Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scrisoare deschisă adresată ministrului Apărării, Gabriel Oprea, de către fostul şef al Direcţiei Informaţii Militare

Fostul şef al Direcţiei Informaţii Militare, din perioada 1998 – 1999, General maior (r) Mihaiu MĂRGĂRIT, a înaintat ministrului Apărării, Gabriel Oprea, o scrisoare deschisă în speranţa cooptării ministrului la efortul general al cadrelor militare active şi în rezervă de a-şi apăra ONOAREA în faţa umilinţelelor la care este supusă întreaga Oştire Română.

Redăm integral conţinutul scrisorii:

“Stimate Domnule Ministru Gabriel Oprea,

Viaţa vă oferă unica şansă de a intra în galeria marilor conducători ai Oştirii Române ca cel mai patriot şi ilustru ministru în perioada de după Al Doilea Război Mondial până azi. Nimeni, în această perioadă, nu s-a identificat cu fiinţa şi durerea semenilor săi în kaki, aşa cum azi dv. o puteţi face. Ca fost militar de carieră,  destinul vă provoacă să fiţi în fruntea celor care azi luptă cu ceea ce le-a rămas mai de preţ – ONOAREA, pentru a nu fi DEZONORAŢI.

Cândva, militari activi, în rezervă, în retragere şi veterani, oprimaţi fizic şi social prin cele mai mârşave metode cum doar regimul comunist a ştiut să o facă imediat după război, azi sunt bălăcăriţi public, încercându-se cu aceleaşi parşive tertipuri legislative să fie umiliţi şi frustraţi de drepturile elementare pe care, oriunde în lume, societatea le compensează privaţiunile şi frustrările acceptate până la sacrificiul suprem, fără a le murdări vreodată sau ale pune la îndoială valoarea lor pentru ţară.

Anterior, aţi dovedit că sunteţi un politician cu verticalitate şi străin de oportunismul ieftin al partidului care a încercat să vă folosească în lupta lui pentru putere cu orice preţ. Gestul dv. de atunci nu poate fi etichetat ca trădare. El poate fi întărit azi cu aceeaşi atitudine fermă şi tranşantă. Însă, până la demisia de onoare pentru a apăra crezul pe care l-aţi exprimat recent – interesul naţional -, drumul trebuie să fie lung, dar aveţi în vedere că nu va fi uşor. Lupta dv. trebuie să se ducă de pe scaunul pe care-l ocupaţi acum, întreprinzând demersuri concrete, fără festivism pe sticlă, dar folosind o diplomaţie publică activă şi abilă. Numai aşa noi vă vom putea recepta clocotul sângelui kaki de care un om de moralitatea dv., în care credem, nu s-ar putea dezice.

Nu pregetaţi să destinaţi o infimă parte din timpul dv. pentru a cunoaşte şi înţelege şi argumentele pe care asociaţiile noastre şi foşti militari le aduc în susţinerea actualului statut al cadrelor militare active şi în rezervă. Îmi permit a vă recomanda să aveţi în atenţie şi opiniile sociologilor occidentali Talcott Parsons şi Amos Perlmutter cu privire la specificul organizaţiei militare care, printre altele, utile şi ele cauzei noastre de azi , se afirmă că starea de pace îndelungată inoculează ideea trecerii pe planul doi a interesului pentru securitatea naţională, chiar şi a statutului social al ofiţerului.

Fără a considera lipsă de modestie din partea mea, vă  reamintesc că aceste aspecte au fost menţionate de mine, atât cât mi-a permis spaţiul la dispoziţie, în articolul Organizaţia militară şi democraţia, publicat în Observatorul Militar nr.45 din 2009.

În corelare cu aceste opinii , o lectură a altui material care-mi aparţine, publicat în revista INFOSFERA nr. 2 din 2009, pg 12 (editată de Direcţia Generală de Informaţii a Apărării) , ar putea să vă fie utilă – “Provocări, riscuri şi ameninţări asociate crizei financiare globale şi a recesiunilor economice provocate de aceasta”.

Sunteţi tânăr şi viaţa vă mai oferă şansa să deveniţi şi omul politic de care în final chiar întregul popor român ar avea nevoie. Apărarea interesului naţional înseamnă şi a apăra onoarea şi demnitatea armatei, pentru ca aceasta să aibă forţa necesară să – şi apere poporul.

Dumnezeu să vă ajute şi – L implorăm să vă dea gândurile şi forţa de a duce această luptă până la capăt.

Cu deosebită consideraţie,

General maior ( r ) Mihaiu MĂRGĂRIT
(fost şef al Direcţiei Informaţii Militare, 1998 – 1999)”

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

179 Responses to “Scrisoare deschisă adresată ministrului Apărării, Gabriel Oprea, de către fostul şef al Direcţiei Informaţii Militare”

 1. micutzul says:

  Cred ca daca se ruga in genunchi Baselu si tot nu gasea asa fraieri mari in armata…. sa se certe , sa fie invidiosi , sa le fie ciuda ca ei nu au putut sau ca nu mai pot…..

  Hai sa vad acum care se simte si cat de urat ma injura…..Ma mananca/ talpa…..

 2. talpa ARMATEI says:

  @MICUTZU-imi pare rau dar trebuie sa va spun ca sunteti..cam ipocriti. de ce va spun asta?simplu, va vedeti doar propriul interes[recte L 164 care si-a dat duhul si bine a facut] V_A avantajat la un moment dat a fost TRE BIEN nu v-a interesat catusi de putin soarta altor colegi care au avut singura vina ca nu au realizat miscarea strategica[ziceti voi] jegoasa{zic eu} de a se aranja pe UUUUULTIMA LUNA. ei bine tot ati batut si inca mai bateti apa in piua ca asa-i in UE si NATO. o fi nu contest ,dar ce uitati voi sa spuneti este ca la ei SOLDA BRUTA se calculeaza corect pentru toata lumea de la vladica la opinca indiferent de momentul in care au iesit in rezerva.sper ca este clar.O alta chestie ipocrita este ca ati inteles {SI Sindicatul celor cu peste 3000]sa faceti din aceasta o problema de capat de tara. nu e bun BOC,Base GUV>etc.se duce dracu tara armataETC. NU or fi buni, dar chestia e ca pana acum nu ati observat si mai mult daca nu v-ar fi atins ar fi ramas si buni si frumosi etc.Colegii nedrptatiti care au reactionat sunt bineinteles tradatori oamenii lu Basse etc.Ei bine cum necum s-a facut dreptate si nici Tara nici Armata nu vor muri dimpotriva.

 3. micutzul says:

  @ talpa Armatei
  Aici ai gafat . Se vede ca gandesti cu talpa. Daca ai fi citit toate postarile, nu doar cand primesti misiune de la primul c….r al tarii, ai fi aflat mai demult ca nu/mi e rusine si ca de pe functie de locotenent colonel am o pensie cu adevarat nesimtita de 1470 lei. Si ca sa vezi ca te inteleg, iti spun ca ma mira ca nu scad si alea de sub 3000 lei….. HA HA HA . Tu mai ai incredere in astia ?

 4. Nimeni says:

  @Talpa Armatei – două probleme pt dvs domnule:
  1. Cum explicaţi dvs că s-a făcut dreptate, şi ce fel de dreptate e aia, când singurii bugetari exceptaţi de la această lege sunt magistraţii? Să înţeleg că legea unică a pensiilor nu este chiar unică?
  2. Ceea ce acuzaţi dvs referitor la ceilalţi colegi (citat: “nu v-a interesat catusi de putin soarta altor colegi”) este exact ceea ce facţi şi dvs (citat: “problema cu salariile este treaba voastra — activii”).
  Hmmmmmm!

 5. talpa ARMATEI says:

  @micutzu-micutule scump si drag nu m-am referit la dumneata ca persoana ci am atacat un principiu[m-am referit la toti cei care au beneficiat si care acum nu mai stiu pe unde sa atace,m-am referit la sindicat care a clamat o singura idee-sustinereaL164].sa nu te mai miri-vor scadea Toate pensiile care au avut in calcul la solda bruta adaugiri gen ind.com.+sold. Merit.vor scadea la cei care 15 ani au stat pe f. da cdt. pl. si in ultimi 2-3 ani a < .se pare ca suntem frati de suferinta-tot f. de lt.col. tot 1650.vecinul meu tot f.de lt.col.tot 2900.CORECT NU?PPS.nu-mi da nimeni misiun crede-ma sunt aportocaliu si apartid. ziceai ca faci unul, fal si vin la tine D.placuta

 6. talpa ARMATEI says:

  @NIMENI;hai sa lamurim :eu ma refer la soarta colegilor trecuti in rezerva-deci pensionari{eu sunt pensionar} dumneata esti activ si mi se pare de bun simt sa spun ca soarta activilor{chiar si a rezerv.] trebuie sa stea in mana si grija activilor ,sau crezi ca nu? 2.nu e treaba mea situatia magistratilor-eu m-am referit numai la ciorba noastra.

