Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mulţumiri din inimă transmise de pensionarii militarii ilustrului ministru al apărării, general (rz) dr. prof.univ. Gabriel Oprea

Printr-un vibrant omagiu, foştii pensionari militari de pe întreg cuprinsul patriei îşi îndreaptă recunoştinţa către întâiul conducător al Armatei României, ilustrul şi devotatul ministru al Apărării, deputat în Parlamentul României, general în rezervă, profesor universitar şi conducător de doctorate, om de afaceri de succes, lider de partid guvernamental, domnul Gabriel Oprea.

Aceştia îi mulţumesc pentru participarea cu succes la reuşita desfiinţării pensiilor militare şi transformarea acestora în pensii obişnuite, creându-se astfel o egalitate firească între toţi cetăţenii României, participanţi în mod egal la propăşirea Românie!

Mulţumirile se datorează şi muncii susţinute depuse de domnul Oprea pentru “limitarea pensiilor militarilor la doar 19 până la 69%”, situaţie esenţială pentru “asigurarea creării premiselor obţinerii de fonduri necesare pentru demararea marilor investiţii naţionale”.

Foştii pensionari militari îi mai mulţumesc ministrului Oprea pentru asigurarea cadrului necesar primirii solicitărilor pline de entuziasm de recalculare a pensiilor.

De asemenea, mulţumirile se datorează şi excepţionalei organizări a primirii pensionarilor entuziaşti în centrele militare, evitându-se astfel umilirea totală a acestora prin deplasarea la Casele de Pensii pentru a beneficia de recalcularea pensiei. Ministrul este astfel felicitat pentru că a insistat ca prin lege să se specifice obligativitatea deplasării tuturor foştilor pensionari militari la CMJ pentru a-şi depune personal şi, desigur,  entuziast cererea de recalculare şi diminuare a pensiei. Se creează  astfel o binemeritată socializare a pensionarilor cu personalul militar activ şi…  plin de bunăvoinţă.

Mulţumirile se mai îndreaptă şi spre amiralul prof.univ.dr. Ghorghe Marin, şeful SMG, care a creat rapid baza legislativă pentru folosirea sistemului informatic al MApN în folosul recalculării urgente şi fireşti a fostelor pensii militare.

Nu în ultimul rând, mulţumirile se îndreaptă şi spre doamna general de brigadă Maria Lupu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, care a subscris imediat dezideratului naţional de diminuare a pensiilor, contribuind activ şi cu succes la crearea unor acte normative care să conducă la obţinerea de fonduri necesare relansării economiei româneşti, creşterii productivităţii muncii şi înaintării României pe calea dezvoltării armonioase.

O felicităm totodată pentru  realizarea deosebită în recalculare a pensiilor a 70% dintre cei care au cerut recalcularea pensiilor în baza Legii nr.90/2007 (grupe de muncă) şi ne gândim că dacă a reuşit să raspundă la 70% din cererile de recalculare a pensiilor în 3 ani, sigur va reuşi să le calculeze corect şi în 4 luni pensiile la toţi pensionari MApN.

O mai felicităm pentru modul operativ cu care postează pe site-ul instituţiei ce cu onor o conduce toate prevederile legale, la zi, care se referă la pensiile fost “militare”.

Prin economiile pe care le va aduce bugetului de stat prin diminuarea pensiilor, cu siguranţă va reuşi să obţină fonduri ca să-şi construiască un nou site care să fie actualizat de specialişti de primă mărime ai informaticii româneşti!

RD

24 august 2010

PS Vibrantul omagiu e o pură închipuire,  dar care pleacă dintr-o crudă realitate: doamna general de brigadă Maria Lupu într-un interviu acordat Observatorului Militar chiar aduce mulţumiri ministrului şi şefului SMG pentru implicarea lor în recalcularea pensiilor. Oare e plătită ca să laude ipocrizia, sau chiar crede în ceea ce zice? Sau poate i s-a cerut…

În Suplimentul Observatorului Militar (OM) este publicat, pe lângă  interviul cu domana Lupu şi Ordinul ministrului Apărării naţionale nr. M.101 din 23 august 2010 pentru aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr.735/2010.

Felicităm astfel OM pentru iniţiativa sa, care a permis informarea corectă şi oportună a celor direct interesaţi, acoperind astfel lipsa de profesionalism şi dezinteresul celor din structurile de specialitate ale MApN!


supliment Observatorul Militar

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

99 Responses to “Mulţumiri din inimă transmise de pensionarii militarii ilustrului ministru al apărării, general (rz) dr. prof.univ. Gabriel Oprea”

 1. Stan says:

  Este trist ca nu suntem uniti intr-o problema care vizeaza insasi esenta unei structuri pe care se bazeaza fiinta noastra nationala. Oare cum mai sunt printre noi unii care nu vad dezastrul in care se afla tara? O explicatie exista: Unii s-au vandut pentru cativa arginti, acesta este adevarul. Ocupa functii la diferite niveluri trebuie sa arunce fumigene. Practica securisto-comunista era sa se denigreze persoana care promova o idee ce contravinea puterii. Acum se recurge din plin la ea. Si in aceste comentarii, persoane pe care le consideram onorabile o folosesc. Ideea este daca vor reusi sa anuleze coagularea fortelor pe o cale sanatoasa si corecta.

 2. ALM says:

  Privind la comentariile de la acest articol, este suficient ca sa intelegi de ce a fost asa usor ca drepturile miltarilor sa fie taiate cu peste 25% si, in curand, pensionarii militari sa fie asimilati cu tinichigii auto sau cu ospatari. Vae victis!

