Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Salvaţi Armata României !?!

Circulã pe internet o aşa zisã “petiţie on-line” intitulatã “Salvaţi Armata României!”. Am primit-o de cel puţin 17 ori, din tot atâtea direcţii. Cei care o trimit îţi recomandã sã o semnezi şi sã o dai mai departe. Trec cu vederea faptul cã aşa ceva ar putea fi lansat de cineva care urmãreşte alte scopuri decât salvarea Armatei, dar mã întreb de cine sã salvãm Armata?

Cã, dacã mã uit la partea activã, vãd nişte vajnici militari, dintre care unii erau cât p-aci sã mã dea cu capul de pereţi pentru cã am îndrãznit sã le critic conducãtorii civili şi militari, conducãtori care, dupã pãrerea lor, au fãcut şi fac pentru Armatã mai mult decât au fãcut toţi înaintaşii lor, de la Burebista încoace, la un loc. Sã-i salvãm pe militarii activi tocmai de cei pe care ei îi proslãvesc!?! De cei care le-au uşurat viaţa reducându-le cu 25% “greutãţile financiare”, adicã greutatea…banilor de soldã? De ce? Ce avem cu ei!?!

Iar dacã mã uit la rezerva Armatei, vãd foarte mulţi rezervişti care se gudurã pe lângã conducãtorii civili şi militari ai Armatei, mai ceva decât se gudurã Grivei pe lângã stãpânul lui, deşi stãpânul lui Grivei îi dã porţia întreagã de mâncare, fãrã sã i-o recalculeze şi fãrã sã i-o reducã punându-l chiar pe el sã latre cã vrea sã i-o reducã. Sã-i salvãm tocmai de conducãtorii pe care ei îi aduleazã!?! Tocmai acuma când s-a reuşit şi avansarea unor zarzavagii la gradul de general în rezervã, nu numai a unor foşti colonei, realizare fãrã precedent în Armata românã?  De ce? Ce avem cu ei!?!

Aşa cã, nu pot sã nu mã întreb: De cine sã salvãm Armata românã? Au nãvãlit cumva barbarii peste Armatã şi n-am aflat eu!?! Cã doar nu o trebui sã salvãm Armata românã de trupele americane prietene şi aliate aciuate prin Dobrogea pentru a ne apãra pe noi de…dracu ştie de cine! Sau, te pomeneşti cã urmeazã sã trimitã statul român o chemare de nãvãlire asupra noastrã, fie unor vecini, fie unor musulmani, fie unor asiatici sau africani şi trebuie sã salvãm Armata de invazia acelor nãvãlitori?

Aştept sã mã dumireascã şi pe mine Armata românã de cine anume trebuie sã o salvãm şi, imediat ce mã va lãmuri, voi pune şi eu mâna pe coasã şi voi porni la atac. Mã rog, coasã n-am, da’ îmi scot cureaua de la pantaloni şi iau şi unghiera la mine.

Scris de … Altfel

Miercuri, 01 Decembrie 2010

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

45 Responses to “Salvaţi Armata României !?!”

 1. polexe stefan says:

  din cate stiu eu, armata e obligata sa asculte de superiori, armata se subordoneaza presedintelui, ca le place sau nu, ei nu pot face nimic in legatura cu asta

 2. Altfel says:

  Polexe,
  In legatura cu care “asta” nu pot face nimic? Ca nu prea inteleg ce ai vrut a zice. Cu petitia aia?!? Cu “cererea de navalire”? Cu…curea mea de la pantaloni? Cu reducerea “greutatilor financiare” cu 25%?
  Si ce inseamna “din cate stiu eu…”? Ca nu esti sigur daca asa stau lucrurile sau nu? Asa scrie in Constitutie, ca Armata se subordoneaza presedintelui?

 3. Stelian P. says:

  Deoarece mereu imi inund tastatura in lacrimi cind citesc basmele unora despre poporul care da direct ordine armatei, haideti sa citim impreuna ce spune Constitutia.

  „ARTICOLUL 92
  (1) Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
  ARTICOLUL 118
  (1) Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale. În condiţiile legii şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte, armata contribuie la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară şi participă la acţiuni privind menţinerea sau restabilirea păcii.
  ARTICOLUL 119
  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării organizează şi coordonează unitar activităţile care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională, participarea la menţinerea securităţii internaţionale şi la apărarea colectivă în sistemele de alianţă militară, precum şi la acţiuni de menţinere sau de restabilire a păcii.”

  Cei care fac mereu trimitere la poporul care le da dreptul sa schimbe ei pe cine vor din functie, pot sa -mi raspunda la doua intrebari ?

  -Cind erau activi cum primeau ordinele de la popor ?
  -Venea poporul dimineata la raport sau primeau ordinele pe cale ierarhica de la REPREZENTANTII ALESI AI POPORULUI ?