 7. Nimeni says:

  @ Talpa Armatei: Să-nţeleg că soarta mea e în mâinile mele, şi chiar şi a dvs ar trebui să fie tot în mâinile mele. Buuun! Dar de aici şi până la a aduce mulţumiri de tristă amintire lu’ Oprea (că ăla nu-i ministru) pentru ceva ce n-a făcut el mi se pare de-a dreptul… pur şi simplu. A, şi dacă soarta mea şi a dvs e în mâinile mele, Oprea ce face?
  În altă ordine de idei, MI SE PARE DE BUN SIMŢ să remarc şi să apreciez spiritul de castă de care daţi dovadă atât de mult. Traduc: Sunteţi activi, e treaba voastră descurcaţi-vă. Mai mult, descurcaţi-ne şi pe noi rezerviştii….
  A, şi încă o chestie pe care am înţeles-o eu: ciorba dvs nu mai e a dvs, e a mai multora. Doar a magistraţilor are mai mult pătrunjel. Restu’ la popotăăăăă….
  Spuneaţi de “micutzul” că e ipocrit. HA! O oglindă are cineva p-aici?!

 8. MCP says:

  From: MCP Press Add to Contacts
  To: grandmasterminur@yahoo.com; office@omdero.ro; andlicrom@yahoo.com; tudoreldobre@yahoo.com; fratu@medgidia-mil.ro; ascolclub@gmail.com; agency@mcppress.ro; nickleresteanu@yahoo.com; parvan@fan.com; arpiaro@yahoo.com; constantinsavoiu@rdsmail.ro; aspmd2005@yahoo.com… more

  banner_300x250.png (63KB) View Image

  ——————————————————————————–

  Se pune de un puci, sau de o dictatură militară?

  “Controversaţii Constantin Degeratu şi Francisc Tobă au pus pe roate o structură civilă bună la orice * Surse din SRI monitorizează infiltrarea unor foşti artizani ai Serviciilor Secrete militare în structurile civile * Formaţiunea, fidelă lui Gabriel Oprea apare pe fondul salariilor micşorate ale militarilor şi se vrea un soi de sindicat * În fapt, este pregătită pentru o amplă revoltă populară

  A produs destul de multe valuri înfiinţarea Federaţiei Militarilor din România (FMR), care, în formula iniţială, îi avea ca artizan pe controversatul Francisc Tobă, cel care s-a remarcat la revoluţia din decembrie 1989 şi apoi, prin scandaluri de presă. Precum acela că el a sechestrat peste 400 de cadre ale MAI, cu un rezultat direct, moartea a 108 persoane. Tobă a fost cercetat în Dosarul “Revoluţia”, alături de Constantin Degeratu, Athanasie Stănculescu, Ion Iliescu şi alţii. Pentru cei ce doresc să aprofundeze chestiunea este plin Internetul.
  Tobă conduce acum o asociate – “Semperfidelis” – cu caracter de “Serviciu Secret Privat”, organizaţie acuzată de presă că se ocupă de culegerea de informaţii, cu filaje, dar şi cu obţinerea de documente în scopuri de şantaj, cu penetrarea STS şi SPP. Soţia lui Tobă, Daniela Tobă, a fost acuzată de transmiterea de informaţii cu caracter secret de la SPP. Scandalul a făcut-o celebră şi şi-a căpătat porecla de “Cicciolina de la STS”. Aceeaşi organizaţie cu caracter de Serviciu de Informaţii privat a mai fost acuzat de presă, prin persoana lui Francisc Tobă, de tentativă de penetrare a direcţiilor de informaţii militare şi afaceri cu explozibil – C4 – încă de pe vremea lui Călin Popescu-Tăriceanu. Relaţiile lui Tobă cu PDL au devenit, după ianuarie 2009, cunoscute în mediul militar. Tobă, ca şi Constantin Degeratu plus o parte din cei care formează astăzi noua structură de conducere a FMR, sunt apropiaţi ministrului Apărării Gabriel Oprea. Surse ale AIM susţin că însuşi Oprea a dat undă verde pentru structurarea FMR, iar apariţia “la lumină” a organizaţiei s-a făcut pe fondul scandalurilor privind tăierile “pensiilor nesimţite”, între care şi cele ale militarilor.
  SRI, de pildă, nu priveşte cu ochi buni înfiinţarea organizaţiei, care are şi adresa pe Internet la http://www.federatiamilitarilor.com. La un moment dat, prin 2007, în guvernarea Tăriceanu, Tobă a propus o Lege de înfiinţare a unui Serviciu de Siguranţă Naţională, care, practic, ar fi scos SRI de pe prima scenă a Serviciilor Secrete. Degeratu, în schimb, care a fost şi el implicat în scandalul revoluţiei, a fost, între 2005 şi 2007, consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu pe probleme de Apărare, strîns legat de operaţiunea “Răpirea din Irak”, ba chiar a ajuns şef al Departamentului Securităţii Naţionale, de la Cotroceni. Din 2007, a fost scos din funcţie după scandalul fugii lui Omar Hayssam, căzînd în dizgraţia lui Băsescu. Degeratu s-a apropiat destul de repede de Gabriel Oprea încă de pe vremea cînd era la PSD, în gaşca Onţanu-Iordănescu (cei doi fiind mai la vedere). Acum, de cînd Oprea are un partid al aşa-zişilor independenţi (UNPR), aflăm că Degeratu şi cu Tobă au fost reactivaţi în Federaţia Militarilor.
  FMR se doreşte a fi, oficial, un soi de sindicat al militarilor, care apăra interesele acestora, deşi asociaţiile din care este constituită n-au nici o legătură directă cu militarii, fiind vorba de structuri în care activează dinozaurii Serviciilor Secrete din Armată, nume controversate, dar care acum doresc să iasă la vedere ca nişte persoane onorabile. Federaţia se doreşte un soi de CADA, organism apărut imediat după revoluţie, interzis mai apoi. Un Consiliu pentru Democratizarea Armatei. Numai că FMR doreşte, de această dată, să penetreze, sub masca unui sindicat al militarilor, societatea civilă, alături de ONG-urile care apară cu adevărat drepturile oamenilor, de sindicatele puternice. Misiunea este clară – de infiltrare “pe piaţă”, mai ales că societatea civilă românească stă pe un butoi cu pulbere.
  Surse din SRI, care monitorizează FMR, cred mai degrabă că formaţiunea lui Degeratu este structurată pentru a fi pregatită de orice. Este bună şi pentru a influenţa şi a face diversiune în societatea civilă. La fel de bună este şi în cazul unei revolte populare, care, la un anumit punct, ar putea cere intervenţia forţelor militare – la fel de bună şi la un puci, dar şi, dacă va fi nevoie, la o dictatură militară. În opinia specialiştilor de la SRI, FMR este un organism care poate negocia, la nevoie, orice situaţie, punîndu-se de partea din care răsar avantaje pentru putere.
  Federaţia Militarilor din România este formată din 11 organizaţii (asociaţii) reprezentative din domeniul Apărării şi Securităţii Naţionale: Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă sau în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică şi Război Electronic, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, Asociaţia “Semperfidelis”, Asociaţia “General Roland Parlogeanu” Medgidia, Asociaţia Naţionala Democratică de Luptă Împotriva Corupţiei, Fundaţia “Ordinul Militar de România”, Asociaţia Col.umna Club (ASCOL), Fundaţia MCP (Mass Comunication Power), Asociaţia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România “Condor”. Federaţia are deja filiale judeţene, iar pe 29 iunie 2010, şi-a ales noua conducere, şeful suprem fiind Constantin Degeratu.”

  MIHAIL FĂGĂRĂŞANU

 9. ziaristul says:

  Cui ii este frica de noi?
  Postat de ex-ad / 05 Jul 2010, 01:40
  Pe site-ul Agentiei de Investigatii Media a aparut ieri un artcol dedicat APSF. Multumim pentru reclama gratuita si pentru aura de atotputernici care ne este luminata prin astfel de texte. Urmeaza sa vedem care este calea de atac in instanta. Si daca merita.

  Asa cum v-am obisnuit, inseram comentariile noastre intre paragrafe.
  Nota; Site-ul nostru beneficiaza de o medie de 50.000 de vizualizari zilnic. Cele 2802 vizualizari ale articolului in cauza erau inregistrate astazi, 5 iulie, la orele 00:15, cind ne-am apucat de comentarii.

