Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oare de ce Directorul adjunct al Colegiului Naţional de Apărare urmează cursurile Colegiului Naţional de Informaţii?

Că domşoara Timofte Ioana a fost numită politico-pilos în funcţia de Director adjunct al Colegiului Naţional de Apărare o ştie toată lumea, începând, probabil, chiar cu ea. Dar că aceasta a rămas în funcţie până în prezent, depăşeşte orice imaginaţie. Vorbim de o imaginaţie “de bun simţ “, obişnuită cu lucrurile normale şi mai ales, morale.

Dar, să lăsăm să aprecieze cititorii cât de normal este să ţii o individă cu o pregătire neadecvată pe o funcţie de conducere, în cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ românesc, şi să vedem cu ce se ocupă, de fapt,  respectiva persoană.

Într-o cerere adresată de Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian, Comisiei de Supraveghere a SRI se face aprecierea că “în hotelul parlamentarilor din Bucureşti, Radisoon (fost Bucureşti) a aparut o blonda sexy – Ioana Timofte, nepoata fostului director al SRI Radu Timofte, cursant al Colegiului Naţional de Informaţii al SRI, care locuieşte în camera deputatului de Iaşi Tudor Ciuhodaru şi care i-ar supraveghea pe parlamentari”.
Redăm în continuare sesizarea lui Valer Marian, publicată de Agenţia de Investigaţii Media.

“In hotelul parlamentarilor a aparut o blonda sexy, care ar fi nepoata lui Radu Timofte * Ioana Timofte e cursant la Colegiul National de Informatii si ocupa camera 603 . Exista suspiciunea ca e infiltrata de SRI . Blonda conduce un bolid de lux si e interesata de senatorul Valer Marian, care l-a acuzat in Parlament, in repetate randuri, pe Florian Coldea, adjunct al SRI.

Senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian face o sesizare la adresa Comisiei de Supraveghere a SRI in care mentioneaza ca dupa ce a facut declaratii si interpelari in Parlament despre “Rapirea din Irak” si “Dosarul Voicu”, incriminandu-l pe Florian Coldea, adjunctul SRI, a inceput sa fie supravegheat si avertizat.

In Satu Mare, ziaristii de la Gazeta de Nord-Vest, al carei director a fost Valer Marian pana a ajuns senator, sunt pusi sub urmarire, cu telefoanele interceptate.

Bomba este ca in hotelul parlamentarilor din Bucuresti a aparut o blonda sexy – Ioana Timofte – care ar fi nepoata fostului sef al SRI Radu Timofte, cursant al Colegiului National de Informatii al SRI, care locuieste in camera deputatului de Iasi Tudor Ciuhodaru si care i-ar supraveghea pe parlamentari.
SESIZARE

I. În sedinta de plen a Senatului din 13 aprilie a.c. am prezentat o declaratie politica intitulata “Rapirea din Irak – certitudini si întrebari dupa 5 ani”,

prin care am solicitat declasificarea dosarului privind rapirea jurnalistilor români Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Eduard Ohanesian în Irak si

initierea unei anchete parlamentare în care sa fie audiati principalii protagonisti ai operatiunii de salvare a acestora, printre care si generalul Florian

Coldea, primul-adjunct al directorului Serviciului Român de Informatii, referitor la care am facut mentiunea ca stie câti bani au fost alocati de statul român pentru rascumpararea jurnalistilor si câti au fost predati rapitorilor.

Dupa 3 zile, respectiv în data de 16 aprilie a.c., generalul Florian Coldea a sustinut o videoconferinta cu angajatii directiilor judetene ale SRI, inclusiv cu cei de la Satu Mare, în care a prelucrat un ordin cu privire la contracararea si sanctionarea scurgerilor de informatii din institutiile statului. Cu acest prilej, generalul Coldea a atras atentia ca angajatii SRI ce vor fi gasiti vinovati pentru scurgeri de informatii, inclusiv pentru punerea la dispozitia unor persoane neautorizate a oricaror informatii, vor fi trecuti în rezerva în termen de 48 de ore si vor fi deferiti organelor de urmarire penala.

În data de 28 aprilie a.c. am prezentat în plenul Senatului o declaratie politica intitulata “Abuzuri, diversiune si santaj în cazul Voicu”, în care am aratat, în esenta, ca arestarea senatorului Catalin Voicu constituie o înscenare comandata de presedintele Traian Basescu, care a fost realizata de procurori si ofiteri de informatii promovati si fidelizati de seful statului, printre care l-am nominalizat pe generalul Florian Coldea, care a fost promovat în aceasta functie si la acest grad dupa participarea sa la operatiunea de salvare a jurnalistilor români rapiti în Irak. În declaratia respectiva am mai aratat ca generalul Coldea este acuzat de deturnare de fonduri în cazul rapirii din Irak si de luare de mita în cazul unor achizitii pentru SRI.

