Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Desfiinţarea României ?

Militar care

2o militari s-au întors “pe scut” din Afganistan şi încă 2 din Irak. Numărul răniţilor e triplu. foto ziareromania.com

România era o ţarã care nu constituia ţintã a niciunui terorist, nici mãcar a celor reali, nu numai a celor inventaţi. Nişte tovarãşi, foşti comunişti “foarte credibili”, actualmente puternic şi tot “foarte credibili” anti-comunişti, au gãsit de cuviinţã cã România trebuie sã-i zgândãre pe terorişti şi au trimis soldaţi români pe unde a înţãrcat dracu bãlaia. Consecinţa ?

continuare

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

116 Responses to “Desfiinţarea României ?”

 1. Gheo says:

  Eroare, stimate domn!

 2. Dax says:

  Eroare don”golonel – picmeu (sic!)

 3. LoremIpsum says:

  Eroare dom’ golonel … picmeu

 4. Tepes says:

  Nea Ilie, nu crezi ca ai luat tepe cam multe azi? Numai din exprimare faci de ras tagma ofiterilor.

 5. anonim says:

  Omul ti-a spus numele,gradul,garnizoana.Tu care te dai mare si tare dece nu o faci?Sa cred ca iti este frica?

 6. kukhuri says:

  Are dreptate Tepes, uitate pe antena 3 acum, Oprea era administrator la mai multe firme in ’94 desi era ofiter in activitate.

 7. tuku says:

  Dax
  – cred ca tu esti Bou ! – niciodata un militar nu poate fi comparat cu un civil – daca vrei sa fim in aceeasi oala, trebuia sa te faci militar – sa intelegi si tu cate ceva .
  – privatiunile militare nu se compara cu lalaiala din civilie – de cate ori ti-ai schimbat tu domiciliul ? – obligat – fortat , de cate ori ti-ai lasat nevasta si copii plecand pe coclaiuri , fara sa stii unde ?…etc
  – cine nu a mancat din gamela cu adevarat – nu va sti niciodata ce este viata de militar !
  Asa ca … tu esti un mare Bou – daca iti permiti sa jignesti un militar !

 8. Dax says:

  TUKU-Ghertoiule , ai pensia medie de 3ori mai mare ! Ce mai vrei bai NEHALITULE!! Ai ars gazul si ai consumat resurse degeaba peste tot pe unde ai umblat ! Badarane!!

 9. anonim says:

  Vai mie ! Cate erori ! Dupa cararea pe care o batem se pare ca suntem toti in eroare !

 10. lute says:

  @Dax, chiar a consumat resurse multe. Cu ma-ta…

 11. anonim says:

  Nu credeam sa vad atata ura, dispret, invidie…Nu suntem vinovati, individual ! Dar suntem vinovati… colectiv, ca rezultat al unui sistem pe care l-am girat cu lasitatea noastra. Stiu povestea…vina si raspunderea nu poate fi decat individuala. Oare? Ati uitat adunarile de partid, sau convocarile comandantilor ? Poate ati fi avut ceva de spus, dar, uitandu-va in jur, cu teama, sa vedeti daca v-ar sustine cineva, ati renuntat. Si mai era vorba „la ce sa-ti bati cuie in talpa ?” Comoditatea, lasitatea, grija de a nu-ti pierde painea si, in fond, linistea dorita la locul de munca ne-au marcat activitatea intr-un context care parca a dictat acest tip de comportament. O ierarhie viabila pe hartie, dar subrezita in fapt de o multitudine de interese straine corpului militar, a cazut in derizoriu, s-a rasturnat, alte asa zise valori fiind promovate. Invocam cu disperare armata SUA. Incercati sa va inchipuiti o zi de activitate similara celei traita de militarii americani. V-ar soca probabil nivelul ordinii, disciplinei, respectului pentru superior dar si pentru subordonat. Sunt doar putine aspecte amintite, dar ele dainuie, e oare de mirare? si in viata celor trecuti in rezerva. Unde suntem? Da, in NATO…pe hartie, pentru 80% dintre activi si rezervisti, pentru ca asa ne comportam!!! In fapt suntem ca aia din Congo, care lupta sa-si apere o rezervatie. Neorganizati, cu „comandanti”de conjuctura, fara o orientare clara, fie tactica fie strategica, inarmati necorespunzator pe taramul justitiar, ne-am apucat sa ne etalam talentele in virtual. Ca aici…nu se pune! S-au daramat statui, s-au daramat ziduri, „democratia” si libertatea de exprimare a triumfat. Ce-am realizat? In afara de a ridica fusta armatei mai sus decat trebuie n-am realizat nimic. Ne meritam soarta ! Si daca un fost comandant cu grade mari si reputatie in armata romana va citi aceste randuri …sa-i fie rusine ! M-am simtit parasit de ei. Si, mai tragic, am fost parasiti, atunci cand aveam nevoie mai mult, de cei activi…Cum e cu „parasirea comenzii”?

 12. Dax says:

  @LUTE -iti doresc sa ajungi cat mai urgent ,,langa mama!

