Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea îşi vinde în continuare lozinca: “pensiile militare mai mici de 3000 de lei vor fi menţinute la nivelul actual”

Prezent la Baia Mare, la conferinţa judeţeană a UNPR, liderul UNPR şi totodată ministru al Apărării Naţionale, Oprea Gabriel, a declarat că partidul condus de el “a susţinut menţinerea venitului minim garantat, a pensiilor militarilor mai mici de 3.000 de lei la nivelul actual, menţinerea alocaţiei pentru copii şi a altor prestări sociale la nivelul anterior reducerilor, dar şi înlocuirea diminuării individuale a salariilor cu reducerea fondului de salarii şi securizarea contractului de muncă”.

De observat este faptul că a fost introdusă formularea “progresiştii au susţinut menţinerea …la nivelul anterior reducerilor”. Cu alte cuvinte în cazul (aproape cert! n.r) reducerii pensiilor sub 3000 de lei ale foştilor militari, Oprea, cel mai probabil, se va eschiva declarând că el doar … a susţinut.

Mai e de remarcat că ministrul vorbeşte clar despre “pensiile milirarilor” nu “pensiile militare” devenind mai mult decât evidentă complicitatea acestuia la desfiinţarea pensiilor militare şi a categoriei profesionale de cadru militar în general.

În acest timp, foştii pensionari militari au început să primească adeverinţele care le atestau veniturile. Parte importantă dintre aceştia au constatat că le lipsesc venituri şi chiar ani întregi din adeverinţele menţionate, MApN cerându-le să facă … contestaţie. Altă umilinţă generată de slugărnicia ministrului care a crezut că poate răspunde unei comenzi politice cu clasicul “Am înţeles”.

Suntem curioşi să vedem la împlinirea unui an de mandat cu ce reuşite se va împăuna ministrul! Noi ştim care, şi le vom prezenta pe principiul simplu: “zicere” şi “realizare” … “să fie clar pentru toată lumea” (citat din Oprea, n.r.).

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Oprea îşi vinde în continuare lozinca: “pensiile militare mai mici de 3000 de lei vor fi menţinute la nivelul actual””

 1. parablue says:

  Pentru ca mizeria pe care ne-o face acest anacronic domn g.o. să fie completă , vă înștiințez că ,până pe data de 10 12 2010, toate adeverințele întocmite de CMJ-uri trebuie să ajungă la Dir Fin Contabilă/Secția Pensii Militare , acestea urmând să fie puse în aplicare din luna ian 2011, deși acestea cuprind, în marea lor majoritate, erori incredibile , în legătură cu care au fost depuse contestații…! Acum surpriza : contestațiile vor fi soluționate ulterior, pe durata a 3 ani de la depunerea acestora !?
  zile mai bune !

 2. VZ says:

  Fragment preluat de pe roarmy230:
  …multi dintre fostii colegi care s-au dus sa-si ridice adeverintele de venit, s-au trezit cu perioade indelungate lipsa din acele documente. Poate unii dintre dvs. care-ati lucrat in aviatie vi-l mai aminititi pe Guta, nu Guta manelistul ci Guta pilotul (e porecla, numele real nu-mi permit sa i-l dau, caci nu am acceptul lui). Are lipsa 5 ANI. Si n-a lucrat decat la o SINGURA unitate militara. Imi inchipui cum o fi la cei ce au lucrat la n’spe unitati. Vai de ea, recalculare. Apoi sumele…cine stie daca ele sunt cele reale. Am si aici un exemplu. Un membru al ACMRR, fost ofiter cu dirijarea aeronavelor, mi-a spus ca in adeverinta sa apare ca prin 1995 exista multe luni cand solda sa de maior era la 12% din salariul mediu pe economie de atunci. Probabil, din greseala, nu i-au trecut solda, ci doar contravaloarea „dirijarilor” sau alte sporuri. Sa va mai spun ca soferii de pe tragacele care tractau avioanele in start imi spuneau ca dupa ce se incheia zborul de noapte, pe la orele 2 dimineata, erau trimisi la calculator sa faca inscrisuri pe baza carora ni se calculeaza noua acum, pensiile? Ca erau rupti de somn si de foame si faceau totul alandala, dar nu se puteau impotrivi ordinului care suna cam asa: „ voi iesiti din serviciu abia la 8 dimineata, asa ca pana atunci executati sarcinile pe care le primiti”?