Dupa doua zile, respectiv în data de 30 aprilie a.c., generalul Florian Coldea a tinut o videoconferinta cu angajatii directiilor judetene ale SRI, dupa care  i-a solicitat sa ramâna si a avut o discutie de circa o jumatate de ora numai cu unul dintre adjunctii sefului SRI Satu Mare, locotenent colonelul Cristian Soponar, caruia îi este nas de casatorie. Dupa aceasta discutie, locotenent colonelul Soponar a afirmat: “Acum, pentru ca s-a legat de SRI, o sa-i rupem gâtul lui Valer Marian”.

Consider ca o asemenea afirmatie la adresa unui parlamentar , a unui membru al puterii legiuitoare, ales al poporului si reprezentant al natiunii, constituie un atentat grav la adresa democratiei si a statului de drept, circumscriindu-se politiei politice pe care o practica tot mai frecvent SRI si statului politienesc ce prinde iar contur în România.

Mentionez ca am prezentat toate aceste aspecte în cadrul unei declaratii de presa sustinuta în fata sediului SRI din Satu Mare în data de 07 mai a.c., iar în data de 12 mai a.c. am prezentat la Senat o declaratie politica intitulata “ SRI reînvie practicile Securitatii”.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI sa ceara Serviciului Român de Informatii înregistrarea discutiei purtate în data 30 aprilie a.c. de primul adjunct al directorului SRI generalul Florian Coldea cu adjunctul sefului Directiei Judetene Satu Mare a SRI, locotenent colonelul Cristian Soponar, pentru a afla continutul acesteia, îndeosebi daca discutia contine elemente de politie politica.  În functie de continutul acestei discutii, îmi rezerv dreptul de a formula o plângere penala la parchet împotriva ofiterilor SRI Florian Coldea si Cristian Soponar în vederea cercetarii acestora sub aspectul infractiunilor de politie politica si de instigare la omor.

II. În data de 10 mai a.c. respectiv dupa trei zile de la prezentarea declaratiei de presa în fata sediului Directiei judetene SRI Satu Mare, a fost prezent la Satu Mare un colonel SRI de la Bucuresti, care s-a prezentat sub numele Trifu si a afirmat ca este angajat la Presedintia României. Acest colonel SRI i-a convocat pe sefii judeteni ai SRI, STS si DGIPI, cu care a avut o întâlnire de taina într-o locatie apartinând SRI.  În urma acestei întâlniri, am fost avertizat ca au fost dispuse actiuni de filaj si de interceptare a convorbirilor telefonice împotriva mea si a principalilor mei colaboratori de la ziarul Gazeta de Nord-Vest (directorul Crina Dunca, redactorul sef Szasz Lorand, directorul executiv Ioan Timis) si de la postul de televiziune Nord-Vest TV  (director Razvan Govor) din Satu Mare.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI sa stabileasca identitatea si functia colonelului SRI Trifu si sa verifice daca acesta a fost prezent în perioada respectiva în municipiul Satu Mare, care a fost scopul vizitei, cu ce reprezentanti ai serviciilor secrete s-a întâlnit si masurile dispuse.

III. Dupa prezentarea în plenul Senatului în data de 13 aprilie a.c. a declaratiei politice intitulate “Rapirea din Irak – certitudini si întrebari dupa cinci ani”, am sesizat prezenta în camera 603 de la etajul 6, intrarea B2, a hotelului Radisson (fost hotel Bucuresti), în care sunt cazat la camera 503, sub camera sus mentionata lateral stânga, a unei femei blonde, relativ tinere, despre care am aflat ca se numeste Ioana Timofte si este nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte. Am mai aflat despre aceasta persoana ca este director adjunct al Colegiului National de Aparare, aflat sub egida Ministerului Apararii Nationale, si ca este cursant al Colegiului National de Informatii, aflat sub egida Serviciului Român de Informatii.

Mentionez ca la scarile B1 si B2 ale hotelului Radisson sunt cazati numai parlamentari, senatori si deputati, si ca aceasta persoana locuieste de atunci si pâna în prezent în camera repartizata deputatului independent de Iasi, Tudor Ciuhodaru, care o foloseste sporadic, respectiv o zi sau doua pe saptamâna.

Persoana respectiva foloseste un autoturism marca Mercedes, model CLS 320, de culoare neagra, cu numarul de înmatriculare B.96.ZOS, care este parcat zilnic în fata scarii B2, în perimetrul rezervat parlamentarilor si despre care am aflat ca ar fi înmatriculat pe Directia Generala de Informatii a  Armatei. Prezenta persoanei respective în hotel si a autoturismului susmentionat în parcarea acestuia a fost sesizata si de alti parlamentari de la scarile B1 si B2, de soferi de la Parlament, de portari şi de femeile de serviciu de la hotel.

