Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Colegiului Naţional de Apărare condus de o tânără de 27 de ani

Actualul executiv nu se opreşete din a ne uimi în fiecare zi! Aflăm din Cotidianul că, primul ministru, Emil Boc, trebuie să îndeplinească o simplă formalitate: aceea de a semna decizia de numire a Ioanei Timofte în funcţia de director al Colegiului Naţional de Apărare.

La numai 27 de ani, Ioana Timofte, a fost propunerea PSD pentru Colegiul Naţional de Apărare.

Aceasta urmează să conducă cea mai inaltă şcoală (instituţie n.r.) politico- militară din România.

Cine este Ioana Timofte:
– avocat;
– director la SC Casa Tudor SRL;
– consilier la Consiliul Local Iaşi;
– director la Direcţia de comunicare şi relaţii publice din cadrul MApN (oare cum rămâne cu cumulul salariului de la stat cu salariul de la … stat?);
– şi cel mai important: membru PSD, nepoata fostului şef al SRI Radu Timofte şi locul 1 în topul celor mai sexy politicieni, publicat de “Academia Caţavencu”.

Ioana Timofte a confirmat pentru Cotidianul că propunerea privind numirea sa la şefia Colegiului Naţional de Apărare a trecut de toate procedurile stabilite în Coaliţie: “Aştept acum ca premierul să semneze hotărârea”.

Potrivit declaraţiilor şefului PSD Iaşi, susţinătorul oficial al acesteia, Gheorghe Nichita, dosarul cu propunerea de numire a Ioanei Timofte a fost trimis deja la Cabinetul premierului. “Noi am trimis propunerea, cred că a fost numită deja, nu mai ştiu exact, că n-am mai apucat să vorbesc cu Ioana”, afirmă Nichita.

Iana Timofte a fost subiectul unei anchete realizate de publicaţia “Ieşeanul”, care a scris despre implicarea nepoatei lui Radu Timofte într-o afacere dubioasă din anul 2004. Potrivit celor de la “Ieşeanul”, firma Computer House Invest SRL Iaşi, condusă de Ioana Timofte, a semnat un contract de transfer creanţe cu societatea Construcţii Feroviare Moldova CFM, contract prin care se angaja să recupereze 4 miliarde de lei de la debitorii acestei societăţi, contra unui comision. Ulterior, Computer House a încasat aceşti bani, dar “a uitat” să-i mai vireze la CFM. Dosarul a intrat în atenţia DNA, dar fără finalitate.

Potrivit declaraţiei de avere a Ioanei Timofte, publicată pe pagina de net a Primăriei Iaşi, singura sa avere sunt bijuteriile în valoare de aproximativ 37.000 de euro.

Colegiul Naţional de Apărare este o instituţie înfiinţată în 1992, cu scopul de a deveni cea mai înaltă şcoală politico-militară din ţară. Colegiul poate fi urmat de către oricine are o recomandare din partea unei instituţii a statului, a unui partid, a unei organizaţii media sau a unei ONG. În Hotărârea de Guvern prin care s-a înfiinţat CNAp se spune că au acces la acesta numai persoanele „care ocupă sau pot ocupa, în perspectivă, funcţii de conducere şi decizie în domeniile politicii de securitate şi apărare naţională“. Printre foştii cursanţi ai CNAp: Elena Udrea, Floriana Jucan, Daciana Sârbu, alte soţii, nepoate, amante etc.

Va fi interesant de văzut ce va preda în cadrul cursului proaspătul director, cum vor reacţiona coloneii şi generalii care chiar merg la şcoală pe la CNAp şi în cât timp se va duce de râpă şi această instituţie care chiar începea să se bucure de un anumit prestigiu.

