Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Opriţi batjocura!

Am spus-o de mai multe ori, inclusiv în ceea ce am scris aici, pe acest blog, că procesul care a desfiinţat pensiile militare de stat, numit revizure, recalculare, aliniere la pensiile civile ( sau cum Dumnezeu a mai fost botezat), nu a făcut decât să dea frâu liber hoţiei, minciunii şi bunului plac. Nu a făcut decât să pedepseacsă pecuniar personalităţi de prim rang ale armatei şi să recompenseze boiereşte o liotă de „prieteni” politici, susţinători oportunişti ai prezentei conduceri ministeriale. Conducere care, după părerea multora,s-a dovedit a fi cea mai coruptă şi lipsită de respect dintre toate cele care au existat în ultimii douăzeci de ani. Este cu atât mai dureros, cu cât dezastrul s-a întâmplat tocmai atunci când ministru a ajuns un general (de justiţie!!!). Un general care s-a dovedit a fi exponentul celei mai crunte umilinţe a militarilor de carieră, activi sau în rezervă.

articol scris de Teo Palade şi preluat de pe TeoPal blog

continuare

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Opriţi batjocura!”

 1. colonel says:

  Voi ce va bucurati de pensie marita,va felicit.Lasati-ma pe mine sa ma lupt pentru pastrarea pensiei mele, avute in decembrie 2010.Daca mi-ati fost cu adevarat tovarasi de suferinta in cariera militara,urati-mi succes.Va multumesc.
  In cazul meu singura structura care ma indruma acum pentru apararea drepturilor mele legal castigate este SCMD.In cazul in care voi gasi o alta sursa de ajutor mai credibila ma voi reorienta.

 2. indisciplinatu says:

  Vorba lu” Militaru…OPRITI MACELUL!!!
  …Greu, fratioare,..adica imposibil!!!!…toti oamenii, indiferent de profesie,suntem batjocura acestei tari.
  Batjocura unor “muhaiele” cu ranguri inalte in stat,…Doamne, fa o minune, Doamne si scapa-ne de rahatii astia care, vorba poeziei celebre, ne conduc in loc sa puta!!!

 3. tupak amaru says:

  succes !

  nu toti cei care nu va sunt alaturi au pensia marita . dar , multi nu au puterea sa lupte ( fiind prea batrani ) iar subofiterii au fost improscati cu noroi de la inceput chiar de catre conducerea SCMD.
  intamplator poate , aveti aceiasi situatie cu cei din conducerea sindicatului . daca ati fi avut o situatie diferita , ati fi ramas singur .
  SCMD putea sa faca mult mai mult pentru militari . a ales sa devina un sindicat politic . cred ca pierde increderea pe care si-a castigat-o atat de greu .
  ca si militari cunoastem foarte bine faptul ca totul depinde de lideri . cred ca am obtinut ceva , la finele anului 2010 si inceputul anului 2011 , cand am participat , in toata tara , la acele mitinguri . acel lucru , cred , i-a speriat . atitudinea ulterioara a liderilor , prestatia penibila la televiziuni , a dus totul in derizoriu . pacat .
  in justitie nu va poate “indruma” nimeni . “indrumati-va” singur . axati-va pe ce este concret , palpabil , usor de demonstrat . renuntati la cerinte retorice ( asa cum va indruma unii ) . din nefericire , din ce se vede , au avut cel mai mult de pierdut cei care au ascultat orbeste prostia cu ” nu cereti adeverintele de venit ” .
  va tin pumnii , sincer .

  tupak amaru

 4. un oarecare says:

  Puiu, in justitie te POATE INDRUMA CINEVA. Ex.: AVOCATII. Ai asistat la procese desfasurate in urma unui conflic de munca (asa cum sunt asimilate si procesele privind pensiile militare) in care reclamantul nu era reprezentat de avocat? Eu da. Am asistat si la proces in care reclamantul avea avocat. Iti spun ca in fata completului de judecata avocatul (daca este bun) are un rol foarte important!!!

 5. tupak amaru says:

  da puiule , esti nervos si nu ai inteles nimic .
  avocatii te reprezinta , nu te indruma – ca cei platiti aiurea de scmd .
  am fost in instanta si am scris cele de mai sus in urma a ceea ce am vazut . de regula , in speta in cauza , te poti apara si singur . fara avocat . judecatorii te asculta . asta daca nu bati campii cu modele tipizate lansate de scmd .
  fiind vorba de un colonel , am presupus ca omul a citit legile si stie ce are de facut .
  cu pensii “nesimtite” , ca ale noastre , este mai greu sa iti cauti un avocat . de aceea au recurs pensionarii la indrumarea scmd . din nefericire , casele de avocatura agreate , au inceput sa bata campii cu CEDO si statutul de militar. rezultatul il vedem . deschide pagina filialelor si constata harababura . atat .

  p.s. si cand te gandesti cati oameni cu studii juridice sunt in SCMD !!!
  noi intram la asigurari sociale , nu la litigii de munca .

  tupak amaru

 6. isavel says:

  Domnilort colegi,
  În primul râmn trebuie să înţelegem rolul pozitiv al celor care ne-au luminat spre respingerea mîrşăviilor dictate de coaliţia pdl-udmr. Eu personal apreciez rolul Domnilor Dogaru &comp care au fost motorul reacţiei foştilor militari activi.Rolul nostru, a celor frustaţi de actuala conducere a armatei, a oganismului care ne-a obligat să jurăm ataşamentul faţă de noţiunile , azi luate în derâdere, de naţiune şi popor, este să ne apărăm , în primul rând, demnitatea
  Dacă guvernanţii ne “ung cu o sută de lei, sau ne dau în minus, Nu ne curăţă de jignirle pe care le aduc noţiunilor de “ARMATA ROMĂNĂ”PATRIE” sau “ŢARĂ ROMÂNEASCĂ”

 7. SEJC says:

  De data aceasta fiecare filiala isi alege ce avocat doreste asa ca din acest punct de vedere comentariul tau este de prisos. actiunea in judecata o facem impreuna ca membrii de sindicat intrucat contributia pe individ pentru onorariul avocatului este mai mica.Aceasta este motivatia reala.Facem un contract ferm cu avocatul sa mearga cu noi daca va fi cazul pana la CEDO.Stim de la inceput cat ne costa ,ne pregatim baneste si sufleteste si mergem inainte.Speranta moare ultima.De curiozitate citeste deciziile cedo si vei vedea ca doi ofiteri(pop valer si taralunga)au castigat si si-au recuperat niste sume pe care m.ap.n. le oprise in mod abuziv.Cei ce a tacut au facut donatii gratuite
  Eu voi merge atat cu sindicatul dar si pe mana proprie.Functie de cum voi observa ca se inclina balanta voi cere sau nu conexarea dosarelor.Aceasta este strategia mea.

 8. SEJC says:

  Atentie ,Corleone si inca cativa nu sunt straini de DGIA,care este subordonata direct lui Oprea.