Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pensiile militare ce se întâmplă cu ele?

Citind declaraţiile guvernamentalilor aflăm că se pregăteşte o lege unică de pensionare. Urmărindu-se vezi bine înlăturarea nedreptăţilor, privilegiilor, inechităţilor şi alte expresii care ne aduc aminte de manualul activistului comunist pregătit pentru lupta de clasă (dar asta e altă poveste).

Şi ce aflăm! Cum că militarii ar fi o clasă privilegiată cu salarii nesimţite şi pensii uriaşe obţinute nemeritat prin subterfugii legislative. Probabil când au ţinut parlamentul sub asediu sau ocupat.

Ca urmare inechitatea trebuie să dispară!

Deci există toate premisele ca noua lege de pensionare să aducă o creştere negativă (m-am molipsit de la analiştii economici) a pensiilor militare concomitent, poate, cu schimbarea condiţiilor de pensionare, vârstă, vechime etc.

Recunosc când scriam “De ce să nu-ţi baţi joc de o elită” nici un moment nu mi-a trecut prin cap că o să ajung să aud că militarii au pensii şi salarii nemeritate şi că o să vină vremurile când veteranul din Irak sau Afganistan va fi angajat zilier ca să-şi poată întreţine familia.

Se pare însă că realitatea e alta. Probabil şi Armata va urma calea flotei comerciale româneşti ai cărei marinari sunt îmbarcaţi pe vapoare cu pavilioane exotice.

Dar întrebarea mea e alta. De unde atâta ură pentru o instituţie care ţi-a dat atâta prestigiu internaţional? Probabil singura!

În loc de încheiere: zilele trecute un fost ministru al muncii declara că nu vede de ce sunt incluşi şi militarii în aceste atât de hulite categorii “privilegiate” pentru că Armata întotdeauna a avut un regim special. Atenţie a spus special nu avantajos.

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

293 Responses to “Pensiile militare ce se întâmplă cu ele?”

 1. lucius says:

  Pentru UN SIMPLU OSTEAN
  Dragul meu, nu fi penibil, deci nu fi …. “simplu” in gandire.
  Pentru … “simpla” ta cultura generala: am fost membru de partid maxim 4 luni de zile. Asa ca, vezi ca la tine inca mai “macane” vremurile pe care nu le poti uita … poate esti nostalgic!!!!
  Concluzie: chiar esti UN SIMPLU …. iar cand te mai apuca tremuratul dupa vremurile apuse FA UN DUS CU APA RECE. Te las pe tine sa gasesti motivatia – pe mine nu ma intereseaza

 2. micutzul says:

  @ ALL
  Oameni buni explicati/mi si mie…
  1. Daca se recalculeaza pensia si este mai mica , ce pensie voi primi ? Cea mare sau cea mica ? Daca nenorocitii astia o dau pe cea mica ce este de facut ?
  2. In cererea mea de trecere in rezerva , am solicitat aceasta ca urmare a nevoilor de restructurare a armatei… Daca intelegerea intre mine si MApN nu se respecta , pot solicita reancadrarea mea ?
  ASTEPT JURISTII . MULTUMESC

 3. capitanu says:

  ACEST DOMN GEN. ILIESCU DE LA ANCMRR CARE IA OFERIT SPRIJIN CU PERSONAL MINISTRULUI OPREA PENTRU RECALCULAREA PENSIILOR,IN LOC SA-L SCUIPE INTRE OCHI SI SA-I PROMITA DAREA IN JUDECATA NU TREBUIE URMAT NICI UN PAS IN CONTINUARE CI FORTAT SA-SI DEA DEMISIA.
  TRECETI IN BARCA CELOR CARE LUPTA PENTRU DREPTURILE NOASTRE LEGITIME………APEL….CATRE TOTI PRESEDINTII FILIALELOR JUDETENE ALE ANCMRR……SA STABILIM O DATA,PANA IN 25.OCT.2010 LA CARE SA SE TINA CONFERINTA EXTRAORDINARA A ASOCIATIEI SA-L DAM JOS PE IMPOSTOR SI SA ALEGEM UN GENERAL ADEVARAT CU SANGE-N….ASTEPT COMENTARII SI/SAU PARERI.

 4. ELENA says:

  @micutzul
  1. Cea mica. Ii dai in judecata. CATEGORIC!
  2. Poti dar… ai grija ce-ti doresti!

