Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?

Oprea ministrul reevaluat de la Apărare - foto Realitatea.net

Zilele acestea, minciuna privind beneficiile recalculării şi revizuirii pensiilor foştilor militari – promovată cu stăruinţa omului prost şi şmecher – e dată în vileag.

O minciună în continuă evoluţie

Lungul drum al minciunii, plecată  pe filiera “nicio pensie militară sub 30 de milioane nu va scădea”, urmată de “nicio pensie militară sub 30 de milioane în condiţiile unui stagiu complet nu va scădea” urmată, şi aceasta, de “92% din pensiile foştilor militari vor creşte” este demontată dezgolind în faţa opiniei publice un om capabil de orice tip de prostituţie morală. E o traducere mai “libertină” a termenului prezidenţial “RE-EVALUARE”.

A minţi pentru partid se cheamă a face declaraţii politice?

Nu e uşor lucru să te joci ani de zile cu mintea oamenilor promiţându-le lucruri în care tu nu crezi, sau ştii din capul locului,că sunt minciuni sfruntate. Tristul şi prea golul  personaj  de la MApN a judecat, cel mai probabil, toată “afacerea pensiilor militare” în cel mai grobian şi politicianist mod: crearea unui bazin electoral pentru scursurile politice cu care s-a înconjurat. Partea proastă şi urât mirositoare e că a angrenat în jocul perfid asociaţii ale foştilor militari, şi mai grav, structuri din cadrul MApN.

Despre caracterul unui mincinos oarecare

Stau şi mă întreb ce fel de caracter trebuie să ai să ieşi în toată presa din

Gabriel Oprea, şi şeful Direcţiei financiar-contabilă, Maria Lupu, un cuplu inbatabil în lupta cu pensiile militare - foto Cătălin Ovreiu, www.mapn.ro

România să anunţi cu surle şi trâmbiţe creşterea pensiilor foştilor militari, să postezi documente pe site-ul oficial al MApN care să ateste acest lucru, să feliciţi prin scrisori trimise la zeci de mii de persoane pentru creşterea pensiei, să postezi noi şi noi tabele cu pensii mărite pe acelaşi site oficial, ca apoi să trimiţi în ultima secundă deciziile (singurele documente reale) de pensionare cu pensii simţitor diminuate? Vă las pe voi, cititorii, să stabiliţi ce fel de caracter are un  astfel de personaj.

În loc de măriri de pensii, returnări de zeci de milioane de lei

Perversitatea gestului de a minţi nu stă doar în minciuna în sine, cât mai ales în efectele acestei minciuni asupra a mii de familii. Închipuiţi-vă că un pensionar militar când şi-a văzut pensia crescută în tabelele postate de MApN, iar apoi a primit o scrisoare de felicitare care confirma creşterea pensiei, a crezut sincer în corectitudinea datelor şi s-a comportat din punct de vedere financiar ca atare. Mai mult unii chiar au laudat perspicacitatea şi lupta pentru dreptate a ministrului.  Ce e trist, e că aceleaşi persoane constată acum că pensia le-a fost diminuată şi că trebuie să returneze statului zeci de milioane de lei pentru aşa-zisele sume primite în plus pe 2011.

Felicitări, ministrule! Ai reuşit să umileşti şi să aduci în pragul disperării şi furiei  mii de oameni. Şi tu vrei ca ei să te considere camaradul lor?

DIRP şi DFC au minţit ministrul?

Ar mai putea exista însă o ipoteză privind toată minciuna promovată de ministrul de la Apărare şi şeful instituţiei purtatului de vorbe – Direcţia Informare şi Relaţii Publice.

şeful DFC Maria Lupu pe vremea când era doar general de brogadă foto mapn.ro

Dezinformarea şi minţirea ministrului de către Direcţia Financiar Contabilă braţ la braţ cu DIRP.

Mi-e  greu însă să cred că oameni avansaţi la grade de generali, decoraţi de însăşi preşedinte Ţării s-au pretat la astfel de lucruri în condiţiile în care aveau date reale. Le reamintesc decoraţilor şi generăliţilor că au mai fost ca ei şi alţii decoraţi şi apoi judecaţi. La propriu!

Schema manipulării în scopul obţinerii de avantaje politice

Analizând însă întreaga problematică reiese clar că aşa s-a dorit să fie. Direcţia Financiar Contabilă să furnizeze date  false (vă mai aduceţi aminte cum în primele tabele valorile pensiilor erau identice în ambele formule de calcul la zeci de mii de persoane, lucru imposibil matematic), apoi Direcţia Informare şi Relaţii Publice să bombardeze presa cu date manipulatorii, iar ministrul să se împăuneze cu mari realizări?

