Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

PDL-ul duce greul, trage zmeul!

Sâmbătă, 14 mai 2011, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, mare adunare, mare.

Pensionarii militari din cadrul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere (SCMD) au venit la miting, nu la iarbă verde. Au venit sindicaliştii militari să protesteze. Cred că la miting ar fi trebuit ca ponderea participanţilor să fie dată de sindicaliştii civili, pentru că nu doar militarii în rezervă au fost afectaţi de măsurile ciudate, aberante, aiuritoare şi heirupiste ale actualilor guvernanţi.

Aşteptînd să înceapă mitingul, m-am îndreptat spre o bancă împreună cu un prieten, fost coleg de serviciu dintr-o unitate militară. Mitingurile acestea sunt bune şi din acest punct de vedere: ne mai vedem unii cu alţii, mai ştim unii de alţii: cine-a mai murit, cine-a devenit bunic, cine-a divorţat. Chestii încurajatoare, ca între prieteni de-o viaţă… că doar n-om vorbi despre femei, puştoaice, atletism naval, inseminarea cailor în Argentina sau despre zodiacul în lumea arabă.

În faţa noastră, două doamne la vreo 70 de anişori (pe un picior) vorbeau cam tare despre miting. Probabil că stăteau cam prost cu ORL-ul. Vedeţi? Sunt un delicat: n-am zis două „babe”, deşi cam asta a fost prima mea intenţie de a zice…

-De ce oare s-or mai fi adunat, dragă, rezerviştii aştia?! O fi şi Dogaru? Ce-or mai fi vrând de data asta?!

-Parcă le-au dat pensiile înapoi! zise cealaltă.

M-am uitat lung şi galeş la ele, aşa ca Adonis… de la batalionul 2, compania a 7-a şi înainte ca prietenul meu să poată face o mişcare de împotrivire, ori ca ele să iasă din transa în care le-am blocat (mamă, ce fain sună!!!) le-am făcut o scurtă prezentare a doleanţelor noastre, cu indicarea sursei de pe pagina de internet a SCMD.

Le-am vorbit vreo cinci minute (nu exagerez!), în conformitate cu mesajul de pe internet al preşedintelui SCMD despre ce au făcut guvernanţii portocalii: ne-au furat tot ce se mai putea fura; ne-au înmulţit şi ne-au mărit taxele şi impozitele; ne-au lichidat spitalele şi industria farmaceutică; ne-au distrus sistemul de învăţământ; au tăiat salariile; au distrus justiţia; ne-au jignit şi ne-au luat gradele şi pensiile militare; ne-au minţit, ne-au furat etc. Şi am încheiat apoteotic, aprinzându-mi în sfârşit o ţigară: Doamnelor, ăştia de la PDL sunt mai distrugători decât tzunami!

-Ţi-am zis, dragă, că militarii ştiu de ce ies în stradă! zise una dintre ele către cealaltă. Dar, domnule ofiţer, după mintea mea, pentru majoritatea problemelor spuse de dumneavoastră, sindicatele civile trebuiau să fie aici, fireşte şi dumneavoastră, dar aşa cred eu că ar fi fost normal.

M-am uitat lung la ele (şi mi-am cerut scuze în mintea mea că le făcusem „babe”) şi le-am zis ce mi-a venit şi mie pe moment în minte: Doamnă, sindicatele civile nu lucrează sâmbăta. Noi, ca militarii de carieră: nu contează că e sâmbătă, duminică ori zi de sărbătoare… Vă doresc o zi bună, DOAMNELOR!

Ne-am întors apoi la colegii noştri. Se pare că învăţăm din activităţile desfăşurate: organizare foarte bună, muzica mai bine aleasă şi în ton cu semnificaţia mitingului; de efect mesajele înregistrate, scurte, la obiect.

Rămâne, totuşi, o problemă: cred că am fi putut fi mai mulţi la miting. Ştiu, fiecare avem probleme, nu puţine şi nu uşoare. Dar parcă prea mulţi s-au apucat chiar azi de zugrăvit, tencuit, de dus capra la raze, de dus soacra la spital. La prea multă lume li s-au spart ţevile de la bucătărie sau de la baie, sau li s-au îmbolnăvit rudele, căţeii, purceii etc. Unul dintre participanţi zicea: Probabil că unii pensionari militari se îmbulzesc la evenimente la biserică să se roage să le dea Dumnezeu mai multă minte preşedintelui Băsescu şi premierului Boc, dar nu se prea înghesuie la mitinguri să le spună direct ce au pe suflet…

E o problemă care necesită a fi analizată, părerea mea!

Guvernanţii la acea oră se aflau în Palatul Parlamentului, împreună cu colegii PDL bucureşteni şi din teritoriul naţional, precum şi cu Tătucul lor (Marinarul Vesel).

