Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Onoarea Armatei

Stadiul la care a ajuns făţărnicia şi ipocrizia actualei guvernări este de neînchipuit dacă am ajuns timpurile în care subordonatul îşi decorează şeful (Gabriel Oprea este, totuşi, subordonatul guvernamental al lui Boc, nu-i aşa?), adunările de partid se fac într-o unitate militară (fie el şi un Cerc Militar) un ministru multimilionar se îmbracă în uniformă şi vorbeşte despre modul în care militarii „au înţeles” timpurile grele pe care le trăim, iar Armata, în întregul ei, începe să devină doar componenta propagandistică a unui grupuscul politic numit UNPR.

Prin manifestările publice de la Cercul Militar, ministrul-general Oprea a reuşit să arunce în desuet şi ultimele repere morale pe care le mai avea Armata. Folosirea simbolisticii militare pentru satisfacerea propriilor ţeluri politice precum şi tot montajul ridicol, asemănător balurilor mascate medievale, demonstrează doar ceea ce toată lumea ştia: comportamentul de saltimbanc primează în faţa demnităţii. Ziua Armatei de anul acesta ne-a arătat o nouă faţetă a slugărniciei: instinctul primar al intendentului de modă veche de a-şi mai peria încă o dată şeful chiar şi-atunci când nu are nici o scamă pe rever, de a face plecăciuni ridicole chiar şi atunci când stă pe scaun.

Probabil că, aflat într-o lipsă evidentă de recunoaştere în politica internă (despre cea externă nu mai vorbim), premierul Boc a dorit să-i mai fie gâdilat un pic orgoliul şi s-a mulţumit cu recunoaşterea domnului Oprea. Emil Boc este naiv însă dacă are impresia că această distincţie îi aduce şi stima Armatei. Mă refer la Armata aceea care e umilită de vreo doi ani încoace fie prin tăieri salariale, fie prin discursuri „nesimţite”. Mai este naiv domnul Boc şi atunci când are impresia că a primit, odată cu medalia şi respectul domnului Oprea.

Ego-ul lui Emil Boc a fost mângâiat. „Naţiunea” militară îi va fi veşnic recunoscătoare. Ne face să ne întrebăm dacă nu cumva pentru meritele sale deosebite în gestionarea ţării ar fi nimerită inventarea şi acordarea domnului prim-ministru, a următoarelor medalii: Stima Învăţământului, Onoarea Justiţiei, Onoarea Poliţiei, Serviciul Credincios în Economia Naţională, Haosul Financiar sau Onoarea Medicală !

Pe când însă şi o medalie prezidenţială? Caligula şi-a făcut calul senator aşa că nu merită şi omul ăsta o distincţie şi din partea preşedintelui, pentru supunerea de care a dat dovadă în ultimii ani?

Iar Armatei nu-i mai rămâne decât să-şi amintească, cu o nostalgie patriotică, vremurile de-acum vreo 10 ani. Vremuri în care, cu priviri languroase, declarativ iubitoare şi vorbe meşteşugit-sforăitoare, bătuţi camaradereşte pe spate, erau îndemnaţi „să facă totul” pentru ca ţărişoara asta să intre în marea familie euro-atlantică, să fim, în sfârşit, şi noi, demni de respect şi admiraţie.

Pe atunci, naivii militari nu ştiau că prenumele personal „noi” înseamnă altceva decât învăţaseră ei la şcoală. Crescuţi şi educaţi într-un glob de sticlă mată, în care noroiul politic nu putea penetra, credulii militari n-au înţeles că „noi” înseamnă „ei”.  Se pare însă, că odată cu Ziua Armatei de anul acesta, noroiul politic a pătruns şi în Armată.

La Mulţi Ani Armată Română! Să fii credincioasă şi mândră în continuare! Politicienii vin şi se duc şi oricât s-ar împopoţona ei cu titluri şi medalii, Onoarea este una singură şi îţi aparţine ţie, nu veneticilor care-şi închipuie că lumea se învârte doar pentru că îi dau ei voie!

