Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Procesul de recalculare a pensiilor militare scârţâie?

După ce ministrul Apărării s-a pus la dispoziţia actualei puteri politice şi a asigurat trecerea prin Parlament a legislaţiei privind desfiinţarea pensiilor militare şi recalcularea acestora, majoritatea foştilor pensionari militari şi-au exprimat nemulţumirea.

S-a ajuns până la organizarea de mitinguri de protest.

Mesajul Puterii a fost invariabil:

“Pensiile sub 3000 de lei nu vor scădea”. Se sugera direct şi pervers că peste 3000 de lei ai cu adevărat o pensie nesimţită şi trebuie ciuntită!

Semnalele trase din timp, că procesul de a cere recalcularea pensiei în baza dovedirii fostelor venituri va fi unul anevoios, consumator de energii şi umilinţă, nu au fost luate în seamă.

Ministrul şi-a continuat retorica insistând în a emite ordine prin care pensionarii să fie târâţi pe la centrele militare pentru aşi obţine adeverinţele doveditoare ale veniturilor de o viaţă.

Nu putem să nu menţionăm că procesul de chemare a pensionarilor militari a reprezentat un drum lung de umilinţe, nelinişti, compromisuri cu propria mândrie a fiecărui fost militar.

Totodată, a însemnat şi o activitate greu de gestionat atât de către centrele militare, cât şi de unităţile militare; acestea au fost nevoite să-şi readapteze programul, să aloce personal suplimentar şi mijloace în vederea fotocopierii şi redactării de documente doveditoare de venituri, unele vechi de 40-50 de ani sau şi mai bine.

80.000 de foşti pensionari militari au fost târâţi la centrele militare, stând la cozi, îmbulziţi, neliniştiţi, înfriguraţi, umiliţi.

Poţi oare să clamezi onoarea şi în acelaţi timp să umileşti public zeci de mii de oameni? E o întrebare fără adresa!

De ceva timp au început să sosească primele adeverinţe “doveditoare” ale veniturilor. Şi ce constatăm? Adeverinţele au lipsă luni şi chiar ani întregi, fără a avea trecute veniturile în dreptul lor, venituri neconforme cu realitatea, cozi interminabile, calcule individuale făcute în baza legii care demonstrează că şi pensiile sub 3000 de lei vor scădea, reprezentanţi ai centrelor militare ridicând din umeri.

Acestea sunt primele semnale obţinute accesând mediul online. Să sperăm că ele sunt izolate!

Noi sperăm ca numărul celor cărora adeverinţele de venituri le sunt greşite să fie redus.

Pentru a veni în sprijinul – atât a celor în măsură să decidă, cât şi a celor care au sesizat nereguli – îi invităm pe toţi în cauză să-şi prezinte problema aici:

contact@infomondo.ro

Vom trage astfel, poate, un semnal de alarmă pentru cei în drept să rezolve situaţiile.

InfoMondo Militar

04 decembrie 2010

Update

05 decembrie

From: pop ioan<popioan1946@yahoo.com>
Subject: Lipsa 12 ani

Message Body:
Cred ca detin recordul ,cu primii 12 ani lipsa solde [10 ani in aceiasi unitate gard in gard cu arhiva]poate s-au pieddut pe timpul….transportului peste gard.

****

From: Sion Vasile<vasie.sion@yahoo.com>
Subject: Adeverinta de venit

Message Body:
Am primit adeverinta de venit la care sint lipsa 5 ani si 3 luni.Invatati-ma ce sa fac?

****

From: Prisacaru Emanoil<www.prisacaruemanoil@yahoo.com>
Subject: umilinta comuna

Message Body:
Eu am gasit 4ani de de la inceputul carierei lipsa+5 ani la sfarsit

****

From: istrate nela-stefania<istratenela@yahoo.com>
Subject: adeverinte in doua exemplare

Message Body:
pentru o perioada de aproape patru ani am primit adeverintele in doua randuri. am telefonat sa ma interesez care set de adevrinte este valabil si am aflat ca cel de-al doilea. ce poate sa imi garanteze ca asa stau lucrurile.? daca si acesta este eronat?

06 decembrie

From: Marian Doru <doru.sibiu@yahoo.de>

Message Body:
promotie 1978
pensionat OG7
22 ani vechime si………..sunt anuntat cu nonsalanta ca imi lipsesc 17 ani
(cred ca detin recordul)
in baza caror documente a fost intocmit dosarul de pensionare ?
totul denota incompetenta

07 decembrie

From: marius <vml@yahoo.com>
Subject: pensii militare

Message Body:
ce ziceti …este corect ? cei care au muncit pe branci si au asteptat sa ia gradul la timo si nu au fost promovati inainte de termen o sa ia pensie recalculata la fel ca si cei care au avut mereu funtie de conducere si care si-au atribuit salarii de merit, prime si spor lucrari de exceptie in fiecare luna si an posibil…credeti ca o sa fie echitate?