 13. Dax says:

  Vedeti conditiile de pensionare in US FORCE !(pe Plano)
  Cu 15-17 ani vechime te lingeai pe bot ! Nu primeai NIMIC!!! Bolovanilor

 14. Schwartzkopff says:

  Am sa incerc sa fiu elegant si sa incep cu o intrebare: de ce scrieti pe blog? nu este asta cumva o forma de alterare a radacinilor, de evacuare a specificitatii nationale prin adoptarea mijloacelor specifice mondializarii pe care o blamati cu atata furie?
  De ce sunt soldatii nostri in Afganistan?! Nu cumva pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de una din splendorile mondializarii – comunicarea libera in timp real cu oricine de pe planeta?
  Cine a facut posibila aceasta minune si multe altele? Nu cumva tarile cu care tara nostra a ales sa fie in alianta?
  Sunt multe intrebari la care cu siguranta nu veti raspunde rezonabil, dar cel mai grav lucru este ca blamati eroii cazuti in ultimele doua mari operatii militare la care tara noastra a participat. Dezamagitor domnule, si daca ati fost militar cu atat mai dezamagitor.

 15. anonim says:

  Foarte corect pdv. In fond, Armata Romana si-a facut datoria permanent, sub domnia regilor, sub domnia dictatorilor si sub domnia democratilor originali. Ca politicienii nu au stiut sa profite decat ei de pe urma sacrificiului militarilor e cu totul alta poveste.Luam ca exemplu participarea in Irak. Militarii nostri si-au facut datoria in cadrul Aliantei dar niste politicieni bezmetici au renuntat la datoria uriasa a Irak-ului fata de Romania( macar petrol puteam sa luam in locul miliardelor de $ ca doar petrol are Irak-ul cat cuprinde), noi ca tara nu am prins nici un contract serios de reconstructie si deci ne-am ales cu praful de pe toba. Si mai vedem pe aici pe forum pareri ale multora care ii sustin nelimitat pe cei care au jefuit tara in ultimii 23 de ani. Cum e posibil asa ceva? Uite ca e foarte posibil !

 16. LICĂ says:

  O ALTA FAŢETĂ A DISCRIMINĂRII ŞI UMILIRII !
  Având în vedere declaraţiile politice ale premierului Ponta, la unele posturi de televiziune în domeniul pensiilor militare,voi puncta foarte pe scurt, câteva considerente juridice arhicunoscute nouă, invocate şi în susţinerile în instanţele de judecată (dar se par noi şi necunoscute exact de cine ar trebui să le aplice; de ce oare?). Intr-un stat de drept nu pot funcţiona, în acelaşi timp principiul drepturilor legal câştigate şi principiul drepturilor legal pierdute întrucât ele sunt contradictorii şi neconstituţionale, având ca efecte exact sincopele ce s-au creat în procesul aplicării legilor Boc. Mai mult, acestea sunt antagonice şi discriminatorii. Dreptul nostru la pensie, un drept real de proprietate, s-a născut pe o lege anterioară pe care noi am dorit să ne pensionăm, ştiind la vremea aceea că legea, este benefică pentru noi şi implicit pentru familiile noastre. Acest drept constituţional şi garantat, nu poate fi limitat nici TEMPORAR, aşa cum s-a pronunţat de mai multe ori CCR invocând PRINCIPIUL DREPTURILOR LEGAL CASTIGATE,prin decizia 871/2010 în motivaţia de respingere, a diminuării cu 15% a pensiilor la civili; (atenţie: deşi în legea 263 şi 119 militarii sunt introduşi în legea unică a pensiilor, această decizie nu mai este valabilă întrucât ,în mod discriminatoriu,cadrele militare în rezervă şi în retragere, nu mai beneficiază de această decizie dar nici de deciziile 275/2005, 57/2006, 120/2007 care au stat la baza recalculării pensiilor civile pe legea 19/2000 ).Reamintesc din nou că, la 2/3 dintre aceştia, neprezentând documente doveditoare, urma să li se micşoreze pensiile. Aplicând corect principiul drepturilor legal câştigate, acestora li s-a păstrat în plată cuantumul cel mai avantajos adică cel anterior, care era mai mare; AŞA TREBUIA SĂ SE PROCEDEZE ŞI CU MILITARII ! Acesta este principiul în baza căruia, urgent,Guvernul României, trebuie să facă reparaţia. Să nu cunoască domnul premier acest principiu? Constat că domnia sa nu vrea să-l ştie, este pseudopreocupat, de cei 90 % (de unde are acest procent? )care ar pierde în cazul apariţiei unei noi legi a pensiilor / nimic mai eronat şi mai diversionist ! Da, dacă principiile s-ar aplica după ”învăţătura”lui Boc,aşa s-ar întampla, ori presupun şi cred că domnul Ponta, NU a absolvit aceeaşi facultate ca domnul Boc. Este incredibil cu câtă uşurinţă susţine premierul că la cei cărora li s-a mărit cuantumul,să nu le scadă nici-un leu cum la fel de incredibil, este reţinerea INEXPLICABILA PENTRU CEI cărora, în fiecare lună, guvernul le reţine abuziv, fraudulos, sume importante din cuantumul pensiei. Chiar aşa domnule premier: De ce vă străduiţi atât de tare, să apăraţi legile promovate şi aplicate ilegal de guvernul Boc, pe care anterior,până să veniţi la guvernare, le incriminaţi ? Ce principiu al statului de drept apăraţi? Principiul drepturilor pierdute?
  La toate interviurile pe această chestiune, invocaţi când FMI, când apariţia unui ”fond de solidaritate”etc.Dar de ce nu propuneţi fondul de solidaritate, pentru guvernanţi? Noi nu avem nevoie de aşa ceva! Avem nevoie de repectarea legilor,a drepturilor militare şi cetăţeneşti, a onoarei şi valorilor Instituţiei Militare!
  Honor et Patria ,Vae Victis!