o metoda revolutionara de tratament, abordind organismul prin exterior si actionind supra cauzei bolii; este o cretie a dr. ing. C. COJOCARU, care functioneaza neintrerupt din anii 1986-1988-fara esecuri -si pina in zilele noastre.
  EFICIENTA ECONOMICA a aparaturii si metodei cojoterapeutice este evidenta si „consistenta“. Tratamentul cojoterapeutic se poate efectua in CABINETUL deCOJOTERAPIE ,unde pot fi tratati simultan un numar de 10 pacienti pe durata unei sedinte de 2 ore;apoi urmeaza o pauza de 2 ore ,timp in care poate fi tratata o a doua grupa de 10 pacienti,dupa care revine prima grupa 2 ore,cea de a 2a grupa fiind in pauza.
  In ziua a 2a se trateaza alte 2 grupe de pacienti; in final -pe luna la un CABINET de COJOTERAPIE pot fi tratate 80-100 persoane!
  Instalind CABINETUL in tari ca: Franta,Belgia,Olanda,etc.unde costul tratamentului unei boli poate fi de 500-1500 euro se poate constata ca suma incasarilor lunare/cabinet ajunge si la 150.000 euro !!
  O ASEMENEA ABORDARE VA ESTE DEOSEBIT DE RENTABILA PENTRU INVESTITIE!
  VA SUGEREZ O CALE DE A AVEA MULTI PACIENTI–PRIN GOOGLE ACCESATI DIVERSE ORGANIZATII,CLUBURI,ASOCIATII,etc. ale pacientilor cu diverse afectiuni, si veti gasi sute de mii !!
  OFERIM spre VINZARE aparatura de cojoterapie pentru echiparea a 15 CABINETE deCOJOTERAPIE in VESTUL EUROPEI !? VINZAREA se efectuEaza numai dupa scolarizarea personalului de deservire si integral pentru toate CABINETELE ! PRETUL ESTE DE 199.000 RON/BUC.- CU DISCOUNT de 75% !
  Oferim consultanta la instalare si pe o durata de 1 an de zile in exploatare( la cerere si contra cost-negociabil!).
  GARANTAM FUNCIONAREA APARATURII PE O DURATA DE 90 ANI !?
  Sintem dispusi a LUA IN CALCULsi a analiza si ALTE VARIANTE.
  Deci, buluceală mare pe aparatura licențiată de MApN, scule ce ar putea aduce celor interesați sa propășească sume de 150 000 de euro în timp scurt – în raport cu numărul imbecililor de pe planetă.
  După cum rezultă din oferta cadrului MApN și animalele planetei nu doar oamenii pot beneficia de virtuțile vindecătoare ale aparaturii sale ingenioase, așadar avem un vraci ambivalent legitimat de MApN care poate fi utilizat ca un dispozitiv dual și în domeniul veterinar.
  Ne amintim că acuzația adusă cadrul militar în rezervă aruncat de autoritățile române în ghearele americanilor pentru a fi înncarcerat pe restul vieții la Guantanamo era că ar fi vândut niște „dispozitive duale” – chestie nașpa rău de tot, conform semanticii absconse la a cărei descifrare pentru marele public, de regulă inept, au contribuit cu iscusință extrem de inteligenții noștri ofițeri de la SRI. Cum dispozitivul locotenentului-colonel în rezervă aparține MApN este așteptat să beneficieze de protecția unor importante cadre ale instituției însărcinate cu protecția contrainformativă cum ar fi fostul procuror Ilie Botoș în ale cărui atribuții mai mult ca sigur intră și salvgardarea testicolelor prin metoda cojoterapie.
  CojoTerapia este eficientă – ucide imbecili
  Dacă în cazul Aurel Frățilă nu s-a probat în niciun fel că a produs vreo victimă cu ale sale „dispozitive duale” în schimb vajnicul Cojocaru a izbutit până acum cu ale sale „dispozitive duale” să dea gata cel puțin un credul adept al Cojoterapiei
  Ziarul de Iași plasa cu niște ani în urmă următoarea știre:
  „Un barbat de 67 de ani din comuna Filipeni, vechi cardiac si diabetic, a decedat dupa ce s-a lasat convins ca energiile cosmice neconventionale folosite in tratamentul numit „Cojoterapie“ ii pot face inima sa bata ca in anii tineretii.
  La sfatul „cojoterapeutei“ de la cabinetul din Bacau, omul a intrerupt tratamentul clasic si a facut doua sedinte de Cojoterapie.
  Dupa a doua repriza, s-a simtit tot mai rau si, in doar citeva zile, a murit”.
  http://www.ziaruldeiasi.ro/local/bacau/cojoterapia-a-ucis-un-om~nioja
  De la data publicării materialului de presă au trecut niște ani și este posibil ca de atunci eficiența CojoTerapiei să fi crescut, în sensul împuținării numărului idioților care cred în energiile cosmice din eprubetele cu apă ale fostului locotentent colonel Cojocaru acreditat prin brevetul licențiat de MApN.
  În opinia mea ar fi o idee bună ca MApN-ul să aplice urgent terapia ce-i aparține asupra tuturor cadrelor de conducere, apeviștii curajoși ce-și abandonează fără să clipească foștii camarazi. Cu siguranță, la cât de eficientă pare să fie CojoTerapia, dacă nu rezolvă problemele de testicule ale apeviștilor, măcar îi scoate din circuit o vreme, că și-așa doar freacă duda de decenii.
  Sursa: Curentul, George Roncea

