Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pildă de oratorie la ANCMRR: limbaj de lemn combinat cu limbaj slugarnic

Tablou final de la adunarea ANCMRR din 28 februarie. Surprinde Oprea şi Onţanu care nu şi-au îmbrăcat uniformele elctorale 2013 foto www.ancmrr.ro

Într-o postare pe site-ul oficial al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere “Alexandru Ioan Cuza”, este prezentat cuvântul preşedintelui asociaţiei, General (r) prof. univ dr. Mihai Iliescu, rostit în cadrul şedinţei lărgite a Consiliului Director al ANCMRR.

Cum era şi normal, domnul Iliescu, un intelectual (după titlul universitar) şi mare general (după gradele ce le afişează) s-a adresat invitatului de onoare al reuniunii, Viceprim-Ministrul Gabriel OPREA, Preşedinte  al  U.N.P.R.

Ilustrăm cele afirmate cu o pilduitoare manieră de adresare, bună de pus în manualele editate de academiile militare, pentru a le fi model studenţilor, viitori lideri militari:

“Vă rog să-mi îngăduiţi să deschid lucrările Şedinţei lărgite a Consiliului Director – organ central de conducere al A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza”, mărturisind simţămintele de onoare, bucurie şi de recunoştinţă pe care le trăim datorită prezenţei Dumneavoastră Domnule Viceprim-Ministru şi a personalităţilor care vă însoţesc astăzi, alături de noi”.

Şi pentru ca osanalale – ridicate degeaba – să-şi facă efectul oratoric, acesta a continuat: “Sunt îndrituit, având asentimentul camarazilor mei, să vă asigur de profundele noastre sentimente camaradereşti de admiraţie şi preţuire, alăturând urării de bun venit, mulţumiri şi onorul nostru ostăşesc!”.

Iar pentru că în sală era şi un purtător de grad de general (a NU se citi grade militare) făcut pe colţul meselor pline de firimituri şi băutură vărsată de ospătari (generalul de câteva stele Onţanu), Iliescu a ţinut să-l gratuleze în mod special şi pe acesta: “Trebuie să menţionez de la început că ne găsim în această somptuoasă „Sală de Marmură” a Palatului Cercului Militar Naţional datorită înţelegerii şi solicitudinii M.Ap.N., fiind sprijiniţi în acelaşi timp direct şi nemijlocit de către Primăria Sectorului 2, cărora le adresăm  vii mulţumiri cu reală recunoştinţă”.

Sincer am fost siderat cum un general de 4 stele, cadru universitar, se poate adresa în mediul public în aşa hal, unor persoane cu o reală problemă de imagine, dar mai ales intelectuală şi morală.

Jignitor este modul în care Iliescu a specificat că salutul său e în numele membrilor ANCMRR, membrii care cel puţin o parte i-ar fi salutat pe cei doi într-un cu totul şi cu totul alt mod.

Habar nu am cum a obţinut Iliescu gradele pe care le afişează şi nici măcar care îi este opera ştiinţifică în baza căreia a ajuns profesor universitar, dar mă întreb dacă nu cumva se pune într-o situaţie de inferioritate jenantă faţă de o persoană care a obţinut aceleaşi grade şi titluri pe căi oculte, el însuşi nefiind în stare să precizeze cum.

Apoi se pune o problemă de diplomaţie: cum poţi tu pretinde apărarea unor drepturi încălcate abuziv arătându-te slugă în faţa celui de la care exact acest lucru ceri?

Interesant e că Iliescu îşi uită bunele maniere când îi atacă pe colegii de la Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (parte din aceştia şi membrii ANCMRR) şi pe fostul ministru al Apărării. Iată magistrala intervenţie: “De la început considerăm că aceşti aşa zişi şi autointitulaţi „reprezentanţi” ai pensionarilor militari nu fac obiectul nostru de analiză, dar dorim să reiterăm ca ANCMRR – nu poate fi asimilată SCMD – nu împărtăşim existenţa lor şi nici modul de manifestare şi comportament civic suburban,  care n-are nici o tangenţă cu demnitatea, onoarea şi probitatea – morală – etică şi civică a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere.”

Nu pot să nu aduc în discuţie şi formularea: “Ne pare rău că Armata Română a avut un ministru care a încercat să o supună interesului politic”…  Ne întrebăm: Sigur nu e vorba de Oprea? Că prea corespunde descrierii!