  In legatura cu maretul ministru Oprea, tot ce pot sa va spun este ca si-a inceput fulminanta cariera cu falsuri grosolane si escrocherii imobiliare (vezi cazul Julian Rosengren) …

 3. Ovidiu says:

  Revin.
  Vineri, 27.08.2010, in unitatile centrale, s-a prelucrat un ordin intern al lui Oprea prin care se aduce la cunostiinta ca cei din teritoriu cu studii economice vor fi detasati in Bucuresti, pentru 3 luni, ca sa „execute” pensiile “nesimtite”. Sambata Oprea a mai afirmat la Mangalia ca s-a „zbatut si a reusit” sa rezolve pensiile militare (adica se le desfiiteze). Colegi din toate structurile militare, va repet, 25 octombrie este prea departe.

 4. oldyoung says:

  Am onoarea sa va salut?!?
  Citind comentariile anterioare, formula de salut (utilizata de cele mai multe ori formal in ultimul timp) devine pur si simplu o intrebare retorica. Stiu ca puterea sta in fiecare dintre noi, dar de-a lungul istoriei, masele au fost reprezentate de liderii lor. Ar fi cazul ca liderii “alesi” ai rezervistilor, indiferent de asociatie, sa ne oblige sa rostim formula de salut din respect.

 5. Cucoi says:

  Dragii mosului,
  E tare tirzie reactia dumneavoastra.Nu mai e nimic de facut in limitele normalului spre a depasi situatia actuala.Dilutia esta atit de mare incit este imposibil sa mai stabilesti substanta de baza.Armata a fost tocata marunt,cu sprijin imens dinauntru.Cozi de topor de tot felul,pentru linistea propriilor burdihane nu s-au gindit nici macar un pic la ce va urma.Va intrebati de inflatia de generali si de calitatea lor.Pai cind au inceput sa se “faca” pe banda rulanta,generalii adevarati,avansati pe bune de ce nu au luat atitudine intr-un mod principial ,legal,democratic?Putea stopa impurificarea unui corp de elita al armatei si al societatii prin atitudine ferma,hotarita!Ati auzit ceva in acest sens?Socotiti la ora actuala citi generali activi,in rezerva si in retragere(vii)avem si o sa va ingroziti.Rezervistii au fost avansati din toate pozitiile de la toate gadele(unii chiar de la plutonier major)pe principiul ca ,lasa bai ca e onorific si nu i se da nici un ban<Ei,in acest context,imaginati-va ca la nu stiu ce festivitate,se nimeresc unul linga altul intimplator,colonelul,fostul lui comandant de unitate care il cunoaste ca pe un cal breaz si mjurul ajuns general,care poate sau sigur e si tupeist,sa-l bata pe burta si sa-l intrebe:Ei colonele,cum e,te ajungi cu pensia?Ei,asta e punctul de plecare al dezastrului,nu ati stiut pastra din capul locului puritatea. si seriozitatea sistemului militar Acuma,asta e,va cam meritati soarta!

 6. bibilotul says:

  Am stat de vorba cu numerosi camarazi din arme diferite.Adevarul este ca nu avem sanse de izbanda prin mijloacele clasice de lupta,adoptate pana acum: cuvant,argument,lege,rationament,justitie….25 octombrie este prea departe.Pana atunci trebuie sa pichetam toate ambasadele statelor NATO ,cu argumente solide ,si sa le deschidem ochii .Daca aceasta lege intra in aplicare ,automat se creeaza precedent si vor avea si ei aceeasi soarta .Mai mult,nu v-a mai gasi nimeni un umar pe care sa planga.Stiu ca exista un acord intre statele membre NATO,cum ca se ofera sprijin neconditionat partenerilor armatelor aliate indiferent ca sunt activi sau in rezerva si ca pot beneficia in statul respectiv,de aceleasi drepturi precum militarii sai.Hai sa ne bazam pe aceasta solidaritate si sa cerem azil politic ;motive avand foarte multe:de la nerespectarea si ignorarea cu buna stiinta a constitutiei si legilor organice in vigoare,la minciuna,santaj,discriminare,ingradirea dreptului la munca si altele care le mai stiti.Structurile SCMD sa analizeze situatia si sa faca un apel urgent pentru intrunire incapitala, in cel mai scurt timp.P.S.Din discutii, la cele cateva zeci de simulari de calcul a pensiei ,dupa noua lege, rezultatele sunt dramatice.Ex.La o pensie in plata de 2500 lei/26 ani vechime , scade la 1240 lei dupa recalculare,si la aprox. 900 lei daca nu depui actele…

 7. Schwartzkopff says:

  oldyoung,
  Formula aceasta de salut nu exista in nici o armata. E umilitoare, poupincuristica, apeleaza la un presupus respect datorat aprioric celui mai mare in grad, umileste inferiorul in grad, il plaseaza pe superior in grad undeva mult deasupra celuilalt. Onoarea de a saluta, intalni, cunoaste, lucra, etc cu/pe cineva este sau ar trebui sa fie in acord cu sentimentele fiecaruia in raport cu celalalt.
  Buna ziua, buna dimineata, buna seara domnule … acestea sunt formulele normale de salut, dupa parerea mea.

 8. voinea says:

  Se pare ca ANCMRR a inceput sa se trezeasca.Intrati pe http://www.ancmrr.ro si cititi cele doua chemari in justitie din 24.08.
  Stie cuneva ce s-a intamplat recent?
  Au realizat oare in ce pericol sunt?
  M-as bucura enorm ca toti oamenii cinstiti din structurile de aparare si siguranta nationala sa formeze un front comun impotriva acestor mafioti de politicieni imbogatiti prin furt ordinar.
  Incep sa cred ca acest popor a realizat cine ii este adevaratul dusman.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 9. Terentius The Younger says:

  Mai putem discuta despre formule de salut. Ce este cu adevarat jignitor in aceasta formula este ca la (re) introducerea ei, in anii de dupa 1990, era destinata doar ofiterilor. Exprimand, implicit, ca celelalte categorii de militari nu au onoare. Din aceeasi “familie” a “specificitatii romanesti” face parte si Ordinul “Mihai Viteazul”. Conform reglementarilor aceasta se acorda si se (va) acodra in continuare numai ofiterilor (si unitatilor, da asta e alta dioscutie). Sa luam cazurile britanic si american. “Victoria Cross” si “Medal of Onor” se acorda tuturor categoriilor de militari. Mai imi vin in minte acu’ cazul Indiei si al Pakistanului, unde, la fel, fara discriminari. Si ca sa nu se creada cumva asta vreo expresie a vreunui complex, precizez ca am fost ofiter. Superior. Si nu din categoria “workeri”, dintre care stiu io destui care, in contextul prevederii aleia cu ‘minim 10 ani..” au iesit la pensie de pe prima functie de ofiter. Cea de cdt pl.

