Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Femeile din armata suedeză solicită sutien de luptă

Suedezele care efectuează serviciul militar solicită armatei sutiene compatibile cu condiţiile de luptă, deoarece sutienele pentru sport pe care trebuie să şi le cumpere singure se desprind prea uşor.

Spre deosebire de camarazii lor bărbaţi, care beneficiază de lenjerie de corp corespunzătoare, cele circa 500 de femei din armata suedeză trebuie să-şi achiziţioneze lenjeria intimă din comerţ, potrivit Consiliului recruţilor, care joacă rolul unui sindicat.

“Femeile trebuie să-şi cumpere sutiene pentru sport de pe piaţă. Însă acestea nu sunt adaptate nici situaţiilor de luptă, nici celor de incendii şi nu sunt practice. Se desprind cu uşurinţă”, a explicat Paulina Rehbinder, o purtătoare de cuvânt a Consiliului.

Ea a criticat armata pentru lipsa ei de paritate, într-o ţară considerată totuşi a fi foarte avansată în acest domeniu.

“Este un mesaj pentru femei. Trebuie să aibă la locul de muncă echipamente care funcţionează şi sunt sigure”, a spus ea.

“În armata suedeză există femei de aproape treizeci de ani, însă armata nu le-a pus niciodată la dispoziţie sutiene”, a precizat ea, subliniind însă că armata oferă bani militarilor pentru a-şi achiziţiona lenjeria de corp.

Lucrurile ar putea totuşi să se schimbe, deoarece în prezent este testat un sutien militar pentru cele 800-1.000 de femei care sunt aşteptate să intre în serviciul militar în 2010.

“El trebuie să fie gata până la sfârşitul acestui an sau până anul viitor”, a mai spus Pauline Rehbinder.

Din 1980, în Suedia serviciul militar este deschis şi femeilor. Între 4 şi 5 % dintre efectivele armatei suedeze sunt femei.

Să speră într-o aliniere rapidă a Armatei române până când amazoanele noastre nu se vor răscula.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Femeile din armata suedeză solicită sutien de luptă”

 1. mega2005 says:

  Faptul ca sutienele se desprind usor pare un lucru in avantajul barbatilor!!!
  Cat despre amazoanele noastre cred ca vor prefera in tacere sa nu schimbe sistemul de des/prindere al sutienului….nu de alta dar unele dintre ele nu ar mai putea urca pe cele mai inalte trepte ale ierarhiei militare,…nu credeti????

 2. Bure Bista says:

  Excelent Mega.
  Dar era vorba de suedezi. Tu de unde ai luat exemplul?

 3. mega2005 says:

  “Din…viata,…viata-i sursa”!!!

 4. STOPS says:

  la MANASIA am vazut sutiene de tabla galvanizata / asa le numesc localnicii legumicultori /sunt ca niste aparatori pentru dirijarea jeturilor de apa din instalatia de irigare catre plantele in sine … AL NOSTRU COMENTATOR POSTAC — MANASIA — poate confirma ca e de p-acolo E BARAGANEAN …

 5. STOPS says:

  MANASIA LOST IN SPACE ??
  NOT !
  LOST IN 1 0 0 1 CARACALmade
  affectionally ,
  STOPS