Încheierea apoteotică pentru nivelul intelectual ridicat al adunării face cinste pe deplin domnului Iliescu, un maestru în a se transforma din general în slugă:

“În încheierea activităţii, având  asentimentul Dumneavoastră doresc să reiterăm Domnului viceprim – Ministru – Gabriel Oprea, înaltelor personalităţi care ne-au onorat astăzi, sincere mulţumiri pentru participare şi să-i asigurăm de cele mai alese sentimente de preţuire şi recunoştinţă. Avem încredere în Alianţa de Centru Stânga, în PROTOCOLUL ÎNCHEIAT, iar, această întâlnire o considerăm  un început de bun augur pentru colaborarea noastră viitoare.

Domnule Viceprim-Ministru al ROMÂNIEI,

Vă rugăm să acceptaţi gestul nostru  camaraderesc de respect şi fidelitate, propriu conduitei noastre de Cadre Militare în Rezervă şi  Retragere   – în continuare sub jurământ de credinţă faţă de ŢARĂ, – de a înmâna cea mai înaltă distincţie a A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” – ,,EMBLEMA  de ONOARE” a Biroului Permanent Central pe care doresc să o prezentați domnului Prim Ministru Victor Viorel Ponta.”

Citind pentru a nu ştiu câta oară cuvântul domnului Iliescu, ajung la concluzia că acesta nu a fost dedicat prezentării unor probleme ale membrilor ANCMRR, ci pentru ridicarea de osanale lui Oprea şi Onţanu şi atacarea SCMD.

Vă puteţi convinge singuri citind aici cuvântul integral al domnului Iliescu.

Surprinde totuşi lipsa uniformelor de carnaval ale lui Oprea şi Onţanu. Să fi uitat ANCMRR să le dea altele noi, sau s-a aşezat deja praful pe gradele ultimei avansări şi nu e de bon ton să apari cu lucruri vechi în public?

R.D., InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

30 Responses to “Pildă de oratorie la ANCMRR: limbaj de lemn combinat cu limbaj slugarnic”

 1. Maestrul says:

  Da. Limbajul este cel caracteristic unei perioade de care imi aduc aminte cu placere doar pentru ca eram tanar. Ca altfel ce sa spun… In perioada aceea, pentru a nu ma simti prea umilit, pe cat puteam, faceam haz de necaz.
  Ce multi erau cei ce exersau atunci acest limbaj! Si cati au ramas!
  Oare cu trecerea anilor si a purtatorilor acestui fel de limbaj in alta lume se va termina si limbajul acesta? Eu n-as fi sigur. Exemplul este in politica. Aparitia tinerilor politicieni nu a demonstrat disparitia ori diminuarea relelor naravuri ale vechilor, ci mai degraba o si mai mare proliferare a naravurilor acelor vechi politicieni.
  Apoi afirmatiile precum: “ANCMRR – nu poate fi asimilată SCMD – nu împărtăşim existenţa lor şi nici modul de manifestare şi comportament civic suburban, care n-are nici o tangenţă cu demnitatea, onoarea şi probitatea – morală – etică şi civică a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere”, e drept, sunt cam tepoase, dar nu departe de adevar. Eu nu ma simt mereu reprezentat de ANCMRR, dar in niciun caz de catre SCMD. Huiduieli din timpul intonarii imnului national sper sa nu mai vad/aud niciodata. Nici chiar daca electoratul va alege presedinte o maimuta.

 2. indisciplinatu says:

  Asta s-a dorit sa insemne,..”bai gabi, ne-ai marit pensiile, vezi, vegheaza sa ramana la fel, de “restul” lasa-l pe dogaru sa se ocupe si daca poti, pune-i “shtangi”!!!!

 3. Maestrul says:

  ANCMRR a facut publice niste documente prin care a aratat, printrea altele, ca in dupa amiaza zilei de 04 04 2013 este invitata la vicepremierul Gabriel Oprea sa negocieze revenirea pensiilor micsorate prin revizuire la cuantumul din 2010. Daca va reusi rezolvarea camarazilor cu pensii diminuate (ce minunat ar fi!) atunci duelul dintre asociatii va fi definitiv transat in favoarea ANCMRR.