 10. ANONIMUS3 says:

  Din pacate ,multi dintre voi faceti jocul puterii:dezbina si domina.Violenta in limbaj,lipsa de moralitate,toate nonvalorile ridicate la grad de cinste,sunt singurele valori din aceasta biata tara.Macar in cel de-al 12-lea ceas,dati-va seama ca asta vrea puterea:sa ne invrajbeasca pentru a nu vedea ca ,daca nu mai este nimic de furat din tara asta,poate fura de la noi.Toate asociatiile trebuie sa se uneasca sub o singura strigare in disperare: “Sa ne aparam drepturile!”……,,Sa traiti bine ! “

 11. ANONIMUS3 says:

  - ROMÂNIA –
  Ministerul Justiţiei
  Justiţia în folosul cetăţenilor

  Curtea de apel BUCUREŞTI
  BUCUREŞTI

  Informaţii detaliate despre dosar

  Număr unic dosar: 7274/2/2010
  Înregistrat în data de: 19.08.2010
  Obiect dosar: suspendare executare act administrativ
  Materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal
  Stadiu procesual: Fond
  Părţi:
  ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE “ALEXANDRU IOAN CUZA” : Reclamant
  GUVERNUL ROMÂNIEI : Pârât

  TERMENE DE JUDECATĂ:
  Data Soluţie Detalii
  13/09/2010

 12. corsar says:

  Citesc si de ce oare nu ma minunez. “UNII” fiind cadre active, de-alungul timpului s-au ocupt cu dezbinarea noastra, lucru pe care-l continua si acum in aceste momente in care ar trebui sa dam dovada de camaraderie, lucru specific adevaratilor militari, indiferent de frontul si regimul pe care il serveau, nu politic ci patriotic. RUSINE voua cateilor.

  REMEMBER primavara 1990 : enigmele revolutiei si nemultumirile care se inmulteau din zi in zi, au rabufnit la una din armele armatei AVIATIA. Prin “telefonul fara fir” s-a hotarit participarea tuturor unitatilor la un miting de protest in P.ta Victoriei. S-a solicitat si, evident refuzat de conducere, vizata in mod special de amplificare nemultumirilor, trimiterea de avioane de transport la garnizoanele aflate la mare distanta de Bucuresti. Si atunci s-a hotarit, indiferent de consecinte, data venirii cu trenul, cu masinile personale sau autobuzele unitatilor si adunarea in P.a Victoriei, indiferent de grade si functii. Ne-am adunat, ne-am spus pasul printr-o delegatie la primul ministru, am dat interviuri la mijloacele mass media de atunci, am fost incurajati sau huliti de populatia care s-a adunat acolo si cel mai frumos a fost cind solidaritatea si CAMARADERIA si-a facut efectul prin venirea si participarea la miting a cadrelor altor arme din garnizoana, care aflasera repede de ce s-a intimplat. Aceasta fratie militara si-a facut efectul. A fost prima si daca nu singura RAZMERITA MILITARA de asa amploare, dupa 1990. Luati exemplu nostru din 1990, cind am lasat la o parte toate animozitatile dintre noi si ne-am unit fortele pentru o cauza comuna tuturor si participati la orice manifestare organizata sau spontana pe viitor, care poate va reusi sa stopeze genocidul pornit impotriva noastra. Daca printre cei care citesc aceste rinduri se mai afla inca participanti la acea manifestare va astept in continuare sa sprijiniti in mod activ si pozitiv initiativele SCMD-ului.

 13. Multumesc, CORSAR, ati observat ceea ce este cu adevarat trist si suparator pentru militarii de buna credinta: unii dintre noi se ocupa cu dezbinarea noastra.
  Iata de pilda, acela care mai sus a postat cu titlul ANONIMUS3 si care lanseaza zvonurile ca in SCMD se duce o lupta la varf, ca presedintele SCMD este platit cu 4500 lei si col Pricina cu 3500 de lei, apoi ne lumineaza spunandu-ne despre actiunile ANCMRR.
  Lanseaza, de asemenea si enormitatea: cotizatie de 100 lei/luna!
  Sunt Seful Secretariatului SCMD si va informez, dragi camarazi, ca, desi acesti oameni nominalizati mai sus merita cu prisosinta a fi rasplatiti pentru eforturile pe care le fac, nu primesc nici macar un leu pentru prestatiile lor.
  Nici la Filialele SCMD nu este retribuit absolut nici un membru din Birourile Operative. Toti acesti camarazi muncesc pentru noi, militarii activi si in rezerva, cu tenacitate, cu daruire, cu respect pentru tot ceea ce a fost si este institutia Armatei, si cu o nemarturisita dragoste de tara.
  Cotizatia perceputa de SCMD este de 120 lei/an, adica 10 lei/luna si, cu siguranta se va micsora, odata cu cresterea numarului de aderenti.
  Oameni precum ANONIMUS3 reprezinta scursurile, jegurile, tradatorii si impostorii Armatei si ai Tarii.
  Cum nu exista padure fara uscaturi, trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca acesti indivizi traiesc printre noi.
  Important este sa-i descoperim si sa-i ostracizam pe vecie!
  HONOR ET PATRIA!

