Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Lege, fărădalege, sau prostie la MApN?”

foto www.altfel.info

Chiar dacă îţi impui să fi indiferent la sloganele cu iz electoral al celor de la MApN (mi-e tot mai greu să scriu Ministerul Apărării Naţionale şi prefer aşa o titulatură de SRL fără jurişti, fără finanţisti, fără .., dar cu doctori) legate de harababura generată de procesul de racalculare a pensiilor fostelor cadre militare, nu poţi să treci cu vederea risipa de bani publici, de energie, de nervi, pe care incopmpetenţa, prostia şi cu certitudine reaua voinţă le-au generat când aşa zişi decidenţi s-au erijat în apărătorii drepturilor fostelor şi actualelor cadre militare. Ce consecinţe a avut “competenţa” acelor atoate-stiutori rămâne să descoperiţi în

“Speranţa pierdută”

Circulã pe internet mai multe documente elaborate de structura de specialitate juridicã a M.Ap.N, documente oficiale, cu antet şi ştampilã, care au fost trimise de M.Ap.N mai multor instanţe de judecatã. In documentele respective, juriştii MApN precizeazã cã nu existã CASA DE PENSII SECTORIALA de pe lângã M.Ap.N. Acele documente au fost trimise ca urmare a faptului cã foarte mulţi pensionari militari au chemat în judecatã zisa Casã de Pensii, întrucât le-a recalculat ilegal pensiile, încãlcându-le drepturile legitime şi legale.

continuarea pe www.altfel.info

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

16 Responses to ““Lege, fărădalege, sau prostie la MApN?””

 1. gigel says:

  Felicitari pentru InfoMondo Militar ca au preluat articolul , si respect autorului .

 2. Plotonierul says:

  Si acum sa asteptam opiniile celor vre-o 15 “oameni de bine” care ne vor demonstra, portocaliu pe alb, ca M.Ap.N nua gresit cu nimic ba chiar a facut eforturi uriase pentru sprijinul pensionarilor militari doar ca acestia nu au inteles ori au fost manipulati de “agenturili”. Hai baieti, la treaba ca se raceste mamaliga.

 3. Romanul says:

  Daca stai si te gandesti nitel , vei constata ca cei denigrati azi de un domn precum domnul contraamiral , autorul acestui articol , sunt fostii discipoli ai unora ca dumnealui, asa cum dansul a fost discipolul altora , mult mai valorosi , cred eu , decat dumnealui, autorul. Sunt beneficiarii valorilor pe care dumnealor , inaintasii , le-au transmis , sub diferite forme si in diferite momente , lor, cei care azi activeaza , bine sau rau , dupa cum fiecare este capabil sa inteleaga , inclusiv domnul contraamiral – autorul, tot asa cum domnul contraamiral – autorul era apreciat in vremea lui de cei din generatia anterioara lui si care au contribuit la formarea sa.
  Ce sa facem , domnule contraamiral, asa evoluiaza lumea iar contradictiile intre generatii se perpetueaza.
  Ar fi bine sa continuati aceeasi tema si despre cum erati dumneavoastra perceput atunci cand va etalati valorile in calitate de cadru militar in activitate. Oare , chiar ati fost genial ?

 4. Altfel says:

  Romanule,
  Daca, in loc sa faci acest comentariu FARA LEGATURA cu subiectul dezbatut, te-ai fi scarpinat in nas sau te-ai fi spalat pe dinti, ai fi facut un bine si celorlalti si tie. Stiu ca te ustura cand este devoalata marsavia celor pusi de partidul drag tie sa conduca un asemenea minister, dar decat sa-i scuipi pe cei care ii demasca, mai bine te-ai duce si le-ai spune sa se lase de borfishisme, decat sa te guduri sub papucii lor.

 5. Plotonierul says:

  Cand prostia, incompetenta si incapacitatea sunt demascate nu e denigrare ci constatare. Cand ai ca sarcina de serviciu sa contracarezi criticile nefondate la adresa structurii din care apartii si o poti face se numeste profesionalism. Cand aceste critici sunt corecte dar le combati se numeste pupincurism.
  Dupa 1990 transformarea armatei de catre M.Ap.N a avut doua obiective constante, modificarea permanenta a structurilor si schimbarea echipamentului.
  O sa ma refer la cea din urma. Suntem probabil singura armata din lume care am schimbat in 20 de ani de cateva ori echipamentul militar. Au fost cheltuite sume enorme de la buget pe tot felul de tinute. Tunurile date de generalii de intendenta le-au depasit pe cele cu tehnica si armament. Chiar daca vor mai trece 10-15 ani intr-o zi aceste afaceri vor fi demascate.

 6. altfel says:

  Romanule,
  Ca sa nu mai stricam cheful cititorilor, daca ai oua si argumente, du-te de te bate cu contraamiralul ala care, se pare, ca-ti sta tie in gat. Nu mai mazgali pe aici, chiar daca esti in tura la serviciul de bagat fitile si ai misiunea sa abati atentia de la subiectele abordate in articol asupra a orice altceva, sau altcineva. De cand o fi fost Oprea discipol al vreunui contraamiral sau al oricui altcineva!?! Nu te-ai gandit ca cititorii sunt suficient de inteligenti ca sa-ti priceapa stradania zadarnica!?
  Cu asta, ai scapat de mine, ca nu descopar nimic interesant in ceea ce scrii, cu privire la aspectele devoalate de mine.

