Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cine doreşte decredibilizarea M.Ap.N.? Si de ce?

Oare chiar cred cei de la MApN ca nu-i vede nimeni?

Incã de prin 2010, a început nebunia cu recalcularea pensiilor militare. Incã de pe atunci, ministrul apãrãrii s-a angajat în nişte acţiuni insuficient gândite, imposibil de finalizat în termenele asumate. Reamintesc doar “povestea” cu trimiterea pensionarilor la Centrele Militare pentru a solicita adeverinţe de venit, în condiţiile în care Centrele Militare nu fãceau faţã volumului de muncã presupus de încadrarea în termenele impuse, precum şi neimplicarea încã de la început, în aceastã activitate, a tuturor structurilor existente în cadrul M.Ap.N. Rezultatul a fost dezastruos şi a dus la stoparea acţiunii în vederea modificãrii hotãrârii de guvern iniţiale. Dupã pãrerea mea, într-un stat normal, ãla era momentul în care ministrul apãrãrii trebuia sã-şi dea demisia, sau sã fie demis. Am zis stat normal, n-am zis România!

  
Scris de … Altfel
    
Marţi, 10 Ianuarie 2012

continuare

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

21 Responses to “Cine doreşte decredibilizarea M.Ap.N.? Si de ce?”

 1. SEJC says:

  Atentie.Corleone si inca cativa nu sunt straini de DGIA care este subordonata direct lui Oprea.

 2. digital says:

  ,,,,,oare,mă întreb…..cât timp veți mai putea să vă uitați în gura unor IPOCRIȚI,pe care….oricum nu-i interesează de VOI?????!!!!!!!

  …și,mai puneți și ,întrebări….RETORICE!!!

 3. ANONIMUS says:

  Oare noi, cei iesiti din sistem, nu contribuim cu nimic la decredibilizare? Oare structurile noastre asociative nu contribuie cu nimic la acest fenomen? Oare lipsa de coloana vertebrala a conducerii ANCMRR- devenit sluga de serviciu a UNPR- nu este daunatoare prestigiului ARMATEI? Oare limbajul si actiunile conducerii SCMD sunt in favoare credibilizarii? Cele doua “reprezentante”, care fie vorba intre noi sunt amandoua create ilegal pe baza de minciuna si la ordinul expres al puterii, sunt intradevar reprezentantele intereselor noastre sau sunt destinate manipularii noastre? Istoria ANCMRR- trunchiata si cu multe inadvertente o gasiti chiar pe site lor. Ceea ce nu spun este ca s-a infiintat la ordinul dat de generalul Stanculescu bunului sau coleg si prieten generalul Popescu , ca o contrabalansare a CADA. Inca mai sunt in viata participant la intalnirea din biroul generalului Stanculescu care pot confirma cum au primit statutul gata facut si s-au facut diligentele pentru inregistrare iar prin ordin li s-a pus la dispozitie toata logistica necesara, logistica care la randul ei a fost pusa la dispozitia UNPR pentru infiintare.
  Iar SCMD s-a infiintat pe fals si ilegalitate totala cu sprijinul unei judecatoare care “era obligata” fata de Generalul Dumitru Iliescu. Sa vedem ce spune Legea sindicatelor, legea nr. 54/2003
  Capitolul I – Dispozitii generale Art. 1
  (1) Sindicatele, denumite in continuare organizatii sindicale, sunt constituite in scopul apararii drepturilor prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care România este parte, precum si in contractele colective de munca si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.
  (2) Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de patronate.
  Art. 2
  (1) Persoanele incadrate in munca si functionarii publici au dreptul sa constituie organizatii sindicale si sa adere la acestea. Persoanele care exercita potrivit legii o meserie sau o profesiune in mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum si persoanele in curs de calificare au dreptul, fara nici o ingradire sau autorizare prealabila, sa adere la o organizatie sindicala.
  (2) Pentru constituirea unei organizatii sindicale este necesar un numar de cel putin 15 persoane din aceeasi ramura sau profesiune, chiar daca isi desfasoara activitatea la angajatori diferiti.
  (3) Nici o persoana nu poate fi constrânsa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau nu dintr-o organizatie sindicala.
  (4) O persoana poate face parte in acelasi timp numai dintr-o singura organizatie sindicala.
  INTREBARI : 1. Ce contract colectiv de munca aveati cu Armata in momentul infiintarii?
  2. Membri fondatori (CARE OR FI CA NU SE GASESTE NICI UN DOCUMENT CARE SA-I ATESTE ?) din ce unitate militara faceati parte la data infiintarii sindicatului?
  3. Generalul Popescu, Gl.lt. Bahnareanu,Gl.mr.Nastase, Mangu, Gl.bg. Balan,Iepure,Ferariu de unde au fost disponibilizati? MINIMA MORALIA DOMNILOR GENERALI CARE FACETI DE RUSINE HAINA MILITARA SI GRADUL PRIN COMPORTAMENTUL PE CARE IL AVETI ALATURI DE CEI CE VA MANIPULEAZA CONFORM CELOR INVATATE LA CSP