  Se pune de un puci, sau de o dictatura militara?
  Sâmbătă, 3 iulie 2010 15:19 | 2802 vizualizari | Teoria Conspiratiei

  Controversatii Constantin Degeratu si Francisc Toba au pus pe roate o structura civila buna la orice * Surse din SRI monitorizeaza infiltrarea unor fosti artizani ai serviciilor secrete militare in structurile civile * Formatiunea, fidela lui Gabriel Oprea, apare pe fondul scaderii veniturilor militarilor si se vrea un soi de sindicat * In fapt, este pregatita pentru o ampla revolta populara

  1. Nici generalul Constantin Degeratu si nici Francisc Toba nu sint persoane controversate. Daca autorul afirma acest lucru, ar trebui sa faca si precizarile de rigoare.
  2. FMR nu este o structura buna la orice. Este prima structura de tip asociativ care incearca sa coaguleze asociatii fondatoare diverse avind totusi ca obiectiv unic securitatea nationala, sub multiplele ei dimensiuni. FMR nu vrea sa se ocupe nici de izmene, nici de borduri si nici de privatizari strategice.
  3. In cuvintul sau din Conventia Nationala care a avut loc la Cercul Militar (inregistrat, fara indoiala, de DGIA), Francisc Toba a afirmat raspicat ca aceasta federatie nu trebuie sa fie la remorca Ministerului Apararii Nationale. Reactia sa a avut loc pe fondul anumitor tendinte care s-au manifestat in cadrul FMR.
  4. FMR nu se doreste a fi sub nici o forma un sindicat, mai ales ca deja exista unul, mult prea agresiv pentru ceea ce presupune haina militara – disciplina, echilibru, demnitate. Reamintim faptul ca SCMD a chemat militarii in strada, lucru condamnat de asociatia noastra. Nu discutam deocamdata si legalitatea acestui “sindicat”.

  A produs destul de multe valuri infiintarea Federatiei Militarilor din Romania (FMR), care in formula initiala il avea ca artizan pe controversatul Francisc Toba, cel care s-a remarcat la revolutia din decembrie 1989 si apoi, prin scandaluri de presa, ca acela care a sechestrat peste 400 de cadre ale MAI, cu un rezultat direct, moartea a 108 persoane. Toba a fost cercetat in dosarul “Revolutia” alaturi de Constantin Degeratu, Athanasie Stanculescu, Ion Iliescu etc. Pentru cei ce doresc sa aprofundeze chestiunea este plin Internetul.

  1. Oare unde or fi acele valuri, cita vreme presa nu s-a obosit sa preia nici macar un simplu comunicat privind infiintarea FMR sau prima Conventie Nationala din 29 iunie?
  2. Initiativa infiintarii FMR nu apartine APSF, asociatia noastra intrind ulterior in grupul fondatorilor. Francisc Toba nu a detinut si nu detine nici o functie de conducere in FMR.
  3. Brambureala de afirmatii privindu-l pe Francisc Toba si Revolutia denota faptul ca autorul are grave lacune de logica si minima documentare. Ne facem un pustiu de bine cu el si il informam ca:
  – Francisc Toba nu a fost niciodata implicat in scandaluri de presa, singurele articole defaimatoare publicate la adresa sa au fost legate de Dosarul Sibiu.
  – in Dosarul Sibiu (deschis in 1998 la ordin politic), prin rezolutia din 1 martie 2010 a Parchetului Militar, s-a dispus NEINCEPEREA URMARIRII PENALE pentru Francisc Toba. Reamintim ca acest dosar a fost returnat de doua ori Parchetului Militar, atit de Curtea de Apel Militara, cit si de Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru refacere din lipsa de probe si incalcarea grava a Codului de Procedura Penala. Mai reamintim si faptul ca exista declaratii scrise la dosar, precum si inregistrari ale unei emisiuni televizate in care cele patru (nu 400) “victime” au declarat ca Francisc Toba le-a salvat viata. Francisc Toba este, poate, singurul ofiter din Armata Romana, care detine un document de sprijin semnat de toate asociatiile de revolutionari din Sibiu prin care se infirma acuzatiile procurorului Voinea.

  Toba conduce acum o asociatie – Semperfidelis – cu caracter de “serviciu secret privat”, organizatie acuzata de presa ca se ocupa de culegerea de informatii, cu filaje, dar si cu obtinerea de documente in scopuri de santaj, cu penetrarea STS si SPP. Sotia lui Toba, Daniela Toba, a fost acuzata, apoi investigata intr-un dosar, de transmiterea de informatii cu caracter secret de la SPP. Scandalul a facut-o celebra si si-a capatat porecla de “Cicciolina de la STS”. Aceeasi organizatie cu caracter de serviciu de informatii privat a mai fost acuzata de presa, prin persoana lui Francisc Toba de tentativa de penetrare a directiilor de informatii militare si afaceri cu explozibil – C4 – inca de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu. Relatiile lui Toba cu PDL au devenit dupa ianuarie 2009 cunoscute in mediul militar. Toba, ca si Constantin degeratul, plus o parte din cei care formeaza astazi noua structura de conducere a FMR, sunt apropiati ministrului Apararii Gabriel Oprea. Surse ale AIM sustin ca insusi Oprea a dat unda verde pentru structurarea FMR, iar aparitia “la lumina” a organizatiei s-a facut pe fondul scandalurilor privind taierile “pensiilor nesimtite”, intre care si cele ale militarilor.

  1. Povestea insirata este copie fidela a unui articol scris de pseudojurnalista esuata pe Internet, Simona Fica. “Presa” mentionata inseamna doar individa in cauza si un simplu search pe net este relevant. Presa reala, in schimb, se fereste de acest personaj ca de ciuma din ratiuni simple: e cunoscuta consumatoare de droguri, a fost batuta de camatari si este cautata in continuare de ei, a lucrat la citeva tabloide (unde a rezistat de fiecare data doar citeva luni), a inselat un patron de presa si putem continua inca p-atit. Insa nu merita.
  2. Sa mai comentam elucubratiile insirate? Poate unora le e greu sa-si imagineze ca cineva poate delira pe net in felul acesta. E suficient sa va reamintim doar atit: Daniela si Francisc Toba locuiesc intr-un apartament de trei camere intr-un bloc dintr-un cartier bucurestean, nu au conturi in banci, nu au alte locuinte si ambii sint salariati bugetari. Da, au un mare defect: nu sint santajabili si nu sint datori. Evolutia profesionala acestora o puteti gasi aici: LINK si LINK . Orice om cu minima ratiune se va intreba, pe urma, cui foloseste acest SF bun de filmele cu James Bond.
  3. V-am povestit mai demult, pe forum, cum a aparut (si la comanda cui) textul publicat de Simona Fica in Expresul de Sud din Craiova si reluat ulterior in doua-trei variante imbunatatite, functie de momentul isteric in care se afla cind scria. Nu vom mai relua.
  3. Atit Daniela, cit si Francisc Toba sint oameni cu reputatie solida, profesionisti si seriosi. Sint respectati in mediile in care lucreaza si traiesc. O mizerie de text aruncat pe Internet nu poate stirbi acesta realitate, oricit s-ar stradui unii s-o faca.

  SRI, de pilda, nu priveste cu ochi buni infiintarea organizatiei, care are si adresa pe Internet la LINK. La un moment dat, prin 2007, in guvernarea Tariceanu, Toba a propus o lege de infiintare a unui Serviciu de Siguranta Nationala, care, practic, ar fi scos SRI de pe scena intai a serviciilor secrete. Degeratu, in schimb, care a fost si el in scandalul Revolutiei, a fost intre 2005 si 2007 consilier prezidential al lui Traian Basescu pe probleme de aparare, a fost strans legat de operatiunea “Rapirea din Irak”, ba chiar a ajuns sef al Departamentului Securitatii nationale, de la Cotroceni. Din 2007 a fost scos din functie dupa scandalul fugii lui Omar Hayssam si a cazut in dizgratia lui Basescu. Degeratu s-a afiliat destul de repede langa Gabriel Oprea inca de pe vremea cand era la PSD, in gasca Ontanu-Iordanescu (cei doi fiind mai la vedere). Acum, de cand Oprea are un partid al asa zisilor independenti (UNPR), aflam ca Degeratu si cu Toba au fost reactivati in Federatia Militarilor.

