Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, fără miros de ciolan cu fasole

Fotografie de familie - reuniunea ministrilor Apararii NATO, Bruxelles, 5 oct 2011 foto NATO.int

Nu ştiu sincer ce a făcut ministrul nostru al Apărării în timpul intâlnirii miniştrilor Apararii din statele-membre NATO, de la jumătatea săptămânii de la Bruxelles.

De altfel, nici nu cred că a făcut ceva important pentru că site-ul MApN nu ne spune nimic în acest sens (sau poate am ieşit din sezonul “ceremoniilor şi dezvelirilor”…). Sau poate absenţa distinsului ministru de la “banala întâlnire”  de la Bruxelles ar avea vreo legatură cu posibila sa numire la Interne? Sau poate că nu, că oricum distinsul ministru nu a onorat astfel de întâlniri pe parcursul mandatului său la Apărare. Poate ceilalţi miniştri nu sunt la înalţimea gradelor sale, şi atunci îl trimite pe dl Oancea să-l reprezinte.

Trecând dincolo de barfă, pot spune că m-am simţit jenat ca român să văd că toti miniştrii apărării din ţările NATO participă la reuniune, iar România e reprezentată de un secretar de stat. Ca urmare, în fotografiile oficiale postate de NATO pe propriul site reprezentanţii ţării noastre sunt… invizibili. E şi asta o formă de reprezentare militară: să nu participi!

foto cu participantii la întâlnirea miniştrilor Apărării de la Bruxelles

În schimb, dl.Oprea e implicat în cinstirea primarilor comunali – cu ciolan şi fasole – la sediul ministerului pe care zice ca îl conduce, uitând, se pare, că între Armată şi politică s-a trasat o linie de demarcaţie clară. Dar vorba ceea: “scopul scuză mijloacele”.

despre ciolanul cu fasole

Iar scopul, să-mi fie cu iertare, nu este administrarea eficientă şi profesionistă a Armatei României, ci propăşirea politică a distinsului ministru.

Să-i fie de bine…  pentru ciolanul cu fasole…

 

RD


 

PS acesta este un pamflet si rog sa fie tratat ca atare. Sunt convins că primarii care au spus că au fost trataţi de dl ministru cu fasole şi ciolan în sediul MApN minţeau cu neruşinare…. Sau să mă scuze primarii?!

 

 

 

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Reuniune a miniştrilor apărării din ţările NATO, fără miros de ciolan cu fasole”

  1. karadeniz says:

    Sincer vorbind, dacă aş fi în locul lui Oprea nici eu nu m-aş duce la asemenea întruniri.
    Char dacă sunt funcţii politice majoritatea miniştrilor apărarii din ţările NATO ştiu foarte bine cu ce se mănâncă această meserie. Printre ei, al nostru ministru, ar duhni de la o poştă a impostor şi mult mai grav un impostor cu patru stele pe fiecare epolet.
    Din păcate şi absenţa sa spune multe celorlalţi participanţi, răul pe care ni-l face un astfel de individ este mult mai mare decât a o mie de ţigani ce apar în massmedia europeană