 4. Versace says:

  VA RASPUNDE ………….ELENA !!!

 5. victor says:

  bai ……. ,te vad de mult ca esti foarte activ si la toate ai raspuns…-esti un pafarist -contractul nostru cu institutia militara nu a incetat si nici nu va inceta vreo data ! conform carei H J au fost desfiintate gradele militare ,sau asta vreti voi …sau esti un securist …. care ai invatat o lectie proasta ? Ai impresia ca noi nu stim pasii pe care vreti sa-i urmati ? Si de fapt NOI avem contract cu ROMANIA ,nu ca nesimtiti ,hoti ,mafioti ,prosti ,mizerabili si tot ce mai vrei…

 6. victor says:

  cine era seful mafiei lui Nastase ?
  si mai intrebati cine vrea decredibilizarea ? In ce angrenaj e personajul in cauza ?

 7. STOPS says:

  M-a făcut curios, postarea lui V :
  ce partid e ăsta N.O.I. care are contract PORTOCALIU ?!

 8. TUKU says:

  -are dreptate ANONIMUS
  – ANCMRR a fost creata pentru contrabalansarea si desfiintarea miscarii CADA. deoarece a avut un efect de masa in randul militarilor.
  -CADA a fost initial o miscare spontana a cadrelor militare – aviatori din Giarmata -Timisoara , care au facut apel la unitate si de a lua pozitie fata de atrocitatile petrecute in dec.89 – si tragerea la raspundere a mai marilor din armata care dadusera ordine !
  – initial au fost mai multe cadre – ofiteri care au conceput un nr. de revendicari.
  – sa facut o delegatie initial din 27 ofiteri reprezentand toate armele din zona Banatului – care si-au propus sa le puna in dezbatere pe masa lui Ion Iliescu Presedinte CFSN- la acea data.
  – in Bucuresti nu au ajuns decat 23 ofiteri deoarece au fost luate masuri de intimidare , amenintari,retineri …etc
  – in Bucuresti delegatia a fost preluata de colegii aviatori – cu masini personale – impartindu-ne in grupuri mici – undeva in depou – deoarece in gara autoritatile asteptau sa ne retina.
  – ne-am grupat intr-o unitate de aviatie – s-au mai adaugat cateva revindecari – s-a marit delegatia pana la 63 militari – cu un plan de actiune.
  – la plecare spre Guvern Gen. Rus Comandantul Aviatiei Militare a incercat sa ne retina cu pupincuristii lui , dar unitatea cadrelor a fost asa de mare incat nu au reusit – cu tot interesul de a bloca portile …etc.
  – in fata cladirii Guvernului am fost asteptati de Gen .Vasile Ionel si o armata de generali pupincuristi reactivati de Gen. Militaru si I. Iliescu – care au incercat sa ne convinga sa renuntam si sa ne intoarcem in garnizoanele noastre.
  – delegatia a reusit sa intre in cladirea Guvernului printr-o smecherie simpla – toti care intrau la acea vreme in cladire aveau aprobare personala data de Petre Roman.
  -s-a acceptat intrarea unui singur delegat care a fost trecut pe o hartie aprobata si stampilata de Petre Roman – hartia a ajuns la poarta cu numele tuturor militarilor din delegatie !
  – cum ? cea care batea la masina de scris documentele – era sora unui MM.