  1. Surse din SRI ne spun ca Agentia de Investigatii Media a fost lansata pentru defaimarea si calomnierea personajelor publice care nu convin actualei puteri. Aceleasi surse din SRI confirma si informatia cum ca in perioada 1997-1999, Simona Fica a fost internata la “bucurosi” cu diagnosticul de schizofrenie paranoida cu grave alterari de personalitate. Ar trebui ca intr-o buna zi SRI sa nu mai lucreze ca surse, ci sa iasa public si sa afirme unele si altele.
  2. Site-ul federatiei nu este un site oficial, ci reprezinta demersul singular al fostului presedinte. A fost facut fara aprobarea Biroului Executiv, iar membrii FMR au luat cunostinta de el cu ocazia Conventiei Nationale.
  3. Francisc Toba n-a propus nicidata minunea aia de serviciu, ci a afirmat ca s-ar impune unificarea SIE cu SRI intr-o unica structura de informatii, asa cum au toate statele civilizate. A adus si argumente pertinente, asa cum stiti ca face intotdeauna.
  4. Care o fi treaba generalului Degeratu cu Revolutia, numai autorul stie. Insa aducem noi citeva precizari pentru restul insailarii de petice: plecarea lui Degeratu de la Cotroceni a fost determinata de un simplu si banal motiv – a trebui sa opteze intre pensie si salariu. Relatia sa cu Presedintele a ramas neschimbata. La ora actuala conduce un masterat in domeniul securitatii nationale in cadrul unei universitati private si nu face anticamera la Gabriel Oprea, asa cum face majoritatea covirsitoare a presedintilor altor ONG-uri, printre care si SCMD. Reamintim ca Oprea este presedinte de onoare la ANCMRR, asociatie care, in fapt, i-a facut generali pe Ontanu, Oprea si Iordanescu. Reamintim si ovatiile SCMD la numirea lui Oprea in functie. Degeratu nu a primit nici macar o singura steluta de la actualul presedinte si este membru in AORR, asociatie fara nici un fel de legatura cu ANCMRR, cu Oprea sau cu noi. AORR este cea care l-a propus pentru functia de presedinte al FMR. Majoritatea fostilor sefi ai SMG au intrat in politica. Generalul Degeratu a ramas fidel domeniului securitatii nationale, dincolo de functiile si oportunitatile care i-au batut la usa cu carul.

  FMR se doreste oficial un soi de sindicat al militarilor, care apara interesele acestora, desi asociatiile din care este constituit n-au nicio legatura directa cu militarii, ce e vorba de structuri in care activeaza dinozaurii serviciilor secrete din armata, nume controversate, dar care acum doresc sa iasa la vedere ca niste persoane onorabile. Federatia se doreste un soi de CADA, organism aparut imediat dupa revolutie, interzis mai apoi. Un consiliu pentru democratizarea Armatei. Numai ca FMR doreste de data asta sa penetreze, sub masca unui sindicat al militarilor, societatea civila, alaturi de ONG-uri care apara cu adevarat drepturile oamenilor, de sindicatele puternice. Misiunea este clara de infiltrare “pe piata”, mai ales ca societatea civila romaneasca sta pe un butoi cu pulbere.

  1. Povestea cu sindicatul am lamurit-o. Ar mai fi de spus ca FMR inglobeaza asociatii ale caror medii de virsta oscileaza intre 30 si 60 de ani. Sau poate autorul ar fi vrut o federatie a rezervistilor militari plina de tineri. Se repeta ca un biziit de musca si etichetarea de “controversat”, fara insa a da nume. De ce? Fiindca ele nu exista. Si urmeaza apoi minunea care rupe si ultima speranta de logica: CADA. O noua CADA, in conditiile invocatului tutorat al ministrului Oprea? Pai sau cu el, sau impotria lui? Ar trebui ca autorul fie sa se hotarasca, fie sa citeasca (daca stie).
  2. “Sindicatele puternice”, alea care “apara cu adevarat drepturile oamenilor” (ale tuturor oamenilor???) sa fie oare unul si singurul, infiintat contra legii prin aprobarea unui judecator, fost militian, bun prieten cu personajele din spatele acestui grup de citiva fosti politruci carora le-au fost deranajate veniturile zdravene de care profitau ca bugetari? Intrebam si noi: oare de ce acest articol a aparut abia acum, imediat dupa Conventia Nationala si dupa alegerea unei conduceri independente, care nu poate fi aservita unor grupuri de interese politice, asa precum sint sindicatele zilelor noastre?

  Surse din SRI, care monitorizeaza FMR, cred mai degraba ca formatiunea lui Degeratu este structurata pentru a fi pregatita de orice. Este buna si pentru a influenta si a face diversiune in societatea civila. La fel de buna si in cazul unei revolte populare, care, la un anumit punct ar putea cere interventia fortelor militare, la fel de buna si la un puci, dar si, daca va fi nevoie, la o dictatura militara. In opinia specialistilor de la SRI, FMR este un organism care poate negocia, la nevoie, orice situatie, punandu-se de partea din care rasar avantaje pentru putere.

  1. Pai, oameni buni, fie FMR e o gasca de dinozauri, fie e o formatiune de paramilitari cu arma la bocanc, antrenata in “interventii militare”? Ar trebui ca SRI sa-si schimbe specialistii, fiindca rid si curcile de ei.
  2. Am reusit sa gasim, in sfirsit, o propozitie adevarata: “FMR este un organism cu care se poate negocia”. Rugam MApN sa ia in serios acest fapt.

  Federaţia Militarilor din România este formată din 11 organizaţii/asociaţii reprezentative din domeniul apărării şi securităţii naţionale: Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă sau în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatică şi Război Electronic, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă din România, Asociaţia Română pentru Propagandă şi Istoria Aeronauticii, Asociaţia Proiect SEMPER FIDELIS, Asociaţia “General Roland Parlogeanu” Medgidia, Asociaţia Naţionala Democratică de Luptă Împotriva Corupţiei, Fundaţia “Ordinul Militar de România”, Asociaţia Col.umna Club (ASCOL), Fundaţia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), Asociaţia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociaţia Naţională a Paraşutiştilor din România “CONDOR”. Federatia are deja filiale judetene si pe 29 iunie 2010 si-a ales noua conducere, seful suprem fiind Constantin Degeratu.

  1. FMR nu are, inca, filiale judetene.

  Mihail Fagarasanu
  n.n. aka Simona Fica

 10. sindicalistul says:

  Fratilor ce se intampla? De ce este atacat sindicatul cu asemenea ura de semperisti? Am observat o ciudatenie. Toate postarile lor prin care ataca pe cineva se fac numai la miezul noptii. Oare ce o insemna asta? Atunci se inchide “Drumetul”? Agitatia asta a lor se vede de la o posta ca este comandata.Se pregateste ceva. E interesant de ce fostul presedinte al Federatiei nu zice nimic. Chiar ca e ceva putred in Drumul Taberei. Ma amza dar si ma intristeaza “zelul” asta formidabil al fameliei TOBA. Chiar nu au nimic mai bun decat sa muste in dreapta si in stanga? Sau “doctoratul in securitate nationala” l-a luat fostul capitan – acum colonel cu tema : “arunca zoaie in oricine sa te faci remarcat”? Sunt tare curios cu este privit de colegi “domnul profesor”? Ca studentii sunt lamuriti

 11. micutzul says:

  **Vă amintiţi ce povesteşte Dostoievski despre minutele petrecute în faţa plutonului de execuţie? Despărţise, dacă ţin bine minte, acele minute în mai multe părţi. O parte pentru a-şi lua rămas bun în gând de la prieteni. O parte pentru a-şi aminti viaţa. Şi o parte pentru a privi cum soarele pe tabla unei cupole… Poate că trebuie să simţi sudoarea morţii ca să înţelegi, într-adevăr, cât de frumoasă e o cupolă care străluceşte. Pe care, altfel, o priveşti întrebându-te cât e de veche sau în ce stil e construită. Sau pur şi simplu n-o observi deloc. Şi poate că e o lege a compensaţiilor în toate. Cei care speră sunt tocmai cei care au cea mai mare nevoie de speranţă. La ce e bună speranţa pentru cel care are totul? În schimb, unul ca mine trebuie să creadă că orice rău are o limită.**

  Nu, nu va mirati, ca eu nu pot sa scriu atat de frumos. Sunt cuvintele singurului intelectual dupa care plang, Octavian Paler.
  Si nu spune bine ? La ce iti foloseste daca ai totul ? Asa vor si generalii astia care se cred nemuritori. Ei cred ca si acum in rezerva cineva ii mai baga in seama. Poate ii baga ..

 12. lucius says:

  Dragi camarazi,
  Va intreb la modul cel mai sincer: ati citit articolele scrise de catre MCP si ziaristul, semnate la sfarsit MIHAIL FĂGĂRĂŞANU?
  Daca da, foarte bine …. dar dati-mi voie sa va recomand sa le uitati imediat dupa ce ati citit.
  Spun aceasta pentruca se vede clar ca este praf in ochii nostri, INTOXICARE in cel mai pur stil bolsevist. De la modul de redactare pana la ceea ce vor sa transmita.
  Cine … puii mei sunt … acestia?? … MCP sau MIHAIL FĂGĂRĂŞANU? … ziaristul sau MIHAIL FĂGĂRĂŞANU ? Ce … puii mei vor ei cu adevarat de la viata noastra??
  Chiar se asteapta sa ma uit in gura lor? Mai bine si-ar vedea de … rosul oaselor aruncate cu atata dezinvoltura de cei care nu stiu sa conduca o tara decat prin dezbinare.
  Daca pe mine ma considera cumva de la tara si au senzatia ca pot sa-mi indruge verzi si uscate, eu ii anunt pe acestia ca … cultiv castraveti … special pentru ei.

