Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Glonţul viitorului

Aud cã americanii au revoluţionat “muniţia de infanterie”, cã aşa li se zice gloanţelor de puşcã, chiar şi atunci când sunt folosite de aviatori sau de marinari. Cicã au fãcut un glonţ care, practic, îl cautã pe taliban şi se duce dupã el, chiar dacã este nevoie sã treacã prin zid, sau sã o ia pe ocolite, ca sã-l ajungã.

Acuma, ştiind eu cam ce s-a petrecut şi ce se mai poate petrece pe teatrele pe unde se manifestã combatant şi americanii, mã aştept ca şi cu aceste gloanţe deştepte sã se producã niscai “victime colaterale” şi chiar şi oarece “friendly fire”, adicã sã fie împuşcaţi niscai amici, în loc de inamici. Pentru cã le lipseşte ceva. Iar acel ceva, dacã va fi rezolvat de americani, va permite realizarea, cu

adevãrat, a “glonţului viitorului”. Ce i-ar trebui? Ceva foarte simplu. Un dispozitiv de…legitimare a ţintei. Adicã, vine glonţul la tine şi-ţi zice: “Freeze! Hands up! Aratã buletinul, nenicã! Aaa, eşti taliban? Jap, jap! Oh, sorry, erai taliban…d-al nostru?! Fire-ai al dracului de oltean, de ce nu ziseşi mai repede, cã şi io-s tot din Caracal?”

N.B. Am redat un posibil dialog “glonţ-taliban“ în cazul folosirii “glonţului viitorului” de cãtre trupele române aflate în Afganistan pentru instaurarea, acolo, a democraţiei care nu poate fi instauratã aici, în România.

Scris de … Altfel

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.