 5. cristina says:

  O gramada de modalitati de exprimare a unei mari nemultumiri – modificarea pensiilor militare.
  Oare chiar nu se gandeste nimeni , de acolo de sus de unde sunt platiti de noi de fiecare de aici de jos pentru a gandi, ca si acest subiect este impartit in doua? Militarii pensionati inainte de 1990 si dupa aceea?
  Tatal meu a fost ofiter M.Ap.N – artilerie – caruia i-a placut ce a facut si si-a dedicat totul pentru cariera. A avut grad mare (colonel) si functii la fel comandant etc.
  Poate vrea cineva sa stie PRETUL acestei activitati :
  – mama mea nu a putut avea servici pentru ca avea doi copii mici care nu puteau fi crescuti si bine educati incepand cu ora 21.00 cand venea tata de la unitate sau din aplicatii.
  – eu acum am 40 de ani dar nu imi aduc aminte ca tatal meu sa fi iesit cu mine in parc asa cum face sotul meu acum (este civil) cu baiatul nostru;
  – la cozile de la Alimentara care erau in anii ’80 mergeam noi si cu mama , tatal meu era mereu ocupat cu serviciul lui;
  – am avut un accident f.urat cand aveam 7 ani cine a mers cu mine la spital? mama unde era tata ? la unitate
  – cam din 5 in 5 ani noi ne mutam tata “era numit” in alta parte – schimba scoala, profesori, alta viata sociala ADAPTEAZA-TE COPILE;
  – casa proprietate? nici nu se punea problema – abia in ’91 dupa ce tata s-a stins mama mea a putut cumpara apartamentul;
  – concedii / vacante daaaa si de cate ori nu a plecat de acolo si ramaneam cu mama sau plecam si noi acasa pentru ca “era chemat la unitate”
  – la mine toata copilaria mea a venit MOS GERILA iar dintr-o data dupa 1989 trebuia sa fie MOS CRACIUN ;
  Va spun cateva lucruri traite de un copil de cadru miltar cu functie si grad mare care …. dupa unii ar beneficia acum de o “pensie speciala”
  Poate asa ar fi daca ar mai trait dar …. tot datorita meseriei si a consumului pentru aceasta cariera militara in anul 1990 la varsta de 65 ani s-a stins din viata – inima a cedat brusc.
  Ma bucur din tot sufletul ca nu a mai avut parte sa vada, sa traiasca aceasta imensa mizerie – fecale intelectuale emanate de catre niste persoane imbuibate peste noapte dintr-o simpla ridicare de mana care democratic se numeste vot sau de o stampila pe a hartie care se numeste tot vot.
  Case peste case, terenuri nu se mai stie pe unde, masini nu mai vorbim , concedii care nu se mai fac in tara pentru ca la noi pute peste tot astfel incat au luat la rand tarile straine, si …. ASTA E.
  Oare eu voi ajunge sa traiesc sa vad ca cineva le va face si lor niste legi speciale din care sa revina cu picioarele pe pamint si sa traiasca cu o pensie de urmas a unui om care a iesit la pensie in 1985 dupa 40 de ani cariera militara intr-un regim …. discutabil acum.
  Nu vreau sa discut nimic despre viata militara de dupa 1990 .

  DACA EXISTA NISTE SPECIALISTI ACUM IN ORICE DOMENIU EI AU FOST PREGATITI DE OAMENII CARE LUCRAU INAINTE DE 1990 SI CARE ACUM PENTRU CA SUNT LASATI DE D-ZEU PE PAMINT TREBUIE SA SUPORTE MIZERIA “ELEVILOR”

 6. un simplu militar says:

  pentru lucius,
  dragul meu, nu pot fi mai penibil, deci nu pot fi …. “simplu” in gandire in comparatie cu tine.Ti-ai ales un nik care te reprezinta total – …….Motivarea raspunsului tau la intrebarea mea, ca ai fost membru de partid maxim 4 luni de zile nu este un motiv de mandrie si o statistica pur biologica.Fiecare se naste la timpul sau. Asa ca, vezi ca intradevar la mine inca mai “macane” vremurile pe care nu le poti uita dar nu din nostalgie ci dintr-o experienta dura si trista.
  Concluzie: sunt chiar esti UN SIMPLU, care recunoaste, spre deosebire de tine la care proverbul “prostul nu e prost destul daca nu e si fudul” se lipeste ca timbrul de scrisoare. Apropo DUSURILE CU APA RECE AU FACUT PARTE DIN CALIREA MEA FIZICA SI PSIHICA impusa de nenumaratii ani pertecuti in cazarma. Te las pe tine sa gasesti noi atacuri impotriva tuturor celor care “isi permit sa posteze aici” fara ati cere aprobarea. Motivatia refularilor tale – pe mine nu ma intereseaza – dar sa-r putea sa intereseze pe cei de la spitalul Obreja, ca obiect de studiu. Te las in “lucirea ta” incurabila.

