Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Parlamentul ar putea întoarce din drum achiziţia de F16 second hand

Întrucât Parlamentul are rolul de a aproba decizia CSAT de a achiziţiona 24 avioane F16 vechi, membrii Comisiei de Apărare au făcut o adresă către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a se deplasa în Polonia, Ungaria şi Cehia şi a se documenta asupra modalităţilor în care aceste ţări au achiziţionat F16 noi sau Gripen.

În acest sens, deputatul Mihăiţă Calimente a declarat că: “Ne-am hotărât să facem o adresă către conducerea Camerei Deputaţilor ca, pentru a avea o imagine mai bună asupra practicii şi experienţei pe care o au şi alte ţări care au făcut acest lucru înaintea noastră, o delegaţie a Comisiei, formată din 3 – 4 membri, să facă o deplasare în Polonia, să ia legătura cu Comisia de Apărare a Parlamentului polonez şi să vadă cum, care au fost condiţiile, care au fost preţurile, care au fost aprecierile pe care Parlamentul şi Guvernul polonez le-a avut atunci când a achiziţionat avionul F16. Pe de altă parte, o altă comisie, formată tot din 3 – 4 deputaţi, să facă o deplasare în Ungaria sau în Cehia, pentru a se documenta asupra aceloraşi lucruri, în legătură cu avionul suedez Gripen”.

Pe de altă parte ministrul Apărării a contraatacat în stilul său cu o eschivă, o minciunică şi încă o minciună, de data asta gogonată:

Gabriel Oprea: “În toată zona Mării Negre, toate armatele membre NATO au F16 (adică Turcia n.r.). Pe de altă parte, încă odată repet, decizia de profesionist – nu sunt specialist, să ştiţi, în aviaţie forţele noastre aeriene române au ales acest tip de avion. E dreptul Parlamentului acum să decidă, de fapt al poporului, calitatea. De ce este foarte important să decidă Parlamentul: fiindcă este o decizie cu adevărat strategică a securităţii naţionale. Şi atunci vedem ce se decide în Parlament. Dar, vă repet, fără a fi specialist, că peste 25 de armate NATO au acest tip de avion, verificat în luptă reală.”

Sărim peste faptul că ministrul nu are habar ce ţări NATO sunt la Marea Neagră (asta e minciunica), acesta introduce în ecuaţia decizională “poporul român”!? Ăsta da politician. Mai mult bagă la înaintare Forţele aeriene române (atenţie nu aviaţia şi mai ales piloţii militari). Urmează să ne propună un referendum. (Asta e eschiva)

Gogonata e specifică ministrului care habar nu are cu ce se mănâncă Armata dar vorbeşte clar şi răspicat de parcă ar fi în sală la şcoala de intendenţă în timpul examenului la materia la care învăţau intendanţii să substituie carnea cu slănina şi ciocolata cu zahărul.

Şi acum … the best of : “peste 25 de armate NATO au acest tip de avion, verificat în luptă reală”.  Corect ar fi doar 10 armate (SUA, Italia, Olanda, Belgia, Danemarca, Norvegia, Grecia, Turcia, Polonia, Portugalia).  După ce a afirmat că Rusia şi SUA urmează să semneze tratatul de neproliferare nucleară  SALT II asta e chiar slăbuţă. Atunci în schimb era scuzabil, era fermecat de cosiţele reporteriţei Florina Jucan şi el chiar vroia să fie un warrior adevărat. A auzit ele ceva cu 25 , dar ălea erau toate ţările care au F16. Scuzabil, doar e vorba de decizie şi achiziţii de miliarde.

Oricum ministrul a spus un mare adevăr: anume că nu e specialist. În niciun domeniu al Armatei României căci şi intendenţa s-a cam desfiinţat. E totuşi specialist în imobiliare. Dar nu recunoaşte. Abia aştept să-l vedem la o întâlnire bilaterală sau la o reuniune a miniştrilor apărării NATO fără translator, aşa cum a prestat şeful său Boc cu şeful FMI.

sursa: Realitatea TV, Emisiunea “Realitatea Zilei”, 1 aprilie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Parlamentul ar putea întoarce din drum achiziţia de F16 second hand”

  1. ion says:

    Or fi avand F-16,dar le-au achizitionat vechi?.De ce toti cei implicati in achizitie se imbraca de la case de moda de renume si nu cumpara haine de la magazine second-hand?..si acolo se gasesc haine frumoase,tin cald sau racoare….