 4. SOLDATUL says:

  Domnilor postaci portocalii de serviciu in spatiu virtual, v-au fost deranjati stapanii chiar atat de mult? Inseamna ca este bine ca aceasta si-a atins scopul.
  “altfel”, din postarea ta ( Circulã pe internet o aşa zisã “petiţie on-line” intitulatã “Salvaţi Armata României!”. Am primit-o de cel puţin 17 ori, din tot atâtea direcţii. Cei care o trimit îţi recomandã sã o semnezi şi sã o dai mai departe. Trec cu vederea faptul cã aşa ceva ar putea fi lansat de cineva care urmãreşte alte scopuri decât salvarea Armatei, dar mã întreb de cine sã salvãm Armata?) dovedesti ca intr-adevar ti-ai ales un nik foarte potrivit. Esti altfel decat noi simpli militari care sustinem petitia. De la inaltimea ta “de intelectual rasat” nu-ti mai ajunge blogul personal si inunzi si spatiul acesta cu “analizele si concluziile tale filozofice” care au insa un scop prea transparent DEZINFORMAREA si DEZBINAREA Romanilor, in general, si a militarilor in special. “Coasa si cureaua” parola pentru boc a fost inteleasa de sefii tai. Tot inainte soim al patriei, in curand o sa ajungi pioner!

 5. CURIOSUL says:

  , DOMNULE ALTFEL, de cand ati publicat cele de mai jos si pana acum cand combateti petitia ce s-a schimbat la dumneavoastra? Oare numai culoarea politica pe care o indragiti?

  Celor ce ar fi tentaţi să zică: „Dom’le, ăsta e nebun! Fiindcă ăia nu sunt de acord cu el, îi face cum îi vine la gură!” le reamintesc că “ăia” sunt justiţiabili, nu cizmari (iertare cizmari, pentru comparaţia nefericită!) şi un principiu de drept zice că dreptatea s-a făcut atunci când şi cel condamnat, sau care pierde procesul, ascultând spusele justiţiabililor îşi zice “măi, oamenii ăştia au dreptate; aşa este, nu înţelesesem eu până acum”. Ii invit pe cei dispuşi la a mă combate, să o facă. Dar în aşa fel încât să înţeleg şi eu, nu numai ei.

  ***

  P.S. În structura militară în care am lucrat peste 20 de ani, până la ieşirea la pensie, dacă cineva ar fi acţionat precum aceşti, adică atât de incompetent, atât de indolent, atât de dezinteresat, ar fi fost mătrăşit imediat pentru că nu ne puteam permite să tragem concluzii idioate din informaţiile la care aveam acces, sau să le interpretăm ca nişte râme. Pe ei nu-i mătrăşeşte nimeni. Bag seama că, într-adevăr, ei au fost implantaţi acolo ca să contribuie la dărâmarea armatei, iar liderii actuali pentru asta îi ţin şi la asta îi folosesc.

  Iar pentru cei ce nu au înţeles nici acum gravitatea acţiunii lor, le-o spun eu. Prin mârşava interpretare a legilor militare, seamănă neîncredere în rândul militarilor, cu posibile consecinţe grave. Dacă văd că o lege clară ca lumina zilei este înterpretată în fel şi chip, militarii se vor întreba dacă să mai lupte, în caz de nevoie. Pentru că nu vor şti dacă nu cumva, interpretând legea care i-ar fi obligat să lupte împotriva inamicului, prin corelare cu legea viermilor de mătase, nevolnicii jurişti vor sugera celor ce i-au implantat acolo să îi bage în puşcărie pe acei miltari pentru că… au încălcat drepturile universale ale inamicului, în loc să le mulţumească.

  Contraamiral de flotilă în retragere

  Inginer Marian IOAN

 6. Altfel says:

  Stelian P.,
  Cred ca vorbeai cu altcineva, sau citeai alt articol, dar, din greseala calculatorului, bine-nteles, ai comentat la acest articol care N-ARE nici o legatura cu comentariul tau. Eu l-am intrebat pe Polexe daca asa scrie in Constitutie fiindca s-a apucat si el, ca si tine, sa vorbeasca cu altcineva si despre altceva, dar, tot din greseala calculatorului, si-a postat comentariul aici. Dar daca tot intrebi cum primeau “ei”, nestiind eu cine sunt “ei”, ordine de la popor, te lamuresc eu. Primeau absolut la fel cum presedintele raspunde in fata POPORULUI si da socoteala tot POPORULUI. N-ai vazut cum aduna el poporul in birou si-i da socoteala?!? Acum, ca sa fiu sincer, eu inteleg ca, in subsidiar, cam aici ai batut. L-ai luat pe presedinte la intrebari, pe ocolite, nu?
  Si daca tot m-ai adus aici, ai auzit de ATITUDINE? Aia care, daca esti integru, nu-ti permite sa aplauzi pe cineva care minte? Si nu-ti permite sa-l sustii pe ala care fura si nici pe ala care face matrapazlacuri? Sa stii ca exista si specimene din astea. Rare, e adevarat, dar exista. Si au si alea dreptul sa spuna ce vad si ce cred, fara sa se ascunda sub poala presedintelui sau a vreunuia mai mare si mai tare. Si nici nu e nevoie sa lansati petitii ca sa aflati cine sunt aia, ca ei nu se ascund.

