Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Colonelul cu grad de maior a sustras petarde de manevră de război”

Vi se pare o imbecilitate titlul? Chiar este, iar cauza este cel care a emis-o: un  individ numit ziarist, Iulian GOGONEA, de la Ediţie.ro. Probabil Gogonea e numele de scenă,  căci  mai potrivit ar fi fost GOGONATUL sau GOGOMANUL. Dar să-i citim articolul:

“Arsenal descoperit în casa unui fost ofiţer de armată”.

“Când a fost trecut în rezervă cu gradul de colonel şi a ieşit la pensie ca orice militar, maiorul Eugen Ganţolea Porojan a zis să nu plece cu mâna goală din Unitatea Militară Vânju Mare. La casa lui, poliţiştii de la SAEST din cadrul IPJ Mehedinţi au găsit, printre sute de cartuşe de calibru 7,62 mm, şi trei grenade ofensive de război, cu care ar fi putut face prăpăd.

Colonel cu apucături de pungaş

Colonelul în rezervă din oraşul Vânju Mare, judeţul Mehedinţi, în casa căruia poliţiştii au descoperit vineri dimineaţă un adevărat arsenal, s-a ales cu dosar penal şi riscă ani grei de închisoare pentru o serie de infracţiuni grave privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În cauză este vorba de Eugen Ganţolea Porojan, care, în ultimii ani de serviciu, avea pe mână tehnica militară. El a ieşit la pensie de mai bine de 10 ani. Tocmai de aceea, anchetatorii încearcă acum să afle în ce perioadă maiorul Porojan a sustras din unitate armament cu care putea arunca în aer întreg oraşul Vânju Mare.

În locuinţa fostului ofiţer s-au găsit nu mai puţin de 580 de cartuşe de manevră calibrul 7,62 mm, 25 de petarde de manevră de război, precum şi două cartuşe de pistol Carpaţi calibrul 16 mm. Tot acest arsenal a fost descoperit de o echipă complexă de poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozibili şi Substanţe Toxice din cadrul IPJ Mehedinţi în colaborare cu poliţişti din Vânju Mare. Porojan a fost maior, dar, la trecerea în rezervă, a primit un grad superior, adică acela de colonel. Sursele noastre ne-au dezvăluit că el este şi vânător în cadrul AJVPS Mehedinţi de foarte mult timp.”

Apoteotic!

Întrebare: Oare sursele lui Gogonea “ştie” ce perle a aşternut acesta pe hârtie sau a vrut să se distreze?

sursă care merită citită şi recitită: Editie.ro

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to ““Colonelul cu grad de maior a sustras petarde de manevră de război””

 1. Olahus says:

  Pistol Carpati cal. 16 mm. Un timpit ca multi altii care-si dau cu parerea despre armata. Sunt case mai mari, televiziuni care se doresc “nationale”, experti militar, care poate nu gresesc atat de flagrant ca Gogoneata mai sus citat, insa fac aprecieri privind actiunile de lupta, tehnica de lupta si mai ales privind politica militara. Gaby Oprea poate fi citat la nesfarsit. Daca nu era de intendenta a-si crede ca a fost “de muzica”
  Cat despre “colonelul-maior” , a dat apa la moara detractorilor pensionarilor militari. Si asa avem parte de o presa ostila!

 2. Nimeni says:

  Ha ha ha ha ha ha… m-am spart de râs! Dl Gogonea ar fi bine să dea fuga la OSIM să-şi înregistreze invenţia. Cum care? “Tunul de mână”, adică pistolul Carpaţi cal. 16 mm !!!!!!

 3. g.HAMANDIA says:

  e de ras ce-a facut ziaristul,dar e de plans ce-a facut lt.col.(R)

 4. mache says:

  Bine ca n-a scris ca s-a gasit si o baioneta cu luneta!

 5. Cip says:

  Doamnelor si domnilor, un bun prilej sa ne amintim de “trasoarele de manevra” trase la Revolutie.

 6. hahaha says:

  ,,a sustras din unitate armament cu care putea arunca în aer întreg oraşul Vânju Mare”

  tare chestia asta…GOGONEA nu cumva esti o femeie cu fustita scurta, care faci cafele dulci …si din cand in cand mai scri si cate un articol???…parerea mea este sa te lasi de scris ..si sa faci ce sti mai bine.

  cat despre maior…ce sa zic…un tampit…

 7. […] Surse: militar.infomondo.ro Articol ….de la mama lui: editie.ro This entry was posted in Diverse and tagged armata, realitatea. Bookmark the permalink. ← 130 de ani de la împletirea destinului feroviar cu cel militar […]

 8. Alex says:

  Domnul col-maior a aflat din surse sigure despre prezicerile babei Vanga Anga Banga cum ca pe 11 noiembrie anul curent va incepe urmatorul razboi mondial, asa ca s-a pregatit constiincios de lupta, facand printre altele si un upgrade la pistolul carpati.

 9. Civilul says:

  hi,hi,hi … ce poanta buna …. baioneta cu luneta …. asta ar fi buna pentru mogulul vostru…. tampitul ala umflat si mincinos……. noroc ca nu mai apuca 3 ani ca n-ar mai fi incaput in poze gusatu’ ……..

 10. ibici says:

  Si in situatia de fata mai hazlii sunt comentariile decat articolul insusi…”Hahaha” scri / sti se scriu cu 2 i…De-ar citi Pruteanu comentariile astea…

 11. STOPS says:

  E TARE SI AIA CU ” o echipa complexa de politisti …” NUMARAU la cartuse de pistol CARPATI … N-AU REMARCAT ERAU cu sau FARA FILTRU ?!

  *IBICI – DACA AI GLAGORIE SCRIE NU TE MAI DA PRUTEAN (STIU CA NU ESTI DIN ZONA PRUTULUI CI DAMB oovitean!!)

 12. micutzul says:

  Este de rasul plansul stirea si cel care a emanat/o.
  Problema e ca daca suntem incomozi , oricare poate avea acasa , fara sa stie, un arsenal intreg. Si se poate trezi cu el la orice control de rutina in propria casa….Ca nu mai e mult pana acolo…Eu zic sa va uitati atent prin gospodarie , cei care au lucrat in armata, sa nu cumva sa fi plecat cu tehnica din dotare…Ca poate de aceea armata nu mai are tehnica.

 13. Dem says:

  Râsu-plânsu! Aceşti “gogonaţi” sunt puzderia de tâmpiţi care intoxică opinia publică, armata de răspândaci imbecili care te pot defăima prin câteva rânduri strecurate într-o fiţuică de provincie. Noroc, nu am greşit, este chiar noroc faptul că există destui tineri jurnalişti inteligenţi care vor aduce echilibrul în media.
  Eu nu am constatat ostilitate din partea presei. Am observat în schimb mulţi “foşti” care se dau în stambă prin presă ori partide politice. Avem ceea ce merităm, suntem ceea ce am fost, doar un pic mai în vârstă.
  dem

 14. zzz says:

  Articolul i-mi aduce aminte de “iepoca”. Atunci puteai fi bagat la mititica daca ai uitat o Kopeica in buzunar la intoarcerea din Rusia.
  I-mi place baioneta cu luneta.