08 decembrie

From: LICA TANIA <tania.lica@bronze-alu.ro>
Subject: calcul pensie la salariu mediu pe economie

Message Body:
Buna ziua,
sotul, ofiter poliitie in rezerva ,a obtinut adeferinta de venit si cand a mers la casa de pensii Bucuresti pentru a depune cererea de recalculare (06/DEC/2010) a fost anuntat ca toti cei care au depus cererile dupa data de 20/nov/2010 vor primi pensia recalculata de la 01,ian,2011 la salariu mediu pe economie ,urmand ca atunci cand ii vine radul la recalculare sa i se dea banii inapoi,UIMIRE,NEDREPTATE , LEGI INCALCATE SI MAI ALES NIMIC SIGUR.

ASTEPTAM UN RASPUNS LA CELE SEMNALATE

09 decembrie

From: Iulian Maharea <imaharea@yahoo.com>
Subject: adeverintele de venit

Message Body:
Dragi colegi de generatie si de suferinta,
Ieri, 08.12.2010 am fost invitat sa-mi ridic adeverinta.Am constatat ca imi lipsesc date atat ca perioade precum si ca sume (recompensele banesti pe care le-am primit pentru exportul de produse tehnice nu sunt incluse, desi pentru aceste sume s-au calculat c.a.s., c.a.s.s si impozitul legal). Ptr. o astfel de situatie se intocmeste o contestatie care se depune la Centrul Militar, iar adeverinta (asa incompleta)se depune cu o scrisoare de inaintare la acelasi centru sau direct la Directia Financiara. Azi am efectuat un calcul empiric ptr. ca nu am programul de recalculare si am obtinut magnificul punctaj de 1.5 la care se va mai adauga 20% ptr. Ordinul M.M. cls. I. Pe cale de consecinta, voi avea o pensie de circa 1.400 lei fata de 3900 cat am in prezent. Cu ce voi trai? Nu ar fi bine sa ma urc pe un tanc si sa le daram vilele celor care ne guverneaza?
In speranta ca nu v-am deranjat, va rog sa primiti stimati domni expresia sentimentelor  mele de apreciere si respect. Cu stima, Iulian Maharea
P.S. Am fost ieri la intalnirea membrilor, am semnat cele 5 tabele si am ramas placut impresionat de numarul f. mare de membri. Suntem o forta care nu va fi trecuta cu vederea de autoritati. Cei din conducere s-ar putea sa aiba anumite probleme personale. Mare atentie!

13 decembrie 2010

BOCANCEA CONSTANTIN <costi_bocancea@yahoo.com>
Subject: RECALCULAREA PENSIILOR MILITARE

Message Body:
Am inaintat o cerere prin care am solicitat adeverintele necesare recalcularii pensiei militare catre institutia de unde am fost pensionat, respectiv Directia Generala de Informatii si protectie Interna a MAI. Nu am primit niciun raspuns, chiar daca m-am incadrat in termenul prevazut de lege. Ce se poate face in acest caz ? Sau este o strategie pentru ca pensia sa fie recalculata la valoarea salariului mediu? In acest caz ar trebui sa luam atitudine intr-o forma organizata , nu individual.

****

From: VASILE <vasile_med@yahoo.com>
Subject: pensii militare

Message Body:
am depus cerere pentru adeverinta de venituri pe data de 5 septembrie la CMZ CONSTANTA si nici pana in prezent nu am primit raspuns. Ce fac daca din cauza MApN nu pot trimite adeverinta pana pe 31.12.2010. Dna General Lupu ne spune ca vom primi pensiile recalculate la nivelul salariului mediu asta insemnand o reducer cu 60% a pensiei actuale. sa le fie rusine tuturor factorilor de conducere in frunte cu OPREA.