 7. Stelian P. says:

  Altfel
  Nu vorbeam cu altcineva si nu citeam alceva iar calculatorul meu face ce ii spun eu, nu ce vrea el (la tine asa se comporta ?)
  Faceai referire la Constitutie si asta am facut si eu cind l-ai pus la punct pe unul care a indraznit (vai !) sa aibe o alta idee contrara autorului. (dupa ce va reuseste revolutia la care ati cerut aprobarea poporului sper sa-i arestati pe astia sau macar sa le interziceti dreptul la exprimare asa cum face Dogaru pe blogul LUI)
  Ma obligi acum sa completez: orice roman stie sa invoce articolul de lege care ii place lui cel mai mult. Ce nu stie romanul (dar asta nu-l impiedica sa le dea lectii altora cu mai multa scoala) e faptul ca o lege se citeste, interpreteaza si aplica IN ANSAMBLUL EI (adica toata, pentru tine) si nu pe bucatele.
  Integru ? Ce cuvint frumos. Vrei sa-mi explici si mie cine da etichete de INTEGRU ? Ce te face pe tine sa clamezi ca esti integru iar altii care nu “judeca” (scuze, n-am gasit alt cuvint) asa ca tine nu sunt integri ?
  Nu stiu de ce folosesti pluralul (scoala, bat-o vina) referitor la petitii. Eu nu am lansat nicio petitie dar probabil ca tu ai alte informatii “sigure”.

 8. Socrate Toma says:

  Iarasi sunt de acord cu judecatile domnului Stelian P. si consider pure divagatii sau alunecari pe ghiata interventiile acelora care te trimit la portocale , lamaii , rosii , etc. Cand nu ai ce spune sau creierasii iti sunt blocati de nu stiu ce directive insusite in mod mecanic de pa la invatatii actuali ai neamului , te apuci sa jignesti , sa depeni aiureli sau sa sutii nu stiu ce sifilitic politic care boraste( scuze!!!) pe ecranele unor televiziuni , televiziuni care indeamna la orice numai la bine nu.
  Articolul scris de ALTFEL este pertinent . Intrebarea pusa este corecta si ar trebui analizata in contextul problemelor care le genereaza. Nu cred ca militarii care au opinii , exprimate in contextul actelor care reglementeaza functionarea si functionalitatea armatei , opinii care se opun crezului unora pentru care energiile negative stau la baza progresului omenirii , sunt TRADATORI . Ce inseamna a fi TRADATOR ? Se vantura prin sindicatul coloneilor condus de maestrul in dezinformare , Mircea Dogaru , asemenea eticheta aplicata acelora care nu injura pe cei care nu ii sufera dumnealor.

 9. CURIOSUL says:

  altfel,
  foloseste-ti mai bine locul de dat cu capul de pe site-ul tau

 10. Altfel says:

  Celor curiosi,
  1. M-ati facut si pe mine curios si vreau sa-mi aratati de unde rezulta ca sunt IMPOTRIVA salvarii armatei?
  2. Pentru cei grabiti cu gandul, precizez ca articolul meu NU este impotriva salvarii armatei, ci impotriva celor care folosesc internetul pentru a le rupe gatul celor care semneaza ceva ce nu stiu de cine e lansat si de ce, si impotriva celor care-i tin in brate pe cei care calca in picioare armata. Aproape ca imi vine sa plang ca sunt nevoit sa explic o chestiune vizibila si de pe luna.
  3. Nu eu am initiat intrebarea despre Constitutie ci primul comentator.
  4. Nu eu am postat acest articol aici, ci stapanii acestui site.
  5. Nici dracu nu va invita sa cititi ceea ce va deranjeaza!
  6. Onor proprietarilor acestui site le semnalez in cunostinta de cauza ca site-ul este bine garnisit cu cititori protocalii. Iar portocaliul se stie ca este otravitor chiar si prin simpla citire.
  7. Steliane, diploma de integru ti-o dai singur! Desigur, NUMAI daca te stii asa! Iar cine se stie, nu clameaza. Sa-mi arati si mie unde am scris eu despre mine ca sunt integru. Dar UNDE AM SCRIS EU, nu unde ai inteles tu ca as fi scris! Ca eu raspund pentru ce fac eu, nu pentru ce intelegi tu!
  8. Curiosule,
  Pacat ca ai citit primul articol, din care citezi si aici, daca nu l-ai inteles pe asta!

 11. Stelian P. says:

  Altfel
  As ride dar e de plins.

  “5. Nici dracu nu va invita sa cititi ceea ce va deranjeaza!”
  Mai intii trebuie sa citim si abia apoi ne putem declara deranjati dar, repet, DUPA CE CITIM. “Logica” ta e de plins si cind vad ca te dai formator de opinie, proprietar de blog (acolo e voie sa se comenteze sau e verboten ?), publicat aici fara aprobarea ta de catre niste stapini,….zau ca ma apuca plinsul. Tu esti pensionar militar sau doar le strici imaginea ?

  “6. Onor proprietarilor acestui site le semnalez in cunostinta de cauza ca site-ul este bine garnisit cu cititori protocalii.”
  Dupa tine cititorii portocalii trebuie eliminati ? Chiar atit de mult te deranjeaza alte opinii incit le consideri otravitoare ? Unde te crezi “domnule”, la Phenian sau Havana ? Ce scoli ai tu ca nici dupa 21 de ani nu ai priceput ca in tara asta este garantata libertatea de opinie ?