Soferi de la Parlament mi-au spus ca au înteles ca persoana respectiva ar fi medic, spunându-i “doamna doctorita”, ca ar fi observat ca autoturismul Mercedes avea în unele zile numarul de înmatriculare B.10.ZOS în loc de B.96.ZOS si ca, în cursul zilei, dupa ce majoritatea parlamentarilor pleaca la serviciu, a primit vizitatori de sex masculin.

Femeile de serviciu de la hotel si unii vecini au observat ca în camera 603 se afla încaltaminte, lenjerie si îmbracaminte pentru femei.

Solicit Comisiei parlamentare de supraveghere a activitatii SRI sa stabileasca daca numita Ioana Timofte are calitatea de lucrator al vreunui serviciu secret si scopul cazarii sale în mijlocul parlamentarilor.

Cu mult respect, astept sa dati curs demersului meu.

Senator

Valer Marian

Vicepresedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor,

combaterea coruptiei si petitii din Senatul României”

Sursa: Agenţia de Investigaţii Media

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Oare de ce Directorul adjunct al Colegiului Naţional de Apărare urmează cursurile Colegiului Naţional de Informaţii?”

 1. altfel says:

  Romania s-a prabusit o data din cauza unei muieri (muiere este romanizatul “mujer”, citit muher, preluat din limba spaniola; nu are legatura cu ceva care se inmoaie spre a fi spalat, ca de exemplu carpe, zdrente, chiloti sau izmene). Acuma, mult mai multe muieri zburda pe peretii politicii romanesti, fiind sustinute, de jos in sus, de cetateni care au ca singura bucurie aceea ca se pot uita si ei sub niste fuste. Consecinta este o prabusire mai vertiginoasa decat prima. In ceea ce le priveste pe muierile ajunse sefe prin armata (nu le am in vedere pe cele “uniformizate”, alea intrand in categoria “militari”), vinovati sunt si militarii care, cum apare o pupaza d-asta in fata lor, incep sa-i pupe labele si sa-i puna la dispozitie si ceea ce n-ar avea voie sa-i puna. Ceea ce am spus acuma nu este rod al imaginatiei mele, nici nu este extras din vreun film cu prosti, pentru prosti, ci este ceea ce am vazut cu ochii din dotare si am auzit cu urechile-mi proprii.
  Astept cu nerabdare sa apara cei carora “le va fi rusine” de ceea ce am spus eu acuma si ma vor infiera cu manie proletara.

 2. rezervistul says:

  @ASTFEL-ai perfecta dreptate:vedeti in presa o poza carea facut senzatie:o gasca de generali pe scarile unei instit. intrecandu-se la pupat cazmaua unei blonde ,care nici macar nu-i baga in seama.aproape ca zici cu obida – bine le face ca le iau functiile prin comandamete papusi cu fusta in gat

 3. rdancuta says:

  rezervistule

  redactia a pierdut poza aia,

  te rog da-ne un indiciu.

  Cu multumiri

 4. rezervistul says:

  @REDACTIA-cred, daca nu ma insel ca era in ziarul ,,EV. ZILEI”pe treptele unei institutii[[la MIN.AP sau la GUV. NU VORBESC PROSTII

 5. altfel says:

  Confirm existenta pozei pomenite de “rezervist”, dar, din pacate, nu pot da nici cel mai mic indiciu unde a aparut. Nu stiu de ce, prin mintea mea se invarte ideea ca poza ar fi fost facuta pe treptele de la UNAP.

 6. Dumitriu says:

  Probabil ca cineva din conducerea de partid si de stat portocalie pe timpul cat era primar, a constat cu uimire ca femeile sunt cele mai docile si ascultatoare cand este vorba de pupat dosuri si executat oridine…

 7. lucius says:

  Stimati colegi,
  Este de notorietate faptul ca actuala echipa guvernamentala, Boc, este depasita de situatie. O stiu si ei, motiv pentru care, s-au gandit sa aduca 9 experti japonezi pentru posturile de ministri.
  Cu permisiunea dvs. dati-mi voie sa va prezint acesti ministri – rog sa cititi pe romaneste, pentru a nu va stalci limba sau gura:
  1. Nimika Nuimoka
  2. Yaspaga Shidute
  3. Vreypostu Daybanu
  4. Undeypliku Katesparg
  5. Winoakuma Kuosuma
  6. Furatzara Kutotu
  7. Bagabany Labayatu
  8. Totkumita Madeskurk
  9. Nufurytu Furyo

  Sa mai si radem, sau sa glumim (chiar daca este un ras amar).
  Pastrand aceeasi nota, ma intreb pe cand o echipa de specialisti asiatici si in domeniul serviciilor de informatii?