 13. ziaristul says:

  MASONII SI DETECTIVI DIN ROMANIA
  Pe site-ul semperfidelis a aparut o scurta “stire” pe care o redam intocmai mai jos cu unele subsemnari ale subsemnatului:
  Postat de ex-ad / 10 Jul 2010, 01:53
  “Asociatia Nationala a Detectivilor din Romania organizeaza la Predeal, in perioada 07.07 – 11.07. 2010, Scoala Internationala de Vara Editia a VI-a, devenita deja traditie. Reamintim faptul ca Federatia Internationala Detectivilor (IKD) a inclus Scoala de Vara in programul international ca eveniment unic si exclusiv in Romania.
  In program au fost incluse conferinte, expozitii si cursuri, dar si activitati de socializare (petrecere in pijama, foc de tabara, excursii).
  Decanul de onoare al acestei editii este dr. Francisc Toba, iar printre specialistii care au sustinut prelegeri se numara domnii dr. Marian Covlea, dr. Mircea Chelaru, dr. Stan Petrescu si maestrul Olimpian Ungherea.
  Una peste alta, super eveniment! “
  Din surse sigure a reiesit ca pe langa “fatada scolii de vara” aici a avut loc si un “mic conclav “ al unor masoni din Romania, la care au mai participat Constantin Degeratu, Virgil Ardeleanu si nelipsitul Abraham. Conclavul a avut ca scop stabilirea unor masuri de “coordonare “ a unor ONG si sindicate, in special a celor ale pensionarilor militari. “Fratii” si-au manifestat nemultumirea fata de “maestrul Bartolomeu Savoiu” luind in calcul inclusiv debarcarea acestuia. Cel mai vehement a fost “decanul de onoare” al editiei, nimeni altul decat “specialistul in intrigi si destructurari – dr.Francsc Toba. Acesta ”s-a oferit chiar” sa-l compromita iremediabil pe “marele general Savoiu”. Vom reveni
  PS- pentru lucius si eu am citit multe bazaconii care numai a “lucius” nu sunt. Dar spatiul virtual nu-l mai poti ingradi asa cum ai fost obisnuit toata viata sa vorbesti singur.

 14. Johnny says:

  Ce-mi place cand va luati de galci……..oare ce va iesi de aici?
  Ziaristule, daca tot spuneti ca luptati pentru militari, sunt curios sa-mi spuneti si mie un singur demers al federatiei pentru bunastarea militarilor.
  Spuneti ca nu sunteti de acord cu iesirea in strada. Nici sindicatul nu a fost si s-a ajuns la taieri de pensii si salarii militare. Care sunt metodele domniilor voastre ca eu personal nu am vazut nici macar una singura? Din partea sindicatului am vazut cateva si chiar au fost in ton militar…….bataioase, scurte si la obiect.
  A nu se intelege ca iau apararea sindicatului…….

 15. lucius says:

  Pentru ziaristul,
  In puii mei cu sursele tale sigure. Este cea mai mare escrocherie si cea mai mare manipulare cand afirmi: DIN SURSE SIGURE.
  Daca sunt – spune-le. Daca e real – fa dovada.
  Asa ca: HAI SICTIR CU MANIPULARILE TALE – ti-am mai spus … cultiv castraveti special pentru tine.
  Pana una alta nu vezi ca majoritatea nici nu te baga in seama??
  Eu nu fac altceva decat sa le arat colegilor mei ca … esti un impostor … pus in slujba celor care vor sa nici nu mai existam fizic.
  Repet: hai sictir. Crezi ca mai dat pe spate daca ai folosit cuvantul MASONI??? Chiar atat de ingust la minte poti sa fii??? Se vede clar ca esti un NIMENI care nu stie pe ce lume traieste, dar traiesti pentruca ti s-a aruncat un os … un os legat cu sfoara caruia ii dai … o limba, dupa care, osul este tras de stapan, iar tu trebuie sa te intinzi dupa el si sa scheuni ca sa te mai lase sa mai dai … O LIMBA.
  In concluzie, il copiez pe M. Badea, spunand: BERBECULE, uita-te cine au condus destinele Romaniei dupa 1990 si fi amabil si spune-ne si noua celor care dupa parerea ta DE BERBEC, nu stim nimic.
  …………. dute-n puii mei ….. de hahalera, care vrei sa ne prostesti in fata.

 16. ziaristul says:

  Pentru lucius: limbajul elevat de ferntari-ciolt cu rahova iti arata adevarata valoare. Eram convins ca o mica intepatura iti va raunca masca , vei pierde “ideile” din carti si iti vei arata “MARETIA SPLEDORII” nivelului calcaiului de broasca. La carte baiete si consulta un psiholog pentru a evita “colapsul intelectual” si o eventuala implozie a utiei craniene.Edti cumva salariatul “CIOCIOLINEI DE LA STS sau al “marelui maesztru”?

 17. simona fica says:

  acest comentariu nu se refera la subiectul aflat în dezbatere

 18. lucius says:

  Pentru toti colegii din acest spatiu – va rog sa nu cititi mai departe. Am folosit un limbaj neacademic, conform unor asa zise idei, emanate de taratele din capul unuia care probabil se vrea … sa fie militar sau cunoscator al armatei romane.

  Pentru ziaristul
  ANALFABETULE si AGRAMATULE: reia cele 4 clase … dar mai bine toate, inclusiv liceul …. ca daca ai avea facultate ti-ai fi belit ochii pe porcariile care le scrii.
  E bine ca recunosti: EU CITESC; TU ESTI LA MILA STAPANULUI … SA-TI MAI DEA UN OS (a se citi informatie).
  In concluzie: creierul meu respinge categoric ideile emanate de taratele din capul tau (de fapt, daca ma uit mai atent, nu ai reusit sa emiti nici o idee … tot ce ai facut este copy-paste), motiv pentru care nu iti mai raspund. Nu ai nici cel mai vag raspuns la interpelarile mele (vizavi de subiect), deci SOTO … ESTI CRETINOID (cuvintele cu majuscule le-am imprumutat – sper sa afli de la cine anume, daca nu acum, macar intr-o alta viata).
  Sa nu crezi acum ca nu te mai taxez daca bati campii cu dezinvoltura.

 19. ZIARISTUL says:

  Pentru lucius – esti prea mic si volatil ca intelect. Ceea ce este si mai trist este faptul ca neuronul ce ti-a mai ramas este infectat cu boala lui calache. Tu ai numai impresia ca citesti cand de fapt urmaresti cu “destul” insiruirea literelor. Imi pare rau pentru cei care au intradevar ceva de spus pe acest site si care sunt obligati sa-ti suporte mojiciile si istericalele carecteristice menopauzei sau andropauzei. E nevoie sa-ti traduc? Bala “taxatului” este specifica papagalilor politruci sau tgurnatorilor securisti. Am impresia ca tu faci parte din ambele categorii. Adio cap de bibilica!

 20. WOLF says:

  domn margarit trezeste te!!cu cine vorbesti??cu hienele si sacali??esti om serios??:)))

 21. ,de aceia sa-l votam pe porea sa se duca unde a dus mutu i says:

  sa traiti dl plut oprea doctor in unde ati facuto viitor maresal academician de renume mondial ,profesor doctor docent ince nu stiu ,viitor presedinte al romilor , un geniu nilitarcare a descoperit ca pensiile miltare sunt prea mici iar a celor care muncesc la patron cu salarii de 500, 800 lei sunt prea mari si a cerut sa nu se mai recalculeze pensiile speciale ci sa creasca ca sunt prea mici iar militarii sa iese la pensie la 42 de ani si restul populatiei la 65 de ani si dl basescu si boc a aprobat , sal votam pe dl oprea sa se duca unde a dus mutu iapa sau poate ajunge comandant la la NATO CA POSTUL E VACANT CA NIMENI NU ARE STUDII ASA MULTE CA DL OPREA daca ajuinge PSd la putere sal vezi pe RLUTO la PSD daca Ajunge PNL fuge la PNL, are conditie fizica doar e maresal viitorul indepartat

 22. DIANA says:

  RECALCULATI TOATE PENSIILE SPECIALE , CA SUNT NEMERITATE IAR VARCOLACIUL DE OPREA ESTE SLUGAUL PORTOCALIILOR SI NE INTOXICA IN NESIMTIREA LUI CA PENSIILE MILITARILOR SUNT PREA MICI SI VOR CRESTE CU AJUT LUI BASE SI BOC DAR AI UITAT .OPREA CA CEI CU PENSII SPECIALE IN JUR DE 180000 LUATI PENSIE CAT 36000000 DE PENSIONARI DIN VIATA CIVILA DECI AVETI PENSII MICI NU TI-AR FI RUSINEDULAULE DWE OPREA

 23. luca says:

  izmanarul pluto oprea vrea sa ajunga presedinte dupa cum a evoluat in politica si cum a facut scoala la apelul de seara totul e posibil un nimeni un lingau un parvenit ,astia ne conduc pe noi scursurile

 24. didina says:

  cine este acest Oprea, ca mare a ajuns de la plt

 25. descultu says:

  Auzi! Scrisoare deschisa pentru Oprea. Pai asta-i intendent si stie doar o replica “NU AM”

 26. LICA says:

  Art. 8, punctul b, alin. 3 din Legea nr. 80/1995

  “Cadrelor militare nu li se poate ordona si le este interzis sa execute acte contrare legii, obiceiurilor razboiului si conventiilor internationale la care Romania este parte; neexecutarea ordinelor in aceste conditii nu atrage raspunderea penala si civila a subordonatilor.”