  Pentru … “simpla” ta cultura generala: am fost membru de partid maxim 4 luni de zile. Asa ca, vezi ca la tine inca mai “macane” vremurile pe care nu le poti uita … poate esti nostalgic!!!!
  Concluzie: chiar esti UN SIMPLU …. iar cand te mai apuca tremuratul dupa vremurile apuse FA UN DUS CU APA RECE. Te las pe tine sa gasesti motivatia – pe mine nu ma intereseaza

 7. DULA says:

  Slaba actiune a Biroului Permanent central,slaba implicare a Presedintelui, General Iliescu si a loctiitorilor dumnealui,toti,sau aproape, aerieni de antiaerieni, in aceste zile firbinti.Nu va trece mult timp si ne vom trezi cu filiale intregi care vor evada spre alte conduceri mai dinamice si cu mai multa credibilitate in sistem.Se aude prin targ ca,actuala conducere operativa se tine mai mult de mese intinse la CCA din banii filialelor judetene, ca cele din capitala nu-i prea baga in seama la amentarile repetate de neplata “dreptului”,25% din cotizatie.Sculati-va Domnule Presedinte din somnul cel de veci…scrieti cu manuta dumneavoastra aici pe forumul asta inghetat ceva mesaje catre subtordonati,iesit la tv1,otv-va primeste sigur(ati vazut ce succes a avut aici prezidentialul si boculet?) altfel,in foarte scur timp or demisionati ori predati cheia! aaa,sa nu uit-si masina de serviciu de la dispozitie cu care plimbati romanica…

 8. Kartouche says:

  Peste tot armata a fost laudata si decorata pe teatrele de razboi recent.
  Ce sa mai vorbim de zecile de jerfe umane date. De nenorocirile abatute asupra familiile militarilor cazuti la datorie.
  Daca suntem asa buni si dam jerfe, de ce NATO nu sprijina, macar moral ARMATA ??
  Sa inainte la chioru` asta de matroz, o inatampinare si sa spuna cum calculeaza la ei pensiile si sa ceara imperativ sa faca la fel !
  Uite cum sau toti sa apere tiganii care fura : defi de stat si de guvern ONG-uri etc.
  Pe fostii militari cine ii apara ??

 9. voinea says:

  Dlui Lucius,
  Chiar nu va mai inteleg stimate domnSunteti pornit pe denigrarea SCMD si nu aveti deloc dreptate.Ce sindicat a mai crescut intr-un an de zile de la cativa membrii fondatori la peste 6000?
  – avem sediu;
  – avem bani:
  – suntem organizati pe principii militare;
  – avem sisteme moderne de comunicare( mie mi-au trebuit 45 de minute ca sa transmit mesajul de lupta la cei 40 de membrii de care raspund):
  -cat de curand o sa avem si grupe operative de cate 15 oameni gata de lupta permanent la fiecare detasament de 40 de membrii;
  – am iesit astazi in strada alaturi de BNS ca sa aratam opiniei publice ca ne intereseaza ce se intampla cu poporul roman si sa ne testam forta de reactie in vederea evenimentelor de pe 25.10.;
  -am incheiat aliante utile cu celelalte sindicate pentru a ne sprijini reciproc in lupta cu mafiotii de la guvernare;
  – am atacat in instanta atat legea 119 cat si HG 735;
  – ducem o munca sustinuta pe NET, pe televiziuni,prin viu grai,prin asociatiile de proprietari pentru atragerea de noi membrii;
  – multiplicam zi de zi legaturile cu cadrele active din MApN,MAI,STS,SRI,Politie si Jandarmerie.
  Si spuneti ca nu am facut nimic!!!
  Cu stima ,
  Col(r)ing.Voinea Ion vicepresedinte filiala S 6 Bucuresti

 10. voinea says:

  Daca Basescu va indrazni sa promulge legea pensiilor isi va semna si sentinta.Pe langa faptul ca isi va incalca toate angajamentele facute poporului roman, va fi suspendat chiar de parlamentul rusinii de la Bucuresti …………….. limbaj cenzurat

 11. STOPS says:

  EUGEN ISTODOR IN PLAYBOI DECLARA – am facut armata in CONSTANTA la CERCETARE . N-am cercetat nimic!
  DREPT LA REPLICA = ERA MAI MULT LA AREST DECAT LA INSTRUCTIE … D-AIA N-A CERCETAT NIMIC … POATE NE CERCETEAZA ACUM IN PIATZA CU DIGITAL CAMERA & MICROPHONFOANE ASCULTAND CA SI ATUNCI CAND PACALEA ARMATA … THE WALL