 8. Socrate says:

  Ma intreb, oare cati dintre articulorii furibunzi si cati dintre comentatorii la fel de furibunzi au absolvit cursurile acestui Colegiu , ajuns acum subiect de harjoana intre anti si pro portocalii?. Dupa scris si dupa cum se pun problemele , ma indoiesc ca acesti domni au macar idee pe unde se localizeaza sediul colegiului si foarte putini ce se manaca pe acolo. Daca o doamna X sau o doamna Y , fie colorata in rosu , fie colorata in galben fie in portocaliu , reuseste sa parcurga cu brio acest Colegiu si isi mai iau si doctorate in Stiinte Militare , este un vot de blam dat acelora care produc teze de stiinta , arta si doctrina militara.
  Pe timpul cand cei mai batrani invatau pe la Academia Militara de Comanda , asemenea capitole ale invatamantului militar nu prea erau la cheremul docherilor , minerilor si agricultorilor. Azi , continutul acestor capitole sunt sigle pentru toti aceia care vor sa fie politicieni cu statut de oameni seriosi. Ce sa faci , asa se manifesta decadenta stiintelor militare, prin profanare. Asadar , stimati carcotasi luptati , daca sunteti in stare pentru calitatea stiintelor militare nu pentru ponegrirea persoanelor care le insusesc ,asa cum sunt la ora actuala. Opiniile voastre sunt pura gargara.

 9. lucius says:

  Pentru Socrate
  Fi mai clar, draga filosofule cu pseudonimul de Socrate.
  Uite, sa zicem ca eu sunt mai de la tara, nu vrei sa ma inveti putina topografie despre locul cu pricina? … si eventual ce se mananca pe acolo?
  Tu atotstiutorule, mai lasa filosofia – chiar daca esti Socrate – si fi mai explicit in mica ta pledoarie.

 10. micutzul says:

  @ Socrate

  Puteam sa/mi spun si eu Herodot, sau Heraclit , sau parintele Cliopa, dar mi/am spus simplu Micutzul. Nu inteleg ce vrei sa spui , ori sunt eu capsoman si tare de cap , ori tu esti cazut cu farfuria zburatoare ….. Pe mine ma doare in partea dinapoi cati dintre astia au facut ce spui tu….. Problema este ca de cand au aparut tot felul de scoli si colegii din aceste armata s/a facut de ** CACAT ** . Va rog sa ma scuzati. Cei care scriu pe aici isi vor da seama cat de nervos sunt , fiindca eu nu vorbesc asa de obicei. Daca inteleg eu bine dai in cei care au absoklvit intr/un anumit moment respectabila Academie….. Da ai dreptate , au fost niste farisei care daca ar fi invatat ce trebuie in perioadae de crize, nu am fi patit ce patim acum….. Dar ei au invatat tactica , strategie, organizare, planificare, psihologie si politica unui singur partid. Ii invata ca tara este mai presus de orice, ca economia este vitala, ca neamul este sfant, etc…..
  Acum Tanti Mita isi da doctoratul in stiinte militare, Nea Grigore este sef peste armata , fostii militari sunt niste nesimtiti, ….Pasol na turbinca bre…..

 11. Nimeni says:

  Nene Socrate din câte văd eu şi matale exprimi opinii aşa că… bine aţi venit în clubul nostru. Dăm şepci şi pixuri… neinscripţionate, deocamdată. Ne cerem scuze dar, n-am avut bani…
  În altă ordine de idei, faptul că la conducerea acestui colegiu apar tot felul de specimene, este unul din facorii importanţi ai degradării calităţii învăţământului militar. Vă reamintesc de ultimul director, onorabilul Fota, care acum face parte din altă gaşcă.
  Totdată, aveţi dreptate. Fata nu are nici o vină. Este tânără, capabilă şi demonstrat-o iar asta este foarte important. Îmi dă speranţa că într-o zi, dacă demonstrez şi eu astfel de calităţi, poate ajung un şefuţ prin Armată, chiar dacă la o vârstă ceva mai înaintată decât a ei, eu nu am reuşit decât să-mi iau un apart cu două camere în rate, cu un avans pe care l-am făcut după două misiuni (una în Irak şi alta în Afganistan). Dar nu-i nimic, Mercedesul va mai produce autovehicule, aşa că nu-mi pierd speranţa. Aşa că dragi colegi “gargaragii” nu vă mai luaţi de biata fată.
  Apropos, Socrate, a zis şefu să treci pe la casierie!

 12. Nu inteleg de ce va mai mira lucrurile astea..traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!