From: Andrei Mioara <andrei_mioara@yahoo.com>
Subject: Perioade lipsa recalculare pensie

Message Body:
Pentru tatal – trecut in rezerva la 15.08.1981, in urma solicitarii trimiterii veniturilor lunare … , a primit date incomplete, respectiv urmatoarele perioade lipsa (mentionez ca a fost activ in perioada 05.10.1948 – 15.08.1981):
15.08.1948-01.03.1961  !!! (cam mare)
01.10.1963-01.11.1963
01.03.1966-01.04.1966
01.05.1966-01.06.1966
01.05.1967-01.06.1967
01.08.1967-01.01.1968
01.03.1968-01.04.1968
01.12.1968-01.01.1969
01.08.1970-01.09.1970
01.11.1970-01.12.1970
01.07.1972-01.08.1972
01.09.1978-01.10.1978
01.11.1980-01.12.1980

La Centrul Militar Pitesti,a completat o cerere cu retrimiterea perioadelor lipsa si l-a pus sa scrie ca este de acord cu transmiterea documentelor. Se pare ca acest acord este dat pentru transmiterea documentelor pentru recalcularea pensiei,
Oare a procedat corect?

Cu multumiri,  Mioara Andrei

****

From: nicolae <nicolaem23@yahoo.com>
Subject: adeverinte de venit

Message Body:
mie din totalul de 30 de ani vechime imi lipsesc 10 ani de la inceputul carierei, 1 an si 8 luni de la sfirsitul carierei iar din rest imi mai lipsesc inca 20 de luni, cite 3-4 in fiecare an

14 decembrie 2010

From: berariu sorin <berariu_sorin@yahoo.com>
Subject:

Message Body:
Pe langa faptul ca HG735/2010 este suspendata si anulata nici macar baza de date folosita pentru recalcularea pensiilor nu este realizata integral.
-lipsesc ani intregi,iar veniturile introduse sunt gresite datorita faptului ca personalul care a facut operatiunea nu a avut o minima pregatire financiara
– autoritatea sistemelor informatice militare a finalizat aceasta in 15.11.2010 si de atunci nu s-au mai adus corecturi cu toate ca unitatile implicate si MApN au primit sesizari.
– lipsec soldele din perioada cat am fost studenti ai Academiei Militare(UNAp)
–  d-na general Lupu Maria (care se pare ca trece in rezerva la 31.12 2010) ne ameninta pe un ton inchizitorial ca in locul perioadelor lipsa se vor pune salariile brute pe economie; poate in perioadele lipsa am fost dezertori sau ni s-au taiat soldele de la o luna la 15 ani si am muncit pe nasturi sau voluntari
– situatie nu ni se datoreaza noua ci MApN

16 decembrie 2010

From: MOCANU CONSTANTIN <mokanu_c@yahoo.com>
Subject: pensii

Message Body:
Am lipsa 13 ani si 2 luni  ce sa mai zic? Am facut contestatie la CASA DE PENSII, MINISTRU si pentru a le da de munca voi trimite cite un exemplar lui basescy, boc si la curtea constitutionala.

****

From: mihai <iorgavalentinaro@yahoo.com>
Subject: pensie militara

Message Body:
am primit adeverinta de venit si imi lipsesc 3 ani.Nu sunt corelate veniturile din adeverinta cu cele din fisele fiscale . Sunt ani in care nu sunt trecute premierile si al 13 salariu.Dupa atatea ani nu ne mai amintim data exacta a mutarii dintro unitate in alta ce ni se cer in contestatie plus indicativu unitatii.Daca nu inaintam cererea suntem amenintati cu recalcularea la salariu mediu, dupa munca dusa poate si 24 de ore in unitate.

18 decembrie 2010

From: Vand Lancer <vand_lancer@yahoo.com>
Subject: recalculare pensii

Message Body:
Am un prieten. Din 1969 si pana in 2000 (aproximativ) a lucrat la muzica militară a Liceului Militar din C-lung Moldovenesc. A fost şi el la C.M.J. Suceava pentru adeverinţă. Şi ce credeţi? Ii lipseau, din spusele lui, 117 luni, respectiv perioada 1969 aproximativ 1979. Ce este de făcut? În toată această perioadă a beneficiat de grupa  I de muncă.

Update 28 decembrie 2010

From: Cucu Vasile <lica_cucu@yahoo.com>
Subject:

Message Body:
Din 20 ani de vechime imi lipsesc 15 ani, desi am activat de la inceput pana la sfarsit in aceeasi unitate. La intrebarea ce putem face mi s-a raspuns sec..nimic… nu stim… depuneti asa adeverinta.
Stau si ma intreb in baza caror venituri mi se va calcula pensia atat timp cat 15 ani din munca pe care am prestat-o in MApN nu pot fi gasiti?
Oricum … fara cuvinte

Update 30 decembrie 2010

From: Buzdugan Dumitru <buzdugandumitru@yahoo.com>
Subject: pensii nesim’ite

Message Body:
Din 35 ani de muncă la stat îmi lipsesc 6 ani(luni disparate cât şi ani întregi)
Mă simt ca şi când aş fi fost mort sau
dezertor.Ei, cei ce ne fac nesimţiţi,
spun că nu sunt probleme cu recalcularea.