Acolo, departe de plebea amărăşteană, departe de muritorii de rând platitori de taxe, impozite, avea loc un eveniment epocal: marele lor congres, balşoi congres… Cum spunea unul dintre participanţii la miting, „nici planetele nu mai mişcă din cauza evenimentului”. Naţiunea fremăta de grijă, nerăbdare şi nelinişte generate de obsedanta întrebare: cine oare va ieşi liderul acestui partid?! Vai, vai, vai, ce ne facem fetelor?!?! Ştia tot satul ce nu ştia bărbatul!!! La al XV-lea Congres, Boc-Băsescu reales!

Lume, lume, veniţi să vedeţi minune! PDL-ul, partidul stat portocaliu, are convenţie. Nu ştiu cu cine, dar are “convenţie”. Poate cu UNPR şi UDMR, dar nu cu poporul român! Pentru că PDL îşi aduce aminte de poporul român doar înainte de alegeri, când mai livrează naivului şi mult-prostitului electorat, la pungi de un leu câte o măslină, o scobitoare, un mic cu tricolor, un peşte împuţit de promisiuni electorale, adică vagi firimituri de la masa lor foarte bogată, păzită cu abnegaţie stupidă de bodiguarzi în uniformă de stat şi de oameni în robă constituţional pătată.

Anunţul făcut de preşedintele Dogaru că peste drum şi peste gard au început lucrările convenţiei PDL a fost primit cu urale fierbinţi (arde-i-ar focu’!!!) şi cu  tradiţionalele urale Huooooo!!!

Într-o atmosferă însufleţitoare şi efervescentă, de deplin elan patriotic (Doamne, de câţi ani n-am mai scris expresiile astea, dar uite că PDL-ul îmi dă ocazia!), deci, participanţii la miting au scandat: „Stima noastră şi mândria, Boc-Băsescu, România!”; „Afară, afară cu biiiip din ţară!” (mă amendează CNA-ul!). Lozinci, strigături, ţâpurituri etc au fost mai multe, dar vă invit să le auziţi la faţa locului, să vă îmbogăţiţi cunoştinţele!!!

Trebuie să remarc şi faptul că discursurile celor de la tribună au fost mai bune, mai scurte şi la obiect. Felicitări! Din discuţiile cu participanţii, am reţinut totuşi că din discursuri ar fi dorit să afle mai multe despre relaţia SCMD-actuala opoziţie politică, reacţiile concrete ale SCMD la adresa penibilei „armate a lui Onţanu”, mai ales că se pare că se măreşte pe zi ce trece (au fost ceva aluzii, dar puţine).

În rest a fost bine. Am zis eu, marele (ori, grasul?!) analist de la peluză…

Să ne vedem sănătoşi şi… sper în libertate, pe 31 mai 2011, la Monumentul Eroilor Geniului (Statuia Leu), la adunarea pentru sărbătorirea  Zilei Armei Geniu. Sperăm ca piaţa nu va mai fi ocupată (acaparată) de revoluţionarii de profesie şi de militarii domnului Onţanu (maistru General în construcţii de… geniu…)

A transmis de la faţa locului,

Dorel Pietrăreanu

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

128 Responses to “PDL-ul duce greul, trage zmeul!”

 1. sandu says:

  @Stelian P
  Nu-mi spune ca nu intelegi diferenta dintre o intrebare(“Ne-am pierdut în decembrie `89 și onoarea și patria ?”…text real) si o certitudine(„În decembrie 1989 ne-am pierdut și onoarea și patria !”…text postatde tine)
  Sa dicutam despre semnificatia(sensul dat unei propoziti)”?” si”!”…am fi penibili.

 2. Stelian P. says:

  sandu
  Inteleg diferenta dar ajuta-ma si pe mine sa inteleg. Dogaru spune:
  “Ne-am pierdut în decembrie `89 și onoarea și patria ? A venit timpul să le recuperăm ! Și onoarea militară și patria !”
  Eu inteleg ca le-am pierdut daca zice ca a venit timpul sa le recuperam. Tu ce intelegi ?
  In dec. 89 patria era comunista, asa este ? Eu inteleg ca a venit timpul s-o recuperam (pe cea comunista). Tu ce intelegi ?
  Onoarea era si ea tot comunista. Asa-i sau nu ? Si pe asta trebuie s-o recuperam ?
  Am inteles bine ?
  Explica-mi si mie de ce le-am pierdut ?