Oare cum ar arăta o zi de curs cu conferinţe la CNAp susţinute de dl. Lascu de la DPAP despre “NATO Senior Defence Group on Proliferation-DGP”, dl Dan Tătaru, despre armonizarea legislativă, dl gl. Zisu – despre resursele apărării şi de ce nu, d-ra Ioana Timofte despre … ce vreţi fiecare dintre d-voatră, căci noi nu putem da seama…

Domnilor generali, nu vă impacientaţi: asaltul “blondelor” continuă, voi le-aţi deschis porţile!

sursa: Cotidianul

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

33 Responses to “Colegiului Naţional de Apărare condus de o tânără de 27 de ani”

 1. Altfel says:

  Imi pare rau, dar trebuie sa atrag atentia celor care au postat acest articol ca au comis o eroare. Pentru ca nu au mentionat titulatura completa si corecta a institutiei unde a fost unsa sefa duduia cu furoul peste iegari. Este vorba de “Colegiul National de Aparare Impotriva Celor Care Refuza sa Violeze Fetili”. Caci astia trebuie pusi cu botul pe labe, fir-ar ei ai dracului! Desigur, pe ale cui labe trebuie ei pusi cu botul, se stabileste de la caz la caz.

 2. lucius says:

  Nu, nu sunt de acord cu injuriile. Noi nu suntem ca dl. BOC, sa injuram,
  Noi trebuie sa fim ca acestia care conduc destinele luminoase ale acestei tari.
  In primul rand, angajatii colegiului au ocazia sa-si impuna punctul de vedere in mod democratic – sper ca mai au timp sa-l faca pe premier (care o fi el), sa nu semneze.
  Cursantii cred, adica sigur, au si ei un cuvant greu de spus.
  PROBLEMA ESTE SA SE VREA DIN PARTEA ACESTOR CATEGORII ENUNTATE MAI SUS.
  DACA SUNT MILITARI, O POT DEMONSTRA – SCHIMBAND CEVA IN ACCESUL LA ACEASTA INSTITUTIE; PRIMIREA SI RECUNOASTEREA NOULUI DIRECTOR.

  Incep sa ma lamuresc pe zi ce trece. Initiative, cum ar fi simplul fapt de a scrie si a gandi … la concret, vad ca avem noi, cei ce comentam diversele articole. Mai zilele trecute a aparut un articol despre o federatie, care nu a spus NIMIC, DAR ABSOLUT NIMIC. Acum apare acest articol si nu vad NICI O REACTIE din partea celor implicati.
  Am o singura intrebare: LA ORA ACTUALA IN ARMATA SUNT NUMAI OAMENI DE PAIE, FARA PERSONALITATE, FARA COLOANA VERTEBRALA?

 3. Bure Bista says:

  Mai Lucius mai,

  Sa inteleg ca tie nu ti-ar placea un astfel de fotomodel pe post de profesoara?
  Vorba catecului calor de la Voltaj “Profesoara de germana”
  http://www.youtube.com/watch?v=2Q8CO3zkq5g

 4. lucius says:

  Multam’ frumos
  Ar fi frumos dar nu-mi place, nu vreau si NU amestec afacerile cu placerea ….

 5. Altfel says:

  Sorry! Din comentariile celorlalti comentatori inteleg ca eu am gresit pagina! Crezusem ca suntem pe pagina de umor involuntar comis de politicieni. Vad, insa, ca suntem pe o pagina serioasa si atunci ma intreb ce cauta asa ceva pe o pagina serioasa!? Ca doar nu traim intr-o tara de tampiti, totusi!

 6. OBAMA says:

  Trebuia sa aiba si PSD-ul adormit sub Geoana, o matroana, ca Madam Udrea. Acum o are.

 7. mega2005 says:

  Traim vremuri grele,..da’ grele de tot,…
  Curvasaria, compromisul, spaga politica,,…nici nu mai gasesc alti termeni au ajuns sa fie virtuti supreme in statul de “drept”, cum le place multora sa trambiteze termenul dar fara nici o urma de el,…e greu sa mai spui ceva in fata acestei nemernicii…
  Domne’ moldovencele astea conduc lumea ce mai,…sunt date dracului,…
  Ma intreb cum naiba ajung panaramele astea in patul cui trebuie???…Fiind vorba de una dintre cele mai vechi, daca nu chiar cea mai veche meserie din lume, probabil numai persoanele in cauza pot da un raspuns “avizat”…
  Ce mai,..daca-i bal,..sa fie bal neneaca!!!
  Domnu’ Boc daca aveti vreun gand necurat cu moldoveanca inainte sa semnati “docomentul” puneti-va niste caramizi ca sa ajungeti,…ca la ce picioare are s-ar putea sa nu ajungeti,..zau!!!

 8. Schwartzkopff says:

  nu cred!!!