  Daca “iti dai singur diploma de integru” atunci eu as avea voie sa mi-o dau sau imi trebuie aprobarea ta ? Tu esti mai integru decit mine ?
  Nu fac analize de text cu tine ca oricum vad ca nu prea le pricepi. Poate ca daca eu am inteles gresit este posibil ca tu sa te fi exprimat intr-un mod neinteligibil, poate ca nu am eu scolile necesare sa-i inteleg pe cei care judeca oamenii dupa culori, orice varianta este posibila.
  In alta ordine de idei, ce intelegi prin “cei grabiti cu gindul” ? Cei care judeca mai repede decit tine ?

 12. Altfel says:

  Stelian P.
  Singurul lucru demn de atentie pe care l-ai fi putut face ar fi fost sa faci exact ce ai zis. Sa plangi! Sau sa razi! Dupa cum iti vine. Insistenta ta este edificatoare pentru mine! Te pricepi, le pricepi, esti umblat si prin lume, vad ca ai auzit si de Havana si de Phenian, chiar dac nu cred ca stii ce marci sunt astea, ai profunzimea necesara ca sa intelegi ca numai DUPA ce citesti iti dai seama daca-ti place, ai si scoli la care eu nu am avut acces. Tin pentru mine ce anume scoli ai, ca nu vreau sa-ti creez mai multe necazuri decat iti provoca singur.
  Un singur lucru n-ai inteles, si anume taman articolul la care comentezi cu inversunare!

 13. Stelian P. says:

  Altfel
  OK am sa rid ca atita meriti. Nu vrei totusi sa si raspunzi ?

  -Dupa tine cititorii portocalii trebuie eliminati ? Chiar atit de mult te deranjeaza alte opinii incit le consideri otravitoare ?
  -In alta ordine de idei, ce intelegi prin “cei grabiti cu gindul” ? Cei care judeca mai repede decit tine ?
  -Tu esti pensionar militar sau doar le strici imaginea ?

 14. Stelian P. says:

  Altfel
  Am uitat ceva (virsta, bat-o vina):
  Nu am comentat articolul ci modul cum ai sarit la beregata celui care a indraznit sa te critice extrem de delicat fata de riposta ta. Nu ai observat nici asta, asa-i ? Deci ce articol trebuia sa inteleg daca tu nu ai inteles nici la ce m-am referit ?

 15. rdancuta says:

  Pt Altfel si Stelian P.

  M-ati facut fericit, dar i-ati nenorocit pe cei care suflau in urechea sefilor din M100 cum ca InfoMondo Militar scrie la comanda politica.

  Dupa polemica asta incerc sa-mi dau seama la comanda cui scriem. Si nu stiu.

  O sa-i intreb pe ei ca ei ar trebui sa stie.

  Raul D.
  publisher InfoMondo Militar

 16. Stelian P. says:

  rdancuta
  Mi-a placut. Felicitari !

 17. Stelian P. says:

  rdancuta

  Apropo de “suflatori”:

  Turnatoria la romani. Inca din cele mai fragede vremuri, romanii au fost preocupati de respectarea cu strictete a regulilor eticii si echitatii (socialiste sau capitaliste, nu conteaza). Fiind cu ochii mai mult pe vecini decit in oglinda ei observau imediat orice modificare in nivelul de trai al celor urmariti, remarcind cu ironie fina:
  -“ De unde ma-sa are asta bani sa-si vopseasca usa ? Mafiotu dracului !”.
  Spiritul patriotic si nu invidia ii obligau pe romani sa se puna la masa si sa scrie autoritatilor despre faptele profund necinstite pe care le vedeau, semnind apoi cu curaj: “Un grup de cetateni indignati”.
  Curajul devenea din ce in ce mai mare asa ca multi semnau chiar cu numele proprii: “Felix, Napoleon, Nus, Patriotul roman” etc., etc., arhivele sigurantei dar si cele ale securitatii sau militiei continind milioane de dovezi in acest sens. Desecretizarea arhivelor nu ar afecta siguranta statului dar ar dovedi ca peste 60% dintre romani sunt patrioti adevarati care corespondeaza cu autoritatile (ceilalti 40% sunt bebelusi si tradatori de neam si tara).
  Astazi, ziarele celui mai cinstit si corect patriot roman (cu nume rusesc) abunda de asemenea semnaturi curajoase cum ar fi: ” Adevaratul SRI, Vlad Tepes, Un grup de ofiteri cinstiti, Grupul de veghe Vulturul cruciat” si exemplele ar putea continua dar ma tem ca se blocheaza serverul.
  Acesta este motivul adevarat pentru care strainii (ungurii si evreii in primul rind) vor sa distruga Romania noastra draga, fiind convinsi ca trasaturile noastre pozitive si curajul deosebit cu care ne manifestam, ii impiedica sa asupreasca si sa jefuiasca alte popoare.