 3. lucius says:

  Tatal meu si-a ridicat adeverinta de venit. Are lipsa 4 ani si 6 luni si culmea ironiei: este trecut salariul din prima luna de ofiter, dupa care … pauza de 6 luni, pe motiv ca la aceasta ora nu s-au gasit documentele necesare. Eu cred ca altceva este la mijloc si se traduce prin nebunia care este la ora actuala: cine introduce datele, cine verifica, presiunea exercitata asupra celor care lucreaza la aceasta imbecilitate, volumul de munca si timpul avut la dispozitie.

 4. Altfel says:

  Tarziu m-am lamurit. Oprea este handicapat! Are handicapul omului care nu a fost in stare sa ajunga la o pensie de peste 3000 de lei. De aia vrea sa-i rada pe aia care au peste 3000. Cam asta rezulta din angajamentul lui! Ma rog, asta este doar unul din handicapurile lui, ca mai are si altele.

 5. cocorul says:

  2 Decembrie 2010 la 11:19 am edit

  Este cea mai mare porcarie, cea mai de jos gandire (daca se mai poate numi asa) omeneasca, ceea ce au nascocit acesti talhari care sunt la conducerea tarii acum. Nu exista nicio logica, nicio farama de dreptate incat sa anulezi niste drepturi castigate in baza unor legi ale statului. Ceea ce s-a facut este un fapt monstruos, ce nu va putea fi reparat, va ramane vesnic in istorie ca o pata neagra. Nu mi-am inchipuit vreodata ca armata noastra va mai putea fi umilita in asemenea hal dupa decembrie 89. Este revoltator! Domnilor militari activi, chiar nu puteti face nimic?

 6. Marina says:

  marina a scris:
  2 Decembrie 2010 la 3:36 pm edit

  Oameni buni nu intelegeti ca nici nu8 iau in considerare adeverintele, toate pensiile se vor recalcula, ei stiu cum, fara nici o legatura cu documentele pe care le ducem noi, nu ar avea timpul fizic necesar sa le calculeze dupa veniturile din adeverinte care oricum sunt intocmite cu picioarele.pensiile vor scadea toate fara exceptie, ca doar nu din grija pentru noi au dat legea asta si merg pe principiul ca daca ii dam in judecata sau contestam pensiile e un proces de durata timp in care noi luam pensii diminuate si ei fac rost de bani oentru viitoarele alegeri.De ce credeti ca se agita atata , le trebuie bani sa cumpere voturi in 2012, sunt constienti ca altfel nu se mai aleg.Si daca vom castiga procese ce daca au mai castigat si altii si guvernul le-a spus ca nu au de unde sa le dea banii.Asa ca NU VA MAI ILUZIONATI CU ABERATIILE LUI OPREA!

 7. scorpyon41 says:

  bun ,dar pana la urma ce sugerati sa facem?sa trimitem adeverintele cu anii lipsa apoi sa facem contestatie la cmj?
  am dat telefon la sectia pensii militare ,mi-au spus ca ei se ocupa doar de recalculare,pentru alte neclaritati trebuie luata legatura cu cmj.
  daca statele de plata s-au pierdut ori au fost distruse problema e de alua in calcul nu salariul mediu pe economie ci macar solda precedenta lunilor lipsa,

