Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nesimţirea lui Gabi Oprea cel mincinos!

Oprea in costum de carnaval foto Q Magazine

Marea problemă de conştiinţă a actualilor generali activi este că nu-şi dau seama cât de scurt poate fi drumul de la statutul de „domnule comandant” la statutul de „nea Ioane”. Acuma stau şi rânjesc făţarnic uitându-se condescendent la gloata nemernică a foştilor lor colegi supuşi umilinţei de a avea pensiile scăzute cu 40-50-60% dar nicio clipă nu-şi pun problema că, peste câteva luni, un an sau doi, vor fi şi ei la fel de umiliţi şi revoltaţi. Mai mult decât atâta, peste aceeaşi perioadă de timp vor fi şi ei scuipaţi de către cel care-şi spune acuma, în mod nemeritat, „comandant suprem”, şi încazarmaţi în aceeaşi „hoardă a nesimţiţilor” care suge sângele vital al patriei portocalii. Halal să vă fie!

Sosit la Ministerul Apărării nu neapărat pe „cai mari” ci doar pe un sigur cal (inventat de Ulisse în Războiul Troian), cel al trădării, Gabriel Oprea reprezintă chintesenţa efervescenţei creatoare a răzbunării de tip Vodă Lăpuşneanu: „de mă voi întoarce, pre mulţi am să popesc eu!”. Şi i-a popit!

Baleind mereu între uniformă şi afaceri, Gabriel Oprea şi-a realizat visul pe care i-a luminat nopţile lui de tânăr ofiţer de intendenţă: subordonarea fricoasă a foştilor lui comandanţi, dar, mai ales, a celorlalţi ofiţeri operativi. Răzbunarea supremă a mentalităţii plutonierului de companie: măcar o zi în an să-l înjure pe comandantul de regiment! Ştie foarte bine (că-i „uns cu toate alifiile”) că n-au ce să-i facă militarii, n-au cum să protesteze: pe ăia „activi” îi are la mână cu ordinele de avansare în grad sau cu cele de demitere, iar pe cei în rezervă nici nu-i bagă în seamă, au ieşit din sistem, nici măcar de-o grevă nu pot să pună că imediat sare Băse cu gura pe ei, că-s nesimţiţi!

Nici doi bani nu dă pe spiritul de corp sau pe Armată şi nici pe fenomenul apărării naţionale. Dacă afacerile merg, merge şi ministeriatul. Azi la PSD, mâine la PDL. Azi la Armată mâine la afaceri cu Bebe Ivanovici, iar poimâine la chermeză cu familia Cocoş şi alţi intendenţi „de casă” de la MApN. Care e diferenţa, în definitiv? Nu se cheamă că oamenii ăştia fac politică de apărare? Apărare a propriilor afaceri!

Şi totuşi, ceea ce uită Gabriel Oprea este că nici o putere nu e veşnică şi că lumea, chiar dacă o să se mire de asta, o să-şi amintească de minciunile dezonorante pe care le spunea acum câteva luni:

„Am avut sprijinul primului ministru, al Guvernului, astfel ca simulările pe care le-am făcut, le-am făcut de la acest palier – pensiile militare de la 3000 lei în jos să nu se reducă” (31 mai 2010).

„Mi-am pus cariera politică în joc în momentul în care am făcut o declaraţie acum trei săptămâni, o lună (n.n. septembrie 2010), împreună cu doamna general Lupu, care reprezintă finanţele din Ministerul Apărării, şi în care am spus clar, cu date concrete, că pensiile de la 30 milioane în jos, care reprezintă aprox. 92,35%, nu scad. Dacă scad, îmi dau demisia. Ca să fie clar”.

Domnule ministru, „ca să fie clar” au început să scadă pensiile „sub 30 de milioane”. Ce faceţi? Vă daţi demisia sau mai aşteptăm nişte alegeri? Nu era vorba atunci nici de stagii complete şi nici de altceva nici în conferinţa din septembrie şi nici în iunie! Mai spuneaţi, domnule ministru, că toţi preşedinţii v-au dat stele? Dar, oare, câte stele v-ar da militarii ăştia de care vă bateţi joc cu atâta nesimţire ?

Cel mai jenant lucru la un om care se pretinde a fi militar este tocmai lipsa de onoare manifestată prin minciuna sfruntată spusă public. Cu atât mai mult unul care se laudă pe la colţuri că ar fi şi ministru al Apărării. Eu, cel puţin, nu-l cred. Nici că e ministru şi nici că are onoare!