Scopul manipulării? Liniştirea celor care se adresau justiţiei pentru atacarea procesului de recalculare/revizuire a pensiilor militare, crearea unei imagini favorabile locuitorului vremelnic din Dealul Arsenalului, obţinerea de grade de către cel de se face purtătorul de vorbe al ministrului (nu al ministerului) şi de către femeia cu coc de la DFC.  Mai mult, s-a obţinut şi crearea unei disensiuni între militari şi foştii militari, între corpuri de cadre, între cei cărora le scade şi cei cărora le creşte pensia, între asociaţii ale foştilor militari. Dacă până acum minciuna şi-a produs efectul, s-ar putea ca efectul minciunii, “mărirea prin scădere a pensiei”, va avea un efect contrat, dezvăluind întregii opinii publice mârşăvia şi caracterul celor ce au pus-o la cale.

Tiberiu Fratila sef DIRP un informator al opiniei publice extrem de credibil foto DIRP

Despre mitomani numai de bine

Indiferent ce va spune mitomanul ce conduce direcţia de purtat vorbe, când spui şi arăţi că pensia creşte şi în realitate scade, minciună se cheamă. Iar asta nu ţine cont de procent.  Şi le reamintesc tuturor celor care au purtat vorbe mincinoase că nu i-a rugat nimeni să mintă. Puteau să spună de la început care sunt consecinţele procesului de recalculare şi gata. A crea iluzii unor oameni prin miciună e cea mai perfidă acţiune.

Armata – eterna vacă de muls

Păcat că prin acţiunea lor corul manipulatorilor şi-au bătut joc de imaginea unei instituţii onorabile, Armata. Însă locuitorul din Dealul Arsenalului cu sculele sale au reuşit să reintroducă Armata în jocul perfid al politicii, să-i consume din resursele puţine pe campanile electorale şi de imagine ale unui personaj cu un partiduleţ de trădători.

Ce va urma?

Certuri mediatizate, acţiuni în justiţie, proteste de stradă. Iată care cred că vor fi efectele unei minciuni dospite şi care a copt şi a ajuns să fie publică.

Doar nu credeaţi că vor urma demisii sau destituiri? Onoarea e un cuvânt bun de şters pe jos, în concepţia manipulatorilor.

 

RD, InfoMondo Militar

 

 

 

 

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

64 Responses to “Ministrul de la Apărare este un mincinos sau un om minţit?”

 1. sandu says:

  Ce se intampla doctore?
  Incercam sa schimbam culoarea….scuze!…in primul rand:La multi ani,sanatate si fericire!!…portocalie?

 2. Stelian P. says:

  Nu stiu de ce te inflamezi, nu sunt medic. Poate de la creieras ti se trage. Spune-i bunicii ca “mancatear” se scrie altfel.

 3. paul says:

  La multi ani ! celor care citesc aceste randuri…indiferent daca sunteti destabilizati sau nu de aceasta situatie! Am stat mult sa ma gandesc daca exista vreun rost sa scriu si eu, ca ceilalti multi de mai sus, un cuvant. Ca si foarte multi colegi, prieteni si fosti camarazi sunt dezamagit, scarbit si contrariat de ce se intampla cu noi! Sunt pus in fata faptului de a-mi vinde casa pe care am cumparat-o si cu ajutorul unui credit , de la o banca, acum trei ani, nestiind ca se va intampla sa mi se ia 900 lei din pensie. Nu vreau sa fiu dator ci vreau sa traiesc normal. Nu vreau averi ci doar sa ma pot baza pe ce am. Sunt multi care sunt in situatii similare dar nu vor sa-si verse necazul altora … asa cum o fac eu! Eu scriu acum doar pentru a sti ca suntem multi care suntem afectati de aceste nedrepte legi si ca toti vom actiona in judecata Statul, si vom castiga. Cei 10% suntem de fapt 90% de pierzanti. Sa va dea Domnul judecata si sanatate!

 4. mama mare says:

  Submitted on 2012/01/08 at 9:37 am

  Caschetarii au turnat lapte in coliva pregatita de sindicatul rezervistilor!!