 7. Stelian P. says:

  altfel
  Citez cu permisiunea ta citeva dintre “argumentele” cu care ii bagi mintile in cap unui critic:
  “…te-ai fi scarpinat in nas sau te-ai fi spalat pe dinti,… daca ai oua si argumente, du-te de te bate…Nu mai mazgali pe aici,…”
  Felicitari, esti convingator.

 8. PANI HACITIN says:

  CUM SE IMPARTE DREPTATEA
  Va reamintesc ca judecatorii Curtii Constitutionale sunt cei mai nedrepti, cu apucaturi de escroci, pentru care ar trebui trasi la raspundere, fie si de masele de oameni revoltati de cele mai mari nelegiuiri. De necrezut:
  – au dispus ca, doar pentru magistrati,ar fi neconstitutionala recalacularea pensiilor, desi ale lor sunt exagerat de mari. Si se tace, inclusiv de Putere
  – pentru judecatori, ei pentru ei si cei apropiati ai lor, au hotarat ca legal cumulul de pensie-salariu de la stat.Desi pensiile lor sunt cele mai mari.
  Culmea este ca in ambele situatii au decis in situatii de conflict de interese.Stiti ce merita.? Dar timpul inca nu este trecut. Nu sunt constienti ca vor plati drastic. Dar pana atunci de ce acceptam mofturile lor pe seama banului public ? Reducerea cuantumului pensiei militare echivaleaza cu o expropriere si poate fi atacata in justitie si la CEDO .Aceasta reglementare nu poate fi anulata, caci legea noua actioneaza numai pentru viitor, cu exceptia legii penale mai favorabile. Este un principiu de drept, care se gaseste in toate legislatiile europene, cu exceptia dreptului anglo-saxon. Avand in vedere cele de mai sus, drepturile de pensie, respectiv drepturi banesti, nu pot fi recalculate retroactiv, ci numai pentrui viitor. Pentru militarii pensionati au existat o sumedenie de privatiuni si de obligatii – mutari in cel putin 3 – 5 garnizoane si numeroase detasari pentru misiuni si prestatii in economia nationala, afectandu-se indirect si afirmarea profesionala a sotiilor, – ca urmare traiul in multe familii ale pensionarilor militari este asigurat, in prezent, de o singura pensie ; – interdictia construirii sau achizitionarii unei locuinte, angajarii unor ‘ joburi ‘ pentru intregirea bugetului familial ; – interzicerea de a se organiza in sindicate sau alte structuri similare societatii civile .Viata militara nu a fost deloc usoara . În contextul sus-mentionat, trebuie sa reamintim ca serviciul militar a fost frecvent marcat de reale privatiuni unice si specifice, suportate fara cracnire de catre cadrele militare, acum in rezerva si retragere, astfel : – timp de munca nenormat, fara a recupera prin plata sau timp liber, timpul lucrat suplimentar ; – serviciul operativ pe mare, in aer si pe uscat, ziua si noaptea, indiferent de conditiile de anotimp si de stare a vremii; – La toate acestea pot fi adaugate si conditiile speciale impuse de folosirea armatei, ca unica forta de munca ieftina si chiar de cele mai multe ori gratuita, la lucrarile in economia nationala. Avem in vedere participarea la construirea canalelor Dunare – Marea Neagra, Dunare – Bucuresti, Metroului Bucuresti, Casei Poporului, Magistralei Transfagarasene, irigatii, magistrale de cale ferata, noduri hidrotehnice, zeci de mii de locuinte, regularizarea cursurilor de apa s.a.m.d. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA …AMARA ….

 9. akord75 says:

  @altfel
  limbaj moderat

 10. akord75 says:

  @altfel
  auzi exprimare ….cu pretentii; “aspectele devoalate de mine”

 11. akord75 says:

  devoalate!!!??

 12. altfel says:

  In sinea mea, mie mi-e mila de cei care sunt in ture si sunt obligati sa gaseasca si ei ceva de care sa se agate. Nu conteaza ca n-are legatura cu subiectul! Se iau si ei ba de autor, ba de vremea de afara, ba de ceilalti comentatori. Vezi Doamne, ce a scris asta nu e adevarat deoarece “nu a pus virgula unde trebuie”! Sau, nu e adevarat ce a scris, fiindca “e obraznic”. Totul este sa nu-i poata acuza sefii lor ca nu au facut nimic pentru a abate atentia.
  Dar, faptul ca mi-e mila nu ma face sa-i iert. Ca nu i-am pus eu sa-si aleaga ce-au ales. Iar ce-si face omul cu mana lui …

 13. altfel says:

  akord75
  Se gasesc dictionare explicative si cu preturi accesibile.

 14. Stelian P. says:

  altfel
  In sinea ta te crezi buricul pamintului urmarit de tot felul de servicii care isi platesc subordonatii sa te atace pe TINE. Nu prezinti interes decit pentru medicii psihiatri.
  Fa un dus rece, poate iti trece paranoia asta. Esti un mare nimic (dar “altfel” decit nimicurile normale)
  Auzi la el: suntem platiti pentru tine, adica pentru nimic.

 15. akord75 says:

  @all
  Ce-o mai face Gourkha,marele ‘ofiter’ NATO??

 16. Ghita de la Pocreaca says:

  Stelian P. a scris:
  25 Martie 2011 la 8:12 pm
  akord75 a scris:
  26 Martie 2011 la 12:47 am
  Intre argumentatiile si stilul de prezentare , a informatiilor , ale lui Altfel si elementele corespunzatoare ale luarilor voastre de pozitie este o diferenta ca intre poeziile Anicutei Blandiana si , respectiv , poiezelele scrise cindva pe peretii WC-urilor din haltele CFR …