 12. lucius says:

  un simplu militar, sau UN SIMPLU OSTEAN???????
  Hotaraste-te care esti. Sau face parte din pregatirea ta.
  Cineva, acum, intradevar si-a aratat si prostia si fudulia iar despre limbaj las pe cititori sa comenteze. Daca ma cobor la acest nivel, ar insemna sa ma improsc cu noroi.
  Deci, adio domnule si mult spor in continuare

 13. lucius says:

  voinea,
  Mai domnule Col(r)ing.Voinea Ion si vicepresedinte filiala S 6 Bucuresti!!!
  Dumneata ce vrei sa arati? Acest text l-ati mai dat si in alta parte si v-am raspuns la fiecare punct in parte.
  Sa inteleg ca nu puteti avea o discutie coerenta pe ceva provocat de chiar domnia dvs.??
  Daca doriti denigrare cu ajutorul NT sau mass-media, spuneti si va invat eu cum se face acest lucru. Ceea ce faceti dvs. se numeste prostie si cer scuze pentru acest cuvant – ideea nu este de a va jigni.

 14. Sufletel says:

  lucius, probabil ca d-l Voinea introduce aceste postari impreuna cu seful de filiala la o cana de wisky……sau dupa ce consuma o cana de wisky.
  Probabil ca nu realizeaza ca aceste postari repetate deranjeaza, cum nu-si da seama nici seful lui de sindicat(sector6) Tudor ca nu mai merge cu spritul…..

 15. lucius says:

  Sufletel,
  Chiar nu stiu aceste … amanunte de culise, dar fi sigur ca daca as face parte din conducerea sindicatului, astfel de oameni nu ar avea ce cauta pe acolo.

 16. Gogu says:

  Vorbe, vorbe, vorbe !
  NOI nu trebuie sa mai acceptam, vreodata, rusinea, dezonoarea si permanenta terfelire a vietii si muncii fiecaruia dintre noi ! Sa le-o spunem in fata si sa luptam, in conditiile legii, pina la victorie ! Altfel NU am fost ce credem ca am fost….. Cind vad cum se pleaca unii dintre noi, ”vibrind” la toate gogosile si diversiunile ce se arunca pe piata, ma apuca un sentiment pe care nu-l voi numi, din jena…. Au uitat ca NU mai sint activi , ca nu mai primesc ordine, de multe ori ….indoielnice ca logica si acuratele, si ca nu le-a mai ramas decit lupta pentru a nu trai si muri in mizerie, asa cum nu cred ca meritam. ALTCEVA NU MA INTERESEAZA !

 17. doruletz63 says:

  stimati camarazi,
  lamuriti-ma,am hartia de la CMZ,luata din30 august,e completata.Trebuie sa o duc in legatura cu legea 119,sau nu?
  Am inteles ca la mijlocul lunii noiembrie vom fi chemati la CMZ sa semnam sau nu, daca suntem de acord cu L119? Pe cine tot intreb ,zice ca e necesar, ca nu cumva sa ne calculeze la salariul minim .Va rog sa ma lamureasca cineva ,
  Va multumesc,

 18. g.HAMANDIA says:

  vor fi chemati numai cei care au facut cerere de atestare a veniturilor.asa ca nu mai sta mergi la cmz- daca nu vrei sa plangi tare pe urma

 19. Beretta says:

  Mai g.Hamandia , esti dezgustator. Nu esti cu nimic mai bun decat molustele portocalii care ieri votau cu ardoare 65 ani la femei, iar azi striga cu patos ca ei din gradinita visau ca si carmaciul, 63 de ani pentru doamne. Ai avut noroc ca pe timpul cat ai fost sub drapel, n-ai fost in situatia de a-ti arata barbatia in fata inamicului. Cred ca ai fi lepadat fara ezitare uniforma romanesca si ai fi imbracat cu bucurie uniforma acestuia, facand propaganda la megafon spre liniile romanesti in sensul predarii si depunerii armelor fara lupta. Pe astia ca tine, pe timpul celui de-al doilea razboi, rusii ii impuscau ca pe niste caini. Asta vara. Caci iarna ii scoteau in zapada in cucul gol si aruncau galeti de apa pe ei, transformandu-i aproape instantaneu in statui de gheata. Au trecut vremurile alea, dar totusi ai puteai s-o rogi pe d-na hamandia sa-ti arunce o cana de apa-n portocala care-ti tine loc de cap. Dar da-i inainte, slujnicutzo. uite ca mai gasesti adepti. Basistii te platesc per bucata/ fraier convins sau per kilogram?