 9. De ce spital says:

  Corectura: Moldoveanca mai sus numita a implinit deja 28 de ani, iar dl. Lascu este secretar de stat la Departamentul de armamente, nu la DPAP.
  Pentru Obama: de ce va grabiti cu acuzele, gen “matroana”…? :)

 10. Editorul says:

  Pt. De ce spital:

  Aveti dreptate in legaturra cu dl Lascu. Probabil ar trebui introdus si dl Oancea pe lista conferentiarilor.

  Editorul

 11. Schwartzkopff says:

  Acest PSD a infectat iremediabil societatea romaneasca. La MAI are loc o adevarata campanie de matrasire ajungandu-se sa fie schimbati pe criterii politice si sefii unor structuri nesemnificative sub aspect politic. Imi spunea un amic de la MAI ca toti care nu sunt cu ei (cu psd) sunt dusmaniii lor si sunt schimbati din functii. Nu conteaza profesionalismul nu conteaza nimic; trebuie doar sa fii rosu.

  Mai departe, v-o prezint pe eminenta cenusie care va conduce institutia considerata cea mai inalta forma de invatamant politico-militar din Romania!

  http://www.catavencu.ro/interviul_cu_ioana_timofte_video-5921.html

  Vizionare placuta!!!

 12. SAM says:

  De ce ne miram? In Romania se poate orice mai ales pentru clientela politica. Bine ca Boc are grija pensionarilor militari care cumuleaza pensia cu un salariu de la stat. Dragi guvernanti SA VA FIE RUSINE. Ca de obicei pestele de la cap se impute si de la coada se curata…SA TRAITI BINE…DAR NU MULT CA BATE LA OCHI…LA OCHII GUVERNANTILOR.

 13. SAM says:

  De ce ne miram? In Romania se poate orice mai ales pentru clientela politica. Bine ca Boc are grija pensionarilor militari care cumuleaza pensia cu un salariu de la stat. Dragi guvernanti SA VA FIE RUSINE. Ca de obicei pestele de la cap se impute si de la coada se curata…SA TRAITI BINE…DAR NU MULT CA BATE LA OCHI…LA OCHII GUVERNANTILOR.

 14. O C V ST says:

  Din pacate ce am mai scris aici se confirma. Armata , in continuare este tratata asa cum se prezinta, fara coloana vertebrala. Dupa ce Elena Udrea este doctorand in stiinte militare in conditiile dure de intrare la acest nivel dupa cele afisate, cel putin, in site-ul UNAP, ce ne mira? Dupa scandalul cu doctoratele la UNAP? Dupa modul cum se intra in scolile militare la diferite cursuri este normal ce se intampla! Dupa ce s-a infintat scoala de subofiteri de la Pitesti majoritatea absolventilor sunt din Arges- ce coincidenta!!!
  \
  Fostii politruci au decis restructurarea invatamantului militar in 1995 si inca MAI SUNT IN FUNCTII DE DECIZIE!!! Aproape TOTI OAMENII DE CARACTER DIN ARMATA AU FOST “FORTATI” SA PLECE in perioadele de restructurare cand statele s-au facut cu dedicatie si se mai fac.Stie cineva cum lucreaza comisiile de selectie???
  Din pacate suntem o armata fara caracter si moralitate si asa suntem tratati. Fiind inca in sistemul acesta, nu se mai poate pleca, nu-mi place sa recunosc dar asta e realitatea!

 15. parablue says:

  Colegiului Naţional de Apărare ? Ar fi interesant de stiut cam cat costa pe an functionarea acestei institutii pentru ca este clar ca inca NU SI/A DOVEDIT UTILITATEA …
  O fi vreo legatura intre felul in care se face selectia celor care chemati sa urmeze aceasta institutia ,formalismul desfasurarii cursurilor , capacitatea profesionala a ,, dascalilor ,, pe de o parte si modul in care este tratata armata , ca institutie fundamentala a statului ?

 16. Ion says:

  Mie parca tot nu-mi vine sa cred ca o sa se inntample si una ca asta! Ar fi prea mult. Pur si simplu prea mult …!

 17. Bure Bista says:

  Pentru Ion:

  Cine o fi fetita de langa domnul Botos?
  http://www.mapn.ro/fotodb/20090724/3_Personalitati_militare_si_civile_participante_la_ceremonial?full=1

  Ce o fi cautat ea pe acolo?