****

From: Rafa V. Gicu <rafa_gicu@yahoo.com>
Subject: Adeverinta de venit pt. recalculare pensie

Message Body:
La primirea adeverintei de venit pentru toata perioada de activitate am constatat ca imi lipsesc 68 de luni.

UPDATE 02 ianuarie 2011

From: silvia <silvia.baloi4@gmail.com>
Subject: adeverinta recalculare pensie militara

Message Body:
Conform adeverintei primite, pe parcursul a 14 ani am realizat venituri = 0.Aplicarea,pentru aceasta perioada, a salariului mediu pe economie reprezinta o incalcare flagranta a drepturilor si tratament discriminatoriu.Persoanele abilitate sa execute dispozitiile legale referitoare la recalcularea pensiilor refuza sa aiba un dialog cu “BENEFICIARII” acestor prevederi.

Update 04 ianuarie 2011

From: coly <coly86@yahoo.com>
Subject: recalculare pensii militare

Message Body:
Pensionat pe caz de boala. ulterior la inplinirea virstei de 55 ani pensia a fost transformat in pensie la limita de virsta. Acum la recalculare, perioada pensiei medicale se include in stagiul de contributie?

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2,757 Responses to “Procesul de recalculare a pensiilor militare scârţâie?”

 1. Covăsneanu says:

  Nu vă mai legaţi de akord-75.
  În fapt Akord-75, este o staţie autonomă, care are rolul de a antrena echipele de luptă din divizioanele (batalioanele ) de foc. Practic imită ţinte aeriene şi diferite scenarii de acţiune ale adversarului, înşelare, cercetare, bruiaj, înălţimi diferite, rachete antiradar, neutralizare art. şi r.a.a., lovirea obiectivelor .
  Pe vremuri echipajul Akord era încadrat cu ofiţeri proveniţi din divizioanele de foc, aveau ştiinţa şi experienţa unui ofiţer cu dirijarea, şef de tură , etc.
  Timpul a adus în aceste funcţii şi un pic de pile, un pic de neexperienţă, etc. Toţi erau cam aroganţi, îţi dădeau o schemă de antrenament care depăşea în mod real posibilităţile de luptă ale tehnicii şi uşor, uşor , apărea la aceştia un aer de superioritate. La toate acestea se adauga şi statutul special-program de 8 ore, fentarea frigului , zăpezilor şi marşul pe timp de iarnă, până-n vărful muntelui, deoarece ţineau de statul de organizare a comandamentului regimentului.
  Astea fiind, banuiesc că treacerea în rezervă l-a cam dezamăgit pe d-nul Akord 75 şi acu’ se războieşte cu toată lumea. Succes!
  JOS BĂ’SECU!

 2. akord75 says:

  @covasneanu
  da de ce nu spui ca indiferent pe ce stat de organizare eram ,trebuia sa fim acolo impreuna pt.antrenamente -sau se faceau singure
  da de ce nu spui ca 7-8 luni pe an eram in misiuni prin toata tara si la Capu’ Midia(“doar” 12 ani);sau stii doar ceea ce vedeai cand eram acolo??in rest nu stii pe unde eram in ce conditii si nici nu te interesa.Stiu viata pe care ai dus-o pt ca am dus-o si eu dar din pacate nu stii ceea ce tu nu ai facut
  da ce ce nu spui ca am trecut in rezerva pt. ca asa AM VRUT (2001) si puteam sa mai raman mult si bine dar ma saturasem sa nu fiu niciodata acasa
  da de ce nu spui DOAR CEEA CE STII si te bagi unde nu te pricepi?

 3. akord75 says:

  @covasneanu
  …si nu regret nici o secunda ca am plecat din armata

 4. akord75 says:

  @covasneanu
  si acum recitind postarea ta te intreb??
  ai curaj sa sustii marea minciuna cu fentarea zapezilor? sau crezi ca am ajuns la statia numita akord fiind parasutat de undeva din vre-un pension de domnisoare si n-am trecut inainte de asta pe unde ai fost si tu dar mult mai tarziu
  Dupa logica ta orice ciumete era bun sa instruiasca tr. RAA fara ca mai intai sa devina el insusi un …ma rog hai s-o lasam balta dar esti deosebit de subiectiv

 5. JVEK G. says:

  AKord- ai grija cu Covas….e om mare . Are si baie si bideu .face baie odata pe luna si din greseala pe cap se spala in bideu. Trateaza-l ca atare

 6. ciprian says:

  @ Jvek
  Tu te duci la WC cu toti ai tai la comanda? Ca in cartea a carui personaj este pseudonimul tau. Sau nu stii despre ce carte vorbesc?