 20. g.HAMANDIA says:

  @BERETA -tupeistule uita-te la televizor si vezi ce se intampla,mascari
  ciule nerusinat si pe urma vorbeste.Eu i-am dat un sfat din punctul meu de vedere .da-i si tu unul papagal nesimtit.Cat scrie pe cuponul tau si cat scrie pe cuponul unui salariat de la finante, otreapa.Tu ti-ai aratat barbatia in fata inamicului<ai aparat tara unde nesimntitule?

 21. Beretta says:

  Te-ai enervat, minibasescule? Nu am, mai vitelule, cupon de pensie, am inca solda. Iar in sudul Zabului am vazut destule scarnavii asemeni tie, care lingeau papucii comandantului de companie ca sa evite anumite misiuni fiindca le era frica sa nu se scape pe ei. Ei erau cei mai tari la dat sfaturi, ca tine, minijavra ordinara ce esti. Eu nu-i dau sfaturi, caci nu-s asa de ticalos ca tine incat sa-mi permit sa-l influentez in sensul in care ti-au ordonat stapanii carora le lustruiesti portocala. Daca are coloana vertebrala si se respecta pe el, bine, daca nu, iar bine. Sa foloseasca sanatos cei cativa lei pe care-i va avea in plus daca te va asculta pe tine, supozitor obosit. Dar atunci sa nu mai pretinda ca e militar sau ca a fost vreodata. Sa accepte faptul ca a fost ca si tine: un oarecare sul de hartie igienica portocalie.

 22. Nimeni says:

  Măi voi sunteţi întregi la minte?!
  D-le g.HAMANDIA: faptul că aveţi un schimb de replici mai dur, nu vă dă dreptul să-i spuneţi mercenar. Noi, TOŢI militarii, am pierdut 17 camarazi în Afganistan, 2 în Irak şi 3 (nu sunt sigur) în Kosovo. Dacă dvs credeţi acest lucru, vă recomand să luaţi la rând familiile acestor oameni şi mergeţi dvs la părinţii, copii şi soţiile lor şi spuneţi-le că cei dragi care acum nu mai sunt au fost nişte “mercenari”.

 23. Beretta says:

  Imi cer scuze ca am cam sarit calul. In mod sigur, nu mai stau bine cu mansarda. imi pare rau.

 24. STOPS says:

  AMINTIRE
  PENTRU A INAINTA PE O DIRECTIE/PATRULARE / MARS
  SE EXECUTA INTAI CERCETAREA … FASIEI CARE INGLOBEAZA DIRECTIA …
  PENTRU CERCETAREA UNEI DIRECTII SE TRIMITE IN FATA O ECHIPA DE CERCETARE/ UN CERCETAS DE DIRECTIE … SAMD (nu e sindicatul … )
  AZI
  DIRECTIA DE PATRULARE SE CERCETEAZA CU PRIVIREA soferului NUMIT ACUM MECANIC CONDUCATOR(CU FISA POSTULUI PLINA DE INSERTII DE MANAGEMENT SI CAPABILITATI ) …
  REZULTATUL — CITITI BILANTUL LUI NIMENI 13.10 ORA 10.11

 25. DEL´MARE says:

  voinea 23.09 > stimabile,ai uitat sa ne spui si ce salarii nesimtite v-ati tras…sa ni-i spui pe rand,de la vladica,dogaru politrucu latos si pana la dactilografa-amanta oficiala a pricinosului…daca nu ne spui,voi revenii cu date exacte,adica copie de pe tabelul pe care semneaza inparatia de carton cu mucii in gat.

 26. Vasilake says:

  Cazanul SCMD-ului !

  Sindicatul militaru’
  Înfiinţat acum un an,
  Comandat de col. Dogaru,
  E blocat de un cazan.

  Din Pricină că, mă rog,
  Nu-i cazan ci e cazare.
  Cum afirmă her Rinciog,
  Peste tot, în gura mare.

  Cătălin, trezorierul,
  Un Apostol printre sfinţi,
  A umblat, bârfeşte cerul,
  La punguţa cu arginţi.

  Şi ar fi comis, se pare,
  Fără cenzori, un abuz.
  Asta spun, în gura mare,
  Şi Aniţa şi Cobuz.

  Asta e pe scurt povestea,
  Dedesuptul e mai mare.
  In surdină, umblă vestea
  Că e vorba de TRĂDARE!

  De-i trădare vrem şi noi
  Adevărul să se ştie.
  Ca să nu aflăm apoi
  Că-i doar vorba de PROSTIE!

  Vrem să reformăm o ţară
  Mitinguri, comunicate,
  Tactici, Artă Militară!
  Insă iată, din păcate,

  Că elita pensionară
  Luptele le duce-n van
  Şi se face de ocară,
  Fiind înfrântă de-un CAZAN !