 3. sandu says:

  @Stelian P
  Iar deformezi sensul citatului.Ai uitat(voit)sa postezi si explicatia:”În interesul românilor, al democrației reale, europene și al NATO !”
  In ’89 ne-am bucurat ca am scapat de comunism si ne-am oprit!Am ratat sansa unei democratii reale,a unui capitalism in adevaratul sens al cuvantului(sa-ti explic de ce;nu are sens pt ca sti si tu foarte bine care-i explicatia;o”ti p-a ta”cu comunismul – ce nu are legatura cu”prefectura”;mai apare si amicul khukuri ce pluseasa:”ca nu ati omorit destui romani ca sa ramineti cu patria voastra draga, RSR ?”)
  Jenant !

 4. Stelian P. says:

  sandu
  ”În interesul românilor, al democrației reale, europene și al NATO !” e EXPLICATIE ?
  Eu credeam ca e scop. OK, am inteles.

 5. sandu says:

  @Stelian P
  Ce sa spun…mi-ai tras-o…explicatie…scop.
  Postarea ta tot in categoria dezimformare intra(reproduci partial,corect,un text si-n rest pui de la tine;rezultat:muti discutia in alt plan – impus sau nu…nu ptrezinta interes – si-l faci zob si pe omul ala – Dogaru – ca asa vrei tu sau altii…iar nu prezinta interes).
  Ca asa gandesti tu sau asa esti”sfatuit”sa “gandesti” nu ma intereseaza.Iar daca tot vrei sa “bagatelizezi”sindicatul”lu’peste”leaga-te de chestii reale,concrete(sunt o gramada de exemple)nu umbla cu vrajeli ieftine.

 6. ciprian says:

  @Stelica
  Eu am citit mereu ce spuneai. Am crezut ca citezi cu exactitate ceea ce postezi, dar vad ca nu este chiar asa. Din pacate am avut incredere in citatele tale. Acum pot spune cu certitudine: ESTI UN MARSAV!! Esti marunt, marunt precum monezile pe care le strangeam in copilarie intr-o pusculita. Ce pusculita? Ce ironie a soartei, era un porcusor. Si iar ne intoarcem la laturile de la GAZ. Este sau nu? Au fost momente cand am crezut ca esti DOAR un combatant impotriva lui Dogaru. Esti dus tataie. Roaga ruda sa te consulte. Daca este psiholog, renunta. Cazul tau este de competenta unui psihiatru, ESTI PATOLOGIC.
  Hai vax!!!

 7. JVEK G. says:

  @ CIPI-esti NP. ma obligi sa intru in arena.

 8. alt anonim says:

  JVEK G,
  parca dupa “.” (punct) se incepe o noua propozitie cu litera mare, nu? Tu nu asa ai invatat in primii ani de scoala? Asta nu se uita niciodata. Abia dupa ce inveti sa scrii corect romaneste, poti sa mai comentezi si pe bloguri. Altfel, ne faci de ras. Succes la comentat!

 9. khukuri says:

  @sandu
  Citatul apartine d-lui Stelian si a fost postat in 19 mai 2011 orele 1.44 pm iar urarea imi apartine.Dupa cum vedeti apocalipsa s-a amanat…Impartasesc opinia dumneavoastra referitoare la evenimentele din 89.Si eu am avut noroc.
  @Stelian P

  V-am citit articolul Scurte lectii de istorie de pe blogul ARMYA.Nici pe dumneavoastra nu va merita poporul asta domnule Stelian.Revin cu un link pe care v-il dedic deopotriva dumneavoastra si domnului Dogaru si altor catorva postaci de pe acest blog,dealtfel in capul listei ar trebui pus insusi comandantul suprem.
  http://youtu.be/Hzgzim5m7oU

 10. Stelian P. says:

  ciprian
  Daca tot ma intrebi iti raspund:
  -nu.
  Si acuma te intreb si eu ceva:
  -daca tot esti asa de bine informat despre problemele mele imi spui si mie la ce unitate era GAZ-ul ala ?

 11. JVEK G. says:

  @cIPI-esti NEAM PROST! Ma obligi sa intru in arena.
  Ps. mi-am dat silinta,! sa nu te fac de ras

 12. ciprian says:

  @Jvek
  De ce? Daca asa crezi, ca sunt neam prost, foarte bine. Parerea ta ma intereseaza DOAR cat sunt pe acest blog, in rest ……
  @Stelica
  Am mai spus intr-o postare mai veche faptul ca toata treaba cu GAZ-ul este o constructie “a priori” nu “a posteriori”. Intelegi ce vreau sa spun? Daca nu iti spun direct. NU TE CUNOSC IN REALITATE. Constructia este o alegorie. Deci, nu stiu daca ai fost sau nu la GAZ. Doar te comporti ca si cum …. ai fi fost.

 13. ciprian says:

  @all
  Doamnelor si domnilor, intra in arena ……. JJJJVEK! Momente de suspans, momente unice, el este omul ce are caracteristicile tehnice ale “detectorului de neamprostie”.
  Mult succes!!!!

 14. JVEK G. says:

  @All–Cipi ii NEAM PROST! ma contrazice cineva?