  ANONIMUS3 a scris:
  26 August 2010 la 9:38 pm
  Din surse demne de incredere,la varful SCMD se duce o lupta pe fata,mai intai intre presedinte si vicelefondator(cum ii place sa-i zici),si intre conducerea centrala si p_ulimea din teritoriu vis a vis de nivelul incasarilor de pana acum,avand ca mobil faptul ca ,cheltuielile sunt din ce in ce mai mari( STIATI CA DL. DOGARU ARE 4.500 SI PRICINA 3.500 LEI NOI PE LUNA?!).In sedinta Consiliului director de saptamana trecuta s-a mai discutat si de necesitatea de a mari cotizatia la 100 lei noi pe luna,avand in vedere taxele si alte cheltuieli efectuate pe timpul procesului cu guvernul. NU E BARFA,sunt membru fondator al SCMD,nu sunt fost sau actual secu,nu urmaresc sa-l inlocuiesc pe dogaru.VERIFICATI SI APOI SA MA INJURATI!
  ANONIMUS3 a scris:
  29 August 2010 la 10:02 pm
  – ROMÂNIA –
  Ministerul Justiţiei
  Justiţia în folosul cetăţenilor
  Curtea de apel BUCUREŞTI
  BUCUREŞTI
  Informaţii detaliate despre dosar
  Număr unic dosar: 7274/2/2010
  Înregistrat în data de: 19.08.2010
  Obiect dosar: suspendare executare act administrativ
  Materia juridică: Contencios administrativ şi fiscal
  Stadiu procesual: Fond
  Părţi:
  ASOCIATIA NATIONALA A CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI RETRAGERE “ALEXANDRU IOAN CUZA” : Reclamant
  GUVERNUL ROMÂNIEI : Pârât
  TERMENE DE JUDECATĂ:
  Data Soluţie Detalii
  13/09/2010

 14. ermaxer says:

  Bine spus,corsar!Va mai amintiti de CADA?Pentru aducere aminte si revedere,urmariti aici:http://www.soim.ro/story.php?title=dialog-cada-,http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cada/duracn/default.asp.htm,http://www.universulromanesc.org/biblio/lovitura-de-palat-din-1989/50-gsc-03-lovitura-de-palat-din-1989/107-nelinistea-generalilor-nicolae-durac-17-desfiintarea-miscarii-cada.html,http://mariusmioc.wordpress.com/2010/02/10/cada-gelu-1/,http://www.piatauniversitatii.com/forum/viewtopic.php?t=1094…..va mai amintiti de ei?Dintre cadrele militare care, aparţinînd CADA s-au manifestat mai activ, unii inclusiv în constituirea Comitetului, şi au avut un rol mai important în activitatea acestuia pot fi menţionaţi:

  Lt col Cornel Şurcu

  Lt col Octavian Chiriac

  Lt col Petru Liţiu

  Lt col Constantin Grecu

  Lt col Silviu Popescu

  Lt col Ioan Bărbuţă

  Lt col Mircea Chelaru

  Mr Ioan Inel

  Mr Nicolae Cârligeanu

  Mr Nicolae Durac

  Mr Constantin Chiticaru

  Mr Ioan Chirănescu

  Mr Ion Didoiu

  Cpt Nicolae Toma

  Cpt Adinel Popa

  Cpt Cristian Leahu

  Cpt Nicolae Miulescu

  Cpt Traian Cârjan

  Cpt Petre Mihăieş

  Lt maj Laurenţiu Ungur

  Lt maj Daniel Drăgan

  Lt maj Cristian Dumitra
  Numai bine!

 15. micutzul says:

  @ ermaxer

  Sunt de acord cu tine si cu corsarul, CADA a fost un inceput si a fost foarte aproape de a modifica ceva. Au fost amenintati aproape cu arestarea. Au fost sustinuti din UM si politicienilor l/i s/a facut frica de ce putea sa genereze aceasta miscare. Atunci au inceput sa/i cumpere pe unii dintre ei. Cu mare parte au reusit, pe altii i/au trecut in rezerva pentru tot felul de motive handicapate. Si asa a disparut CADA.
  De asta trebuie sa ne ferim domnilor…. De oameni care pot fi cumparati si de tradatori. Si sunt sigur ca prosti sunt multi…
  Stiu ca sunt fosti membrii CADA care citesc aici. Redactia ar putea sa scrie un articol… dar numai adevarul, crud cum este el..

 16. Miulescu V says:

  Poate il trimiteti si la cabinetul dlui.asa zis ministru Oprea.

 17. Niculae Avram says:

  @ANONIMUS3: Bai pup….e basestian du-te la seful tau si spunei ca-i dorim “multa caldura” si “cancer usor”.

 18. ermaxer says:

  Il cunoaste cineva pe oprea din scoala militara?Am prieteni intendanti de seama cu el si habar nu au auzit de acest nume care a ajuns ministru al apararii!
  Multumesc!

 19. Ovidiu says:

  Astazi, 01.09.2010, Corpul de Garda, este in sarbatoare. S-au arvunit autobuze pentru a fi adusi cu forta spectatori din diferite unitati militare. Spectacolul se va desfasura intre 11 si 12 si vor participa maimarii lingai (in pozitia ghiocelului) si Oprea. Merita sa mergem si noi si sa formam o galerie de HOOOOUUUUUA la adresa lor.

 20. ADAM says:

  Va amintesc ca si armata maghiara a demonstrat in 1999, dar presa democrata nu a scris nici un cuvintel, iar pe intern totul a mers in plic inchis.