 27. STOPS says:

  CHEMATI URGENT PE CIOCARLAN
  FOST FINANTIST LA PARASUTISTI
  SA SCOTOCEASCA PRIN … CAZAN
  PRICINA=I DE MERCANTIL ……….ISTI

 28. STOPS says:

  RONDOUL … RAFAILESKU
  RAFAILAKE … LAKE ! MI-ERA DOR DE TINI
  LAKE …
  TU ESTI VASILAKE ??
  IF NOT — NO COMMENT!

 29. Vasilake says:

  IF YES,DO YOU COMMENT? hai!

 30. Gourkha says:

  Pentru toti! Atentie! Astazi, desi duminica, CMJ Arges a chemat parte din cei care au depus cerere de extragere a veniturilor sa depuna si cererea de recalculare (se lucreaza continuu si sambata si duminica – clar ca nu se respecta nicio decizie de suspendare a HG 735). Un fost coleg, care apucase sa ceara extrasele cu veniturile m-a sunat sa ma intrebe ce sa faca. Ce sa ii spun altceva decat sa nu semneze nimic, sa nu isi ceara recalcularea. Am introdus datele furnizate de el cu veniturile, in acel program care circula si pe acest site. Dezastrul este total. Nu are nici macar nu stiu ce pensie, doar vreo 1500 lei, iar dupa program mai ramane cu vreo 620. Nu a fost avansat in ultima luna sa aiba o pensie mai mare obtinuta cu ˝viclesuguri˝. Nu doresc sa induc pe nimeni in eroare, eu nu am fost finantist, insa marti, voi sti exact ce si cum – intrucat am colegi finantisti care stapanesc foarte bine metodologia de calcul.

  Cum e domnule ministru Oprea ca pensiile sub 3000 lei nu scad? Nu scad cu mai putin de 3000 sau care e faza?

 31. katnyk says:

  Va rog respectuos daca se poate sa-mi expediati si mie aplicatia Excel [de calcul al pensiei ] sau un linc care sa imi permita acest lucru la : catalannicolae@yahoo.com . Va multumesc anticipat .

 32. voinea says:

  Stimati pensionari militari din M.Ap,MIRA , SRI, SIE.STS cat mai aveti de gand sa stati pasivi si sa priviti cum sunteti improscati cu noroi de o clasa politica mizerabila ,care nu ne reprezinta si care a pus mana pe puterea politica dupa ce s-a imbogatit prin rapt ordinar?
  De ce uitati ca tot ce a fost valoros in aceasta tara a fost creat si prin contributia dumneavoastra?Fabrici ,uzine,termocentrale,sosele,Transfagarasan,Canalul Dunare-Marea Neagra,hidrocentrale, canale de irigatii,blocuri de locuinte,stransul recoltelor,interventia la inundatii;la toate acestea ati participat activ fie prin munca fizica fie intelectuala.Ca ofiter si inginer militar am participat la multe din aceste obiective timp de 35 de ani si cu ce m-am ales?
  Cu o pensie pe care acesti mafioti mi-o contesta si pe care vor sa mi-o reduca la o treime pentru a scoate tara dintr-o criza in care tot ei au aruncat-o.Daca situatia este asa de grava de ce domnii parlamentari nu-si reduc salariile si celelalte facilitati?De ce trebuie sa platim doua institutii (Parlament si Senat) care dorm in cizme?
  De ce nu sunt confiscate averile acumulate ilicit?
  Stimati domni va chem sa va alaturati SCMD.Sunt niste baieti care stiu ce vor.Eu m-am pus la dispozitia lor cu tot ce mai am bun in mine si sper sa nu gresesc.
  Va astept sa punem piatra de temelie la o organizatie care sa stie si sa vrea sa ne apere interesele.Nu mai putem sta cu mainile in san si sa asistam neputinciosi cum santem batjocoriti de niste mafioti netrebnici.
  Nu uitati ca in noi e si numar si putere.
  Cu stima,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 33. GLORIA BUZAU says:

  DL. STOPS FACE (A FACUT)CARICATURI???? DOMNULUI STOPS DE LA CARACAL CRACIUN FERICIT SI LA MULTI ANI CU SANATATE !!!

 34. GLORIA BUZAU says:

  LA MULTI ANI PARASUTISTILOR MILITARI !