 3. Marlon Juvet says:

  @Plano: de unde pana unde îmi atribui mie chestia cu “am servit tara, nu regimul”. Asta e din retorica voastră, a răpciugilor securiste, a şi avut Marius Oprea un interviu antologic pe tema asta acum vreo câţiva ani.

 4. spertuitu' says:

  Stelian P.
  SIGUR? Ma iau si eu dupa 7,4 MILIOANE de votanti care s-au exprimat la recentul referendum cu “DA”. Doar circa 1 din 10 votanti are alta parere. Si, desi nu consum alcool de ani de zile, “daca imi spun doi ca sunt beat (laitmotivul va apartine!), plec sa ma culc”. In alta ordine de idei, nu pricep despre care militari faceti vorbire? Vor fi fost unii, pana la bokuirea buzunarelor. Acum firesc ar fi sa se faca bine, sa le treaca – daca au avut cumva – mandria golasa a gradului. Sunt alte vremuri, domnule Stelian P., tot ale LOR, zic eu, ca ale mele nu au fost niciodata. Mereu am fost pesimistul, despre care Oscar Wilde spunea ca, “atunci cand trebuie sa aleaga intre doua rele, le alege pe amandoua”. Dar aceasta este alta problema, doar a mea. Va cer scuze daca v-am plictisit.

 5. Stelian P. says:

  Justitia nu da sentinte dupa votul alegatorilor ci dupa lege. Cei 7,4 mil. nu au fost intrebati daca Basescu este vinovat ci daca doresc demiterea lui. Diferenta e mare. La 9 dec. doar 4,4 mil. au votat cu adversarii sai politici adica mai putin de 25% din alegatorii de pe liste dar justitia le-a dat dreptate si guverneaza cei alesi de ei. Vremea asesorilor “populari” a trecut si daca va amintiti tocmai ei au avut un rol in condamnarea lui Antonescu la moarte. Eu zic sa nu intoarcem roata istoriei.

 6. Dr .House says:

  Stelian zice ….,,adica mai putin de 25% din alegatorii de pe liste dar justitia le-a dat dreptate si guverneaza
  -dar pentru basinism cati au votat ?
  – ce treaba are justitia aici ..ca nu pricep ??!!

 7. spertuitu' says:

  Recititi textul postat de mine. Ca sa nu abordam fiecare cate un adevar partizan.

 8. plano says:

  Bine Juvete!
  Am gresit. Ramane ca ai servit regimul! :):)

 9. Marlon Juvet says:

  @Lăbuş: ia mai du-te tu în mă-ta aia curvă cu sofisme tale cu tot.

 10. armashul says:

  NOUR-zis si MUSCA(Mona) vrea sa aduca ceturile peste activitatea sa si pune lumina farurilor nesterse pe alti colegi de generatie, in dorinta de a-i lustra un pic mai mult! Contabilul aflat in morga spitalului s-a trezit din inalta functie de loctiitor al comandantului (pentru logistica ?) si vrea sa faca un piculet de politie politica “democratica” cu uneltele(?) Ii recomand sa-si toarne cenusa in cap , deoarece era cunoscut ca vesnic prezent in biroul C.I.-stului unitatilor militare…E notorie activitatea sa in aceasta postura…Nu-i asa , Costica? Acum condamni cu “minie proletara”, in spiritul “Proclamatiei de la Timisoara”, comunismul si securitatea! Este …imoral si ne aburesti din nourii Dnei Musca , dupa douzeci si ceva de ani trecuti…Degeaba!

 11. Istvan says:

  Atentie!!! Basistul nu doarme niciodata!!!