 4. Stelian P. says:

  Apropo de “bai gabi” adica “vicepremierul care raspunde de domeniul aparare, ordine publica si siguranta nationala” sau “sub autoritatea d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, coordonatorul domeniului aparare, ordine publica si siguranta nationala.”:

  “Stimati camarazi,
  Ne aflam la un pas de atingerea obiectivelor noastre imediate, dar si la un pas de esec, datorita temerilor, zvonurilor “binevoitoare” la care suntem supusi, sau disperarii acelora dintre membrii nostri, care se afla in cele mai dificile situatii din punct de vedere al supravietuirii zilnice.
  In numele unitatii sindicatului, ii rog pe toti membrii sa se abtina de la orice fel de comentarii, luari de pozitii, exprimari de opinii, in aceste zile.
  Ca si sambata, 02.03.2013, dupa prezentarea memoriului, va urma o informare exacta asupra evenimentelor. Cu conditia, evident, sa ne manifestam, asa cum mi-am dat deja cuvantul, fata de dl. ministru al Apararii si nu altfel.
  In functie de rezultatele inregistrate in cursul acestei luni, vom proceda pe 31 martie a.c., asa cum am precizat la ultimul punct al comunicatului de ieri.”
  02.03.2013.
  Honor et Patria! Vae victis!
  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) Mircea DOGARU

  Cred ca luna asta ar trebui sa va schimbati limbajul.

 5. al adin says:

  “În încheierea activităţii, având asentimentul Dumneavoastră…..
  ……cărora le adresăm vii mulţumiri cu reală recunoştinţă”.
  ….mărturisind simţămintele de onoare, bucurie şi de recunoştinţă pe care le trăim datorită prezenţei Dumneavoastră….
  ….să vă asigur de profundele noastre sentimente camaradereşti de admiraţie şi preţuire, alăturând urării de bun venit, mulţumiri şi onorul nostru ostăşesc!”.

  Daca in textul lui Iliescu apare scris asa dumneavoastra atunci tipului chiar ii pare rau dupa o anumita perioada in care avea vii multumiri, reala recunostinta, sentimente profunde…
  Mare Ți-e gradina Ta Doamne!
  Bine ca nu stiu televiziunile de stiri si generaliste de acest discurs.

 6. anonim says:

  Mai ceva decat pe timpul impuscatului.Oare nu se gaseste nimeni sa-i dea peste bot la propriu.

 7. LICA says:

  Primele semnale de la negocierile cu Dușa sunt ca disponibilizații trebuie să se înarmeze cu multă răbdare…
  Semnalul de liniște pe durata negocierilor s-a respectat.
  Să vedem cu ce se va împăuna liderul negociator.

 8. Dax says:

  Anonim4 martie 2013, 15:40
  4 pezi si voi paracopitate ascultati aici:
  Ne reguleaza tanty Mareana..aa..aa..aa…
  Pe Money-Canal ora 14 GMT
  Titlu : Pensii militare
  Mare : MM-9600 lei
  Gen. bg.2700 lei
  Sursa inf. SS.CMD desigur!!
  Cretuleasca cu gurita ei plina de muie o intreaba pe Mareana ce are de gand?
  Mareana – impozit intre 20-50%
  _apoi o noua RECALCULARE in care ……..
  Buey sifiliticul asta de Dogy – cand arata cuponul maistrului cu pensia de
  96 de bulioane ???!!
  Cred ca-i cazul sa fredonam !
  Ne reguleaza tanty Mareana..aa..aa..aa..
  Ne-a aranjat Dogaru si cu ssindicaqtul lu peste prajit!!
  4 pezi pe loc repaus!! Caineala

  Sursa MH-blog

 9. dracula2 says:

  Sursa MH-blog … credibila si cu mare autoritate sursa !
  Sursa cu cele mai docte si bine documentate explicatii la problemele militarilor !

 10. Maestrul says:

  Referitor la pensia unui MM de 99600 de lei revin cu o postare a mea:
  Fluturarea in “piata publica” a pensiei de 9600 de lei a unui MM aduce aminte de o alta campanile de presa din 2009-2010, aceea cu pensia lui Geica. Diferenta este ca pensia lui Geica chiar era cu adevarat neobisnuit de mare si era prezentata cu cuantumul real, pe cand a MM, de 9600 de lei este o mare si gogonata minciuna.
  Este evident ca se foloseste ca vehicul pentru a prezenta rasturnarea ierarhiei in randul pensionarilor militari. rasturnare a ierarhiei care este, iarasi, o mare si gogonata minciuna.
  Cei cativa MM care au pensii intre 4000 si 5000 de lei (nicio pensie de MM sau SubOf nu trece de 5000 de lei) sunt o exceptie. Se stie ca exceptii se intalnesc mereu in toate sistemele, chiar si in cel matematic, dar in cel juridic.
  Pentru a demonta aceasta gogonata minciuna, un calcul simplu ne arata ca pentru ca un MM cu 30 de ani de sapca sa poata obtine o pensie de 9600 de lei bruta, ar fi trebuit sa realizeze luna de luna vreo 7 puncte de pensie. Deci, la momentul de azi sa fi realizat un venit lunar de vreo 14 000 de lei. Si tot asa sa fi fost mereu, din primul an de cariera, pana la ultimul.
  Este posibil?
  Pacat ca unii continua sa ne creada prosti.