În rest, numai de bine, dar am auzit că, între timp, continuă sarabanda „transferurilor fără plată” de terenuri de la Ministerul Apărării către ministerul prietenei Nuţi Udrea. Deh, ce să-i faci, fiecare, în viaţa asta face ce ştie: unii fac militărie alţii fac afaceri. De la materialele de cazarmare din anii 80 până la hectarele anilor 2010 parcă e mare distanţă?

O.M.
11 ianuarie 2011

Nota redacţiei: Articolul de mai sus este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Noi nu credem că Gabriel Oprea este un mincinos. El doar şi-a reevaluat declaraţiile şi atitudinea după modelul prezidenţial.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

21 Responses to “Nesimţirea lui Gabi Oprea cel mincinos!”

 1. Marlon Juvet says:

  “Nesimţirea lui Gabi Oprea…” Vaaaai, adica vreti sa spuneti ca nenea e un nesimtit?

 2. Gourkha says:

  Sa cunosca cel din poza: juridic e OK, virgulele bolsevice sunt sublime in ˝lucrarea˝ facuta militarilor. Problema este ca noi, rezervistii din trupele de ˝elita˝ ale Armatei Romaniei – refuzam sa ne impiedicam de ˝virgule˝. O fi ministru, dar nu si al nostru. Punct.

 3. Gourkha says:

  Dl. ministru – sunt sigur ca aveti datele mele. Nu mi-ati raspuns niciodata la memoriul trasmis pe cele 2 cai. Probabil ca nu ati inteles nici esenta: noi, ofiterii NATO – cei fara mult sange comunist in vene sau deloc, cei cu misiuni in teatre – in sfarsit, cei care am tinut o arma in mana si am si tras cu ea, suntem diferiti de ofiterii-papusa de salon si avem o problema: detestam politrucii. Mai ales pe cei ordinari, bolsevicii fara onoare. Stim ca este si invers – insa si noi avem un punct forte: nu ne este teama, spre deosebire de cei din prima categorie.

 4. Marlon Juvet says:

  @Gourkha: “Ofiter de atza” – e o veche forma, din perioada interbelica. I se potriveste de minune lui neica Nimeni asta. (stii ca telectualu’ conduce doctorate? In informatii cica)

 5. DINUGAHAS says:

  In activitatea mea de 40 ani de munca, jumatate i-am trait printre tanchisti.
  O arma grea si la propiu si la figurat. Dar am avut colaborari si cu ofiterii de intendenta sau financiari. Vreau sa cred ca la e rusine cu un astfel de exemplar. A trece dintr-un partid in altul, numai din interese personale, fara a avea coloana vertebrala, a linge blide si mintii cu nonsalanta este peste intelegerea omeneasca. O sa pice si o sa dea socoteala in fata legiuitorilor pe care acum ii batjocoreste. Atunci sa vezi daca o sa-i ajunga pensia! Chiar crede ca va mai ramane mult linistit , in functie si cu partidul asta de traseisti si tradatori?

 6. emilbobu2 says:

  “ofiter de atza” r o forma veche dar ” ofiter ci “(chilotzi- izmene) e …noua?

 7. Covăsneanul says:

  Pt. mine ,problema e mai simplă: dacă te uiţi la Boc îţi dai seama că din ochii săi şi de sub fruntea de gibon izvoreşte infinitul beton, moloz, întuneric. Tipul e dobitoc de-a binelea, pierdere de vreme să-i aduci argumente. Boc e chintesenţa nemerniciei lu’ Bă’secu şi slugărniciei toroapei de Oprea. Speranţa: JUSTIŢIA!
  SOLUŢIA IMEDIATĂ: Constituirea unor celule de deratizare! Discret şi patriotic se pot aduce servicii imense amărâţilor din această ţară, punându-se punct umilinţelor de tip stalinist la adresa Armatei Române.

 8. Altfel says:

  Il supraestimati pe oprea. Este pur si simplu un mafiot. Asa cum ati vazut in filme. Lipsit de onoare, stie doar de frica, minte, inseala, ucide, bolnav psihic, plange in biserica iar cand iese il impusca pe primul care-i iese in cale, apeleaza frecvent la cuvantul onoare pt ca nu stie care-i este semnificatia si isi imagineaza ca a avea onoare inseamna a avea bani. Intr-o alta viata il suspectez ca a fost vanzator de seminte de floare, pe un peron de gara de cale ferata, iar intr-o viata ulterioara va aduna chistoace de tigari pe peronul unei autogari. Ca el nu a ajuns la stadiul in care, dupa moarte, sa devina fiinta superioara actualului oprea, adica se se transpuna intr-un sobolan, de exemplu. Sobolanul chiar are onoare. Sobolaneasca, dar o are.

