Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Romania si-a pierdut suveranitatea

Din pacate, e o sumbra constatare si nu o intrebare.

Ce fel de suveranitate mai are o tara cand, pentru a-si angaja personal medical pe posturile vacante are nevoie de acordul FMI? Cum poti, ca prim ministru, sa te prevalezi de rezolvarea unei probleme imperioase in sistemul de sanatate ca trebuie sa negociezi cu FMI deblocarea posturilor vacante? Si aceasta, in conditiile in care mii de angajati din sistemul medical parasesc tara  si se indreapta spre alte meleaguri, sub privirile pline de incantare ale presedintelul si ministrului muncii.

continuare …

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Romania si-a pierdut suveranitatea”

 1. Fostul says:

  Chiar nu inteleg de ce trebuie sa ne preocupe o atare situatie… Nu este nimic nou in ea! Suveranitatea si-a pierdut-o demult populatia, pentru ca popor nu suntem! FIECARE DINTRE NOI AVEM PROBLEMELE NOASTRE SI PLATIM CU BANI DESTUI PE ALTII SA NI LE REZOLVE! Noi suntem cei care ne-am pierdut tara. Noi, ca nu-i schimbam! Ca ne complacem in existente “decente”… Ca le dam totul fara ca sa primim nici minimul necesar! Nu de la FMI ni se trage! Ci de la guvernanti, de la incapacitatea lor ras-probata!
  Si in decembrie 1989 ni s-a luat suveranitatea. Avea Ceausescu dreptate. A fost o lovitura de stat amanuntit planificata de “agenturili straine”! Si ROMANII? Am clamat-o, si dupa 20 de ani, ca fiind REVOLUTIA IN DIRECT la TV. Asa am fost dintotdeauna! Naivi! Mintea de pe urma a romanului a fost mereu fara folos, doar ca exemplu…
  NU SUNTEM IN STARE DE CEVA CONCRET!!
  Unde mai pui ca acum facem parte din scursura societatii, fara nici un drept, aflati la mila ne-muncii celor activi?!
  Facem din “scopul scuza mijloacele” un tel individual!
  Imaginati-va din ce va trai un pensionar fost militar cu 20 ani vechime in Armata, de la 01.01.2011!
  Apropos! Ati auzit pe cineva din gasca lui Geica, pensionari intr-adevar de lux, sa se planga dupa ciuntirea pensiilor lor deja executata?

 2. mos alecu says:

  @Fostul 26 August 2010 la 8:58 am :
  Pentru mai completa informare , pilotii civili si ceilalti ‘napastuiti ai potrocaliilor’ , din prima transa de injosire , vor primi primele pensii recalculate in luna sept.2010. Legat de ‘plinsetele’ lor : http://www.asociatia-anap.ro/

 3. altfel says:

  Romania nu si-a pierdut suveranitatea. Suveranitatea Romaniei a fost vanduta.

 4. armashul says:

  Totdeauna am fost “licurici mic”!
  Totdeauna a fost un “LICURICI MARE”!
  Acum insa suntem un licurici din in ce mai mic si totodata sunt si mult mai multi licurici mijlocii!…
  Asta-i Karma noastra!