 7. ciprian says:

  @ Akord
  Normal ca ai fentat zapezile, doar ai stat la caldurica. Normal ca ai fost parasutat, dar nu dintr-un pension, ci dintr-un bordel. Si nu de domnisoare ci de c….ve.

 8. sandokan says:

  Voi toti care postati pe aici ati fost ofiteri?? In cazul asta ma bucur foarte mult ca am fost subofiter !!

 9. Stelian P. says:

  sandokan
  1 – 0
  Mi-a placut.

 10. JVEK G. says:

  Sandokan ,un punct si de la mine deci 2-0

 11. ciprian says:

  @ Sandokan
  Si de la mine 2 puncte, deci 4-0….. stai….stai….pentru cine? Ce meci? Cand s-a desfasurat? Azi? Unde?

 12. sandokan says:

  Cred ca meciul este in plina desfasurare,iar echipele sunt:”echipa cu bun simt si cu postari serioase,care ne intereseaza pe toti in egala masura” si “echipa fara toate acestea” (am gasit aceasta denumire,pt.ca nu vreau si nu imi permit sa jignesc pe nimeni)!
  Am onoarea…!?

 13. JVEK G. says:

  Sandokan- amicii nostri cu spume la gura Mor de teama ca le subtilizeaza guvernul pensiile. Te rog Spune-le Tu cu cat TI_A crescut pensia revizuita. Dupa aceasta o,sa vezi ca, se linistesc si isi vor relua vechile indeletniciri_teatru,opera .citit , cate unul, dar rar la pescuit. Pe Covasneanu il vom gasi sigur in aula Academiei din ..Tg -Mures.Paste fericit

 14. sandokan says:

  De la 1885 la 2513…adica 628 ! E mult,e putin ? Sa fim sanatosi…

 15. sandokan says:

  Sarbatori fericite tuturor !!

 16. CALIMERA says:

  sandokan>felicitari pentru pensie,sunt sigur ca o meriti.un paste cu mult soare,oua rosii,miel ,cozonac,pasca si vin rosu(de butuc)!

 17. JVEK G. says:

  Pensie lunga si fericita SandoKan. E o crestere super frumoasa. Gata ,Taurii nostri cu ochii injectati si cu spume la gura,s-au linistit. Cred ca-s la bilete pentru Opera diseara,maine si toata saptamana

 18. Stelian P. says:

  sandokan
  Iti doresc si eu pensie lunga, mare si in sanatate.
  Sarbatori fericite tuturor !

 19. JVEK G. says:

  Nea Stelica se pare ca ne-am incheiat treaba! Cand vine avionul cu PLATA??

 20. Stelian P. says:

  JVEK G.
  Mie imi vine mine seara impreuna cu 3 secretare noi dar nu cu avionul ci cu un Rolls Royce (nou si el, evident)

 21. ciprian says:

  @ sandokan
  Perfect. Pensie lunga si multa sanatate. Felicitari. Meriti din plin marirea. Nu te cunosc, dar este suficient ca ai fost militar adevarat. Sarbatori pascale fericite.
  @ Jvek
  Ce este rau in indeletnicirea de a merge la opera, teatru, etc.? Nu inteleg ce vrei sa spui. Cand te adresezi unui pamantean nu scrii cu litera mare pronumele personal. Doar daca nu cumva sandokan este Dumnezeul tau.
  @ Stelian P.
  Am trait sa vad si un biet GAZ-ist care viseaza secretare (or fi scroafele taiate) si un Rolls Royce (vezi ARO cu musama – sa nu se murdareasca din cauza spagii).

 22. JVEK G. says:

  @Stelica- sa nu-l uitati si pe Akord la o secretara si macar un Mertan acolo
  PS Don Stelica- ce credeti? Ciprian asta-i tampitel rau de tot. La inceput a facut ceva impresie, dar e cu creerul neted

 23. Stelian P. says:

  JVEK G.
  Figureaza si colegul Akord pe lista dar e propus pentru un Bentley Arnage. Domnul cu creierasul neted mie imi face placere. Spune mai multe despre dogarieni decit pot spune eu.