 11. Maestrul says:

  Desi nu cred ca este cineva care crede in pensia MM de 9600 de lei.
  Iata si o postare de-a Domnului Trofin
  “Trofin spunea…
  Pentru a contracara gogosile debitate , gogosi cu iz politic , (mm cu pensie de 9600 lei) am extras din sinteza ( nu statistica !?) din 08, dec. 2011 cateva detalii:
  1) din totalul de 11852 pensii sub 1000 lei in dec 2010 ( Legea 164/2001) , dupa recalculare o singura pensie se regaseste in intervalul 6001-7000 lei ( deci sub 9000 lei !); 2) din totalul de 36720 pensii din intervalul 1001-2000 lei in dec. 2010 , doar o singura pensie se regaseste , dupa recalculare , in intervalul 7001-8000 lei ( tot sub 9000 lei!);
  3) din totalul de 16151 pensii din intervalul 2001-3000 lei , in dec. 2010 , doar o pensie se regaseste , dupa recalculare in intervalul 8001-9000 lei ( nici aici nu corespunde cu ce s-a discutat in respectiva emisiune TV ).
  Tot peentru a elucida alte inadvertente pronuntate de seful sindicatului , dupa Legea 164/2001 doar 481 de pensii aveau un cuantum de cel putin 5000 lei ( fata de 2 pensii cum s-a vehiculat in emisiune ) iar dupa recalculare , 1734 de pensii depasesc cuantumul de 5000 lei ( nu circa 5000 de pensii cum s-a vehiculat in emisiune ).
  Postez asa ceva pentru documentare , fara nici o rautate”.

  6 februarie 2013, 19:18

 12. dracula2 says:

  Mestere , spune-i Trofinului ca din decembrie 2011 pina in zilele noastre a curs multa apa pe Jijia lui . In acelasi timp au curs si o multime de decizii noi de pensii , despre care nu s-au mai publicat tabele de analizat .

 13. gigimarga says:

  Nu vreţi să inţelegeţi odată că datele au fost băgate din burtă?

 14. ANDU says:

  ii prea idiot,netotu.
  dar ii spun eu sa caute pe net,faptul ca,pentru recalcularea tuturor pensiilor militare,era nevoie de 15-20 de ani(asa au spus paduchei pdalci).
  deci,toate pensiile,sunt date din burta,alea care nu au fost recalculate,au ramas la fel,si sunt in numar de 20 de mii.

 15. spertuitu' says:

  Mestere, semeni din ce in ce mai mult cu Roberta, cand numara. Daca accepti exceptiile, despre ce minciuni vorbesti? Si vrei sa ma convingi ca romanul nu se pricepe la furtisaguri? Este clar ca momentul era propice unui smen, nu trebuia ratat: datele recalcularii si revizuirii nu generalii si coloneii le introduceau in calculator, ci mai curand m.m. si subof. Cine isi inchipuia ca va iesi un asemenea scandal? In plus, desi ei au iesit la 55 de ani, impartirea s-a facut la 20, la fel ca la cei disponibilizati la 50 de ani.