 27. NEGAŢIONISMUL ISTORIEI LA ROMÂNI
  Istoria unui popor, reprezintă suma de informaţii obţinute prin dovezi scrise sau nescrise interpretată de specialişti, care în urma coroborării unor izvoare sau hronici ce au provenit din tabere antagoniste, trag concluzii pertinente, unanim recunoscute de istoriografia mondiala. Punctele de vedere partizane sau de grup etnic sau cultural pot diferi, unele date sunt minimalizate de partea adversă, altele sunt supraevaluate, rămânând în sarcina bibliofililor sa discearnă diferenţele de nuanţe sau de interpretare. Lucrările istorice care rămân în baza de date a istoriografiei mondiale ca lucrări de referinţă, constituie jaloane şi surse de inspiraţie pentru noi lucrări. Nimeni nu poate spune că deţine adevărul absolut în materie istorică, mai ales că sunt multe dovezi istorice nescrise, care pot fi interpretate in mod diferit. Practica ne-a învăţat că un eveniment analizat de istorici, este cu atât mai fidel descris cu cât sunt mai multe izvoare de inspiraţie, iar perioada cercetată este mai apropiată de data la care se produce lucrarea ştiinţifică.
  In cazul istoriei poporului român, foarte mult timp, ne-au scris istoria alţii, iar marele imperii sau organizaţii suprastatale, care se implică decizional în soarta naţiunii noastre, din varii motive, inspira curentul de opinie negaţionist cu privire la foşti lideri ai unor comunităţi mai mari sau mai mici. În cazul lui Decebal spre exemplu, unele izvoare istorice mai ales greceşti îl considera un conducător erou al traco-geţilor, care s-a jertfit pentru libertatea şi independenţa neamului său, iar imediat după ocupaţia romană 106-273 simpla pomenire a lui Zamolxes a lui Burebista, Deceneu sau Decebal sau a unor alţi conducători militari geto-daci se pedepsea cu crucificarea la o răspântie de drumuri de către justiţia militară romană. Şi acum, simpla pomenire a numelui Conducătorului Statului din anii 1940-1944, dar şi a celor de după, este considerată o erezie, fiind taxat ca nostalgic, existând în permanenţă un negaţionism perpetuu al personalităţilor principale care au jucat un rol sau altul în viaţa poporului român. Chiar şi unii istorici care au avut ca obiect de studiu diferite perioade mai ales din epoca modernă şi contemporană, sunt taxaţi şi criticaţi vehement pentru lucrările lor, deşi cei care-i critică aveau timpul material suficient să prezinte dovezi, pe baza cărora cercetătorul ştiinţific să scrie sau sa nu scrie ceva. Este ca şi cum ar fi din nou judecat, condamnat şi executat Constantin Brâncoveanu şi fii săi, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Ion Victor Antonescu, Nicolae Ceauşescu, etc. Cu privire la ultimele doua personaje, chiar s-a introdus şi în codul penal infracţiunea de negare a holocaustului sau de propagandă în favoarea statului totalitar, adică cu alte cuvinte dacă discuţi sau publici teme legate de cei doi patrioţi români, rişti să faci chiar puşcărie. Aici se localizează negaţionismul istoriei la români, impus din exterior, adică mai simplu spus că acest popor nu are voie nici măcar să-şi pomenească conducătorii morţi, că ar putea deranja diferite grupuri de interese etnice, culturale, religioase sau ocupaţionale. In acest context, enigma care a făcut obiectul muncii de o viaţă a renumitului istoric Gheorghe Buzatu, plecat recent dintre noi la cele veşnice, daca Mareşalul Ion Victor Antonescu a fost un erou naţional sau un criminal de război, a generat atâtea patimi negative, încât practic concluziile acestui mare istoric, au fost scoase din manualele de istorie, deoarece nu ar fi pe placul unor persoane din alte domenii de activitate. Astfel la „ recursul istoriei” privind pe Antonescu studiat cu meticulozitate de marele savant roman Gheorghe Buzatu, mareşalul a mai fost împuşcat odată alături de istoricul care l-a studiat cel mai mult, executarea sentinţei fiind făcută cu muniţia din arsenalul psihologic de intoxicare a opiniei publice din Romania. In concluzie, se pare că trebuie combătut cu toate argumentele negarea unor eroi din istoria poporului nostru, argumentul suprem fiind faptul că, fiecare comunitate umană are dreptul să evalueze şi să comemoreze oameni decedaţi ce au deţinut diferite funcţii în stat, în mod liber şi nediscriminatoriu, iar cârcotaşi de la alte comunităţi, nici măcar nu au dreptul să evalueze acest aspect dacă este pozitiv sau negativ. E o cutumă ce nu poate fi anulată nici prin crucificare nici prin condamnare la privare de libertate ci prin argumente istorice valide. Ori Antonescu a salvat sute de mii de evrei de la deportarea în lagărele de concentrare naziste, iar comunitatea evreiască din Romania, nu a găsit de cuviinţă să pună o coroană la mormântul istoricului Gheorghe Buzatu, care a făcut lumină în această controversă istorică. Ori dacă există în Israel statuia recunoştinţei pentru Mareşalul Ion Victor Antonescu, de ce un fost premier, care intre timp s-a recalificat la Jilava, unde a fost întemniţat şi eroul martir, chiar executat cu barbarie în mod ritualic, Adrian Năstase a semnat un decret de interzicere a turnării unei statui din bronz a marelui om de stat, făcută din contribuţii private ale unor foşti subordonaţi sau urmaşi ai acestora, sau de expunere a acesteia într-un loc public. Ori statul de drept trebuie să proteguiască în egală măsură atât dreptul minorităţilor care au fost supuse în anumite momente istorice uni represiuni majore injuste cât şi a dreptului cetăţenilor de a comemora sau a pomeni cum se cuvine memoria unui conducător militar, care a făcut mari eforturi, în ciuda unor convenţii internaţionale bilaterale, de a diminua represiunea injustă împotriva evreilor, ţiganilor sau armenilor, comise ca urmare a unei crize economice, ce a generat cea mai mare conflagraţie mondială din istorie, în care şi-au pierdut viaţa peste 40 de milioane de locuitori ai planetei noastre, prin violenţă maximă, înfometare, boli, sau chiar prin exterminare planificată metodică. Cu atât mai însemnată este contribuţia istoricului Gheorghe Buzatu, care a reprodus fidel evenimentele istorice consemnate în arhivele statelor cobeligerante, sau in rapoartele serviciilor secrete, lucru ce dovedeşte că şcoala istoriografiei moderne româneşti, din punct de vedere al acurateţei ştiinţifice este redutabilă şi obiectivă faţă de adevărul istoric consemnat în analele umanităţii.
  Pe cale de consecinţă, românii au dreptul să judece singuri împrejurarea prin care se comite negarea unor întregi epoci din istoria lor, să dispună cum vor considera de cuviinţă, ca atribut al democraţiei şi a dreptului la liberă circulaţie a ideilor şi opiniilor exprimate de diferiţi specialişti, aspecte garantate constituţional şi legal.