 24. akord75 says:

  @all

  Va rog sa ma scuzati.tocmai semnam statul de plata(pt postari) si de asta am intarziat.Aia care ma platesc din economie nici macar nu si-au cumparat o masina de numarat bani,asa ca a trebuit sa numar o groaza de bancnote(nu mai stiu cate) dar cea mai mica era de 200lei.Cica o sa mi dea si prima ca le-am aparat interesele.Cu salariul de luna asta nu mai am eu nevoie de mertanele si avioanele voastre.Iar secretare nu iau ce ramane de la stelica sau jvek,imi cumpar singur la buchet.
  Da voi nu v-ati luat banii la minut/postare ca acusica va rezolv!
  cu stima
  P.S.@stelian p@jvek
  aveti grija ca traficantul ala de gourkha vrea sa puna si el botu’ la banutii nostrii(si vrea cam 30% adica vreo 80.000euro)io zic sa-i dam 100% din TOT CE SUNTEM PLATITI

 25. akord75 says:

  aoleo ce m-am enervat!!!!
  acum am vazut ca acolo unde mi-am mancat viata unii pafaristi o numesc’statie autonoma’Pai asa ceva nu exista!!denumirea corecta este(si ordinea cuvintelor spune totul in ordinea importantei,deh ca in armata nu ca la civilii astia ‘militari’);
  “complex automatizat pentru instruirea,verificarea si controlul trupelor RAA dotate cu complexe RAA de tipul……….
  as vrea sa subliniez cuvantul;instruire;

 26. Ionel N says:

  @ Sandokan 3.36 pm

  Dupa un mic calcul constat ca pe timpul activitatii ati obtinut un coeficient mediu anual de 1.47 . Eu imi amintesc ca, locotenent fiind, cu functie de maior am avut coeficientul de 1,39. Sa inteleg ca ati fost subofiter de stat major general!!!!
  @ Paste fericit la toti! Dumnezeu sa va lumineze prin minunatul lui exemplu!! Multa sanatate voua si familiilor voastre!!!

 27. khukuri says:

  http://youtu.be/Hzgzim5m7oU
  pt.postacii din ultimele trei zile.Sandokan intradevar un profesor cu gr.I castiga ff.putin fata de tine.De asta esti asa fudul?

 28. ciprian says:

  @ Stelica
  Normal ca nu poti spune prea multe, doar ai gura plina. Cu ce? Nu stiu, numai tu poti sa ne spui. Oricum, nu cu ce ai furat ca ofiter la GAZ. Asta a trecut de mult.
  @ Jvek
  Am creierul neted? Mai bine asa decat deloc. Ca tine.
  @ Akord
  Ce denumire pompoasa (complex……), parca suna cam aiurea, nu crezi? Batrane, ai parasit de mult timp sistemul ca sa mai ai paraeri pertinente. Deocamdata altii fack cartile. Nu tu. Vezi ca latra catelul, scoate-l afara ca strica mocheta si te cearta doamna.
  @ Stelica, Akord, Jvek
  La varsta care o am, inca mai lucrez, pe cont propriu bineinteles. Adica am o firma (atentie Akord – nu sunt angajat ca tine). Da, ma deranjeaza atunci cand ma duc sa platesc taxele si impozitele (ale firmei nu cele destinate angajatilor) pentru ca stiu sigur ca se duc pe pensiile voastre nemeritate. Auzi, onor guvern care urla pe toate canalele media – vom elimina pensiile nesimtite! Care domnilor guvernanti? Vad ca 80% declara ca pensiile lor (sa le zicem decente, comparativ cu media nationala) vor creste, unora le-a crescut deja (pensia, nu altceva). Sa inteleg ca aceste pensii vor deveni si ele nesimtite. Ca cetatean si contribuabil as dori sa se publice daca prin recalcularea pensiilor militare s-a inregistrat o economie la bugetul de stat, sau crestere.
  Domnilor (cei trei invocati), de obicei oamenii viseaza la ce duc lipsa. Voi visati la secretare, automobile de lux si mii de euro.
  Nici noi, “astilalti” nu avem asa ceva, dar nu visam cu ochii deschisi.
  Spre deosebire de Stelian P. (parerea pe care o am despre el este “a posteriori”, ci nu pentru ca il cunosc direct), eu nu citesc “ad litteram” postarile domniilor voastre, inteleg ca exista o doza de ironie in ceea ce spuneti. Cred ca pana la un punct este chiar simpatic si (parerea mea) nu ati depasit acel punct.