 16. Damian says:

  Astazi, 04.03.2013, intre orele 10.00-12.00 s-a desfasurat la sediul USL, in plen, conferinta USL urmata de o sedinta a liderilor USL. In paralel, s-au strans la sediul USL delegati ai filialelor SCMD din zonele Sud, Nord Est si Sud-Est, fara insemne, fara drapele, in cea mai stricta disciplina si in tacere. Departamentul Media al SCMD a filmat intreaga desfasurare si, in paralel, interviurile date unor posturi de radio si televiziune.
  La conferinta USL s-a dezbatut un punct in plus fata de ordinea de zi initiala, si anume rezolvarea cu prioritate a solicitarilor SCMD. Ca modificare la cele convenite la sediul Guvernului sambata, 02.03.2013, in discutiile cu dl. viceprim-ministru Gabriel Oprea, plenul a optat pentru aparitia la sfarsitul acestei luni a unei legi noi, alta decat Legea pensiilor militare de stat, o lege reparatorie, care sa fie, pe langa Legea pensiilor militare de stat ce a fost Legea nr.119 pe langa Legea nr.263. Cu alte cuvinte, astazi si maine, se elaboreaza textul unei noi legi, care rezolva cerintele noastre de la pct. 1 si 2 ale memoriului. Restul cerintelor privind statutul se vor rezolva prin Legea pensiilor militare de stat.
  La elaborarea legii noi, vom fi consultati si avem la randul nostru consultanti. Ea rezolva problema ordonantelor pana la sfarsitul lunii martie.
  In ceea ce priveste Proiectul Legii pensiilor militare de stat, acesta isi va urma in continuare cursul. Inainte de a fi trimis la Parlament draftul ne va fi trimis si noua, iar noi il vom trimite tuturor filialelor, spre consultare rapida.
  Referitor la pct. 4, privind situatia disponibilizatilor de la Interne, analiza a demarat deja, urmand a se gasi solutiile pentru rezolvarea catorva mii de cazuri, fara ca situatia noilor promotii sa fie afectata.
  Celelate puncte ale memoriului vor fi solutionate dupa incheierea auditului Curtii de Conturi, care, asa cum am anuntat noi, nu s-a incheiat. Repet, nu s-a incheiat ci, dimpotriva, s-a adancit.
  Datele cu angajamentul de asigurare a intregului sprijin au fost comunicate de catre persoana insarcinata de primul ministru cu rezolvarea crizei rezervistilor, dl. ministru al Apararii Mircea Dusa, unei delegatii SCMD formata din presedintele SCMD, d-nii vicepresedinti Col. Victor Popescu, Col Remus Macovei, Col Mircea Comaneci, Col Valeriu Pricina, d-nii presedinti de filiale Col. Antone Iulian si Col. Zamfir Ioan si dl. Radu Toma, consilier. Cu acesta ocazie ni s-a comunicat punctual si stadiul rezolvarii prin ordine ale ministrului a altor solicitari cum ar fi dreptul de utilizare a spatiilor Cercurilor Militare, atitudinea juristilor reprezentanti ai ministerelor in procese, etc. Personal am avut confirmarea celor decise in sedinta USL si din partea d-lor viceprim ministru Gabriel Oprea si ministru Radu Stroe.
  Consider ca rezolvarea solicitarilor noastre este angajata pe un curs ireversibil, in conformitate cu graficul enuntat.
  Deci, cu data de 15 aprilie, vom constata ca reparatiile au fost facute si dreptul nostru la munca nu mai este limitat. Celelalte vor fi rezolvate prin Legea pensiilor militare de stat. Pe cale de consecinta, aduc multumiri initiatorilor din teritoriu ai actiunii de astazi, pentru modul in care au stiut sa se conformeze modificarilor survenite de la o zi la alta, in functie de negocieri. Aduc multumiri tuturor membrilor SCMD care nu au participat dar care, prin actiunile lor, au creat cadrul de presiune necesar pentru ca negocierile noastre din ultima saptamana sa aiba succes si imi ingadui sa imi exprim personal tristetea ca au fost voci in aceasta perioada care au promovat neincrederea in conducerea SCMD, perturband prin opinii si actiuni proprii, poate bine intentionate, cursul firesc al demersurilor noastre. Este si aceasta un punct de reflexie pentru toti cei care doresc binele si continua dezvoltare a SCMD, singura structura care a aparat real, in ultimii patru ani, interesele tuturor categoriilor de militari activi, in rezerva si in retragere.
  In situatia improbabila in care lucrurile nu vor lua cursul promis avem suficient timp la dispozitie sa ne consultam.

  Honor et Patria! Vae victis!

  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) Mircea DOGARU

 17. Damian says:

  Asa ca las-o mai moale cu ANCMMR…

 18. anonim says:

  Cezarica ,tu esti dus tare cu capul.Iar ai confundat votca cu apa.