 21. karadeniz says:

  Aveţi parţial dreptate, domnule Rinciog. Unele postări pe diverse site-uri par a încerca dezbinarea SCMD. O parte din ele sunt probabil acţiuni premeditate dar unele exprimă pur şi simplu neîncrederea unora dintre noi. Neîncredere pe deplin justificată de haosul ce domneşte în România, implicit în structurile militare, de douăzeci de ani. Dumnevoastră , membrii SCMD, doriţi ca toţi militarii în rezervă, pensionari sau nu, să adere necondiţionat la această structură ce se vrea a fi vîrful de lance al luptei pentru drepturile militarilor. Din păcate procesul de atragere şi convingere a acestora lasă, după aprecierea mea, mult de dorit. Nu cu ocări şi ameninţări apocaliptice ( vezi scrisorile domnului Dogaru către militarii pensionari şi cadrele în activitate) veţi creşte numărul de membri, nu prin denigrarea conducerii celorlalte organizaţii ale pensionarilor militari le veţi convinge să facă front comun cu SCMD, nu prin insultarea preşedintelui, premierului, partidelor aflate la putere şi conducerii M.Ap.N veţi demonstra incompetenţa acestora. Doar simplu fapt că în structurile centrale de conducere ale SCMD nu am văzut nici un subofiţer sau maistru militar pune deja un semn de întrebare asupra reprezentabilităţii tuturor categoriilor de militari. Ei reprezintă categoria cea mai numeroasă dintre rezervişti. Dar în rândul lor suspiciunea şi neîncrederea e mare. Au nevoie de lideri cunoscuţi şi apreciaţi pe care să-i urmeze. Nu le spune mare lucru nici col. Dogaru şi nici col. Pricină ( şi nu numai lor) şi probabil mulţi se întreabă de ce un aşa sindicat, ce vrea să strîngă sub flamurile sale pe toţi foştii purtători de uniformă militară, nu e condus de un general. E drept că mai toţi sunt criticaţi şi nu numai de sindicat dar din cei 6-700 de generali şi amirali e imposibil să nu găsiţi unul care să reprezinte o emblemă pentru sindicat. Asta cu condiţia să şi vreţi.
  Deci fără lideri autentici acest sindicat nu va ajunge prea curând la masa critică de care preşedintele, guvernul şi parlamentul să fie obligaţi să ţină seama.
  Fiecare garnizoană din România are câţiva foşti militari de notorietate, recunoscuţi de mjoritatea pensionarilor militari ca lideri informali . Aceşti oameni trebuie convinşi şi atraşi în rândurile SCMD pentru că exemplul lor va fi urmat şi de ceilalţi.

 22. cip says:

  Comentariu cenzurat din cauza limbajului folosit

 23. cip says:

  Nu am inteles care au fost actiunile concrete ale SCMD pentru atacarea in instanta a actelor normative privind recalcularea pensiilor.
  Stie cineva daca s-a incheiat contract cu vre-o casa de avocatura?
  Cred ca suntem multi care gandim ca domnul col Voinea, dar nu reusim sa ne coagulam.
  E timpul sa lasam disensiunile si sa ne unim fortele, lucrurile sunt mult prea grave, nu numai pentru noi militarii in rezerva ci pentru toata tara.

 24. nicu corabia says:

  doamna GENERAL va rog frumos ca in loc de indemnul de a multumi d-lui general pentru merite deosebite in sprijinul guvernului de a diminua pensiile militarilor si politistilor din s.a.tarii, mai bine ati citi cu atentie leg l9/2ooo si daca intelegeti mecanismul de calcul al pensiilor militare in noul sistem .,ve-ti constata ca nu ne deosebim de calculul pensiilor pentru celelalte categorii de muncitori sau functionari care au lucrat in grupa l si 2 de munca. Si atunci unde este sprijinul d-voastra si al ministrilor a.n.si de interne ???. Eu sint pensionar din anul 2ool. Stiti citi ani trebuia sa am la acea data si ce stagiu de cotizare ??. Va spun eu , TRebuia sa am 62 ani normal iar pentru ca am lucrat in conditii speciale se reduce virsta cu lO ANI. Deci trebuia sa ma pensionez la 52 ani. Stagiul de cotizare necesar era de 3o ani munca normala. Pentru ca am lucrat in conditii speciale se scad lo ani , deci ramin 2O ANI . UNDE ESTE INTERVENTIA ministrilor ???????. Calculul cu punctele realizate in sistemul pe care lati prezentat anterior este pentru publicitate, nu pentru noi care suferim. scuze.

 25. cip says:

  Multumesc administratorului site-ului pentru corectitudine.Am vazut ca ati scos si comentariul colegului care se credea pe front si dorea sa impuste finantisti.
  Regret ca nu mi-am putut controla limbajul, dar e greu sa o faci cand vezi asemenea atitudini.
  Sper sa trecem cu totii peste diverse resentimente si sa facem front comun in fata nedreptatii si injustitiei.

 26. Am vazut aici diferite pareri. Ma bucura asta. Dar, am vazut foarte putine pareri semnate cu numele real. Si acum va este frica frati militari?

 27. micutzul says:

  @ Mr. Tudora

  Nu , nu ne este frica dar parca este mai frumos asa. Eu sunt micutzul, altu e Legionarul, Altfel,Nimeni, Chioru, Piticu, …Etc. Oricum suntem linistiti, fiindca baietii stiu FB cine suntem iar dosarele sunt completate zilnic…

 28. Terentius The Younger says:

  @Mr. Tudora & Micutzul: io mi-am ales un nickname care ma reprezinta. Pe bune…

 29. micutzul says:

  @ Terentius

  Care vine de Terente sau care vine de la Cel Tanar ?

 30. Terentius The Younger says:

  Se inspira de la cei doi istorici romani, Pliniu cel Batran si Pliniu cel Tanar, nepot-su, care se pare ca i-a si mostenit talentul. De aici romanizarea numelui “Terente”.