 18. CURIOSUL says:

  Faptul ca ai devenit asa de nervos “amirale” inseamna ca ai puncte nevralgice. Oare este specific marineilor sau Wisky este de vina. Stiam ca marinei nu au atat de vizibila culoarea rosie la haine. Sfatul cu locul de dat cu capul ramane valabil

 19. Altfel says:

  Curiosule,
  O stii p-aia cu oistea si cu gardul? O nimerisi exact. Si cu nervii, si cu wisky, si cu rosul (la asta nici macar nu ma prind ce vrea sa insemne!) si chiar si cu amiralul! Iar descoperirea ta ca am puncte nevralgice ar merita un premiu Pulitza! Dupa descoperirea mersului pe jos cred ca este a doua descoperire importanta a omenirii. Numai oamenii mareti isi dau seama ca ceilalti oameni, in afara lor, bine-nteles, au puncte nevralgice. Da mi-ar pare rau sa te las sa-ti faci iluzii. Nu a aparut inca, in aceste comentarii, cel capabil sa ma enerveze. Ar trebui sa vad la el ceva la care eu inca nu am ajuns! Deabia atunci m-as enerva. Pe mine, bine-nteles, ca doar nu sunt diliu sa ma enervez pe niste adrese de e-mail si pseudonime in spatele carora dracu stie cine, sau ce, sta! Ca eu nu cunosc nici unul din oamenii, sau automatele, care bat campii p-aici.
  Stelian P.
  Da, eu le stric imaginea pensionarilor care-i pupa-n cur pe aia care-si bat joc de ei. Si chiar si imaginea celor activi care se pun capra in fata tuturor nemerniciilor si se multumesc sa vorbeasca pe la colturi. NUMAI A ALORA! Sa indepartez culoarea portocalie? Eu? Ma flatezi! Poate n-ai apucat sa bagi de seama, ocupat sa citesti in dictionar ce o fi aia Havana, dar eu nu sunt Dumnezeu. Dar, daca tot adusesi vorba, ma obligi sa te intreb de ce te-ar speria o asemenea eventualitate? Dupa pararea ta, atunci cand primul comentator a facut apel la Constitutie, fara ca NIMIC din articol sa justifice chestia asta, eu nu trebuia sa-l intreb ce scrie in Constitutie? Ei da, m-ai convins! M-ai convins ca vorbesc singur. Ma bucur doar ca i-am facut “vanzare” stapanului acestui site si i-am oferit sansa sa zambeasca.

 20. Altfel says:

  Stelian P.
  Nu stiu ce hram poarta Curiosul, daca e om sau vreun atutomat din alea care baga comentarii pe site-uri, dar in ceea ce te priveste trebuie sa recunosc ca ti-ai indeplinit misiunea. Ai reusit sa abati atentia de la substanta acestui articol. Nu intamplator te-au plantat in tura la acest site.

 21. Stelian P. says:

  Altfel
  Vad ca ai citeva idei (fixe) si e “normal” sa tii la ele.
  Tu poti sa-l intrebi ce vrei pe primul comentator dar nu ma intreba pe mine ce scrie in articolul tau cind eu ti-am spus clar ca nu m-am referit la el iar tu repeti acelasi lucru:

  “Un singur lucru n-ai inteles, si anume taman articolul la care comentezi cu inversunare!”

  Nici macar acuma nu poti pricepe ca NU M-AM REFERIT LA ARTICOL ? Nu intelegi lucruri elementare dar te dai formator de opinie ?

  “Sa indepartez culoarea portocalie? Eu? Ma flatezi!”
  Atunci de ce umbli cu pira la stapinii blogului ?
  “6. Onor proprietarilor acestui site le semnalez in cunostinta de cauza ca site-ul este bine garnisit cu cititori protocalii. Iar portocaliul se stie ca este otravitor chiar si prin simpla citire.”
  Ce rost are turnatoria ta ? (“in cunostinta de cauza”)

  Nu esti Dumnezeu, dar te crezi. Pe mine nu ma sperie indepartarea portocaliilor, pe tine te sperie cumplit posibilitatea ca cei care te credeau pina acuma sa creada (Doamne apara si pazeste !) un portocaliu.
  Vad ca-i spurci si pe activi (aia care se pun capra). Le las lor placerea sa-ti raspunda.

 22. Stelian P. says:

  Altfel
  Regret dar tu ai abatut atentia permitindu-ti sa ataci un comentator care (vai !) a indraznit sa nu te creada. Dupa gestul tau am intervenit eu.
  Chiar te crezi Dumnezeu. Tu iti imaginezi ca face cineva ture ca sa te combata pe tine ? Crezi ca da cineva doi bani sa combata niste aberatii ?
  Vai ce noroc am ca ma pot bronza la acelasi Soare cu asa un mare personaj.
  Mai stiu eu pe unul care e urmarit de toate serviciile secrete din lume dar mai ales de cele unguresti si evreiesti. Esti in salonul lui ?

 23. indisciplinatu says:

  Bla, bla bla…..

