Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Lecţie de demnitate pentru un ministru mincinos!

Zilele acestea asistăm – oare pentru a câta oară – la un scandal excesiv mediatizat, generat de prevederile unei noi legi, a sănătăţii, prin care se  vrea  modernizarea statului român.  Nimic nou! Şi învăţământul şi pensiile au trecut prin amplul şi purificatorul proces de “modernizare”!

Surpriza a venit de la un specialist care chiar crede în ideile sale. E drept, mai puţin român prin născare, şi mai român prin acţiune,  decât majoritatea celor care au jurat – “cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie în sala de ceremonii de la Cotroceni – că “vor munci pentru propăşirea poporului român”.

Specialistul nostru, medic de profesie, a refuzat umilirea prezidenţială şi nu s-a cramponat de funcţii ministeriale. S-a cramponat însă în nobleţea ideilor sale. Doctorul nostru a creat un sistem medical de urgenţă performant şi a crezut cu tărie în munca sa. Chiar cu preţul funcţiei, al dispreţului prezidenţial şi în ciuda politicienilor parveniţi!

Sunt mândru că sunt contemporan cu un astfel de om. Am văzut cum funcţionează sistemul pus la punct de el şi pe care alţii vor să-l perveretească.  Sunt mândru că nu au pierit toţi oamenii demni din ţara asta!

La polul opus, avem un ministru – cam robust prin înfăţişare, cam fanfaron prin declaraţii, cam trădător prin baletul politic ce-l patronează – care a creat chiar un stil.

Prin grija acestuia, peste 5000 de oameni au fost minţiţi timp de peste o jumătate de  an şi au fost deposedaţi samavolnic de parte a drepturilor lor: mă refer la pensiile acestora. Pentru marea majoritate, singura sursă de venit. În tot acest timp cel ce se intitulează ministru a umplut ecranele şi paginile ziarelor cu declaraţii sforăitoare despre grija lui faţă de foştii pensionari militari, pe care cu grijă politică îi deposedase deja de acest tip de pensie.

Aţi auzit vreo scuză pentru faptul că, timp de 6 luni, la peste 5.000 de oameni le-a fost indusă ideea (inclusiv cu documente oficiale şi scrisori de felicitare) că pensia le va creşte, ca apoi realitatea să fie una pe dos? Nu! Şi nici nu o să auziţi! Şi ştiţi de ce? Pentru că demnitatea, onoarea şi bunul simţ sunt noţiuni golite de conţinut pentru ministrul cu pricina şi pentru colaboratorii apropiaţi acestuia.

Mi-e ruşine că un astfel de om se îmbracă în uniformă militară şi se proclamă apărătorul interesului naţional. Prea arată totul a bal mascat…

 

RD, InfoMondo Militar

PS

Şi un articol care a previzionat cu 2 zile înainte, ce se va întâmpla:

                         Românii luptã pentru apãrarea statului lor pânã la ultimul … palestinian

 


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Lecţie de demnitate pentru un ministru mincinos!”

 1. Dracula says:

  In 89 scanteia s-a aprins datorita unui ungur, oare in 2012 scanteia va fi ..palestinianul ???

 2. Zorro says:

  Sa ne dea Domnul mintea necesara pentru un nou ’89!

 3. costel says:

  Cam greu, e drept(dar specific romanului in comparatie cu palestinianul), ne-am apropiat la o lungime de-o teava de solutia la nenorocirea pe care o traim astazi. Stim vinovatul/vinovatii de aceasta nenorocire, ne mai trebuie un om, UN SINGUR OM, care sa faca ce este de facut. Imi doresc sa fiu eu acel singur om, dar, iertare, sunt roman si mai am putin, foarte putin, sa fiu ca palestinianul. Toata consideratia mea, DOMNULE RAED ARAFAT !

 4. iceparu says:

  astazi,12 ianuarie 2012 am primit pensia redusa dupa decizia de revizuire.Le doresc celor ce au hotarat aceasta situatie sa ajunga sa foloseasca acesti bani in folos propriu respectiv pentru lumanari,chibrituri si tamaie pe ei,urmasii si urmasilor lor.asa sa le ajute dumnezeu.amin.

 5. arti78 says:

  @iceparu
  Da, vor folosi obiectele mentionate de tine, dar pentru noi, caci banii luati de la noi, cei de la contribuitia de sanate, cei din contrabanda, cei de la abonatii politici, vor fi folositi ca sa castige in alegeri si sa ne aduca la stadiul de sclavi. Niste fraieri, asta suntem ! S-a uitat o tara intreaga cum a furat, pe fatza, Anastase si i-am lasat sa iasa din cladirea parlamentului. Asa ne trebuie !!!

 6. Santinel says:

  Cred ca meriti locul I.

  ,,Niste fraieri, asta suntem ! S-a uitat o tara intreaga cum a furat, pe fatza, Anastase si i-am lasat sa iasa din cladirea parlamentului. Asa ne trebuie !!!”