Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce se mai respectã în ţara lu’ Nimeni împãrat?

Pe talonul de pensie din luna august apare urmãtorul înscris: “În vederea aplicãrii prevederilor art.3 din Legea nr.119/2010, vã adresãm rugãmintea de a solicita centrului militar unde aţi fost luat în evidenţã la data trecerii în rezervã documentele necesare recalculãrii pensiei militare”.

Las deoparte faptul cã eu, personal, neavând de gând sã-mi recalculez singur pensia, nu ştiu de ce ar trebui sã cer cuiva, ceva, dar am fugit repede pe site-ul M.Ap.N. şi de acolo la Direcţia Financiar-Contabilã la Pensii Militare. Pe site este publicatã, printre altele, şi “Baza Legalã a Pensiilor Militare”. Printre legile, decretele, HG-urile, ordinele, dispoziţiile, normele înşirate acolo, astãzi, 23.08.2010, NU se regãseşte nici un act normativ din 2010. Car’va’zicã, cei de la Pensii Militare NU considerã Legea 119/2010 ca fãcând parte din baza legalã care reglementeazã pensiile militare.

Atunci, de ce vrea M.Ap.N. sã adopte mãsuri ilegale? Numai pentru cã “gogoşarii” i-au permis sã procedeze similar şi în 2006, atunci când a impus aplicarea în M.Ap.N. a Legii Spitalelor, luând bani militarilor pentru asistenţa medicalã pe care Legea 80/95 le-o acordã GRATUIT? Atunci, M.Ap.N. sub comanda unui ministru hahalerã şi cu largul concurs benevol şi conştient al unor neisprãviţi purtând uniforme de jurişti şi de finanţişti, a încãlcat Legea 80/95, lege organicã care, potrivit Constituţiei, nu poate fi influenţatã de prevederile altor legi. Acum, vãzând cã “gogoşarii” tac, repetã reţeta? Sub conducerea altei hahalere şi cu concursul aceloraşi neisprãviţi?

Ce mama dracului se mai respectã în ţara asta, alu’ Nimeni împãrat!?!

Scris de … Altfel

Luni, 23 August 2010

articol preluat de pe www.altfel.info

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Ce se mai respectã în ţara lu’ Nimeni împãrat?”

 1. Nimeni says:

  Având în vedere că am ajuns împărat, decretez:
  Ordin de zi numărul 1 pe ţara mea

  Art. 1 – În România singura lege care se respectă necondiţionat este “legea gravitaţiei”.
  Art. 2 – Toate celelalte legi se vor aplica cetăţenilor, conform indicaţiilor guvernului, numai şi numai după o analiză a fiecărui caz în parte.
  Art. 3 – Fac excepţie de la prevederile art. 2 acele persoane care prin acţiunile sau inacţiunile lor, determină rezultate pozitive pentru bunăstarea şi prosperitatea mea personală, indiferent de rezultatele sau efectele colaterale.
  Art. 4 – Prezentul ordin se multiplică şi se distribuie tuturor cetăţenilor prin grija structurilor de partid şi a altor persoane neafiliate politic, dar cunoscute ca fiind prietenoase în relaţia cu conducerea de stat.

  Semnează,
  NIMENI
  Împărat al ţării sale

 2. indisciplinatu says:

  pt altfel
  MApN v-a spulberat nedumerirea postand cele doua “acte normative” de exceptie….dar poate ar fi bine sa nu cereti “lopata” pentru a sapa la propria groapa inainte de “executia” finala ….eu unul sunt hotarat sa nu fac nicio cerere!!!!
  La urma urmei chiar nu am ce sa mai pierd!!!

 3. altfel says:

  Indisciplinatule,
  Dupa nedumerirea asta, eu mi-am mai exprima una dar nu au preluat-o cei de la infomondo. Anume ca, in “Cadrul legal” referitor la pensiile militare, pe ste-ul MApN, respectiv al Ditr. Fin., figureaza, in schimb, o lege referitoare la procurori si judecatori. Si ma intrebam, de ce nu s-au luptat finantistii si juristii militari sa convinga ministrul si CCR-ul ca NU se pot desparti pensiile militare de cele ale magistratilor. Sau, daca se pot desparti, de ce figureaza acea lege in “Cadrul legal” al pensiilor MILITARE?
  Cerere de recalculare? Semnata de mine? Pai, ce, am baut cucuta? Eu nu simt nevoia sa mi-o recalculeze. Daca vor ei, n-am cum sa-i impiedic, dar voi incerca sa le dau foc. Pana atunci, ma rezum la a-i injura. Pre limba mea, chiar daca ei nu inteleg.

 4. altfel says:

  Indisciplinatule,
  Ceea ce ziceam mai sus poate fi citit la adresa asta http://www.altfel.info/observator/924-cum-vine-asta.html
  Astept si eu raspunsuri rationale din partea celor mai luminati decat mine.

 5. Fratilor de arme…. unde ne sunt oare generali de armata, politie, S.R.I. ? Unde sunt acei generali care au fost avansati in functie de partidul venit la conducerea tarii ? Lasi au fost o viata, lasi sunt si acum. Nu au curajul raspunderii, sa puna punctul pe “I”. Sa ne cheme si sa ne ordone “la o mare revolta militara”, care sa-i aduca la realitate pe acesti politicieni inguibati, in fruntea carora se afla nimeni altul decat Traian Basescu.

 6. Vulpoiul Plictisit says:

  Pentru Nicusor Veselu
  Neesind inca din plictiseala care ma caracterizeaza in sezonul cald , pot sa dau un raspuns tot plictisit , adica acei generali pe care dumneata ii chemi sa adere la corul nemultumitilor nu citesc ce se scrie pe ici , pe colo. Sunt si ei plictisiti de tot ce se intampla azi , in sezonul cald.
  Findca tot m-am plictisit de pensia pe care o am , stabila de vreo trei ani , m-am decis sa cer sa mi-o recalculeze , poate asa se mai schimba ceva si ies si eu din plictiseala. Monotonia doare , mai ales la pensie.