  – in cladire am intrat toti maxim intr-un minut – am ocupat sala de sedinte a guvernului si nu am plecat decat dupa ce l-am dat jos pe Gen. Militaru, am facut stagiul militar la 1 an… si am obtinut mare parte a revendicarilor – dupa trei zile si doua nopti petrecute in cladire.
  – presiunile si evenimentele petrecute la care am fost supusi au fost nenumarate – as putea scrie o carte.
  CE VREU SA SCOT IN EVIDENTA.
  – nu faptul ca am fost unul din cei 23 ofiteri din Timisoara
  – denumirea de CADA a fost data de catre pupincuristi si mai marii armatei pentru a legaliza miscarea creata in armata.
  – in momentul cand a fost transmis ordinul de la minister ca noi nu reprezentam pe nimeni si ca santem niste ofiteri dezertori – miscarea a luat amploare la nivel de tara si baza au constituit-o MILITARII IN TERMEN – deoarece la plecare – am avut inspiratia sa le transmitem ca mergem sa le reducem stagiul militar la 1 an.
  – ANCMMR atunci a fost creata si a fost formata din toti lingaii si pupincuristii regimului care nu au avut decat scopul de as asigura functiile si scaunele – mai apoi pensiile grase.
  – cei care sant mai tineri si astazi sufera din cauza revizuirii pensiilor trebuie sa inteleaga ca, conceptul si influienta nefasta a aplicarii acestor legi provin din cadrul ANCMMR fiind patronata de Basescu si Oprea la ora actuala.
  – unii s-au inscris in ANCMMR nestiind cine sant adevaratii fondatori si telurile acestora ,fiind de buna credinta – dar dealungul timpului aici au poposit toate scursurile armatei – care nu au decat interese personale si de grup.
  – Chiar daca nu va convine pot spune ca singura miscare ,asociatie ,sindicat ,comitet… – care a stiut sa uneasca si sa faca ceva pentru militari a fost CADA.
  -sant membru SCMD , dar nu imi place ceea ce face !

 9. iceparu says:

  Sincer am apreciat la vremea de atunci actiunea”cada”.Am si unele retineri.Acum dupa atatea ani,parca mi-as fi dorit o dictatura militara.,ori singurul care ar fi putut face asta era militaru.Asta este parerea mea.
  Privind SCMD ,ofera-mi altceva in schimb.

 10. ANTONESCU MARIN says:

  ANINIMUS,
  Curajosule, pupa-l in … pe base si pe ceata lui. SCMD este perfect legal si, in ciuda eforturilor voastre disperate, este, la ora actuala cel mai bine organizat si mai puternic sindicat din Romania.
  Spre deosebire de ANCMRR, SCMD nu a luat nastere la comanda celor unsi in functii mari, ci la dorinta expresa a unor adevarati ofiteri ai Armatei Romane.

 11. ANTONESCU MARIN says:

  TUKU
  Ce ai dori sa faca SCMD si nu face aceasta organizatie?
  Spune repede si nu ne tine pe jar!…
  Maine vrem sa-l dam jos pe Dogaru si sa infaptuim revolutia militara, asa cum banuim ca vrei sa ne indemni.
  LA ARME, CETATENI AI PATRIEI!
  SA STIE TOATA ROMANIA SI TOATA EUROPA CAT DE VITEJI SI DE INTELPTI SUNTEM!

 12. TUKU says:

  - SCMD este foarte bun asa cum este , dar nu-l conduce cine trebuie – toti sant poeti.
  – cat despre Militaru – se vede ca nu stiti multe.