InoMondo Militar

25 Octombire 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Onoarea Armatei”

 1. TITULESCU MIHAI says:

  În nota de golan deja atât de cunoscută, care îţi evidenţia şi mai mult …. şi duplicitatea firii tale …. ţi-ai lipit, mai zilele trecute, plin de o gravitate cu sens unic, mutra de sticla televizoarelor, spre a ne ţine (încă) o lecţie despre preţuirea pe care tu, împreunare a tuturor josniciilor posibile, o acorzi, simbolurilor statului, simbolurilor naţionale. Un stat din care, …., ai făcut moşia poftelor tale blonde şi a viziunilor tale demente, un stat pe care, mai ai puţin, şi îl împarţi întru totul lichelelor care te slugăresc adorându-ţi licuriciul. M-a cuprins o … limbaj moderat….. Ai vrut să ne arăţi, Javră ordinară, cât de mult te-au afectat cele câteva caschete pe care, împinşi de dispreţ şi disperare, poliţiştii le-au aruncat spre buncărul în care se clocesc ordinele disoluţiei noastre sociale, tragedia pulverizării noastre sufleteşti, ura fiecăruia dintre noi faţă de toţi ceilalţi…, pentru că tu, …., din asta trăieşti, din ura pe care o cultivi între cei pe care trebuie să îi ţii în armonie şi împăciuire. A fost puţin, …….. Meritai să ţi le înfunde, rând pe rând, pe …. cu care ne terorizezi, până când doar pe urechi ai mai fi putut respira. Tu ne vorbeşti despre simboluri naţionale, … limbaj moderat…?

  Tu, care nu ai lăsat mişcării nicio fibră de muşchi dintr-ai feţei, când mimul retardat de la Palatul Victoria a tocat, precum o moară stricată, onoarea, demnitatea şi prestigiul Armatei României, făcându-ne mai des decât se ştergea la gură, nesimţiţi?

  Tu, care ai aruncat cu stele de general în stânga şi-n dreapta, de parcă ar fi fost dude pentru porcii ţinuţi în laboratoarele morţii prin inaniţie, ridicând în ajungeri militare rare mafioţi consacraţi, borfaşi ordinari, lichele şi infractori despre care doar tu, Javră ordinară, ştiai asta?

  Tu, care, întreţinând, prin respiraţie gură la gură, un impostor la conducerea Statului Major General, mă rog, cel dintâi amiral de Bărăgan, ai terminat istoric Armata Română, ai debusolat-o până în cea din urmă fărâmă a puterii ei de a exista?

  Tu, care, fără să clipeşti, ai declarat elitei militare naţionale că militarii trebuie să aibă pensii ocupaţionale, cum de altfel este în toată lumea, minţind ca un ….?

  Tu, care, dominat maladiv de obsesia culorii mov, ai schimbat rânduiala Stemei României, plasând-o în spectrul violet al minţii tale bolnave?

  Tu, care, de Ziua noastră Naţională, precum ultimul dintre golani şi primul dintre derbedei, ai ignorat făţiş pe foştii şefi ai statului român, oameni pe care azi, văzându-te şi aflându-te, îi preţuim mai mult decât am făcut-o atunci când ne erau preşedinţi?

  Tu vorbeşti, ne…., despre simboluri naţionale? Tu, care le calci, zi de zi, în picioare şi le terfeleşti în mocirla în care ne împingi fără măcar să clipeşti a luare aminte? Să îţi mai spun ceva, Javră ordinară… Deşi nu ar fi trebuit să calci în treburile demnităţii de şef de stat neştiind asta, află, jigodie sinistră, că toţi cetăţenii statului pe care îl conduci, toţi cetăţenii pe care îi umileşti până la degradare, precum într-un neîngrădit lagăr de exterminare, sunt simboluri ale statului, sunt simboluri naţionale, sunt bunuri naţionale… Toţi, mai puţin tu, Javră ordinară!

  Medicul, omul prin care Dumnezeu ne drege sănătatea, pe care l-ai umilit metodic, aducându-l în pragul disperării, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Dascălul, …., care ne îndreaptă neîncetat paşii şi mintea pe drumul de fiecare clipă al cunoaşterii, aprinzându-ne lumina primelor aflări, de care îţi baţi joc fără urmă de bun simţ, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Artistul care ne slujeşte spiritul şi ne astâmpără setea de frumos, scriitorul care îşi lasă viaţa în operele trăiniciei şi rămânerii noastre, pe care i-ai umilit …., sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

  Inginerul, economistul, întreprinzătorul, în mintea şi în puterea cărora sunt răspunsurile la înnegurarea pe care ne-ai produs-o, sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

  Juristul, …., pe care îl supui unor constrângeri înspăimântătoare, la care încă ne mai ducem cu speranţa dreptăţii, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Muncitorul, rămas în grija unor sindicate care nu mai sunt demult ale sale, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Ziaristul – el ne mai ştie durerile, păsurile, suferinţele, nedreptăţile pe care le îndurăm în tăcere, el ne mai hrăneşte speranţe de bine, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Ţăranul, pe care aproape că l-am pierdut istoric, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Preotul care a obosit peste măsură tot amăgindu-ne răbdarea, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Soldatul care îşi pune viaţa legământ de-i va fi rău Ţării şi pe care, din când în când, îl aducem acasă înveşmântat în plumb, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Oropsitul fără de orizont al acestor timpuri urgisite peste măsură, care îşi amăgeşte abia respirând trecerea dintr-o zi într-alta, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Bătrânul de la colţ de stradă, căruia îi lipsesc curajul şi puterea să întindă mâna spre-a cere, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Prăpăditul pe care, sufocaţi de nevoi şi lipsă de bani, nu avem puterea să îl ducem spre groapă, este şi el simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Muritorul de foame, de care noi, într-un de neiertat păcat al înstrăinării, am cam uitat, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!