 24. Altfel says:

  Stelian P.
  Nu te mai scuza atata pe tema neintelgerii articolului! Mi-e clar ca nu l-ai inteles, nu e nevoie sa insisti. De fapt, nu ca nu l-ai inteles, ci doar te straduiesti sa nu-l mai inteleaga si altii.
  Tu nu ma urmaresti pe mine, tu urmaresti tot ce este antiportocaliu in spatiul virtual, pe cateva zone. Acest infomondo este una din zone. Atat! Ca m-am nimerit eu, sau ca s-ar fi nimerit altul, tu iti faceai treaba. Nu ma mir ca nu vrei sa recunosti ci adopti varianta care m-ar fi putut face sa cred ca nu pricepi ce vreau sa zic. Intr-un fel, mi-e mila, dar asta e soarta celor care si-au ales acest drum pe care mergi. E loc pentru fiecare pe Pamant, nu e nevoie sa te bagi in sufletul nimanui. S-ar putea sa nu-ti placa ce vezi acolo sau sa nu intelegi. De chestia cu “paratul” la vedere nu ma mai leg, ca sa nu-ti dau satisfactia ca reusesti sa ma duci prea departe de subiectul controversei. Tie, de fapt, nu-ti convine ce am spus in articol. Fii brav, cum pretinzi celorlalti, si recunoaste!
  Hai c-am glumit. Stiu ca nu esti in stare de asa ceva.
  Adios-vorba unui personaj dintr-un film romanesc!

 25. Stelian P. says:

  Cine minte si de ce ?
  Daca aveti curiozitatea sa vizitati blogul SCMD Timis o sa vedeti urmatoarele date:
  EVIDENTA MEMBRILOR SCMD FILIALA 1 TIMISOARA LA 01.12.2010
  Membri care au cotizatia achitata integral = 99
  Membri care au cotizatia achitata pe un semestru = 35
  TOTAL MEMBRI SCMD FILIALA 1 TIMISOARA = 134

  Daca intr-unul dintre judetele mari ale tarii in care au fost desfiintate mai multe MU exista doar 134 de membri SCMD citi sunt oare in alte judete ? Daca luam cifra de 134 drept medie (eu nu cred, dar fie) si o inmultim cu numarul judetelor citi membri ar avea SCMD ?
  De unde a scos fuhrer-ul sindicalist cifra de 10.000 si unde sunt cei 20.000 pe care afirma ca-I poate scoate “lejer” in strada ? La 25 Oct. a scos “lejer” doar vreo 1.000.

 26. CURIOSUL says:

  altfel : de ce te-ai simtit obligat sa ataci petitia? Ce nu-ti convine ca ineva a avut o idee pe care a pus-o in practica? Daca nu esti de acord u ea nu o semna, dar nu crea diversiune si confuzie. Totusi cei apoximativ 600 care au semnat-o sunt toti prosti?
  Nu ti se pare ca suferi de narcisism? Debiteaza-ti elucubratiile pe site-ul tau si lasa aici pe cei “simpli”

 27. Catana says:

  POSTACII DIN SERVICIILE SPECIALE NE-AU INVADAT .A MAI FOST O PERIOADA IDENTICA SI S-A TERMINAT PROST PENTRU EI.stelian p si altfel SUNT ACEEASI PERSOANA…Ticalosii nu lipsesc niciodata de la lectiile istoriei…

 28. altfel says:

  Curiosule,
  Ma dezarmezi cu neintelegerea ta! De unde rezulta ca am ceva cu petitia? Eu am spus ca NU stiu cine a lansat-o, cine si ce face cu datele pe care le insriu acolo. Asta este motivul pentru care am indoieli, NU pentru ca nu vreau sa fie salvata armata! Confuzie creez in capetele in care exista premize pentru confuzie. Daca ai fi cugetat mai bine, poate ai fi inteles ca articolul meu este o ironie la adresa celor care ii tin in brate pe cei care isi bat joc de armata.
  Te asigur ca nu-ti mai raspund. Poti sa zici ce vrei, nici nu ma mai intereseaza daca stii ce zici. Probabil, ai si tu misiune in legatura cu petitia aia. Poate ai de facut liste cu cei care au semnat-o, pentru cei care urmeaza sa-i ia in primire si sa-i cotonogeasca.

 29. - sa o salveze de necazul in care se afla!
  – sa dea onorul unui militar demn de cel care o conduce, nu unui civil care habar nu are de unde vine si unde merge!
  – sa fie inzestrata cu tehnica si echipamente care sa respecte minimum de conditii in exploatarea lor!
  – sa mai continui ??? Are rost sa visam ?! Noi activii avem dreptul sa tacem!

 30. Juristul says:

  Sa fiu scuzat ca va inoportunez cu o mica precizare juridica : PETITIA conform L.233/2002 care aproba OG 27/2002 : 2. Articolul 2 va avea urmatorul cuprins:
  “Art. 2. In sensul prezentei ordonante, prin petitie se intelege cererea, reclamatia, sesizarea sau propunerea formulata in scris ori prin posta electronica, pe care un cetatean sau o organizatie legal constituita o poate adresa autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale, companiilor si societatilor nationale, societatilor comerciale de interes judetean sau local, precum si regiilor autonome, denumite in continuare autoritati si institutii publice.”
  Conform jurisprudentei petitia atat de comentata este intemeiata, are un obiect bine definit iar autorul ei (petitonarul) doreste o sustinere pentru a intarii solicitarea.
  Deci nu mai cautati “bombe” (ca sa fiu in mediul caruia ma adresez) acolo unde nu exista. Daca domniile voastre nu sustineti o asemenea initiativa atunci cine? Cei care va catalogheaza drept “nesimtiti”?

 31. Stelian P. says:

  altfel
  “.stelian p si altfel SUNT ACEEASI PERSOANA…”

  Ce zici de inteligenta unora ?