 19. Maestrul says:

  Minciuna gogonata este cea prezentata in media cu pensia de 9600 de lei.
  Exceptia este cea rezultata dintr-o activitate de MM navigant toata cariera ori ambarcat toata cariera sau la pista de trageri din Jegalia, tot intreaga cariera, dar acestia sunt putini si numai astfel ar ajunge la o pensie de putin peste 4000 de lei. Nicidecum sa ajunga la 9600.
  Pensia lui Geica a fost prezentata oficial cu cuantum si mod de calcul: contributivitate plus partea de la buget.
  Talonul de pensie al MM l-a vazut cineva? A vorbit cineva de la Casa de pensii despre un asemenea cuantum?
  Eu refuz sa fiu prostit.

 20. spertuitu' says:

  Si eu am refuzat o viata intreaga, dar incepand cu varsta de 50 de ani am fost prostit sistematic… De stat, de fosti colegi. Prin urmare, totul este posibil. Intrebarea mea ar fi ce pot face daca ceilalti ma prostesc pe fata? Imi cunosc ei mai bine viata, de ce insist ca ar fi intr-un anumit fel?

 21. Maestrul says:

  Important este sa se rezolve.
  Cui vom ridica osanale este mai putin important.

 22. Relutu says:

  Corecta observatia cu operatorii care bagau datele in calculator, aceia nu erau desigur generali si colonei.
  Cunosc un maistru militar nenavigant care a obtinut o pensie de 4200 lei printr-o simpla prezenta a feciorului sau inginer informatician in armata la sefia grupei de lucru pentru introducerea datelor in baza de calcul.
  Cum maistrii militari naviganti prin sporurile pe care le primeau, pentru ca se deplasau cu avionul, isi dublau veniturile din solde ceea ce nu se intampla si cu maistrii sau subofiterii care se deplasau cu tancul spre exemplu, nu ar fi de mare mirare pensia aceea de 9600 lei, mai ales daca actualul beneficiar mai era si ceva prietenar cu un alt maistru al carui fecioras era specialistul mult cautat de armata spre introducerea datelor in bazele de calcul.
  Deci legea noua a inlocuit smecheria avansarilor in functii si grade peste noapte specifica L164, cu smecheria calculatorului.
  Oportunitati de afaceri si nimic mai mult!

 23. Astazi, 04.03.2013, intre orele 10.00-12.00 s-a desfasurat la sediul USL, in plen, conferinta USL urmata de o sedinta a liderilor USL. In paralel, s-au strans la sediul USL delegati ai filialelor SCMD din zonele Sud, Nord Est si Sud-Est, fara insemne, fara drapele, in cea mai stricta disciplina si in tacere. Departamentul Media al SCMD a filmat intreaga desfasurare si, in paralel, interviurile date unor posturi de radio si televiziune.
  La conferinta USL s-a dezbatut un punct in plus fata de ordinea de zi initiala, si anume rezolvarea cu prioritate a solicitarilor SCMD. Ca modificare la cele convenite la sediul Guvernului sambata, 02.03.2013, in discutiile cu dl. viceprim-ministru Gabriel Oprea, plenul a optat pentru aparitia la sfarsitul acestei luni a unei legi noi, alta decat Legea pensiilor militare de stat, o lege reparatorie, care sa fie, pe langa Legea pensiilor militare de stat ce a fost Legea nr.119 pe langa Legea nr.263. Cu alte cuvinte, astazi si maine, se elaboreaza textul unei noi legi, care rezolva cerintele noastre de la pct. 1 si 2 ale memoriului. Restul cerintelor privind statutul se vor rezolva prin Legea pensiilor militare de stat.
  La elaborarea legii noi, vom fi consultati si avem la randul nostru consultanti. Ea rezolva problema ordonantelor pana la sfarsitul lunii martie.
  In ceea ce priveste Proiectul Legii pensiilor militare de stat, acesta isi va urma in continuare cursul. Inainte de a fi trimis la Parlament draftul ne va fi trimis si noua, iar noi il vom trimite tuturor filialelor, spre consultare rapida.
  Referitor la pct. 4, privind situatia disponibilizatilor de la Interne, analiza a demarat deja, urmand a se gasi solutiile pentru rezolvarea catorva mii de cazuri, fara ca situatia noilor promotii sa fie afectata.
  Celelate puncte ale memoriului vor fi solutionate dupa incheierea auditului Curtii de Conturi, care, asa cum am anuntat noi, nu s-a incheiat. Repet, nu s-a incheiat ci, dimpotriva, s-a adancit.
  Datele cu angajamentul de asigurare a intregului sprijin au fost comunicate de catre persoana insarcinata de primul ministru cu rezolvarea crizei rezervistilor, dl. ministru al Apararii Mircea Dusa, unei delegatii SCMD formata din presedintele SCMD, d-nii vicepresedinti Col. Victor Popescu, Col Remus Macovei, Col Mircea Comaneci, Col Valeriu Pricina, d-nii presedinti de filiale Col. Antone Iulian si Col. Zamfir Ioan si dl. Radu Toma, consilier. Cu acesta ocazie ni s-a comunicat punctual si stadiul rezolvarii prin ordine ale ministrului a altor solicitari cum ar fi dreptul de utilizare a spatiilor Cercurilor Militare, atitudinea juristilor reprezentanti ai ministerelor in procese, etc. Personal am avut confirmarea celor decise in sedinta USL si din partea d-lor viceprim ministru Gabriel Oprea si ministru Radu Stroe.
  Consider ca rezolvarea solicitarilor noastre este angajata pe un curs ireversibil, in conformitate cu graficul enuntat.
  Deci, cu data de 15 aprilie, vom constata ca reparatiile au fost facute si dreptul nostru la munca nu mai este limitat. Celelalte vor fi rezolvate prin Legea pensiilor militare de stat. Pe cale de consecinta, aduc multumiri initiatorilor din teritoriu ai actiunii de astazi, pentru modul in care au stiut sa se conformeze modificarilor survenite de la o zi la alta, in functie de negocieri. Aduc multumiri tuturor membrilor SCMD care nu au participat dar care, prin actiunile lor, au creat cadrul de presiune necesar pentru ca negocierile noastre din ultima saptamana sa aiba succes si imi ingadui sa imi exprim personal tristetea ca au fost voci in aceasta perioada care au promovat neincrederea in conducerea SCMD, perturband prin opinii si actiuni proprii, poate bine intentionate, cursul firesc al demersurilor noastre. Este si aceasta un punct de reflexie pentru toti cei care doresc binele si continua dezvoltare a SCMD, singura structura care a aparat real, in ultimii patru ani, interesele tuturor categoriilor de militari activi, in rezerva si in retragere.
  In situatia improbabila in care lucrurile nu vor lua cursul promis avem suficient timp la dispozitie sa ne consultam.