  Românii, de orice sânge-ar fi, de care tu, canalie dementă, îţi baţi joc mai mult decât respiri, sunt, toţi, simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!

  Nu vreau să-ţi putrezească oasele prin puşcărie. Rămâi printre noi să te pot ….., tot restul vieţii. Mă mulţumesc cu atât, Javră ordinară!

  Noi !

 2. altfel says:

  Cica ar fi fost o eroare de transcriere. Nu a fost vorba de emblema “ONOAREA ARMATEI ROMANE” ci era doar o placuta pe care era inscriptionat “OROAREA ARMATEI ROMANE”. Asta i-a dat Oprea lui Boc.

 3. tata says:

  Mult timp am cautat aceasta EMBLEMA si m-am lamurit..Ordinul vechi M152/2006 ,nepublicat fiind secret si se referea numai la armata ,a fost inlocuit cu ordinul 97/12AUGUST 2010 care este publicat si da voie ca aceasta emblema sa fie acordata si la ALTE PERSOANE FIZICE .Nu mai zic nimic.

 4. vitanostra says:

  Nu stiu,zau, ce sa fac intai: sa rad, sa (ma) plang (cui?), ori sa las totul in plata Domnului! Pai, ziceti si dumneavoastra, onorabili scriitori ai acestui respectabil “INFOMONDO” , vi se pare normal ce se intampla? Nu, nu in tara romaneasca; aici de mult toate sunt brambura, si mai ales de cand tot felul de golanasi, sau smecherasi, au constatat (ori au invatat de la fratii din tari mai evoluate) ca e mult mai simplu si mai sigur ,pentru averea personala , sa faci politica decat sa muncesti. Politica – asa cum o inteleg ei, adica GOLANESTE. Si odata ridicata la rangul de politica de stat, GOLANEALA, adica furtul pe fata din buzunarele oamenilor care inca – saracii! – n-au uitat sa munceasca, este ONOAREA ROMANIEI! Peste tot! In toate institutiile statului care manuie fonduri banesti! Mai ramasesera, oarecum curate, Biserica si Armata. Acum, Armata a devenit a.r.m.a.t.a., adica niste franturi din care fiecare se infrupta cat poate. Si ca sa nu spuna nimeni ca este condusa de civili, ministrul si doi secretari de stat au ajuns din niste cioflingari – mari generali Oprea.Oancea si inca unul, toti niste indivizi care – intr-un stat normal ar fi infundat puscaria – sunt acum generali cu 4, 3 si respectiv 2 stele!!! Si sa mai zica cineva ca nu suntem condusi de militari! Ai nostri ca brazii cu epoletii si buzunarele doldora, care le stiu pe toate, care primesc si dau onoruri, care se fac ca plang pe cei cazuti in razboaiele lu’ PESTE PRAJIT, si care dau indicatii militare mai cu spor decat o facea, la vremea lui, PINGILICA! Iar patronii lor (de fapt patronul, ca nu imparte ciubucul cu nimeni) are grija sa-i roteasca asa fel incat toate avantajele sa fie NUMAI ale lui.
  In aceste conditii, singura politica fata de ramasitele unei armate, pentru a o putea anihila usor este anticul DIVIDE ET IMPERA ! Iar instrumentele folosite sunt chiar cei care AU CREAT, CONDUC si MANEVREAZA aceste institutii. Se vorbea, pe-aici, de politrucii care le conduc. Sigur ca da.Politruci de ieri ori de azi ori si de ieri si de azi. Intrbati-va cu ce s-au ocupat la viata lor alde Dogaru, Pricina, Degeratu, Iliescu etc.etc. si veti gasi explicatiile care se cuvin.TOTUL este dirijat si manevrat cu atentie. CUM SCAPAM DE “BAIETI”? Printr-o retragere (fara tortze), si o revenire la normalitate dupa un “purgatoriu” obligatoriu pentru toti cei ce doresc sa ne mai conduca. Nu credetzi? Dati-mi contraargumente!