 32. Altfel says:

  Catana,
  Te-au bagat si pe tine in tura pe site-ul asta? E semn bun pentru proprietari, din moment ce a intrat in atentia “servciilor”! Zi-mi in ce ture esti, ca sa vorbim atunci! Il schimbi pe Stelian P. sau el pe tine?

 33. Stelian P. says:

  Altfel
  Unde dai si unde crapa !
  Ai servit ceva inainte de masa sau tu bei de dimineata ?

 34. altfel says:

  Sambata si duminica nu sunt dispus sa citesc prostii, asa ca puteti continua fara mine. E si mai lesnicios! Am cinci zile la dispozitie pentru prostii. De baut beau zilnic, minimum doi litri de apa plata.

 35. Catana says:

  Stelian p..a si altufel,sunteti doua vuvuzele ale puterii.Sictir scarbe!

 36. Altfel says:

  Catana,
  Bag seama ca esti in tura de supraveghere a acestui site cam de multa vreme si ai obosit. Acuma incerci sa arunci anatema portocalie si pe altfel. Probabil nu te-ai gandit ca cei care citesc cu regularitate site-ul altfel vor rade si cu c_rul si isi vor da seama cu cine au de a face cand vad pseudonimul “Catana”. Da pe mine nu ma deranjeaza! Ca daca tot ma face ministrul Oprea, pe care-l aperi tu, cu oua si cu otet ca sunt impotriva lui, chiar ma ajuti zicand ca sunt portocaliu. Da sa-i spui si lu Oprea, ca fiind de-al lui, pe tine poate te crede.

 37. Stelian P. says:

  Altfel
  Esti prea modest si nu e cazul. Numai ministrul apararii e pornit pe Tine ? Eu stiu din surse sigure ca dictatorul se antreneaza zilnic in poligonul subteran cu arme de toate calibrele folosind ca tinta chipul Tau angelic. Stapinii dictatorului de peste ocean au distribuit portretul Tau la toate sectiile de politie iar aliatii din Mosad au trei submarine care iTi urmaresc fiecare miscare. Satelitii rusesti care tocmai au picat erau tot pentru supravegherea Ta.
  Nu Te lasa, Tine steagul sus ! Universul asteapta multe de la Tine !

 38. Nimeni says:

  @ Stelian P – “Mosad” se scrie cu doi “s”, adică “Mossad”, şi nu sunt aliaţii noştri. Cel mult parteneri. Na! E bine?

 39. Stelian P. says:

  Nimeni
  Cu Mossad s-ar putea sa ai dreptate. Scuze !
  M-am referit la aliatii stapinilor de peste ocean. Na ! E OK ?
  In rest, ce parere ai ?

 40. Nimeni says:

  @ Stelian P – „Mossad (Ebraică: המוסד‎, Arabă: الموساد‎, abreviere pentru HaMossad leModi’in uleTafkidim Meyuchadim (Institutul pentru Informaţii şi Operaţiuni Speciale)”.
  Părerea mea este simplă: Shakespeare – Much ado about nothing! Adică, pentru cei care au făcut limba rusă: mult zgomot pentru nimic. Salvarea Armatei României depinde de noi toţi, de membri ei – activi şi în rezervă.
  În rest, părerea mea aţi văzut-o deja la articolul cu recalcularea pensiilor care scârţâie. Până azi mă gândeam să mă apuc să ma vaiet şi eu că mi-au tăiat 25% din soldă, ba că nu-ş-ce zice Constituţia, ba că…. pana mea.
  Acum, mi-e ruşine şi numai pentru că am avut acest gând. Dar s-ar putea să fiu eu ăla defectu’…

 41. Stelian P. says:

  Nimeni
  Sincer imi pare rau de situatia in care sunteti. Nu doresc nici eu sa le dau lectii celor activi dar nici nu cred ca tocmai noi rezervistii mai putem salva armata (adica nu cred in basmele lui Dogaru referitoare la activi: “ne ocupam noi si de ei”). Eu am jurat sa apar legile tarii nu sa-i incit pe altii la incalcarea lor. Voi aveti mai multe informatii decit mine si stiti mai bine ce decizii trebuie sa luati in acest moment. Daca (Doamne fereste !) o sa primesc ordin sa ma prezint la unitate o sa vin si o sa execut ordinele voastre, nu o sa am pretentia sa le dau eu.

 42. sejc says:

  pentru cine nu stie puterea in stat o reprezinta parlamentul romaniei.presedintele este comandantul armatei.comandantul da ordine care se executa cu conditia sa fie legale.te intreb pe tine stelian p. daca basescu ar fi inconstient si ar da ordin sa executi oameni fara o sentinta a justitie o faci? un om normal nu o face,asa cum nici eu nu am facut-o in 1989 indiferent de risc.. vezi ca dincolo de basescu exista o justitie care condamna criminalii de razboi. in alta ordine de idei ai inceput sa fii toxic.incerc sa nu intru in polemica cu tine in primul rand ca am alte griji inclusiv cea cum o sa supravietuiesc eu si familia mea dupa 1 ianuarie 2011.o alta grija a mea este ca situatia de acum incepe sa semene”statul sunt eu”.chiar daca am a o varsta ,incep sa ma gandesc serios sa cer rezidenta in alta tara si sa accept inclusiv o slujba murdara.iti propun sa-l lasi pe dogaru in pace.daca ai o problema personala cu el du-te omule si ia-l la propriu de guler si mai lasa-ne in pace.daca iti sta in gat pensiile “nesimtite” impusca-i domnule pe proprietari daca te dai barbat.sigur ca esti lasi fiindca. nu ai curaj.ai jurat sa aperi legile tarii?vezi ca unii sau aparat cu ele si au ajuns la puscarie.cum se comeneaza faptul ca insasi cel ce le emana nu le respecta?ce fel de justificare o constituie “probabil cand am semnat eram sub influenta bauturilor alcolice”.te intreb si sa-mi raspunzi de ce basescu cand era ofiter activ,respectiv capitan,in marina militara a fost trecut in rezerva?cum de basescu a ajuns colonel in rezerva?eu in activitatea mea de asigurare cu rezervisti a unitatatilor si marilor unitati tactice si operativ tactice nu am intalnit rezervisti din randul civililor sa aiba pe timpul lui ceausescu gradul de colonel.gandeste omule si las-o dracului de propaganda indiferent de ce culoare este ea.lasa-ne in pace cu problemele noastre.nu vezi ca economia s-a dus dracului.eu am trait epoca lui dej,a lui ceausescu si dupa .nu vezi ca a ajuns sa injure si bogatul si saracul.sa stii ca eu am fost membtu activ in unele partide si din cauza ca nu m-am simtit confortabil am plecat de la toate inclusiv de la pdl.in toate partidele sunt meschinarii inclusiv la pdl.functiile fara exceptie se cumpara omule. in concluzie te rog frumos,intelege ca este momentul sa inchizi gura,sa faci curatenie la locul de munca si sa tragi fermoarul.daca vrei sa faci o fapta buna pentru care eu ma vad obligat sa-ti multumesc afla numarul dosarului cu care 635 de fosti militari au anulat hg735/2010.curtea de apel bucuresti si hai sa fumam impreuna pipa pacii.iti multumesc daca renunti la comentarii.cu bine

 43. Stelian P. says:

  sejc
  Regret dar incepi cu confuzii grave: parlamentul nu este puterea in stat. Citeste Constitutia art.61.
  Daca Basescu sau oricine da ordine ilegale nu le execut dar aici exista o micuta problema: nu oricine are pregatirea sa judece daca un ordin este legal sau nu si e bine sa se consulte si cu altii care au pregatire de specialitate. Nu inteleg ce referiri faci la Basescu si criminalii de razboi. A comis crime de razboi undeva sau tu nu prea cunosti termenii dar iti place cum suna ?
  Daca sunt toxic spune-mi cum se manifesta asta sau folosesti un alt cuvint care iti place ?
  Daca te temi pentru supravietuirea familiei tale iti dau un sfat: cauta-ti un loc de munca, accepta ce slujba vrei, dar pentru numele lui Dumnezeu, nu te mai vaicari ca o baba ca faci pensionarii militari de ris.
  Daca esti avocatul lui “dogaru” stai linistit, nu il impusca nimeni.
  Nu ma duce mintea sa impusc pe nimeni si nu pentru ca sunt “lasi” ci pentru ca exista alte solutii mult mai inteligente. De discutii, de argumente ai auzit ?
  Nu stiu de ce Basescu a fost trecut in rezerva. De ce nu il intrebi pe el ? Eu nu am dosarul lui de cadre.
  Nu stiu nici ce grad are Basescu dar iti dau o adresa unde primesti “informatii sigure”: „Dr.drd. CORNELIU VADIM TUDOR,
  Membru al Parlamentului European,
  Preşedintele Partidului România Mare,
  Membru al Academiei Americane de Ştiinţe Politice,
  Membru al Academiei Mondiale de Medicină “Albert Schweitzer”,
  Membru al Academiei Tiberiene-Roma”.
  Gura am s-o inchid cind vreau eu. Libertatea de opinie este garantata in Romania si pentru Dogaru dar si pentru mine.
  Ti-am postat de DOUA ori numarul dosarului.
  Astept multumiri.

 44. Curiosul says:

  Pentru “altfel” daca nu ai fi atat de inversunat sa-ti demonstrezi vasta ta cultura si superioritate ai fi aflat pana acum, fara prea mari eforturi cine ested autorul petitiei. Mergi la “sursa” chiar pe acest site unde a fost publicata integral petitia si unde autorul ti-a raspuns deja. E prea greu sau iti trebuia un motiv sa folosesti locul de dat cu capul?

 45. DINUGAHAS says:

  Am onoarea sa va salut domnule Sejc Sunt intru-totul de acord cu cele scrise de dv.
  Avem o gramada de probleme pe capul nostru si nu facem altceva decat sa ne cetam ca niste “tate” pe marginea santului. De fapt niciunul dintre certareti nu prea greseste, dar fiecare intelege altfel si asta numai pentru ca , probabil, se plictisesc. si trebuie sa gaseasca un motiv de galceava. Insa parca e prea multa incapatanare si nu vrea sa cedeze niciunul. Oprestei Domne ca nu stiu ce fac.