 28. supravietuitorul says:

  Pensia pentru un judecător șpăgar: 15 salarii minime
  În ce țară trăim? Pensia pentru un judecător șpăgar: 15 salarii minime
  Judecătorul Stan Mustață, arestat preventiv pentru că vindea sentințe pe tarabă, vrea să se pensioneze. Direct de după gratii s-a adresat cu o cerere Consiliului Superior al Magistraturii. CSM a amânat pensionarea o vreme, în speranța că parlamentarii vor înceta să tergiverseze modificarea legislației care permite acum unui magistrat corupt să încaseze o pensie foarte mare.
  Jurnaliștii care au relatat săptămâna aceasta povestea cu pensionarea lui Mustață au calculat că legea îi permite acum acestuia să încaseze o pensie de aproximativ 2.800 de euro.
  Situația este pur și simplu scandaloasă și Stan Mustață nu e primul profitor al acestei legislații pur și simplu nesimțite. El este acum în centrul atenției și până la acest caz au beneficiat de această legislație toti judecătorii cu probleme care s-au pensionat.
  În cazul Mustață, legislația impune statului român să-i plătească judecătorului șpăgar o pensie cât 15 salarii minime pe economie, pensie pentru care plătesc taxe aproximativ 50 de români care abia supraviețuiesc din 850 de lei pe lună salariu.
  Vă dați seama în ce țară trăim?
  Un proiect de lege care schimbă situația este rătăcit prin Parlament. Interesant este că aleșii nu par grăbiți să stopeze această stare de fapt complet anormală și sfidătoare la adresa întregii societăți, deoarece magistratii sunt tagma profesionala care pot ascunde dosarele de coruptie ale politicienilor pina la calendele grecesti cand se prescriu pedepsele..
  Statul recompensează pur și simplu, cu sume uriașe, corupția în magistratură(asa cum la Pitesti exista cea mai mare pensie din tara de 34.000 de lei pe luna pentru seful magistrat al penitenciarului). Magistrații corupți nu pățesc aproape nimic rău când sunt prinși. Pot spera cu șanse reale la sentințe cu suspendare și apoi se retrag liniștiți în avocatură încasând în plus și pensii de mii de euro.
  În loc să-i băgăm la pușcărie câte 20 de ani să le confiscăm toată averea și să le tăiem orice beneficii din bani publici, îi plătim bine. Practic îi lăsăm să ne fure de două ori. Prima dată ne-au furat când le-am plătit salarii uriașe pentru onestitate și imparțialitate. După ce s-a dovedit că sunt hoți, acceptăm să ne fure a doua oară prin pensii pe care nu ar trebui să aibă dreptul să le încaseze. De ce acceptăm o asemenea măgărie?
  Intră în dezbatere pe această temă! Spune mai jos, în secţiunea de comentarii, dacă eşti de acord cu pedepsele draconice pentru judecătorii corupţi.
  Data articol: 01/06/2014
  Sursa: evz.ro
  REVOLTĂTOR Judecătoarea ElenaTurcu, prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ, va avea o pensie de peste 10.000 de lei. Ce părere aveți?
  Autor: Ionel Stoica
  Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat astăzi decretul de pensionare a judecătorei Elena Turcu de la Tribunalul Dâmboviţa. Fosta magistrat[ este celebră pentru că a fost achitată după ce a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Potrivit unr surse de la Casa de Pensii, magistratul va avea o pensie de 10.500 de lei.
  Judecătoarea a ajuns celebră după un scadal mediatic care s-a soldat cu un proces penal. În final, Elena Turcu a fost achitată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Chiar procurorul de şedinţă a cerut achitarea magistratului, spunând că se impune doar sancţionarea contravenţională a acestuia. Elena Turcu a fost trimisă în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influenţa aloolului. Pentru că nu a fost stabilită exact alcoolemia, ICCJ a apreciat că fapta judecătoarei nu este prevăzută de legea penală.
  · Procurorii n-au făcut recurs după achitarea judecătoarei Turcu
  Proba video, insuficientă : Proba video a procurorilor a constat într-un colaj de imagini video, luate de la instituţia de presă care a avut reporteri la faţa locului în seara de 14 mai 2007, când s-a produs incidentul, pentru care Turcu a fost deferită justiţiei. Colajul video propus de procurori ca probă a arătat-o pe Elena Turcu care, în mod constant, a refuzat să colaboreze cu poliţiştii care i-au cerut, în repetate rânduri, fie să îi însoţească la secţie, fie ulterior să sufle în aparatul alcooltest, fie să meargă la recoltare de probe.
  · Judecătoarea Elena Turcu, achitată, şi cu banii înapoi
  “Roşeată nu e de la alcool” : Turcu a susţinut din nou că la acel moment nu era beată, că roşeaţa de pe la faţă reprezintă o particularitate individuală pentru care ea nu este vinovată şi că modul în care a procedat la acea vreme a fost “pe fondul unei stări sporite de tensiune”, motivată de prezenţa în permanenţă la evenimente a fetiţei ei de numai şase ani.
  · VIDEO: Cum a reacționat judecătoarea Turcu când a fost prinsă
  Procurorul a cerut achitarea : Procurorul a conchis că atâta vreme cât din nicio probă nu reiese valoarea înregistrată de alcooltest şi din cauză că procedura recoltării de probe de sânge a fost viciată în acest caz, în sensul prelevării a două mostre de sânge de câte 10 mililitri, nu poate fi atrasă răspunderea pe Legea penală, care prevede că se deschide dosar penal pentru o alcoolemie mai mare de 0.8 la mie, dar există indicii suficiente că aceasta băuse, astfel încât poate fi sancţionată contravenţional.
  · Președintele CSM: “Sunt magistraţi închişi, cu pensii de peste 10.000 de lei”
  Pensionarea refuzată : În 25 februarie 2009, după ce i-a fost refuzată cererea de pensionare de către Preşedinţie, pentru că nu îndeplinea condiţiile, Elena Turcu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Secţiei penale a Tribunalului Dâmboviţa. În mai 2011, Elena Turcu a solicitat CSM să constate încetarea de drept a suspendării sale din funcţie, urmare a achitării pronunţate de ÎCCJ. Citiţi mai mult: REVOLTĂTOR Judecătoarea Elena Turcu, prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ, va avea o pensie de peste 10.000 de lei. Ce părere aveți? – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/revoltator-judecatoarea-elena-turcu-prinsa-beata-la-volan-si-achitata-de-instanta-va-ave-1018806.html#ixzz2HeSr0Dh7 EVZ.ro
  PLEACA DIN MAGISTRATURA – Presedinta Sectiei a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Elena Ursulescu, se pensioneaza. Ursulescu apare in dosarul de coruptie privind spaga de peste un milion de euro in care a fost arestata Veronica Cirstoiu. In referatul de arestare a judecatoarei Cirstoiu, este mentionata o discutie referitoare la remiterea a 10.000 euro Elenei Ursulescu (Documente)
  Duminică, 29 septembrie 2013 11:04 | Scris de George TARATA
  Magistrati – Instante
  Unul dintre judecatorii care apar in dosarul de coruptie privind spaga de peste un milion de euro in care a fost arestata judecatoarea Veronica Cirstoiu paraseste magistratura. Judecatoarea Elena Ursulescu (foto), presedinta Sectiei a II-a penale a Curtii de Apel Bucuresti, a solicitat eliberarea din functie prin pensionare, incepand cu data de 1 octombrie 2013.
  Cererea a fost adoptata de Plenul CSM prin Hotararea nr. 897, care a fost trimisa presedintelui Traian Basescu:
  “Potrivit datelor existente in evidenta Directiei resurse umane si organizare, doamna judecator Ursulescu Elena s-a nascut la data de 26.01.1949 si va avea la data de 01.10.2013, data solicitarii eliberarii din functie, varsta de 64 ani, 8 luni si 5 zile si o vechime in functia de judecator de 20 ani, 6 luni si 16 zile. Cererea de eliberare din functie este insotita de Decizia nr.257458 din data de 21.05.2013, eliberata de Casa Locala de Pensii Sector 2 Bucuresti, privind acordarea pensiei de serviciu.
  In conformitate cu prevederile art.82 alin. (3) din Legea nr.303/2004, republicata, astfel cum a fost modificata prin OUG nr. 100/2007 pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul justitiei, aprobata, cu modificari, prin Legea nr. 97/2008 – “De pensia de serviciu prevazuta la alin. (1) beneficiaza, la implinirea varste de 60 ani, si judecatorii si procurorii cu o vechime in magistratura intre 20 si 25 de ani, in acest caz cuantumul pensiei fiind micsorat cu 1% din baza de calcul prevazuta la alin. (1), pentru fiecare an care lipseste din vechimea integrala in magistratura”.
  Avand in vedere ca doamna judecator Ursulescu Elena indeplineste conditiile prevazute de art. 82 alin. (3) din legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmeaza sa propuna Presedintelui Romaniei eliberarea din functie, prin pensionare”.
  Avocatele afaceristului Dinel Staicu vorbeau despre remiterea a 10.000 de euro Elenei Ursulescu
  Numele Elenei Ursulescu apare in dosarul privind spaga de peste un milion de euro, in care a fost arestata judecatoarea Veronica Cirstoiu. Mai exact, in referatul DNA cu propunerea de arestare a Veronicai Cirstoiu este mentionata o discutie purtata intre cele doua avocate ale afaceristului Dinel Staicu, Adriana Dascalu, pusa sub invinuire in dosar, si Ileana Alina Raducan, denuntatoare in aceasta cauza. Astfel, Adriana Dascalu ii transmite Ileanei Alina Raducan ca s-ar putea sa fie nevoie de remiterea sumei de 10.000 de euro Elenei Ursulescu, in vederea dirijarii catre un complet favorabil a dosarului in care judecatoarele TMB Viorica Dinu si Antonela Costache, dar si avocata Raduca, au fost trimise in judecata pentru coruptie.
  Iata fragmentul din referatul DNA in care apare numele Elenei Ursulescu:
  „Cu prilejul intalnirii pe care a avut-o cu martora denuntatoare Raducan Ileana Alina, la data de 03.07.2013, invinuita DASCALU ADRIANA a reiterat pretentia de a primi datoria de 300.000 euro (din suma de 1.500.000 euro promisa pentru anularea pedepsei de 7 ani inchisoare), sustinand ca nu putea sa „evite” decat o parte de datorie, in cuantum de 200.000 euro (a scris „3” cand s-a referit la 300.000 euro si, respectiv, cifra „2” pe care a taiat-o cu un „x” atunci cand a afirmat ca nu poate evita decat suma de 200.000 euro). In continuare, a precizat ca trebuie neaparat sa remita suma de 100.000 euro judecatorilor CIRSTOIU VERONICA (a scris „V”) si Mustata Stan (a scris „M”) de la Curtea de Apel Bucuresti, respectiv cate 50.000 euro fiecaruia dintre acestia, pentru „dirijarea” dosarului nr. 388/P/2012, la momentul sesizarii instantei de judecata prin rechizitoriu, la un complet favorabil care va pronunta o hotarare avantajoasa. In aceleasi imprejurari, DASCALU ADRIANA si-a marit pretentiile, de la 100.000 euro la 150.000 euro, afirmand ca s-ar putea sa fie necesara remiterea sumei de 10.000 euro si judecatorului Ursulescu Elena, presedintele Sectiei a II-a penale a Curtii de Apel Bucuresti (a scris „U” si semnul „?”), care ar putea avea un rol important in „dirijarea” aceluiasi dosar penal. De asemenea, DASCALU ADRIANA a stabilit ca diferenta de 40.000 euro, din suma de 150.000 euro pretinsa, urma sa o imparta cu Raducan Ileana Alina, cate 20.000 euro fiecare (conversatia fiind completata de mentiunile olografe „A+A”, „40”, „20” si „20”). A sustinut ca, daca va remite judecatorilor anterior mentionati suma totala de 110.000 euro, dosarul nr. 388/P/2012 (a scris „dosarul nostru”) va ajunge la un complet de judecata care, in schimbul unor sume de bani pe care nu le-a precizat sub aspectul cuantumului, ar putea sa dea o solutie favorabila inculpatilor Raducan Ileana Alina si Staicu Marian, in sensul suspendarii conditionate a executarii pedepsei”.
  * Cititi aici Hotararea CSM privind cererea de pensionare formulata de judecatoarea Elena Ursulescu
  * Cititi aici pasajul din referatul DNA in care apare numele Elenei Ursulescu

