Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Generalii de carton Oprea şi Onţanu susţin un guvern PD-L

oprea-la-adunarea-ancmrrPentru a mulţumi pentru favorurile primite, şi, de ce nu, pentru primirea altora mai grase, generalul (r) Gabriel Oprea şi generalul maior (r) Neculai Onţanu au dat fuga la sediul PD-L pentru

a-şi exprima susţinerea pentru un nou guvern format de PD-L.

În acest context, Preşedintele PD-L, Emil Boc a declarat că ” e vorba de o tatonare de principiu, în vederea susţinerii acestei majorităţi capabile să dea un guvern stabil pentru anii următori. Românii aşteaptă acum, după aceste confruntări politice, stabilitate, decizii ferme şi împreună să putem scoate România din criza economică şi să pregătim România pentru relansarea din 2010 şi pentru anii următori. În aceste condiţii, astăzi am avut o întâlnire cu grupul independenţilor din Parlamentul României şi îi mulţumesc domnului Oprea pentru că a venit la sediul PDL şi am avut o primă discuţie eficientă în vederea constituirii acestei majorităţi, cu menţiunea că am discutat doar de principii, fără nume şi fără alte elemente”.

Iar fostul deputat PSD, actual independent, Gabriel Oprea a declarat după întâlnirea de la sediul PDL, pe care a avut-o cu preşedintele formaţiunii democrat liberale, în vederea constituirii majorităţii pentru susţinerea unui guvern de dreapta, că el consideră că, în acest moment, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria cu prioritate pentru români.

“Cum spunea şi dl prim-ministru Boc am discutat de principii şi eu cred că acum este nevoie, mai mult ca oricând, ca România să susţină, în primul rând, un Guvern competent, un Guvern care să scoată ţara din criza politică şi economică şi mai cred ceva: cred că statul român trebuie să se întărească mai tare şi cred că instituţiile trebuie să-şi facă datoria cu prioritate pentru români”, a declarat Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a menţionat că în cadrul discuţiei de astăzi s-a vorbit doar de principii şi a menţionat că, în acest moment interesul naţional al românilor şi al României este depăşirea situaţiei de criză politică şi de criză economică.

Totodată, Gabriel Oprea este convins că toţi românii parlamentari vor vota pentru un Guvern care să scoată ţara din criză.

“Eu cred că românii, incluciv că sunt cetăţeni sau parlamentari, înţeleg prin ceea ce trece ţara acum. Românii s-au exprimat şi au ales preşedintele şi cred că în Parlamentul României toţi românii parlamentari vor vota pentru un guvern care să scoată ţara din criză”, este de părere Oprea.

E bine că s-a vorbit de principii, dar e rău că nu s-a vorbit despre respectarea legii. Ar fi fost lucruri mai interesante de spus, dar poate dialogul ar fi fost blocat datorită … incompatibilităţilor. Aşteptăm votul “deputatului”, general în rezervă pe legea de desfinţare a pensiilor militare şi reducere a pensiilor militarilor în rezervă!

sursa: Amos News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Generalii de carton Oprea şi Onţanu susţin un guvern PD-L”

 1. Marlon Juvet says:

  Acum vreo 5 ani Băselu îl transformase pe Oprea în unul din caii de bătaie ai campaniei sale “anticorupţie”. Ţineţi minte: “…mafia personală a lui Adrian Năstase…”. Şi zău că avea dreptate. Acum acelaşi Oprea ne apare pe post de arhanghel al principiilor portocalii. Tâmpit în orice caz nu e, probabil că a fost convins prin intermediul unei atent studiate combinaţii de băţ şi zăhărel, adică un mic şăntăjuţ, cuplat cu neşte contractuţe şi nişte mici promisiuni de plasare a dosarelor sale (vezi şăntăjuţul de mai înainte) în conservare. Şi cum rămane cu modernizarea statului cu astfel de oameni? Sau cu justiţia din Romania? Legat de cum va vota depotatul, credeţi că stă in pensia aia militară? O să îl doară la bască, în plus, este numele vehiculat deja pentru portofoliul Apărării.

 2. I.P. says:

  Un agramat acest Oprea, “statul român trebuie să se întărească mai tare ..”, are un limbaj de lemn, este un neica nimeni pe piata romaneasca si un linge blide pe la partide. M-am convins cu guvernul pe care vrea sa il faca Boc: adica cu Boc, Oprea, Ontanu, Pogea, Berceanu, Videanu si inca cativa… Pentru asta am iesit la vot in 6 decembrie??? Rusine, mai, portocalelor! Armata tot de rapa ramane….

 3. Altfel says:

  Se vede ca e mare om, mare politician Oprea asta. Pentru el, romanii “sunt cetateni sau parlamentari”. Eu cred ca el este chiar si putin telectual, mai ales pe cracul de la pantalonul de general cu stele fara numar, fara numar! L-am vazut cum raspunde la intrebarile reporterilor. Isi trage ochii inauntrul orbitelor, apoi ii scoate afara si-i arunca in sus, probabil pe cer, de unde citeste formulele standardizate. Caci orice il intrebi, iti raspunde cu aceeasi lozinca. Mare caracter! Noroc ca a fost ales in parlament! Ca, daca ramanea acasa, se impiedica lumea de el la coltul strazii.

 4. army says:

  tradatorii de ieri vor fi tradatorii de maine,rusine unor generali facuti la apelul de seara chiar fara gornist acest oprea a luat ilegal si imoral grade militare si didactice,a ajuns profesor universitar si conducator de doctorat pe criterii discutabile halal societate….ramanem in continuare de rasul lumii

 5. sam says:

  NISTE TRADATORI. PUPINCURISTI SI NESIMTITI.

 6. O C V ST says:

  Cred ca Romania nu mai are sanse la democratie si demnitate. Prostitutia morala e la putere! Suntem o natie atofiata! Dumnezeu cu mila!.

  Va urez tuturor sarbatori fericite!