 9. cristescu says:

  Ofiterule nato, ce face nato pentru noi? Ce zici de consiliere juridica? Frate nato este o constructie de tinichea in Romania. Au dat banii, ati prestat. Atat. Acum te plateste statu roman, aceea institutie care nu raspunde pentru cetatenii sai. L-am citat pe cel care este traian basescu – cea mai importanta amenintare la adresa securitatii nationale.

 10. Civilul says:

  Asa e Cristescu-le …. “-cea mai mare amenintare la adresa securitatii nationale , la dresa STATULUI DE DREPT ,( stat in care astia nu tin cont de Legi , de Constitutie pentru ca DOAR Ei sunt Legea in tara asta) , la adresa Poporului roman.

 11. SAM says:

  S-a dus dracului Armata.Bataie de joc. Oprea un impostor si un tradator. SA-I FIE RUSINE.Sa-i trimitem pe e-mailul de la minister toate cele bune…asa militareste,ca la canal,ca la Casa poprului,ca la mina Lupeni,ca la agricultura din Insula Mare,ca la Smardan,ca la Cincu sau Babadag etc.

 12. pai says:

  Judecati voi pe oprea si spusele lui :
  decembrie 2010=pensie neta 1201 lei,
  ianuarie 2011=pensie neta 902.Un sarlatan si mincinos. SA-I ASEZAM UNDE LE ESTE LOCUL !LA GROAPA DE GUNOI GLINA.CAMASI-IZMENE.(C.I.)

 13. Gourkha says:

  @ cristescu. E complexa problema, dar ceva face sigur – numai ca sunt instrumente ˝cu manusi˝ nefiind permisa imixtiunea directa. Sa zicem asa: un ofiter NATO din Romania sau o organizatie intreaga, da in gat nastrusniciile portocaliilor de oprimare a militarilor romani rezervisti unei organizatii militare din Franta sau Germania. Care si acele organizatii dau in gat mai departe lui nea Sarkozy sau tanti Merkel Angela. Care decid intamplator ca Romania nu intra Schengen, desi conditiile tehnice sunt indeplinite. Mai un branci pe hol Marelui Matroz dat de nea Sarkozy, mai un semn de psiho-pupu facut tot lui de Berlusconi – sunt semne clare de ˝Bai, Matroz – vremea ta a trecut!˝.

  Sunt lucruri complexe, tot ce pot sa afirm cu precizie: orice militar roman care in cariera sa a fost in misiuni umar la umar cu militari din alte state NATO pastreaza relatii inter-personale cu acei militari. De ex. eu am avut si vizitatori astfel de militari si am intors si vizita. Orice informare negativa primita de la un militar roman despre situatia sa, se transmite in organizatiilor militare ale altor state. Unele provin direct din teatrele de operatii.

 14. brancusi says:

  l… limgaj moderat….,la sKoala si competentele tale INALTE fa-ti o firma de paza extinde-o in toata RO si angajeaza subof + of inf . pe post de “KUNTAKINTE”.
  esti Kapabil ? ca latrau vad ca ……tradatorii “micimanilor”

 15. lucius says:

  In sfarsit, un articol, sau pamflet, cum doreste redactia, in care dispare tonul plangacios. Din punctul meu de vedere ar trebui trecut la lucruri practice deoarece intr-un stat cu apucaturi totalitariste, raul trebuie taiat de la radacina.
  Si tot din punctul meu de vedere, cei activi nu mai au onoare: o demonstreaza generaleasa cu cei 2 care au acceptat sa iasa pe post alaturi de ea, seful biroului de presa al armatei si toti cei care lucreaza si semneaza pentru “umilirea noastra”.
  Umilindu-ne pe noi, sau umilit in primul rand pe ei. Nu pot sa gandeasca ca in curand le vor veni randul pentru simplul fapt ca le este frica, ca au invatat lectia obedientei de la “boc cel mic”, ca fac confuzie intre haina militara pe care o imbraca cu o salopeta de lucru.
  Acum, cand totul este calcat in picioare – hotarari judecatoresti, legi, statut profesional – nu se mai pune in discutie problema diplomatiei si a democratiei, ci de atitudine si de modul in care stii “sa dai cu pumnul in masa”…. daca vrei sa te mai numesti/consideri militar.