 15. ciprian says:

  @JVEK
  Nu, nici macar eu. Felicitari! Ai marcat. Dupa atata timp era si cazul.

 16. JVEK G. says:

  @CipY- Q.E.D….

 17. TOPGUN says:

  Ciprian,Jvek G.

  Ptr.numele lui Dumnezeu,chiar nu aveti un pic de decenta,Jvek ,eu stiu ca tie ti se urca repede sangele la cap,ca esti mai impulsiv,dar totusi un pic de toleranta ptr.aproapele!!!!!
  Tu chiar nu te simti bine, daca nu faci nitel pe eroul,in sens negativ!!!!!
  De ce nu scoti in evidenta latura ta sensibila,romantica,crezi tu ca ”’Stelica P”’?????,are nevoie de avocati?????? E suficient de major,de vaccinat si capul de pe umeri ,crezi ca-i de kiki????/ Straluceste ,diamantul lui si-n bezna,si-n vise ,ma urmareste,vrea sa ma killer-sca,nici nu vreau sa ma gandesc ,daca m-ar prinde,………..!!!!! ei,ar vrea el Steluta?????!!!!!
  Hai, gasiti si voi un subiect interesant,cadeti la pace ca sunteti niste gentlemeni ,sau ma insel??????
  P.S. Feelingul meu ,imi transmite ca esti un tip de calitate,de ce vrei tu neaparat sa faci pe teribilistul si rasfatatul???????

 18. JVEK G. says:

  @ TG-da n-am zis nimic! am pus si eu doar trei litere……

 19. TOPGUN says:

  JG.
  Ce era de demonstrat,???? treci la tabla si demonstreaza-ne!!!!!

 20. alt anonim says:

  JVEK G,
  dupa “.” (punct) se incepe o noua propozitie cu litera mare, nu? Tu nu asa ai invatat in primii ani de scoala? Asta nu se uita niciodata. Abia dupa ce inveti sa scrii corect romaneste, poti sa mai comentezi si pe bloguri. Altfel, ne faci de ras. Crede-ma!

 21. SEJC says:

  @Stelica,mai mult ca sigur ,baiete ,ai ceva la mansarda.Diagnostic.Bulimie de rahat cu apa rece.

 22. Stelian P. says:

  SEJC
  Esti o mindrete de dogarian, cu explozie intirziata (adica prinzi foarte greu si te prinzi si mai greu).
  Eu postez pe 24 mai si tu te trezesti in 7 iunie.

 23. TOPGUN says:

  Stelica ,
  Si tu esti la fel de intarziat,sa te suspectam ca ai fi DOGARIAN??? si tu postezi pe alte bloguri ceva din 29. februarie,asa ca la tine deja e retard!!!!
  Baietica,Stel, suntem in 7 iunie anul de gratie 2011!!!!!
  Dileala mare,poate trece cu LECITINA!!!!!

 24. TOPGUN says:

  Stelica,
  Am vrut sa zic AMNEZIE,IN LOC DE RETARD!!!!!
  Sa iei LECITINA,e buna ptr.memorie!!!!

 25. Stelian P. says:

  29 februarie ???????? Ora 13.13 ???????
  Umorul este atributul oamenilor inteligenti. La dogarieni el lipseste cu desavirsire.
  Articolul e postat pe ARMYA dar repet: e numai pentru oameni inteligenti.

 26. Stelian P. says:

  PS. Numai pentru dogarieni: am scris putin gresit numele blogului ca sa nu se spuna ca ii fac reclama.

 27. TOPGUN says:

  Stelica,
  Lecitina sa iei si dai si cu telina rasa,e ptr.longevitate,telina,normal,doar nu vrei sa mergem cu flori la tine!!!!
  Lasa, nu mai drege busuiocul,ca nu tine!!!!!
  E normal la varsta asta,ba memoria,ba prostata….!!!!!!!!!!!

 28. plotonierul says:

  @ Stelian P.
  Sa traiti dom’ colonel !
  Te deranjeaza mereu faptul ca Mircea Dogaru vorbeste in numele tuturor rezervistilor militari. E corect, pentru ca el reprezinta doar 15 -16 miii dintre acestia si probabil cateva mii din cei care nu sunt inscrisi. Dar la fel face si dom’ gheneral Iliescu, da el cica are mai multi in spate, vre-o 35 de mii ( din care vre-o 10- 15 mii nu si-au platit cotizatiile anul acesta) Dar in postarile zilnice matale, dom’ colonel, insulti toti acesti oameni membri ai SCMD. Te-ai gandit ce s-ar intampla daca vre-o 20 -30 dintre ei te-ar da in judecata, ca tot sunt ei in procese acum ? Si sa-ti ceara daune morale doar un leu de fiecare membru al SCMD.