 31. wera says:

  Un coleg de-al nostru de pe acest forum spunea ca cei din servicii nu-si fac nici un fel de pb , ca nu participa la actiunile sindicatului, ca ei lucreaza de cand au iesit la pensie si ca nu-i intereseaza. In mare poate ca este adevarat, dar nu in totalitate. Eu inainte de 1989 am lucrat la DSS, iar din 1992 la SPP, m-am pensionat in 2006. Dupa ce eu m-am inscris in sindicat am adus dupa mine cat mai multe persoane pensionate de la SRI si SPP. Sa nu credeti ca pe noi nu ne intereseaza ce se intampla in tara. Ne afecteaza si recalcularea pensiilor si imposibilitatea cumulului, discriminarea care s-a facut privind faptul ca cei care au pesie de pana la 1800 lei pot cumula, iar ceilalti nu si noi avem rate la banci si noi tb sa supravietuim. Chiar daca ne place sau nu ne place cine conduce sindicatul, chiar daca suntem sau nu multumiti cu prestatia acestora, tb sa facem ceva, tb sa luam atitudine intr-un fel, nu mai putem astepta. Pe asta se bazeaza si cei care ne conduc, pe lipsa noastra de unitate. Aratati ca va pasa si veniti in nr cat mai mare pe 25 octombrie. Nu mizati pe alegerile din 2012 ptr ca atunci tot PDL-ul va iesi, au bani si vor cumpara toate voturile care pot fi cumparate, serviciile ii vor tine in brate , ptr ca lor le merge f bine cu actualii, nu le-a mai fost asa bine de pe vremea lui Ceausescu. Daca serviciile nu tradeaza, tara asta nu mai are nici o sansa. Stiti f bine ca alegerile nu conteaza, iese cine trebuie

 32. nicu corabia says:

  doamna GENERAL va rog sa nu mai dezinformati militarii cu privire la interventia ministrului apararii in asa zisului stagiu de cotizare de 2O ani si de aplicarea art,ll din leg.8o?95 , Stiti de ce ?? D-voastra nu cunoasteti profesional anumite aspecte privind calculul pensiilor in general si ale mi;itarilor in special prin aberanta lege ll9/2Olo. Deci nu cunoasteti faptul ca aceasta lege este ABERANTA si NECONSTITUTIONALA. Dupa ce va convingeti de acst aspect faceti un audit al celor doua legi si veti vedea urmatoarele : l. Intre cele doua sisteme se recunosc stagiile de cotizare si deci daca indeplinesc conditiile intr-un sistem nu ramin aerian cu al doilea pentru ca ar insemna sa am doua pensii si intrati in contradictie cuu gradul pe care il aveti…BINEINTELES DACA EL ESTE POLITIC SI RECALCULAREA SI APLICAREA ESTE P O L I T I C A … deci si profesionalismul este politic. Intr-o anexa a leg.l9?2ooo s.c.c. este pentru femei de 15 ani daca au lucrat in conditii speciale. Pentru cele militare de ce este 2o ani / pentru ca ne-ati ajutat dumneavoastra ???? Vedeti si DIRECTIVELE U.E referitor la pensii si virste militare. multumesc.

 33. sejc says:

  trebuie sa fim uniti.numai uniti ne putem apara drepturile.chiar nu suntem constienti ca reprezentam o forta?politicienii acestia venali si corupti sunt in cadere libera in fata poporului.nu gasim un militar in stare sa coaguleze in jurul sau nemultumirea generala?in ceeace ma priveste imi pun nadejdea in gl.mircea chelaru.il cunosc de mult si mi-a demonstrat ca are coloana vertebrala.cine poate sa-l contacteze.colonelul dogaru daca este bine intentionat sa-i ofere conducerea sindicaului fie ea si de presedinte onorific. daca accepta..galceava nu ne ajuta.

 34. mercenarul says:

  CAMARAZI!

  Nu trebuie sa uitam ce am fost!
  Nu trebuie sa uitam ce suntem!
  Nu trebuie ne lasam calcati in picioare!
  La 1821 TUDOR VLADIMIRESCU A SPUS; ”NICI O PRAVILA NU NE OPRESTE SA INTAMPINAM RAUL CU RAU!
  Si a mai spus :”PATRIA ESTE NORODUL , IARA NU TAGMA JEFUITORILOR!”
  Ce Dumnezeu mai asteptam?
  Nu si-au batut joc destul de noi?
  SUNTEM O FORTA! DAR, CU O SINGURA CONDITIE : SA ACTIONAM UNITI!
  GANDITI-VA CA DACA NE VOR CALCA IN PICIOARE CA PE NISTE CARPE ACESTI NEMERNICI IN FRUNTE CU “comandantul suprem” NE MERITAM SOARTA!
  TREZITI-VA!
  IN NOI ESTE PUTEREA!
  SA-I FACEM SA TREMURE LA AUZUL CUVINTELOR “CADRU MILITAR”!
  VA GANDEATI VOI CAMARAZI ACUM 21 DE ANI PE VREMEA ASTA CAND ASTEPTASEM DEGEABA AVANSARILE CA DE CRACIUN UN PLUTON DE EXECUTIE II VA IMPUSCA PE CEAUSESTI?
  NU! NU VA GANDEATI!
  SI?
  ATI VAZUT CA SE POATE? CAMARAZI, TREZITI-VA!
  A TRECUT VREMEA LAMENTARILOR!
  LA ATAC , INAINTE!
  CRED IN VOI! COL.(R) NISULESCU C-TIN

 35. Patriot says:

  De ce nu le cereti socoteala, de ce ii lasati sa va calce in picioare demnitatea si onoarea ? Tatal meu, un colonel se lupta zilnic cu parvenitii si are parte de umilinte.

 36. Patriot says:

  Doresc sa adaug la comentariul meu anterior urmatoarele : Sunt un tanar de 18 ani, dintr-o familie de militari de 3 generatii, bunici si stra-bunici veterani in ambele razboaie. Tot ce imi doresc in acest moment este sa ajung si eu ofiter, si sa imi respect juramantul pe care il voi depune cu pretul vietii. Printre dumneavoastra au ramas inca multi care stiu meserie, care sunt corecti, dar din pacate multi nu au curajul necesar, toti se gandesc la familie, nu vor sa isi asume riscuri. Uitati unde am ajuns fara sa ne asumam riscuri !