 8. Traian says:

  Din cate am reusit sa inteleg procedura este urmatoarea:
  1) unitatile care detin arhiva au scanat statele de plata pentru unitatile si perioadele de timp in care pensionarii si-au desfasurat activitatea ; la scanare s-a utilizat procedura de OCR-izare (transforma un fisier de tip imagine intr-un fisier de tip text ) rezultand fisiere de tip text cu randuri si coloane care ulterior pot fi editate , modificate . Parte din informatiile obtinute in urma procedurii pot fi alterate datorita calitatii slabe a tiparirii statelor , uzurii foilor , patarii acestora , etc. La conversie unele cifre (reprezentand date calendaristice , sume banesti , coeficienti , etc.) nu mai pot fi distinse corect in format text , rezultand erori la constituirea bazelor de date . Documentele scanate de unitatile pastratoare ale arhivelor , in format electronic au fost trimise CMJ-urilor pentru constituirea bazelor de date si prelucrarii ulterioare .
  2)La CMJ, fisierele transmise de arhive au fost introduse in baza generala de date cu ajutorul unei aplicatii informatice, fara interventia operatorului ( in sensul verificarii campurilor . Daca informatiile din campurile respective erau alterate in urma procesului de scanare / OCR-izare ele au fost preluate la fel si in baza de date ; in acest fel unele campuri care trebuiau sa contina sume banesti (de tip numeric) ,alterate fiind contineau caractere ( litere) si nu puteau fi folosite in relatii matematice cu alte campuri de tip numeric de catre aplicatie . Astfel se explica lipsa unor sume care reprezentau venitul lunar al militarului .
  Adeverintele au fost listate direct din aplicatie , utilizand baza de date constituita , dar necorectata , pe baza selectiei facute de operatorul de la CMJ dupa nume , prenume , unitatea militara , etc. Calculatorul a listat doar lunile in care existau venituri ( cele in care sumele nu erau corupte de OCR-izare) , restul perioadelor ( unde informatiile erau alterate ) nefiind listate .
  3) Baza de date este accesibila si celor de la DFC / Sectia pensii militare , informatiile existente in sistem ( introduse asa cum am precizat la nivelul CMJ-urilor) permitandu-le sa intocmeasca noile Decizii fara sa mai astepte primirea Adeverintelor pe care le vom trimite .
  Sa nu creada cineva ca cei de la Sectia pensii militare vor astepta adeverintele si vor introduce manual veniturile realizate de fiecare pensionar in fiecare luna din cei peste douazeci de ani de activitate ai fiecaruia ; asta le-ar lua cativa ani de zile . Deci , adeverintele reprezinta pentru ei doar confirmarea faptului ca datele din baza de date generala sunt corecte din punct de vedere al beneficiarului si vor pune adeverintele la dosar fara sa le faca nimic.
  Pentru exemplificarea modului prost in care unii angajati de la CMJ lucreaza , sau a faptului ca aplicatia este prost facuta va spun ca in situatia mea am constatat urmatoarele :
  – unele luni , disparate , nu se regaseau cu venituri , chiar daca am lucrat la aceeasi unitate ;
  – pe o perioada de 7 ani ( 84 luni ) aveam inscrise cate doua sau mai multe (4) venituri lunare pentru acceasi luna , sume comparabile ca ordin de marime ;
  – am introdus datele in calculator folosind aceeasi metoda de scanare/OCR-izare cu adeverinta primita si ulterior am convertit datele si am folosit o foaie de calcul in Excel pentru a-mi calcula punctajul lunar , anual si apoi pensia ; si la mine , cu toate ca adeverinta era destul de clar listata , au aparut erori la OCR-izare , dar am putut sa intervin pe datele afectate avand hartia in fata ;
  – sumele dublate provin de la un alt ofiter din aceeasi unitate care are acelasi nume si acelasi prenume cu al meu ; difera CNP-ul si initiala tatalui ( la mine T la el L) ; am putut sa-mi dau seama de acest lucru datorita faptului ca pastrasem acasa fluturasii de salariu pe ultimii trei ani de activitate si am putut sa elimin sumele in plus care apartineau celuilalt ofiter .
  Cred ca am spus destule.
  Astept comentarii.
  Cu stima , Traian