 12. armashul says:

  In concluzie, pentru Col.(r) Nour Constantin:

  SFATUL UNUI CAMARAD

  De cur te muşcă securiştii, dar nu te întrista ,
  Doar eşti ditai colonelul Nour, nu soldat ;
  Nu intra în greva foamei căci nu vei rezista
  Fără să mănânci, măcar puţin …. rahat !

 13. LICA says:

  iata ce spunea pe 14 ianuarie domnul Dogaru: ” Presedintele SCMD afirma ca tot ceea ce trebuie facut la nivelul celor doua ministere – MApN si MAI – este pe cale sa se infaptuiasca.” .Ne garanta domnul Dogaru ca are situatia sub control, cei doi ministri de interne si al apararii, lucreaza pentru domnia sa… astazi am aflat ce inseamna asta. Intrebare: PE CINE MINTEA DOGARU SI DE CE ?
  Asa ne trebuie daca stam cuminti si linistiti de 9 luni….deja au tupeu sa ne spuna in fata ca nici nu se mai pune problema vreunei ordonante de guvern reparatorie!!! Dar ordonanta initiata de dl. ministru Dobritoiu a facut obiectul activitatii sale?! Bravo domnilor guvernanti ! Asa trebuia sa ne spuneti acum doua luni,nu aburelile de campanie pentru care v-am sprijinit si pentru care stati frumusel acum cocotati in jilturi!
  Iar noi nu suntem barbati! Cu disciplina noastra suntem scuipati zilnic in fata! Pina la urma tot strada va rezolva problemele. Doar rezolvarea ineficientei masurilor sindicale si a lipsei sinergiei actionale curajoase ne vor aduce in prim-planul intentiilor politice.Pina atunci ne meritam soarta!
  Macar dl. Dobritoiu mai era vocal deoarece i se taiase si lui pensia , insa civilul Dusa nu are nici o legatura cu ARMATA TRANSFORMATA IN “NESIMTITI” si tratata ca atare de PDL SI USL.

 14. sejc says:

  STMABILE PLANO,CINE ESTI MATA BRE?Dupa cum te exprimi pari un ins care folosindu-se de o situatie favorabila a parasit Romania iar acum ne da sfaturi de conduita.Daca gresesc imi cer scuze.Culmea ironiei.Au fugit din tara si ne dau sfaturi de buna purtare,odrasle alei demnitarilor comunisti gen Niculescu-Mizil,Maurer etc.
  -da,am fost coleg care nu s-a sfiit sa-mi comunice ca in ceeace il priveste el este recunoscator regimului comunist si asta pentru ca provenind din parinti foarte saraci a ajuns pe o functie care acum i-a dat o pensie la care nici nu visa.3700lei,bani in mana.Am fosti colegi care au provenit din Casa de copii.Unul din ei a fost retrogradat din functie fiindca s-a descoperit ca avea frate de el nestiut cu functie inalta la NATO.
  Pe fondul instalarii saraciei am ales sa devin militar (elev liceu militar,elev sc.militara,ofiter elev al academiei miltare.)
  -imi reprosezi ca am ales sa-ti fiu adversar ,tu fiind militar nato ,eu fiind ofiter tratat de la Varsovia.Din aceasta afirmatie deduc ca esti strain de realitatile din tara .Eu nu am ales sa-ti fiu adversar .Mie mi s-a dictat.Tu ai ales.Tu te-ai folosit de avantajele regimului comunist pe cand eu nu.Inainte de 1990 numai apropiatii regimului comunist puteau parasi tara.In ceeace ma priveste nici nu indrasneam sa cer o excursie intr-o tara comunista .De tara capitalista nici vorba.Am colegi care in 1986 au fost trecuti in rezerva pentru ca rude apropiate lor au ramas in strainatate..Exemple sunt nenumarate.I-am gasit pe multi in fabrici responsabili cu administrativul.In ceeace ma priveste am dat mita ca sa nu fiu promovat fiindca asta insemna intrarea in nomenclatura cc al pcr si in consecinta se afla ca am rude de gradul 1 care au raspandit manifeste anti-ceausescu.Ai plecat din Romania fiindca nu ai avut de pierdut.Probabil ca tu raspundeai numai de tine spre deosebire de noi care trebuia sa abandonam copii,nevasta,parinti.Fuga din Romania pentru mine insemna condamnarea la moarte.
  Imi vorbesti de nerespectarea imnului de stat .Daca esti ce vrei sa pari lasa-i pe altii sa de-a lectii de conduita.In Uniunea Europeana luarea unei alte cetatenii presupune renuntarea la cetatenia romana.Daca nu esti cetatean roman nu ai dreptul sa ma judeci.Fiecare cu ale lui.De pensii militare nici vorba.