 35. pani hacitin says:

  Nu-mi iubesc ţara . Trebuie să fie aşa, din moment ce nu-mi vine

  decît să vorbesc urît despre ea. Să-i spun vorbe grele
  în fiecare oră, în fiecare dimineaţă, cînd întîrzii
  cît pot de mult întîlnirea cu oamenii, locurile,
  serviciile, televiziunea, pîinea, mirosurile, maşinile,
  culorile, limba ei.

  Am obosit de ţara asta. Am obosit de ţara în care cei
  care conduc mă cred prost şi-mi spun “omul simplu, de pe stradă”, omul căruia se simt datori să-i explice cum
  stau treburile, într-un limbaj gîngav, analfabet, ca acela folosit de adulţii inculţi, pentru a răspunde
  gîngurelilor unui bebeluş.

 36. rocky says:

  m-am tot abtinut de la a face comentarii pe subiectul militarilor…
  am trait prin armata vreo 6 ani de zile…am facut o scoala militara…destul cat sa vad ce este pe acolo ca si grad de intelectualitate…
  sa incepem cu “militar in termen” : ofiteri, subofiteri, personal civil…jucau carti pe bani la ziua de salariu, mancau la popota GRATIS(la pretul care il platesc si acum, adik aproape “nimic”), duceam acasa plutonierul rupt de beat la ordinul unui ofiter, altul avea probleme psihice si cand se imbata batea pe oricine ii iesea in cale, dar avea o pila pe la Bucuresti care il tinea in sistem, caram sacose cu pui congelati si baxuri de apa minerala la masina subofiterului de la popota, la desfintarea unitatii unii plangeau…de fericire pentru luarea platilor compensatorii din care si-au luat in 2002 ba masina ba casa fara a munci un minut pentru banii aia…
  episodul “scoala militara”…aici am vazut ce este armata…o afacere in stil mare pentru unii si fara ocolisuri…eram la Pitesti si la popota scolii ni se servea pe banii opriti din salariu doar laturi in timp ce patronul firmei de la popota (fost ofiter) si-a tras un Audi A6 si un Passat , iar la reclamatiile noastre am primit un singur raspuns “dati-va demisia daca nu va convine”.
  episodul “subofiter”…aici am vazut chiar totul…betie cat cuprinde mai ales in asa zisele “aplicatii”, ofiter in fata caruia trebuia sa iei pozitia de drepti si sa l saluti, iar el isi mesteca in ceasca de cafea cu pixul, ofiter de la personal care nu facea nimci toata ziua ( avea in subordone alti ofiteri si subofiteri in acelasi birou care ii faceau treaba) si a iesit cu o pensie super mare si a luat ordonanta cat sa-i ranjeasca mustata…sa vedeti niste femei grase cat muntele si facute subofiteri peste noapte si cu ce grade pe umeri fara nici cel mai mic efort si toate astea intr-o unitate de elita a Romaniei…
  ar fi de spus multe altele , dar daca M.Ap.N. alt personal nu are deocamdata…asta este…
  revenind, Domnilor, cum sa nu plangeti dupa atata huzureala si bani multi, foarte multi, luati NEMUNCITI,???? dati un raspuns SINCER!!!
  eu nu prea fac politica insa de acolo vi se trage toata “boala” asta : PSD ul si-a “ingrasat” gasca de securisti din armata cu acesti bani dati in fiecare an dupa ’90 , iar PDL-ul a inceput sa faca atatea economi ca sa isi poata scoate banii “aruncati” in firmele lor cu afacerile legele pe care le-au incheiat ca astora nu le convine ca se ating si de banii lor :)))
  ACUM NOI….CIVILII, CEI CARE SUNTEM SOMERI SAU LUCRAM PE 600-700 ron , CREDETI CA AVEM PUTEREA SA NE UITAM LA NESIMTIREA VOASTRA ????????
  dati dovada de bun simt pentru poporul tarii si stati in casele voastre NEMUNCITE linistiti si nu mai iesit ca milogii pe strazile tarii pentru ca o pensie cuprinsa intre 1000 si 1500 ron este arhisuficineta pentru un trai decent la batranete fara a sta in LUX !!!