 9. c rusu says:

  domnilor eu m-am crucit. Mie cmj Bacau mi-a eliberat acea asa zisa adeverinta cu o lipsa de 16 SAISPREZECE ani din 17,6 ani total adica numai 16 luni de activitate.Astia nu sunt sanatosi.Am intocmit un memoriu si impreuna cu copii decizie livret buletin adeverinta le-am trimis la sectia lor.Acum astept sa vad ce-mi raspund.Nu cred ca mai este cineva care sa aiba atatia ani lipsa.Initial voiam sa trimit acest memoriu la OBSERVATORUL MILITAR dar am observat ca activii au un ghimpe impotriva rezervistilor

 10. ben says:

  Din păcate, nu inţelegem un lucru:

  MApN este atras într-o CURSĂ. O cursă a oprobriului public. A explicat cineva, pe vreun post tv cum se recalculează pensiile SRI-ştilor, SPP-iştilor, STS-iştilor, celor din SIE, sau mai ales securiştilor lui Ceauşecu care au torturat şi ucis oamenii??? Doamna Lupu de la Finanţele Armatei…vorbeste in numele tuturor_ Sunt sigur că nu. Pe ceilalţi cine îi reprezint. Cine trebuie să vorbească??? Aseară mi-a fost dat să văd, pe Realitatea TV, nişte domni invitaţi la emisiunea Ultima Oră, printre care şi acel individ, “Garcea”, de la fosta Vacanţa Mare, cred. Povestea fiecare de experienţele lor urâte din armată. Deci aici s-a ajuns, atunci când se discută despre pensiile şi viaţa unor oameni, pentru care viitorul, din păcate, se află în urmă. Ca o paranteză, unde sa-l dea cei de la CMJ pe Garcea…de a ajuns el ca in armată să facă doar munci. Daca era un băiat deştept, era repartizat la Aviaţei, la Rachete antieaeriene, la Transmisiuni, unde se făcea carte…dar aşa….I-au găsit şi lui un loc, după rezultatele din fişa psiho şi alte criterii care or fi fost. Insa asta e o altă discuţie.
  Aşadar, nu vezi decât “fraierii” de la MApN şi câte un poliţist răzleţ, zgâiai pe undeva, cerând drepturile. CONCLUZIE şi întrebare tototdată: Ceilalţi, deloc puţini la număr, unde sunt domnilor. Răspunsul nu poate consta decât in două explicaţii: Ori nu fac obiectul recalculării, ori aşteaptă MApN-ul să se dea in petec pe toată media, apoi să vadă cum acţionează.
  Vă reamintesc: În 2009 s-au tăiat sporurile salariaţilor DOAR la MApN. Ceilalţi stateau si au rămas bine-mersi, in timp ce, pe toate posturile, era analizat fiecare plutonier major din Armată, cât de prost e şi de ce să primească vreun spor. In condiţiile in care in MApN sunt cele mai mici salarii din SNApOP. INTERESANT, NU?
  Astăzi a apărut pe un post, o individă..semianalfabetă-după exprimare, sindicalista fostilor subofiţeri..sau ceva de acest gen, care, efectiv urlând, isi cerea drepturile. PENIBIL. Jenant si penibil!!! Râde întreaga societate de ce a putut să producă Armata. Şi toată lumea pune etichetă.
  Dar vin şi întreb, unde sunt domnii generali-doctori ai Oştirii, care au o dicţie şi un discurs cursiv? Chiar nu pot sa ia atitudine, sa facă loby, să exprime in mod corect faptele cum stau? Repet…JENANT şi UMILITOR. Acest lucru se numeşte SINUCIDERE curată. Poza dinafară este:

  Un sistem care emana Incompetenţă, Ruşine, Frică şi multă, multă Lipsă de tact. Deşi cei mai mulţi au doctoratele luate in teme de genul…”Lupta cu inamicul…….bla, bla”