 16. ben says:

  Din păcate, nu inţelegem un lucru:

  MApN este atras într-o CURSĂ. O cursă a oprobriului public. A explicat cineva, pe vreun post tv cum se recalculează pensiile SRI-ştilor, SPP-iştilor, STS-iştilor, celor din SIE, sau mai ales securiştilor lui Ceauşecu care au torturat şi ucis oamenii??? Doamna Lupu de la Finanţele Armatei…vorbeste in numele tuturor_ Sunt sigur că nu. Pe ceilalţi cine îi reprezint. Cine trebuie să vorbească??? Aseară mi-a fost dat să văd, pe Realitatea TV, nişte domni invitaţi la emisiunea Ultima Oră, printre care şi acel individ, “Garcea”, de la fosta Vacanţa Mare, cred. Povestea fiecare de experienţele lor urâte din armată. Deci aici s-a ajuns, atunci când se discută despre pensiile şi viaţa unor oameni, pentru care viitorul, din păcate, se află în urmă. Ca o paranteză, unde sa-l dea cei de la CMJ pe Garcea…de a ajuns el ca in armată să facă doar munci. Daca era un băiat deştept, era repartizat la Aviaţei, la Rachete antieaeriene, la Transmisiuni, unde se făcea carte…dar aşa….I-au găsit şi lui un loc, după rezultatele din fişa psiho şi alte criterii care or fi fost. Insa asta e o altă discuţie.
  Aşadar, nu vezi decât “fraierii” de la MApN şi câte un poliţist răzleţ, zgâiai pe undeva, cerând drepturile. CONCLUZIE şi întrebare tototdată: Ceilalţi, deloc puţini la număr, unde sunt domnilor. Răspunsul nu poate consta decât in două explicaţii: Ori nu fac obiectul recalculării, ori aşteaptă MApN-ul să se dea in petec pe toată media, apoi să vadă cum acţionează.
  Vă reamintesc: În 2009 s-au tăiat sporurile salariaţilor DOAR la MApN. Ceilalţi stateau si au rămas bine-mersi, in timp ce, pe toate posturile, era analizat fiecare plutonier major din Armată, cât de prost e şi de ce să primească vreun spor. In condiţiile in care in MApN sunt cele mai mici salarii din SNApOP. INTERESANT, NU?
  Astăzi a apărut pe un post, o individă..semianalfabetă-după exprimare, sindicalista fostilor subofiţeri..sau ceva de acest gen, care, efectiv urlând, isi cerea drepturile. PENIBIL. Jenant si penibil!!! Râde întreaga societate de ce a putut să producă Armata. Şi toată lumea pune etichetă.
  Dar vin şi întreb, unde sunt domnii generali-doctori ai Oştirii, care au o dicţie şi un discurs cursiv? Chiar nu pot sa ia atitudine, sa facă loby, să exprime in mod corect faptele cum stau? Repet…JENANT şi UMILITOR. Acest lucru se numeşte SINUCIDERE curată. Poza dinafară este:

  Un sistem care emana Incompetenţă, Ruşine, Frică şi multă, multă Lipsă de tact. Deşi cei mai mulţi au doctoratele luate in teme de genul…”Lupta cu inamicul…….bla, bla”

 17. sejc says:

  lucius.imi pare rau dar esti nedocumentat.si cei de la sri,sie,sts,spp,sunt in aceeasi galeata cu noi.sunt cu pensii diminuate iar activii cu 40%.nu le iau apararea dar riscam sa cadem in capcana anului 1989.privind oprea se vehiculeaza ca la vremea lui a pupat cismele generalilor inainte de 1989 ,pe cand era subofiter si deservea pe la neptun si uite asa ajuns ofiter ca fotbalistii.mai apoi s- a uitat cu niste bani nedepusi in casa in ianuarie 1990,pe care ia valorifica .daca a spus unul o minciuna nu fac altceva decat sa o repet.curios lucru este ca nu a aparut nici o persoana sa se revendice ca ia fost coleg.curios,nu?

 18. zae says:

  domnilor. am trimis mejane nelicentioase si care redau realitatea. nu le-ati postat. SEMN ca sunteti ciudati si reprezentati ceea ce doriti doar.

 19. zae says:

  postati doar ce doriti..

 20. red says:

  Pentru că este vorba despre Oprea şi “binefacerile” dînsului.
  S-a prezentat la un moment dat ţinuta de oraş pentru gradaţii voluntari care nu este decît o combinaţie nefericită şi umilitoare a vechii ţinute pentru MACII de odinioară şi boneta de la ţinuta de oraş a cadrelor !!!
  Frumos!

 21. tete says:

  Poftim un individ re,re,reevaluat …………………………………………………!!!