 37. Patriot says:

  Dacă ne-nfruntă munţi cu munţi ne vom bate,
  Pentru lumina ţării şi pentru libertate,
  Aici ne e cuvântul când îl avem de spus,
  Decât slujirea ţării nimic nu-i mai presus.
  Jurăm credinţă luptei oricât ar fi de grea,
  Jurăm că pentru ţară şi viaţa ne-o vom da,
  Jurăm să nu ne mintă nici clipa, nici vecia
  Trăiască libertatea, trăiască românia,
  Trăiască în fericite şi linişte poporul,
  Trăiască românia trăiască tricolorul.

 38. bibilotul says:

  Ascultand ultimele stiri ,bag de seama ca Oprea vrea sa negocieze dur cu PDL-ul : vrea locuri in guvern si in comisiile guvernamentale.pozitii strategice in comisiile parlamentare si cine mai stie ce…Altfel,puterea nu va mai beneficia de sprijinul sau si al formatiunii sale politice.Asa se intampla cand esti la mana hotului.Nu-i prost.Ma gandesc cum ca Baselu si ai lui nu-i va da satisfactie,motive fiind destule, si in special sangele de Iuda ce-i curge prin vene lui Oprea.Ce ziceti de scenariul :Oprea intoarce armele si revine la dragostea dintai?Ce ar avea de pierdut stiind ca pdl-ul e pe duca?O mana intinsa militarilor in ultimul moment,o raza de speranta -cand se va vota legea pensiilor,cred ca i-ar aduce 200.000-300.000 de voturi la urmatoarele alegeriSunt si eu sceptic la ceea ce zic,dar…..cine stie?P.S.intarata-l drace!

 39. voinea says:

  Va intrebati de ce nu are Armata bani pentru pensiile militarilor?
  Haideti sa facem o mica socoteala:
  -Afacerea Mig 21 =1 miliard dolari;
  -Vietile aviatorilor motri= neprecupetite;
  -Despagubirile catre familiile pilotilor morti= milioane de dolari;
  -Afacerea Azur =50 milioane +comisioane;
  – Afacerea fregate = 600 milioane + cheltuielile de modernizare si mentenanta;
  -Intretinerea trupelor in teatrele de operatii=ne va spune dl.Oprea;
  -Despagubirile catre familiile militarilor morti in teatrele de operatii sau raniti=milioane de dolari;
  -Contributia la NATO;
  -Summitul NATO =35 de milioane euro;
  -Facilitatile acordate NATO= ne va spune tot dl.Oprea.
  Toate acestea au grevat bugetul Armatei pe multi ani de zile.Iata de ce Armata nu are bani nici pentru modernizarea armamentului si nici pentru pensiile militarilor.
  Pe buna dreptate stai si te intrebi ce a adus NATO pentru ROMANIA ?
  -armament modern- NU;
  -morti si raniti- DA;
  -cheltuieli suplimentare incomensurabile-DA;
  -transformarea ostasului roman in carne de tun ieftina pe teatrele lor de operatii-Da;
  -doliu si jale in multe familii de romani – DA;
  -nesiguranta zilei de maine pentru pensionarii militari -Da;
  -mai multa securitate in disputele cu vecinii= DA.
  In asteptarea raspunsului maimarilor MApN va las pe dumneavoastra sa judecati.Principalul vinovat pentru aceasta stare de lucruri este clasa politica mafiota imbogatita prin rapt ordinar ,care a pus mana pe puterea politica prin acel vot uninominal schiop transformat in vot pe liste de partid in proportie de 90%.Vinovati suntem si noi pentru ca am permis acest lucru.Sper ca la alegerile din 2012 sa ne vina mintea la cap si sa nu mai permitem acestor nemernici imbuibati sa mai patrunda in Parlament.
  Oare nu i-a sugerat nimeni din anturaj acestui ministru tradator ca poate face rost de bani actionandu-i in justitie pe mafiotii care au spoliat bugetul ARMATEI?Ma amagesc degeaba cu aceasta intrebare pentru ca si el este unul din mafiotii care s-au infruptat din bugetul apararii.La averea acumulata in mod sigur nu-l mai intereseaza pensia militara si are si destui bani sa cumpere voturile puscariasilor si tiganilor si sa patrunda din nou in parlamentul rusinii,
  Cu stima,
  col(r)ing.Voinea Ion

 40. lucius says:

  Lt. Col. (r) Rinciog Dumitru,
  Ooooo!!! bine va vad inscrisurile stimate colega. Mai bine mai tarziu decat niciodata, mai ales acum in aceste … momente de neuitat. Dar sa lasam vorba multa, stiti este chestia cu saracia.
  Prin urmare, ma surprindeti prin atitudinea care ati adoptat-o … in 31 aug.2010. Ati aruncat repede pe … mapamond functia de care, dupa cum se vede sunteti tare mandru. Ca mare sef ce sunteti, va intreb daca atitudinea adoptata (practic raspunsul) porneste de la dvs. sau ati primit indicatii??? Nu de altceva, dar m-ati obisnuit sa nu raspundeti la ceea ce nu va convine sau … la ceea ce nu stiti.
  De fapt stiti care este problema? Cand vi se face o intrebare, sunteti obligat, din punct de vedere etic si moral sa dati un raspuns. Daca raspunsul este la subiect, va creste valoarea. Daca raspunsul este total pe langa, va discreditati (se pot spune mai multe, dar cred ca nu are rost – sunteti major, vaccinat si cred ca intelegeti foarte bine).
  Si inca un lucru vizavi de raspunsul dvs: in primul rand v-ati discreditat cand ati inceput cu invectivele derulate pe banda, iar in al doilea rand, schimbati placa privind … aceste invective.
  Cu respect, domnule … mare sef.

 41. Gourkha says:

  @ Mr. (r) Tudora Sorin Claudiu. Mie nu imi este teama de nimeni. Eu mi-am declinat identitatea la ANCMRR & SCMD si am precizat la gazde de la inceput al meu nickname sub care doresc sa postez, cine a doresc sa ma cunoasca i-am transmis numele real. E adevarat, cand am transmis memorii presedintelui, premierului si ministrului apararii nu le-am semnat cu al meu nickname, ci cu numele real si am uitat sa le precizez ca postez cu un nickname pe forumuri, insa sunt constient si eu ca si micutzul ca baietii de la ˝ochi albastri˝ au realizat ca memoriile mele si postarile de pe forumuri sunt practic identice, deci, le-am usurat munca.