 29. ciprian says:

  @ all
  Nu infierez cresterea pensiilor militare, am o problema cu duplicitatea guvernantilor. Onest, mai intai masori si dupa aceea faci declaratii. Domnul Boc si intreaga” sleahta” pe care o coordoneaza ar trebui sa tina seama de o vorba inteleapta – “adeseori deliberez, o singura data hotarasc” (nu cunosc sursa, din acest motiv nici nu o indic)

 30. ciprian says:

  Ceva soft pentru stelisti:
  Jurnalul ei si jurnalul lui
  Jurnalul ei:
  Sambata seara mi s-a parut ca se purta ciudat. Facusem planuri sa mergem la un bar ca sa bem ceva. Fusesem la cumparaturi cu prietenele mele toata ziua si am crezut ca era suparat ca am intarziat. Nu a zis nimic. Conversatia nu incepea, asa ca am propus sa mergem undeva unde sa putem vorbi in liniste. A fost de acord dar era in continuare tacut si absent. L-am intrebat ce nu era in regula.
  A spus ca e totul ok. L-am intrebat daca era suparat pe mine…daca tacerea lui era din vina mea. Mi-a spus ca nu are legatura cu mine si sa nu imi fac probleme.
  In drum spre casa i-am spus ca il iubesc, el doar a zambit si a continuat sa
  conduca. Nu imi pot explica comportamentul lui. Nu inteleg de ce nu mi-a spus
  “si eu te iubesc”…..
  Cand am ajuns acasa, am simtit ca l-am pierdut, ca si cum nu ar mai fi dorit sa aiba de-a face cu mine niciodata. Pur si simplu statea si se uita la televizor.
  Parea atat de distant si absent. In final m-am hotarat sa merg sa ma culc. Dupa vreo 10 minute, a venit si el in pat si, spre surprinderea mea, a fost receptiv la mangaierile mele si am facut dragoste. Dar tot nu era el…am simtit ca era distras si cu gandul in alta parte. Am simtit ca nu mai rezist, asa ca m-am hotarat sa il confrunt, dar el adormise deja.
  Am inceput sa plang cu cearsaful in dreptul gurii, pentru ca nu vroiam sa-l trezesc si am plans, si am plans, pana am adormit si eu. Sunt disperata. Nu stiu ce sa ma fac. Sunt aproape sigura ca se gandeste la alta. Viata mea e un
  dezastru.”

  Jurnalul lui:
  Azi Steaua a pierdut in deplasare, dar macar am facut sex…

 31. sandokan says:

  @khukuri
  Imi pare rau daca tu ai inteles ca sunt “fudul” ! Nu sunt si nu sunt nici foarte bucuros pt.ca nu stim ce ne asteapta in continuare. Ca fapt divers iti pot spune ca sotia mea,dupa 31 de ani de munca are o pensie de…450 lei. Ma gandesc ca, poate impreuna, avem o pensie medie care sa ne asigure traiul de azi pe maine.
  @Ionel N
  Nu ma pricep foarte bine la calcule (am fost doar subofiter,ce pretentii aveti?),dar daca asa au iesit,nu pot decat sa accept situatia.Oricum,va raportez ca nu depun contestatie !!

 32. sandokan says:

  @khukuri
  Excelent videoclipul postat ! Asa e,trebuie sa ne schimbam mentalitatea !
  Nu banii sunt totul in viata ! Azi e o zi minunata,sa ne bucuram ca o putem vedea !

 33. ciprian says:

  @ Sandokan
  Ar trebui khukuri sa-ti si explice de ce a postat link-ul respectiv. Nu este vorba numai de mentalitate, ci (si) de altceva.

 34. MUSCELEANU says:

  O intrebare pentru redactie: de ce cenzurati si nu respectati evidenta? Oare 84 de postari este mai mult decat peste 100?

 35. maiorulumilit says:

  Buna seara tuturor
  Ce se mai intampla cu revizuirile pensiilor molitarilor?
  Asa cum spuneam si in iunie eu sunt unul di cei 9% carora le-a scazut pensia cu 800 lei. Am dat telefon la numarul verde si am intrebat care e stadiul si daca au mai recalculat ceva si mi s-a spus ca asta e pensia si gata. Am intrebat cum ramane cu promisiunile lui Boc si Opre ca la cei care au sub 3000 lei si care au stagiu complet de cotizare nu scade pensia si m=a repezit spunandu-mi ca facem politica la telefon?
  Vad ca au lasat-o moarta cu revizuirea. Stiam ca nu imi gaseau vreo 3 ani din adeverintele primite dar speram sa aplice hotararea unde scria ca daca nu se gasesc perioade se ia de baza solda de functie si grad mimima….
  Se apropie termenul si imi vor lua 800 de lei x 12 luni=9600 lei. Credeti ca e drept?
  Chai nu gasesc dreptate in tara asta?
  Unde sa ma mai adresez?
  Astept un raspuns de la cineva care ma poate indruma sau ajuta
  Multumesc

 36. maiorulumilit says:

  ceva se intampla cu acest site
  probabil ca exista totusi cineva care face ordine din umbra .Si eu care speram ca mai exista dreptul la libera exprimare….E imposibil ca sa nu fie nimeni care putea sa imi raspunda…