  Oare crezi ca ai vazut prea mult?

 18. schwartzkopff says:

  Bure, faci ce faci si tot la femei ajungi. Ce ai cu bunaciunea? Pana si procororul e parca mai batzos in preajma ei.
  Toata Romania e o cloaca de interese, o colcaiala de felapoliticunilingomascarada pe care nu ai cum sa nu o zaresti mai ales la festivitatile institutiilor noastre minunate de invatamant militar, azi aliniat la procesul Blogna dar desprins de realitatile, cerintele sistemului militar real.

 19. Mărin Juvete says:

  Acum, daca au ejectat pesedeul de la guvernare si ii schimba peste tot pe oamenii propusi de acestia, oare o sa zboare si duduia? Asta asa, din partea unuia caruia i-au stat in gat schimbarea de la an la an a criteriilor dupa care puteam accede la “examen” la UNAp. Ultima data, in decembrie 2001, cand un fost politruc (categoria “limba de lemn” ca mai erau si din alte filme printre ei), la acea data mare sef al personalului, m-a chemat si m-a pus sa iau la cunostinta pe baza de semnatura adresa prin care mi se comunica de catre DMRU ca nu mai indeplinesc conditiile, asta cu 2 luni inainte de examen. Am inteles ca intre timp s-a tot modificat schimbarea, inclusiv anul asta s-ar fi facut derogari, atat in sus cat si in jos, de grade vorbind. Nu mai stiu, ca intre timp am migrat catre medii mai civile (civilizate?). Oare minunea blonda a pedeleului isi continua aprofundarea doctorala a securitatii la Marea Neagra? Fara nicio ironie, dar chiar nu am mai citit nimic despre asta, de la scandalurile cu doctoratele dela UNAp & dezvaluirile privind posturile universitare ale lu doamna si faptul ca isi aroga in CV titlul de doctor. Narod VanGhelie, dar zicea el bine ce zicea cu criza sentimentala a Romaniei.

 20. Bure Bista says:

  Lui Marin Juvete:

  Apa trece blondele raman!

  Pai tu nu ai auzit ca vor sa legalizeze prostitutia!

  Iti dai seqma ce hora va fi acum la admitere la UNAp cand toate fufele vor vrea sa dea admitere, ca de indeplinesc criteriile.

  Succes in civile!

 21. DE CE BAL says:

  Amiralul Marin ramane o pata urata in istoria marinei militare si a armatei. Un om plin de ura pana la maladie impotriva militarilor de valoare. Un om avid de putere , de femei (!) si castig material. Un om lipsit de scrupule. Obedient pana la servilism cu puternicii vremii.Cu frustrarile inecate in razbunari asupra oamenilor simpli. Viitorul imi va da dreptate. 6 decembrie este foarte aproape, Marine!

 22. Bure Bista says:

  Pt De Ce Bal

  Asta mi-a placut. Frumosul Marin avid de femei. Dar pe ele cine le intreaba?

 23. Mărin Juvete says:

  Pt. De Ce Bal. Frumoasa caracterizare. Mai de mult, intr-un articol absolut savuros in Academia Catavencu , se facea o paralela intre trasaturile de caracter ale lui Marin si cele ale colegului sau de “Mircea cel Batran”, comandiru suprem. Nu vio se pare ca se regasesc si acolo aviditatea de…, lipsa de scrupule si frustrarile?

 24. serban ioan says:

  Daca generalii nu mai au coloana vertebrala nici institutia nu mai are stabilitate si se inclina in fata la toti neavenitii care nu visau in viata lor sa ajunga presedinte ,prim ministru si care nu au reusit sa se ridice nici macar putin la nivelul impus de aceste demnitati.Este normal sa ne intalnim cu situatii de acest gen in care ,,fatuci ” ca udrea ,ritzli,placinta, macovei , eba ,ioana timofte etc.sa ajunga in posturi sus puse in care din munca cinstita castiga un milion de euro intr-un an,iar cadrele militare disponibilizate in interesul tarii daca desfasoara activitati conform Constitutiei si legilor statului pun in pericol securitatea nationala .BELARUSUL VA FI MIC COPIL PE LANGA CE VA AJUNGE ROMANIA DACA PE SASE DEC. NU NE TREZIM .

