Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coerenţă de general-politruc sau de politruc-general

Câteva zile m-am tot gândit dacă “gânguritul” ministrului care zice că apără “interesul naţional” merită subliniat. Apoi căutând câte ceva despre ce fac zile acestea cei care au pus umărul la scoaterea oamenilor în stradă era imposibil să nu încerc să aflu ce face şi cel care cu partidul “tomberon” (îmi pare rău dar titulatura nu-mi aparţine deşi aş vrea) a schimbat radical raportul de putere din Parlament. Cu ce consecinţe se poate vedea şi simţi.

Mai zilele trecute depozitarul “interesului naţional”, fost şef de mafie personală – după spusele preşedintelui – a încercat să îngaime ceva referitor la implicarea unor prieteni de ocazie (să sperăm) ai partidului său în manifestările violente din Capitală.

Şi iată ce a glăsuit:

” Vă repet: este pură demagogie, nu au nici o legătură oamenii care au fost cu UNPR. Încă o dată: şi noi am acuzat Opoziţia că au îndemnat oamenii să iasă în stradă şi sunt tot felul de semnale, dar nu poţi să discuţi fără probe. Cred că într-un stat de drept singurele abilitate sunt organele specializate şi care sunt convins că vor găsi şi vor demonstra cine au fost cei care au făcut distrugeri, cine i-a îndemnat. Niciodată nu trebuie să acceptăm violenţele”, a declarat Gabriel Oprea, întrebat dacă protestatarii violenţi apropiaţi de UNPR vor mai fi primiţi la întrunirile Uniunii.

Presa a scris că printre huliganii care s-au bătut week-end-ul trecut cu jandarmii sunt membri ai galeriilor bucureştene care participă uneori la şedinţele UNPR.

“Este o retorică dintre Putere şi Opoziţie, nimeni, nici un guvern nu-şi doreşte să aibă proteste în stradă, dar cred că nici un cetăţean de bună-credinţă  al României şi nimeni dintre noi nu dorim violenţă, ştiu foarte bine că organele abilitate au reţinut aceste persoane care au fost violenţe care au creat distrugeri (…)  şi sunt convins că vor fi sancţionaţi şi cei care probabil  i-au îndemnat să facă aşa ceva. Ceea ce este important de la această discuţie, nimeni, niciun preşedinte de partid, sau nici un partid din Opoziţie sau Putere nu cred în violenţă şi nu cred în anarhie”, a mai explicat Oprea după întâlnirea cu liderii USL.

Şi pentru că ministrul (încă) cu pricina este un vizionar, iată-l ce a grăit despre mai puţin şcolitul şi plin de titluri coleg de la interne celebrul “branconier” Igaş (Oprea a fost întrebat dacă e de părere că Traian Igaş a gestionat corect situaţia la MAI): “Este foarte important ca în astfel de momente, instituţiile statului să îşi facă datoria. De aceea şi întrebările dvs sunt pertinente. Trebuie să ni le punem toţi: de la simplu cetăţean, la instituţiile abilitate. Trebuie să găsim… Aţi văzut dvs că şi la Londra sau în alte state aceşti… De aceea trebuie să ne ferim de anarhie. Peste tot în lume aceşti anarhişti crează distrugeri. Într-un joc democratic şi în instituţiile democratice, cetăţenii pot fi reprezentaţi. Eu cred că e bine să-l întrebaţi pe dl. ministru Igaş, ministrul administraţiei şi internelor”, a fost răspunsul lui.

Ei coane Iancule, ce material ai fi avut….

RD, InfoMondo Militar

PS: Acesta nu este un pamflet. Este o declaraţie reală. Plasarea ei la rubrica funny este pur şi simplu … normală

sursa: Realitatea.net

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Coerenţă de general-politruc sau de politruc-general”

 1. ANONIMUS says:

  Stie cineva cine face parte din Consiliul National al Societatii Civile in afara de dogaru si faciasul lui felix? Sau este o societate secreta?

 2. iceparu says:

  Nu stiu si nici nu ma intereseaza dar pot sa-ti spun urmatorul lucru.Un vechi sef de organizatie judeteana psd, in prezent senator,cunoscut,cu un comportament nu prea ortodox,devenit intre timp mare latifundiar,a fost detronat de la sefie de mai tanarul sau colaborator.si ce sa vezi.in semn de protest s-a dus la pc,unde se pare ca nu a fost bine pimit.in ultima instanta a fost investit presedinte filiala unpr in detrimentul unui locotenent-colonel.Oprea o fi bun camarad?

 3. aladin says:

  Bravo redactia! Exemplificator text. Am incercat de doua ori sa citesc ce a zis Igas….si tare seamana la vorba cu Catavencu sau Marean care este!

 4. colonelul63 says:

  De lacheii Jandarmeriei ce ziceti. Oricum mai au cel mult 1 an la conducerea acestei institutii pe care au politizat-o.
  Nu e normal sa vedem jandarmi descreierati cum a fost acea persoana care a urlat din toti rarunchii la un atac asupra conationalilor sai.
  ASA CEVA N-AM MAI VAZUT. AM CREZUT CA INCEPE RAZBOIUL.

 5. iceparu says:

  Ce grad o fi avand acest ……. ca nu i-am vazut gradul?Daca este colonel ma sinucid.