 37. […] adverinţelor de venit de către pensionari să fie simplificat”. Pentru exemplificare: “Procesul de recalculare a pensiilor militare scârţâie?” Ce […]

 38. […] onor MApN, vă rog să consultaţi acest material, “Procesul de recalculare a pensiilor militare scârţâie?” ca să vedeţi doar o fărâmă din acest haos instituţionalizat de juristul […]

 39. cetateanul says:

  Tragedia pensiilor militare se apropie de sfarsit. Cert este ca Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu recurs în interesul legii întrucât la nivelul instanţelor s-a constatat că nu există un punct de vedere unitar cu privire la aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 119/2010, raportat la art. 20 alin. (2) din Constituţie, art. 1 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi art. 14 din Convenţie, referitor la recalcularea pensiilor prevăzute de art.1 din lege.

  Recentele acuzatii aduse unor judecatori de la ICCJ s-ar putea sa fi fost doar o etapa de pregatire si respectiv de modificare a raportului de forte din ICCJ?

  ………………………………….

  DESTEAPTA-TE ROMANE!

 40. karadeniz says:

  Recalcularea se apropie de sfârşit. Mare parte din cei cu pensiile diminuate vor continua acţiunea în justiţie.

 41. IOANA says:

  CARE E TEL VERDE? vA MULTUMESC!

 42. maiorulumilit says:

  0800808880

 43. PLANO10 says:

  Daca INCJ zice ca s-a incalcat articolul 14 din Conventie, respectiv ca exista discriminare intre diferite categorii de pensionari cu privire la calculul cuantumului pensiei, s-ar putea sa se revina la proiectul initial al legii pensiilor unitare, proiectul Seitan.

 44. sandokan says:

  Mai trimit astia deciziile,sau le tin la ei pana trecem la euro???

 45. dany g. says:

  Cred ca le vor trimite cu cupoanele de pensii pe noiembrie…, parerea mea.

 46. ofiter in rezerva (fost activ 30 ani) says:

  Nu le vor trimite nicicum! Parerea mea! Doar s-a anuntat ca pensiile si sal. bugetarilor vor fi inghetate! Cine asteapta maririle…altadata…! Cine a primit deja ramane bun primit…! Vor fi mai multe cat.de pansionari ‘fosti militari” :unii fericiti, care vor vota cu frenezie puterea si cei ramasi in urma care nu stiu incotro s-o ia!

 47. maiorulumilit says:

  cred ca asteapta luna decembrie ca sa ne faca o surpiza placuta de sarbatori adica pensia taiata cu 30%.
  Actualii guvernanti o fac dinadins ca sa nu ne tihneasca Craciunul si revelionul. Cred ca stau si se gandesc cum sa isi mai bata joc de militari.
  Bineinteles vorbesc pentru cei cu pensia taiata . Ceilalti nu au de ce se plange. De asta au si lasat garda jos. Era de asteptat . Cine isi vede sacii in caruta nu mai ii intereseaza de ceilalti.
  Divide si stapaneste ! mare adevar ……

 48. tupak amaru says:

  faptul ca se amana trimiterea deciziilor de revizuire nu prevesteste nimic bun . la fel ca anul trecut , cu recalcularea , se vor emite dupa 25 decembrie pentru a ne fi mai greu , in a le contesta ( in termenul legal ) .
  nu cred in cresterile trambitate .

  tupak amaru

 49. sandokan says:

  Mai mult ca sigur! Cine stie ce le mai trece prin cap,ca si-asa acum e o situatie tampita,care imparte pensionarii militari in PATRU categorii si anume:
  1-cei care nu au primit nici o decizie si nu stiu daca le-a crescut,sau le-a scazut (si nu apar nici in vestitul TABEL);2-cei care nu au primit decizii,dar apar in tabel cu pensia scazuta;3-cei care nu au primit decizii,dar apar cu pensia marita;4-cei mai fericiti,adica cei care au primit si decizii si pensia marita si banii din urma incepand cu 01.01.2011.
  O asemenea situatie,numai idiotii astia erau in stare sa o provoace!

 50. indisciplinatu says:

  sandokane,
  Ai dreptate cu cele 4 categorii,..eu altceva vreau sa spun.
  Cred ca deciziile de revizuire vor fi trimise sau nu dupa 12.12.2011.
  De ce???..pe 12.12 a.c. se va judeca la ICCJ recursul in interesul legii formulat de doamna in adidasi si cu mingea de baschet in brate, temporar la carma Parchetului general de pe langa ICCJ numita Kovesi Laura Codruta…sa vedem ce-o iesi!!!