 37. CopperNick says:

  @rocky
  1.Dupa cele ce spui esti destul de tinar. Atunci cum de tinjesti dupa egalitarismul socialist cu arhisuficienta pensiei de un anume cuantum?
  2.Posibil sa ai dreptate cu exemplele. Crezi ca reprezinta exceptii sau regula?
  Nimeni nu va nega existenta in armata a unor pitecantropi incadrati si mentinuti in armata in alte vremuri cu alte sisteme de valori.
  3.Daca nu mai esti in armata de ce taci cand stii cum se fura pe sistemul externalizarii serviciilor? Nu crezi ca a inceput sa se faca curatenie? Vezi exemplele cu generalii din DMRU si SMG.
  4.Spui ca sunteti someri sau lucrati pe nimic. Credeai ca taierile de salarii de la bugetari nu va fi exploatata de patroni? Chiar crezi ca patronii te vor plati corect cand statul sau guvernul nu vrea sa te apere si nici nu e interesat sa puna ordine pe piata muncii?
  Nu crezi ca ar fi mai bine daca salariul minim ar fi mai mare de 1000 ron iar munca la negru ar fi pedepsita cu interdictia de a mai avea afaceri pe teritoriul Romaniei?
  Situatia de acum e generata de tupeul unora, care, ca sa intelegi, au jucat fotbal in echipa comunei si odata ajunsi la putere s-au cerut in nationala si pierd, pierd…..pana cand voi o sa va treziti si o sa ii trmiteti inapoi la sat.

 38. N.Gropan says:

  Foarte urios ca nimeni nu sufla o vorba de OUG 209/2008 pentru modificarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale prevede la art.II:
  (1) Prevederile art. 165 indice 1 din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum au fost modificate prin prezenta ordonanta de urgenta, se aplica incepand cu data de 1 ianuarie 2010, prin acordarea diferentei dintre punctajul mediu anual rezultat in urma majorarii efectuate conform prevederilor Legii nr. 218/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si cel acordat conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 100/2008 pentru completarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
  (2) Punctajul mediu anual calculat conform prevederilor alin. (1) se adauga la punctajul mediu anual cuvenit sau aflat in plata in luna decembrie 2009.
  (3) In situatia in care cuantumul pensiei aferent punctajului mediu anual rezultat in urma aplicarii prevederilor alin. (2) este mai mic decat cel cuvenit sau aflat in plata, se mentine cuantumul cuvenit sau aflat in plata pana la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevazute de lege, se va obtine un cuantum al pensiei mai mare.
  (4) Drepturile de pensie rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) si (2) se acorda beneficiarilor incepand cu luna ianuarie 2010.

 39. PANI HACITIN says:

  Decizia Guvernului Boc de a modifica modul de calculare a pensiilor militarilor a creat confuzie, a pus zeci de mii de vârstnici pe drumuri şi a dat naştere la numeroase conflicte între aceştia. Cu toate că ministrul apărării, Gabriel Oprea, se “bate cu pumnul în piept” că noul sistem de calculare a pensiilor este în avantajul foştilor angajaţi din armată, numeroase cadre militare retrase au rămas fără retribuţia pentru multe luni de activitate. Principala cauză pentru aceste nereguli apărute este birocraţia “excesivă”.

 40. soldat says:

  vai..saracutii de voi, tovarasi nomenclaturisti ! Imi vine sa plang ca v-ati enervat si voi o luna…!!!

 41. TES says:

  ptr.,,soldat,,,mata te-a facut pui de om si ai crescut un porc nesimtit ce stii tu despre armata,,soldat,, poate esti in solda prostilor si ii lingi necontenit acolo unde nu-i arde soarele ,,la lupta soldat dar ai grija cape acolo curge c…at pentru tine pe saturat.

 42. vasilicaI says:

  Din surse sigure: Vineri 25 Martie 2011 orele 09.00,are loc marea adunare nationala a ANCMRR,la Hotelul Haiduc,intrarea libera. Se discuta pozitia ANCMRR fata de situatia si starea de spirit a pensionarilor militari in aceste zile fierbinti ,cand inca primim pensiile ´´vechi´´;din partea ministerului perticipa un lt.col din DMRU,iar din DFC,un maior…doar ei sunt viitorul,nu? Sunt invitati presedintii filialelor din teritoriu,seniorii(fostii tortionari ai armatei:Olteanu,Oprita,Coman…etc.)…………INTRAREA LIBERA ! Va asteptam cu drag si nerabdare,doar asa mai dezmortim atmosfera din Consiliul Natoional,si poate se trezesc si Generalii sa ia pozitie fata de masurile nesimtite ce se iau impotriva noastra a celor care am muncit si am suferit pe baricade la PLENITA,CORBU,TOPRAISAR,BOTOSANI ETC…..TREZITI-VA TOVARASI DIN ANCMRR…!!!

 43. vasilicaI says:

  Din cate se mai aude prin targ-se pregatesc invitatii pentru conducerea MApN,SMG,SCMD ,inclusiv pentru presedintele filialei Sector 6,precum si pentru celelalte asociatii,federatii,organizatii tangente temei in discutie.
  Cei care se inscriu la cuvant trebuie sa transmita datele la Secretariat pana cel tarziu joi,24 martie,la Cercul Militar National,et.4,intrarea prin spate.