  (Gourkha e o adaptare de nume de la luptatorii alpini nepalezi Gurkha(s)/Gorkha(s), prezenti in diverse trupe de elita (commando) din Asia, dar si din Marea Britanie – cunoscuti pt. faptul nu ˝se incurca˝ in amanunte si sunt foarte loiali (http://www.descopera.ro/cultura/4235695-gurkha-commando-ul-cutitarilor). Eu nu sunt nepalez, dar sunt si alpin si loial (cui merita, logic, loialitatea nu se impune, se castiga) si nici mie nu imi place sa ma incurc in amanunte).

  Suficient?

 42. CRISTIAN says:

  COMUNICATUL Biroului Permanent Central al ANCMRR :

  In zilele de 07 si 08 octombrie 2010, in Bucuresti, la Complexul Militar “Haiducul”, s-a desfasurat, conform Statutului, reuniunea anuala a Consiliului Direcor al Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere “Alexandru loan Cuza”, reuniune consacrata integral analizei demersurilor facute in directia mentinerii pensiilor militare de stat ca pensii ocupationale , de serviciu, in conditiile prevazute de Legea 164 / 2001.

  http://www.ancmrr.ro/comunicate/COMUNICAT%20BIR%20PER.pdf

 43. micutzul says:

  @ CRISTIAN
  Tipii astia sunt de rasul lumii….In prima zi au dezbatut problema ramanerii pensiilor militare ca pensii ocupationale , iar a doua zi….nu pot ca ma ….pe mine de ras…..deci a doua zi au salutat preocuparea ministrului si celor cu….iar imi vine……deci cu functii de conducere pentru pensiile militare.Astia sunt generalii care au condus destinele armatei ? Dumnezeule noi unde am fost ?

  @ Redactia
  Ce parere avem, ne lasa sa scriem pana in 25 ? Succes in continuare !!!

 44. majuru' says:

  Multumim si noi corpul subofiterilor activi…pentru minunatele avansari in randul ofiterilor superiori..cu ocazia…(sa lasam asta).

  ca sa isi mai revina o leaca din scaderea de salariu, ministrul apararii sa gandit (mult timp) ..si a hotarat sa avansese majoritatea ofiterilor superiori, daca nu au avut funcii ..au fost facute peste noapte.

  ..daca stie cineva as dorii sa se publice nr de avansari facute .

 45. tello says:

  am solicitat acea adeverinta de venit de la CMJ Bacausi m-am crucit mi-au gasit din 18 ani doar 2 ani de activitate in armata si mi-au spus sa trimit acea adeverinta asa cum este ca se va rezolva in 2-3 ani.Cred ca nu mai exista un caz in care sa dispara 16 ani.Eu oricum voi pastra aceasta adeverinta pt instanta.ISI BAT JOC DE NOI NENOROCITII, ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU PE TALHARII ASTIA CARE NE CONDUC ACUM

 46. m.c says:

  Nu esti singurul.Eu am 13 ani si 2 luni lipsa din armata.Urmeaza ca noi ,cu atitea absente sa fim condamnati deoarece am dezertata din armata atatia ani.Si vom fi pusi sa dam si pensiile inapoi.RUSINE…… SE POATE DONULE CAPITAN? CE BAZA DE DATE ESTE ASTA? SI AI MAI PRIMIT SI FELICITARI.

 47. PANI HACITIN says:

  Daca nu-ti convine ce pensii au militarii de ce nu-ti dai numele intreg. Nu ai curaj. Stii cine nu are curaj? Lasul……
  Portile Liceelor Militare si ale Scolilor Militare au fost deschise pentru toti. De ce nu te-ai dus si tu ca sa ai pensia mare? dar stii tu de ce nu te-ai dus sa dai examen ? Pentru ca nu te ducea capul ,adica erai prost, Nu ti-a placut cartea. Cand am dat eu examen la Liceul Militar erau 900 de candidati si au intrat numai 150. De ce nu ai venit si tu sa dai examen.???? ti-a placut sa stai langa fusta mamii, nu sa devii barbat. Or fi si din aceia care zici tu ca beau pe la popote ,dar ca sa ajungi sa bei la popota ,habar nu ai tu prin cate treci. Stii si tu ce inseamna sa faci 9 ani de Scoala militara adica sa fi 9 ani soldat si sa trebuiasca sa mai si inveti ca altfel te dadeau afara si mai si plateai scolarizarea????. dar tu asta nu o stii pentru ca nu ai de unde., stii tu oare ce insemna sa ai familia la Constanta si tu sa lucrezi la CUCA MACAII si sa poti veni acasa cel mult odata la 2 luni. Tare ti-as dori si tie sa treci prin astea si dupa aceea sa bei cu mine la popota asa cum te lauzi ca le stii tu pe toate. Pun pariu cu tine pe toata pensia mea intr-un an ca nu stii sa calculezi macar un radical …este? PUNE MANA PE CARTE INVIDIOSULE

 48. La mai bine de doua decenii de la infintarea organizatiei CADA, organism menit sa curete armata de conducatori lasi comunisti si criminali ai poporului roman, va scriu pentru a readuce poprului roman, ideea unei armate cinstite devotate, trup si suflet acestuia. Ca initiator al acestei miscari, pe 25 dec. 1989, in cadrul armatei 1 din Bucuresti, imi permit sa va rog serviti numai tara si poporul acestuia inlaturind toti ipocritii, hotii, criminali poporului roman. Traiasca in veci spiritul drept, curat al CADA.
  Cu dragoste fierbite de tara si poporul nostru
  Lt.col., in rezerva fortata, D. I. Popescu Silviu