 13. TUKU says:

  - pe pagina principala a SCMD si la filiale a aparut – ” Alerta la CMJ Arges….
  – acum va dati seama ca cei din fruntea SCMD – nu au inteles nimic ? – si voi puneti botul.
  – degeaba si-a batut capul Gourkha cu memoriul la CSAT ??? Dogaru – desteptarea !!!

 14. ursu says:

  Asa-i Tukule, SCMD-ul prin cei de la virf a ajuns “mai ceva” ca PRM-ul lui Vadim. Sunt membru de sindicat dar consider ca actuala conducere trebuie sa se retraga si sa lase locul unor oameni credibili, cu un limbaj adecvat si cu o anumita conduita si prestanta militara.

 15. ANONIMUS says:

  ” SCMD este perfect legal si, in ciuda eforturilor voastre disperate, este, la ora actuala cel mai bine organizat si mai puternic sindicat din Romania” ???! CITESTE CU ATENTIE CE AM POSTAT MAI SUS SI VERIFICA IN LEGEA SINDICATELOR DACA ESTE CORECT SAU NU. STIU CA PENTRU UNI CA TINE CE SPUNE “FURERUL” ESTE MAI PRESUS DE LEGE SI CHIAR DE DUMNEZEU. DACA ARE MINIMA DECENTA SA SPUNA DOGARU IN BIROUL CAREI PERSONALITATI S-A COPT IDEEA SCMD. dACA NU AM SA VA SPUN EU CARE AM FOST DE FATA ” Spre deosebire de ANCMRR, SCMD nu a luat nastere la comanda celor unsi in functii mari, ci la dorinta expresa a unor adevarati ofiteri ai Armatei Romane”.
  DACA DOGARU,PRICINA, SI MOSNEGUTU, TOTI ACTIVISTI REMUNERATI AI CONSILIULUI POLITIC SUPERIOR AL ARMATEI, SUNT ADEVARATII OFITERI AI ARMATEI ROMANE ESTE VAI DE CAPUL NOSTRU!
  CHIAR NU OBSERVATI CAT DE MANIPULATI SUNTETI? CHIAR NU VA DATI SEAMA CA DOGARU, PRICINA SI ALTII IAU BANI DE LA ANUMITE “PERSONALITATI” CARE DIN URA PATOLIGOCA IMPOTRIVA LUI BASESCU VA ATRAGE IN TOT FELUL DE ACTIUNI CARE COMPROMIT HAINA MILITARA? STITI CUMVA CINE STIPENDIAZA “FACIAS”? Dogaru nu face nimic de dragul vostru al militarilor ci din interese strict personale. Haideti dovediti ca sunteti adevarati militari nu marionetele lui “felix” in mana lui dogaru!

 16. iceparu says:

  Si ce daca.Care sa fie limbajul adecvat?sa-i ridice osanalele lui,basescu si anturajulul lui?Da exemple de oameni credibili.Astept.

 17. Versace says:

  RRRRRapanosule,in barlog! esti semiadormit!!!

 18. Dracula says:

  Vers.ace, alias Cezar, mars in cusca!

 19. Versace says:

  Dracule ,faci confuzii !Ma confunzi pe mine cu tine ! Hai la cazan!!

 20. iceparu says:

  Versace(Stelica,scorleon),esti fetita sau baiat?Nu ti-a tras-o Oprea?

 21. indisciplinatu says:

  UDMRul este cumva partid politic???…si cu toate astea sunt peste tot, negociaza si ne hotarasc destinele noua, romanilor.
  Sindicatul este legal constituit, nu mai bateti campii,….sau va e cumva teama ca daca suntem organizati cu bune si cu rele vom reusi in final sa ne impunem in fata autoritatilor statului care incalca orice idee a unuia de drept.
  Avem in schimb statul de “drepti” in fata carmuitorului unic…asta e deocamdata situatia, lasati sindicatul, nu el e problema no.1 in Romania…nu tine, domnilor.