 25. VERGILIU says:

  nea Marine al lui Juvete! Fatuca blonda a zburat un pic…dar s-a intors! proverbiala consecventa a capilor armatei a facut ca duduia sa devina indispensabila la numai o luna dupa ce fuse data afara!!! asa ca au reangajat-o, tot printr-o smecherie care eludeaza concursuri, competitie, promovari pe criterii de profesionalism si pregatire. S-a folosit aceeasi schema ca si data trecuta, imputernicirea hahaaha!!!! e buna nu?

 26. Marlon Juvet says:

  Ceva detalii tehnice se poate, dom. Virgil? Date, cum s-a produs ejectarea, despre ce “j”mecherie e vorba, împuternicire, şamd? Să ştie şi p_ _imea din provincie la ce mârlănii se mai dedau (dez)onor capii armăţii. (slugile lui Iliescu, Băsescu sau anticipativ, Geonel – da aici nu le-a ieşit). Oamenii s-au comportat in logica schizofrenică de la noi, aia care îi face pe oamenii de afaceri români ca în perioada campaniilor electorale, să cotizeze la toate partidele cu şanse de a ieşi pe locul 1. Iar în aceeaşi logică pervertită (slugi mai dedicate decât alea în uniformă mai rar de găsit), după ce se va tranşa problema cui va intra în rahatul guvernării alături de oranjgutani (am vrut să scriu limbricii portocalii, dar mă abţin), punem pariu că daca PSD va rămâne în opoziţie duduia va fi ejectată din nou, de data asta definitiv, în logica jihadului propovăduit de secta “Martorii lui Băsescu”? Iar unul din ăia mici cu coarne îmi şopteşte la ureche că în locul ei va fi instalată preşedinta Norvegiei, că doar are lucrări grele publicate şi studii în domeniu (precum observaţi, nu am rostit numele Elena Udrea, am lăsat la latitudinea comentatorilor acestui blog să “ghiceşte” – conform VanGhelie).
  Deci d-le Vergiliu, ne puteţi lumina cu ceva detalii tehnice?

 27. Bure Bista says:

  Intrebare catre toata lumea:

  Cum se numeste o institutie unde isi au sediul curvele?

 28. online says:

  cititi blog-ul intreg, destul de bine

 29. 80/95 says:

  Asta a pus capac…am iesit de pe site!

 30. Marinus Maximus says:

  De cand a plecat Iulian Fota de la conducerea CNAp a urmat o epoca de mari framantari, intrigi, lupte intestine. Noul director a fost si el mazilit curand, se zvonea ca sotia lui va deveni directoare dar a aparut dsoara Timofte care il are in spate pe tati Timofte, baiat cu ochii albastri, si gata…. I-am si spui lui Iulian daca daca pleaca va fi haos dar deh, a prefarat Cotroceniul. In rest daca nu ar fi cei din sectia administrativa, mai ales colonelul Velea, at fi haos la colegiu. Nici bani sa plateasca conferentiarii externi nu au. Predai acolo moca! Bun, daca esti Maior sau Timofte, Fota sau Degeratu iei niste bani dar daca nu ai spatele astora zero barat!
  Cat despre generalul Zisu rog autorul sa nu il puna langa dnii Lascu si Tataru ca nu merita. Zisu e un parvenit cu mentalitate de dictator, un general facut pe puncte, pseudo-doctor, care daca ar exista justitie la noi ar sta demult dupa gratii si s-ar bronza cu dungi la neon. Nici un ministru al apararii nu a reusit sa ne scape de zisu dar nu e bai. Daca de sus nu se poate gasim noi, astia de jos, gradele mici, o cale sa il eliminam. Fie il calca vreo masina pe trecere de pietoni, fie trenul, fie ii cade in cap o caramida….se gasesc solutii. Sau il facem pe Zisu sa ajunga sa se certe cu dsoara Timofte ca dupa aia are grija seniorul Timofte sa il scoata de general din joc definitiv!

 31. DECE BAL 1 says:

  LA NOI TOTUL E POSIBIL

 32. nelu asistatu says:

  Asta n-o mai cred. Ce cauta o PSD in tabara PDL?

 33. dijaba says:

  Reforma armatei prin reducerea numarului de militari si marirea numarului de civili. Nu toti au fost in stare sa faca baieti. MApN o institutie ce trebuie desfintata. Asaltul civililor a inceput.