  [
  Articol scris de mareaneagra

  “Se pare că e fierbere mare la M.Ap.N, M.A.I. și la cel al Muncii. Președintele și premierul au fost atenționați de servicii că scandalul pensiilor revizuite va scăpa de sub control. Cum acest lucru nu convine în an electoral și extrem auster financiar, când Măria sa Domnul Elector trebuie gâdilat și stimulat în amorul propriu, cel mare și cel mic au intrat în vrie și caută soluții.
  În decembrie când premierul le-a cerut să scoată, pe motiv de economie, norma de hrană la militari, MI, SRI, SPP etc, Gabriel Oprea a amenințat că își ia oamenii și pleacă de la guvernare. Boc a făcut un pas înapoi acceptând doar impozitarea. Acum și Oprea și Igaș ar vrea să potolească spiritele și să încerce stoparea reducerii pensiilor prin menținerea în plată a cuantumului cel mai avantajos. Doamna Barbu, care nu știe cum să cârpescă banii pentru pensionari se opune, pentru că sumele necesare sunt mult mai mari decât cele estimate anul trecut de cele două ministere iar în acest an trebuie rezolvați și cei pensionați anul trecut pe L.263. Acum se caută, pentru potolirea spiritelor, niște țapi ispășitori. Dacă vor fi găsiți și care vor fi aceștia rămâne de văzut. ANCMRR s-a convins, într-un final, că virgulă capul plecat nu e tăiat dar i se atașează un jug și acum cheamă oamenii la acțiuni în justiție.”
  Proiect de amendament preluat de pe Mehedinti blog!

 5. SEJC says:

  Da.Doua instante pot da 2 verdicte diferite in cauze care la prima vedere se aseamana. In profunzime nici o cauza nu se aseamana cu cealalta. Citeste cu atentie decizia 29 a iccj si vei observa ca altfel e tratat cel care are o pierdere nesemnificativa (sub 30 %) si altfel cei ce inregistreaza scaderi de 30-80%.Probabil ca din pacate nu prea avem prieteni.Va rog sa observati ca,grefierii,diplomatii,pilotii,parlamentarii ,toti pensionari au scaderi si mai dramatice si deci vor fi tratati diferit de noi militarii.aici este problema noastra din pacate.Nu stiu cine dintre noi va avea forta necesara sa determine pe magistrati sa inteleaga ca si noi suntem oameni.Aici cred ca SCMD trebuia sa actioneze mai mult.Alianta cu celelalte sindicate cred ca este necesara dar nu suficienta in conditiile in care sindicate nu mai exista decat pe hartie.Vedeti in alte tari.Imaginati-va cazul in care armata de rezerva s-ar uni cu sindicatele in grecia ,italia,spania ,franta etc ce ar iesii.

 6. CLAUDIU says:

  PENTRU RAUL FACUT AVETI REZERVARE DE LA TINERII CARE VOR URMA DUPA VOI LA GUVERNARE LA STANGA SI LA DREAPTA LUI CEAUSESCU ALA A FOST PATRIOT NU CA VOI SE VA UMPLE IAR PAHARUL SI VA CURGE SANGE CA AT-I ADUS TARA LA DISPERARE

 7. SEJC says:

  Atentie.Corleone,Stelia si altii nu sunt straini de DGIA.

 8. ionel20 says:

  Frăţilă un lingău pentru a obţine o stea pe mînecă l-a pupat pe oprea şi pe băse pe toţi orajii şi a făcut marina militară de rahat.Halal oameni ce scoate academia navală, vezi băse.Nişte jigodii ordinare care merită să infunde puşcăria şi care nu se compară cu arabii care au demnitate, vezi ARAFAT!

 9. iceparu says:

  cine ma lamureste cum de in in buletinul de calcul al pensiei revizuita apare salariu
  locotenent salariu in 1969=1525 lei;anexa 1=1969 si daca ar fi numai atat.

 10. vasile says:

  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor
  (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu….
  Intrebare: mai exista pensie militara de serviciu ?

  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.

  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!

  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?
  NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE ?

 11. ANONIMUS says:

  Guvernul a demisionat, mincinosul a plecat, dar atentie la manipular!

 12. ANONIMUS says:

  Guvernul a demisionat, mincinosul a plecat, dar atentie la manipulat!

 13. Marlon Juvet says:

  @vasile: au dat cu copy/paste, fără să mai citească ce dau acolo. Lăutăreşte, după ureche, cam ca 95% din ce s-a făcut, se face şi se va face prin ţara asta.

 14. anonim 1a says:

  @ionel20.Demnitatea se masoara in bani multi papagal pestrit. In cazul la care te referi demnitatea se masoara in sute de milioane de euroi pe putin….mai si ganditi papagalilor ca de muncit …..v-ati saturat….