  Fostul procuror militar Dan Voinea, pensie de 21.000 lei
  Generalul şi fostul magistrat militar, actualmente avocat în cadrul Baroului Gorj, Dan Voinea, este apărătorul cel mai privilegiat din breasla gorjeană. Graţie pensiei sale de 21.000 lei, adică 210 milioane de lei vechi, avocatul Voinea n-are nevoie de procese, pentru a-şi asigura nivelul de trai, ducând o viaţă de nabab, numai cu pensia primită lunar. Fireşte, suma de bani cu multe zerouri, ce îi sperie pe mulţi, vine după 29 ani de activitate, cu succese şi, pe alocuri, eşecuri, răsplătindu-l astfel pentru prestaţia depusă în calitatea de justiţiabil. Însuşi Dan Voinea declara, la un moment dat, că „am o pensie foarte mare, fac parte din categoria cu pensii speciale, aşa cum era legislaţia”, aducând ca argument în favoarea acestei pensii şi faptul că, a trimis în judecată „atâţia generali şi criminali, fără să am nicio protecţie”.
  Dosarele Revoluţiei din 1989 şi Mineriadelor l-au tras în jos
  Procuror militar din anul 1982, avocatul de acum Dan Voinea a deţinut şefia Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, între anii 1997 şi 2000. În decembrie 1989, a fost procuror în procesul soţilor Ceauşescu, având atunci gradul de maior la Direcţia Procuraturii Militare. Momentul a fost unul de trambulină pentru procurorul Dan Voinea, care a participat, la cerere, la procesul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu, el întocmind rechizitoriul pe baza căruia cei doi au fost condamnaţi la moarte şi executaţi, în 25 decembrie 1989.
  Totodată, generalul magistrat Voinea este cel care a instrumentat două dintre cele mai importante dosare post-decembriste, cel al mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi cel al Revoluţiei din decembrie 1989. Numai că modul în care a instrumentat aceste dosare celebre i-au grăbit sfârşitul carierei profesionale. Astfel, în anul 2008, procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi, a cerut revocarea din funcţia de adjunct al şefului Secţiei Parchetelor Militare a lui Dan Voinea, pentru nefinalizarea, după 18 ani, a dosarelor revoluţiei şi mineriadelor. Pensionar, Voinea a ales să rămână în breasla justiţiei, trecând de la acuzator, la rolul de apărător, la Baroul Gorj.
  Raul Pănoiu
  5.000 de euro, cel mai mare venit al unui fost magistrat din Moldova
  PENSIILE “NESIMTITE” NU AU DISPARUT
  Deşi sunt ajunşi la o perioadă a vieţii când reţeta de medicamente este una dintre cele mai mari cheltuieli lunare, pensionarii din zona Moldovei se împart în două mari categorii. O parte sunt cei care beneficiază de luxul de a avea o menajeră, un îngrijitor personal şi de a-şi întreţine sănătate prin excursii de tratament în orice colţ al lumii, pensiile lor lunare fiind de 26 de ori mai mari decât leafa unui angajat. La polul opus sunt cei care trebuie să împartă pensia de 350 de lei între sănătate, întreţinere şi nepoţi.
  După zeci de ani de muncă, veniturile la care au .„În judeţul Iaşi beneficiază de indemnizaţia socială minimă garantată un număr de 26.499 de persoane, adică 350 de lei”, ne-a declarat Adriana Grecu, directorul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Iaşi. La Iaşi sunt peste 146.000 pensionarii din sectorul de stat, pensia medie în cazul lor fiind de764 de lei, şi alţi 35.600 din sectorul agricol, a căror pensie medie este 309 lei. Pentru cei cu pensii mici, 30 de zile înseamnă un adevărat slalom printre datorii, facturi şi bonuri fiscale şi drămuirea fiecărei bancnote de 10 lei astfel încât să-ţi permiţi o masă zilnică.
  MAGISTRATII O CATEGORIE PRIVILEGIATA DE PUTEREA PDL si USD
  Şi doar pentru că titulatura avută în câmpul muncii se transformă într-un privilegiu la vârsta pensionării, magistraţii şi alte categorii de salariaţi cărora li se calculează pensia după legi speciale au venituri substanţiale.„La Iaşi, cea mai mare pensie acordă pentru sectorul de stat este de 5.829 de lei, fiind încasată de un profesor nevăzător. Sunt cinci pensii de peste 5.000 de lei înregistrate în judeţ. Cea mai mare pensie plătită la Iaşi este de 21.712 de lei, încasată de un magistrat pe baza legilor speciale”, ne-a declarat Isabela Grigorovschi, purtătorul de cuvânt al CJP Iaşi iar la Barlad sunt 2 fosti magistrati cu pensii de 13.730 si 12.896 de lei . Asta înseamnă un venit lunar de 26 de ori mai mare decât leafa minimă a unui absolvent de studii superioare şi de 60 de ori mai mare decât pensia minimă garantată. Înseamnă 5.000 de euro, bani cu care poţi să cumperi în fiecare lună o maşină bună la mâna a doua sau cu care poţi pleca în croazieră.
  Cea mai mare pensie plătită în judeţul Botoşani este de 18.643 lei brut şi aparţine unui fost magistrat, intrând la categoria pensii speciale. Potrivit CJP Botoşani, cea mai mare pensie, din asigurări sociale, este de 2.818 lei brut. În judeţul Neamţ, din cei 138.249 de pensionari, 4.360 au venituri lunare mai mari de 1.500 lei. Cea mai mare pensie de serviciu din judeţ fireste a unui fost magistrat este de 17.229 lei brut, în timp ce 18.103 de nemţeni beneficiază de cei 350 de lei. La nivelul judeţului Suceava, cea mai mare pensie încasată este de 4.327 lei şi este încasată de un fost miner. În acelaşi timp, 91.326 dintre pensionarii suceveni au venituri sub 500 de lei.

 29. nebunul satului says:

  Daca ii superi pe magistrati hoti astia pot cere si pensia de la SRI mai ales ca majoritatea[la CSJ toti] sunt ofiteri acoperiti.