 24. Maestrul says:

  Pensie de MM in cuantum de 9600 de lei obtinuta prin frauda este posibila. Dar numai prin frauda grosolana. Altfel, prin aplicarea corecta a legii, aritmetica spune ca pentru MM nu pot fi decat, in cazuri foarte rare, cuantumuri putin peste 4000 de lei.
  Pentru frauda exista lege penala.
  Daca aveti cunostinta despre astfel de fraude, corect ar fi sa nu le treceti cu vederea. De dragul legii si al celor onesti. Foarte multi onesti.

 25. Limbaj de lems si la Iasi, la Conferinta ACMRR Henri Coanda a lui Dumitru Pancu, fost deeler de pungi din plastic cu reclama la Kent, actualmente viitor general in rezerva si in retragere. Din 450 de membri, au cotizat doar 58, deici statutar srl-ul lui are numai 58 de membri, dintre care 31 au fost alesi in functii de conducere. Manevrand un buget de tarabagiu din Piata Pacurari adica 2352 lei din care 90% s-a folosit pentru a da de baut la baieti, ca sa mai treaca timpul, filaila Iasi s-a remarcat prin obedienta liderilor fata de Oprea. Cica au avansat 31 de membri (adica toti membrii cu functii) sau pe baza de lictatie: dai doua mii, te face Oprea colonel, nu conteaza ca esti plutonier major, dai o mie opt sute, te fac capitan, chit ca in livret ai gradul de MAC, dai o mie te fac seful departamentul de relatii internationale, samd. Sedinta s-a terminat cu un chiolhan la care trimisul lui Iliescu ce se pretinde seful ANCMRR, s-a imbatat atat de tare, ca a inceput sa cante cantece patrotice ortiste pe trei voci, si de alti promovati in functii de raspundere. Activitati: nimic dar absolut nimic, decat lecturarea saptamanala a unor alegatii srise de Iliescu de la CCA din Bucuresti, omul lui Oprea din lumea rezervistilor. A era sa uit, hospataru di la Guvernu lui ala cu poantele, cica a promis la bautura (nu stiu daca se pune) ca va dispune el recalcularea pensiilor la “ältii” adica ce ce nu fac parte din partida lui, la nivelul salariului minim… Daca mai are timp, si procurorii nu verifica babasdrirea de terenuri din patrimoniul MApN, sfeterisite acuma in cartiere de vile… In rest, Iasiul a dovedit ca Bahluiul desparte restul lumii de rasul lumii…

 26. Eu nu vad cu ochi buni, pe cei care ceritica pe mine si pe adunatura mea de pupin-hopristi si salvagardisti ai destructurarii armatei. In primul rand, eu am luat bani de la Pregatirea de Lupta a unitatii legal prin caserie, ca sa merg la Mase Plastice sa torn tinte 3D cu soldati nato ce trebuiau impuscati in poligoane. Am mers si la mobila cu regulamentu si an dat dimesiunile tintelor, iar ingineru a taiat si livrat moca doua camioane de tinte fara tarus, care au intrat in gestiunea armatei ca tinte 3D model american. A ca ma gabat in buzunar 179.000 lei adica vreo 60 de solde, este drept da s-o schimbat regimu si am fost reactivat la jandarmi pe functia de colonel, doar am dat bani la comandant ca sa ma reactiveze. In rest, cine spune ca o asociatie de rezervicti ar trebui sa faca activitati: eu am propus asa: concursul de halbere, o cana de vin pentru fiecare, cine poate tuica arde, sa citim din carti popa, saptele, juvetele, table pe bani, aruncarea greutatii pe umerii tablagiilor, cine tace are pace cine musca, musca degeaba. A mai propul si urmatoarele diferite ativitati: fara poeti patrioti, fara veterani, fara eroi, fara sciitori, un ziar de propaganda a armatei elibetratoare cu sigla ACMRR HC, sa lasam pe maine ce nu poti astazi, etc. Sigur ca nu pot sa multumesc pe toata lumea, vor fi tot timpul nemultumiti, da ma doare-n cot de parerea lor. In alta ordine de idei sa stiti ca eu Col r Pancu Gheorghe nu dau doi bani pe blogul vostru si pe comentatorii lui de doi lei. Mai bine cititi comunicatele Gen Dumitru Iliescu, sa vedeti cu multe ne invata don profesor de nihilism militar, fost pro-lector la Academia Tehnica fosta Militara.

 27. Ilie Vaduva says:

  Observ ca Dumnezeu nu bate cu batzul: Norocusul Pancu Gheorghe care a scapat ca prin urechile acului de justitia militara, pentru delapidare din patrimoniul armatei, acum a fos batut de soarta. Cica a vrut sa opreasca un tranvai numit “Speranta” cu posteriorul si cupla tranvaiului, i s-a oprit direct in popou, iar acum doctorii de la chirurgie il cos de zor. Fiind oprist, adica serbul lui nensu Jiji Oprea cel cu opt setele, i-a dat telefon si l-a informat ca un tranvai a intrat in el. Pai bine ca nu a intrat in el o macara turn, ca poate atunci ar fi fost si el vertical, si nu ar fi scuipat in sus. Acum este bine, face clisme cu ceai de papadie si gargara cu ceai de roinita si de sculatoare. El inca n-a invatat, ca totul in vitata se plateste, si bunele si relele. Ii dorim sanatate si viata lunga ca sa poata sa se pocaiasca pentru pacatele ce le-a avut si in tinerete si la batranete. Pai daca ai mustele pe cacila, matate iesi ca paduchele in frunte? Nu, lasane si treci la munca de jos, mai o floare, mai o lumanare, mai o coliva, ce Dumnezeu, doara suntem in Saptamana Patimilor. Daca tu nu nue vezi, noi nici atata… Pa Jiji si puiu, si nu uita sa stingi lumina, Amin!

 28. Dax says:

  “”Pai daca ai mustele pe cacila, matate iesi ca paduchele in frunte? Nu, **lasane **si treci la munca de jos, mai o flo
  …sa fie Vaduva de care am mai auzit..pe ici pe colea…mare deziluzie!!

 29. lute says:

  Ilie nu-i Gheorghe nici batar la limba romana…

 30. Bucatea Jan says:

  Da Butur a fost lucrat la fel ca si Costica Elisei. Insa intre Costica si Butur este o diferenta: Elisei este armean, si are lipici la mafia armeneasca, iar Butur este gabor si are lipici la mafia gaboreasca. Sa stie si unul si altul ca eu I-am lucrat.